Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Banánhéjtea gyógyhatásairól
  2020-01-16 22:17:37, csütörtök
 
 



A banánhéjban olyan csodálatos hatóanyagok találhatók, melyek képesek ellazítani a testet és nyugodt, mély alvást biztosítani az embernek.

Ezek a csodálatos anyagok: - a szerotonin (a boldogság hormona), mely ellazítja a testet és elűzi a stresszt, - a triptofán, egy természetes eszenciális aminósav, amit a gyógyszeriparban is alkalmaznak alvászavar esetében, - a magnézium, mely igen jelentős mennyiségben van jelen, amiről tudnivaló, hogy egy olyan ásványianyag, mely a jó alvásért felelős, - a kálium, mely segít az izmok és érfalak lazításában, kikapcsolva egyben az adrenalin termelést. A magnéziumot máskülönben az orvosok is ajánlják alvászavar esetében.

Ezt a teát jól ismerik és alkalmazzák a Dél Amerikában élő emberek, mivel ezen a területen bőven terem banán, viszont Európában nem annyira elterjedt.

Hozzávalók:

- Egy pár banánhéj (ha lehet organikus legyen), ha nincs, akkor a banánhéjakat jól meg kell mosni szódabikarbónás vagy ecetes vízben.

- 1 kanál fahéj por

- 1 teáskanál szárított levendula vagy 1 filter levendulatea

- 1 l víz

Teafőzet elkészítése:

A banánhéjakat jól meg kell mosni szódabikarbónátos vagy ecetes vízben, levágjuk a végeit és egy tálcára helyezzük őket. 1-2 órát hagyjuk őket állni a tálcán míg meg nem barnulnak, utána a sütőt bemelegítjük 65 C fokra és a tálcát betesszük a sütőbe. A banánhéjakat addig hagyjuk bent, a sütőben míg teljesen meg nem száradtak.A száraz banánhéjakat össze kell törni és egy edényben 12-15 percig kell főzni.

Miután levettük a főzetet a tűzről, hozzáadjuk a fahéjport és 1 kávéskanál, vagy 1 filter levendula virágot, amit egy pár percig még főzhetünk együtt a teával, pár percig le kell fedni a teát és miután leülepedett, le lehet szűrni és melegen meginni este lefekvés előtt. A tea elfogyasztása után kb. 10-15 perc múlva beáll a nyugodt, ellazullt alvás.

Ha nagyobb mennyiségű banánhéjat akarunk egyszerre leszárítani, a megmaradt mennyiséget papír vagy vászonzacskóba lehet kamrába tárolni.

Mire jó még a banánhéj?

Stresszoldó.
Ezt a teakeveréket nem csak alvászavarokra ajánlják, hanem stresszoldásra is, viszont arra kell vigyázni ha napközben isszuk, vagy munkahelyen, könnyen elálmosodhatunk tőle és ez a munkánk rovására mehet. A tea stresszoldó hatását a szerotoninban gazdag banánhéj biztosítja. Kísérletek bizonyították, hogy a banánhéjban lelhető a legnagyobb mennyiségű szerotonin, melyet az orvosok a depresszió leküzdésében alkalmaznak. A banánhéj nagy mennyiségű luteint is tartalmaz, mely egy olyan antioxidáns ami megóvja a szemet a szürkehályogtól.

A banánhéj hidratálja a bőrt és halványitja a ráncokat.

Összeturmixolunk egy tojássárgáját és egy banánhéj belsejét. Ezzel a masszával bekenjük az arcunkat és rajta hagyjuk állni 5 percet, utána pedig lemossuk langyos vízzel.

Kezeli a zúzódásokat és horzsolásokat.
Egy banánhéj belsejével be kell kenni a sérült felületet, a banánhéjban jelenlévő kálium pedig felfogja gyorsítani a gyógyulási folyamatokat. Hogy jó eredményt érjünk el, fontos hogy a banánhéj friss legyen. Ne használjunk olyan banánhéjat amit már előzőleg meghámoztunk és hűtőszekrényben tartottunk, mindig akkor használjuk miután frissen meghámoztuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gyógyszeriparban, összeturmixolunk, szódabikarbónás, hűtőszekrényben, szürkehályogtól, elálmosodhatunk, vászonzacskóba, alvászavarokra, stresszoldásra, elfogyasztása, horzsolásokat, bizonyították, szerotoninban, tojássárgáját, mennyiségben, teakeveréket, leküzdésében, banánhéjakat, folyamatokat, levendulatea, meghámoztunk, ásványianyag, bemelegítjük, kikapcsolva, leülepedett, máskülönben, munkahelyen, alkalmazzák, elkészítése, mennyiséget, magnéziumot, eszenciális, stresszoldó, alkalmaznak, leszárítani, biztosítani, banánhéjban olyan, csodálatos anyagok, boldogság hormona, természetes eszenciális, olyan ásványianyag, adrenalin termelést, magnéziumot máskülönben, területen bőven, tálcára helyezzük, sütőt bemelegítjük, tálcát betesszük, banánhéjakat addig, száraz banánhéjakat, edényben 12-15, megmaradt mennyiséget, munkánk rovására,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png férfi  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Szép álmokat!  Gonosz démon-álarc  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Esti kép  Erdőn  Makszim Gorkij gondolata  A másik dolog,  Kövesd a cowboyt!  Reggel van  Nem méltó hozzád  Alvó cicák  Albert Einstein gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem méltó hozzád  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  Hiányzik  Paul David Tripp Április 20  Elköszönt  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrizkednünk kell...  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Éretlen vers  Makszim Gorkij gondolata  Adakozás  Próbálj meg ...  Nagyi telefonál  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Mi lenne ha  Elköszönt  Boldog születésnapot a ma ünne...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szívem  Kerüld el az evangélium örömén...  Sose bánj semmit  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Esti kép  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Alázat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Erdőn  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20 
Bejegyzés Címkék
banánhéjban olyan, csodálatos anyagok, boldogság hormona, természetes eszenciális, olyan ásványianyag, adrenalin termelést, magnéziumot máskülönben, területen bőven, tálcára helyezzük, sütőt bemelegítjük, tálcát betesszük, banánhéjakat addig, száraz banánhéjakat, edényben 12-15, megmaradt mennyiséget, munkánk rovására, szerotoninban gazdag, banánhéjban lelhető, legnagyobb mennyiségű, depresszió leküzdésében, banánhéj nagy, olyan antioxidáns, banánhéj hidratálja, banánhéj belsejét, masszával bekenjük, banánhéj belsejével, sérült felületet, banánhéjban jelenlévő, gyógyulási folyamatokat, banánhéj friss, gyógyszeriparban, összeturmixolunk, szódabikarbónás, hűtőszekrényben, szürkehályogtól, elálmosodhatunk, vászonzacskóba, alvászavarokra, stresszoldásra, elfogyasztása, horzsolásokat, bizonyították, szerotoninban, tojássárgáját, mennyiségben, teakeveréket, leküzdésében, banánhéjakat, folyamatokat, levendulatea, meghámoztunk, ásványianyag, bemelegítjük, kikapcsolva, leülepedett, máskülönben, munkahelyen, alkalmazzák, elkészítése, mennyiséget, magnéziumot, eszenciális, stresszoldó, alkalmaznak, leszárítani, biztosítani, zúzódásokat, természetes, banánhéjban, használjunk, meghámoztuk, hatóanyagok, antioxidáns, halványitja, lazításában, hozzávalók, tartottunk, banánhéjat, amerikában, alvászavar, biztosítja, használjuk, gyógyulási, kísérletek, gyorsítani, hozzáadjuk, hidratálja, mennyiségű, depresszió, szerotonin, legnagyobb, belsejével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 17075
  • e Hónap: 48561
  • e Év: 253262
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.