Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
B14 vitamin ( PQQ)
  2020-09-01 21:21:15, kedd
 
  A B14-vitamin forrása

A B14-vitamin széles körben elterjedt a közönséges élelmiszerek között, így a megfelelő kiegyensúlyozott étrend mellett az embereknek nincs ilyen vitaminuk. A növényi és állati eredetű termékekben megtalálható. Ezt különböző mikroorganizmusok termelik. De egy különösen nagy mennyiségű B14-vitamin megtalálható kiwi, papaya, petrezselyem, paprika, paradicsom, burgonya, zeller, zöld tea, kapor, teljes kiőrlésű kenyér, bor, bab, szójabab, sárgarépa és máj.

Nem csoda, hogy a B14 vitamin Japánban nyitva áll vitaminként. A helyi tudósok megállapították, hogy jelentős mennyiségű B14-vitamint szintetizálnak a szójababok egyes vitaminokkal történő erjesztése során. Ezért van ok arra, hogy a hagyományos japán konyha - natto, miso, tofu - ételeit sok antioxidáns, mikro- és makrotápanyag, vitamin, beleértve a B14-vitamint is használják.

B14-vitamin
A 20. század második felében a tudósok felfedezték a B14-es vitamint (pirrolon-kinolin-kinon, koenzim PQQ), amelyet metoxantinnak is neveznek. Először a biokémikusok ezt a vitamint hasonló tulajdonságú anyagnak tekintették, mivel az emberi test szinte minden belső szövetén eloszlik (van metoxantin és a szoptató anyák tejében). A XXI. Században a laboratóriumi egerek után szerzett tapasztalatok után bizonyították a B14-vitamin alkalmazásának előnyeit. Kísérleti rágcsálóknál, akik ezt a vitamint a napi táplálék adalékanyagaként kapták, javult az egészségük és a gyapjú megjelenése (ragyogás, puhaság, sűrűség), és a reproduktív szervek (egészséges és számos utód) funkciói erősödtek. Valamennyi eredményt összehasonlítottunk egy olyan kontroll csoport bizonyítékával, amely ugyanazokat a termékeket táplálta, de nem vett fel vitamin-kiegészítést.

A májsejtek, hogy fenntartsák a tápanyagok normális anyagcseréjét, koenzim-alkohol-dehidrogenázra, antioxidánsra van szükségük, amely visszaállítja az oxidatív reakciókat az alkoholfogyasztás után, és megvédi a májat a toxikológiai alkohol mérgezés ellen.

A B14-vitamin szerepe az emberekben
A metoxantin (B14-vitamin) koenzim-flavin-reduktázként hosszabb ideig megőrzi az egyes vörösvérsejtek integritását, ami megmenti a szervezetet az új és a meglévő vörösvértestek munkájának javítására, amely oxigént juttat a tüdőből a szervezet minden sejtjébe. Ezáltal elérjük a test öregedés elleni megőrzésének hatását.

A pirrolo-kinolin-kinonra azért van szükség, hogy megvédjük a májsejteket a mérgező anyagoktól, amelyek az élelmiszerrel (ételmérgezéssel), a gyógyszerek (kemoterápia) vagy az alkoholtartalmú italok kezelésével lépnek be. A B14-vitamin (koenzim PQQ) az ADH funkcionális szerkezeti része (alkohol-dehidrogenáz) lebontja az etil-alkoholt, ami halálos a szervezet számára anélkül, hogy ezt a folyamatot folytatná (az alkoholizmus a máj cirrózisának fő oka). A pirrolo-kinolin-kinon védi és helyreállítja az idegszálakat a sejtek szintjén, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a szívizom, a máj és az összes belső szerv sejtjei.

A B14 vitamin hatása az emberi testre
A pirrolo-kinolin-kinon (B14-vitamin) szükséges a normális sejtfejlődési folyamathoz és a gyermek teljes testének megfelelő fejlődéséhez a születés előtt és után, ezért fontos, hogy a terhes és szoptató nők megakadályozzák ennek a vitaminnak a hiányát a szervezetükben, táplálékból és gyümölcsből. zöldség. A gyermekek immunitásának fejlesztésére és egy felnőtt felnőttkori immunrendszer megerősítésére a metoxantin (B14-vitamin) növeli a limfociták mobilitását a véráramban.

A Napi Testre Van Szükség B14-Vitaminra
A természetes termékek pirrolo-kinolin-kinont tartalmaznak nagyon kis mennyiségben, de ez az mennyiség elegendő a B14-vitamin egyensúlyának fenntartásához a szervezetben. Ezért nincs szükség arra, hogy mesterségesen töltsük fel a szervezetben lévő vitaminokat a gyógyszert vagy a sok táplálékot eszik.

B14-vitamint tartalmazó termékek
A pirrolo-kinolin-kinont tartalmazó növényi termékek: petrezselyem és kapor, sárgarépa és burgonya, paprika és paradicsom. Babnövények - bab, szójabab, zöldborsó; búza - teljes kiőrlésű kenyér formájában; tea bokor levelek (zöld).

Állati termékek; A B14-vitamin többnyire felhalmozódik a májban. Ismert, hogy egyes mikroorganizmusok képesek a metoxantin szintetizálására - például olyan baktériumok, amelyek az erjesztett szőlőlé borrá alakítják.

http://muvrasil.ru/vitaminy/vitamin-v14
A B14-vitamin a legfiatalabb vitamin.
A B14-vitamin (pirrolo-kinolin-kinon) a B csoport ,,legfiatalabb" vízoldható vitaminának tekinthető, mivel viszonylag nemrégiben fedezték fel és tanulmányozták. Korábban a metoxantinnak nevezték a vitaminszerű anyagokhoz.

Az elmúlt évek során azonban a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy ez a komponens jogosan tekinthető vitaminnak. Így 2003-ban a japán kutatók megállapították, hogy ez az anyag számos hasznos tulajdonságot tartalmaz.

Kísérletileg bizonyították feltételezéseiket, az élményhez egy egércsoportot használtak, amellyel a laboratóriumban dolgoztak.

Azon kísérleti állatokban, amelyek naponta ételt kaptak, a betegség jelentősen javult, a kabát fényesebbé, vastagabbá és puhaabbá vált, a szervezet védő tulajdonságai megnövekedtek, normalizálódott a reproduktív rendszer működése, ami hozzájárult az egészséges utódok tenyésztéséhez.

Ezután az eredményeket hasonlítottuk össze az egerek egy csoportjával, akiknek ugyanaz a táplálkozásuk volt, de nem adták fel az újonnan felfedezett vitamin formájában.

A B14-vitamin szerepe az emberekben
A szív- és érrendszer javítása:

A metoxantin (B14-vitamin) a flavin-reduktáz koenzimje (így a másik neve koenzim PQQ), amely a vörösvértestekben található - a vérsejtek, amelyek elsősorban a szállítási funkciót végzik, biztosítva az oxigén szállítását a tüdőből az összes szövetbe és szervbe.

A vér és az oxigén áramlásának növelése a szívizomsejtekbe (szívsejtek), többek között, javítja a test állapotát ischaemia és hipoxia esetén.

Az idegrendszer működésének erősítése:

A B14-vitamin neuroprotektív hatású, védi az idegsejteket és elősegíti az idegszövet és rostok regenerálódását. Jelentősen csökkenti a szürkehályog kialakulásának sebességét és a lencse zavarosodását.

Ugyanígy érhető el a test öregedésének lassulása és a fiatalodás folyamata is.

A mentesség növelése:

A táplálékkiegészítők, amelyek a pirrolo-kinolin-kinont is tartalmazzák, még kis mennyiségekben is jelentősen növelik a limfociták aktivitását. Ez többször megnöveli az immunitás károsító kórokozó vírusok és mikroorganizmusok elleni védelmének lehetőségét.

A reproduktív rendszer javítása:

A B14-vitaminban lévő kinon befolyásolja a lizin-aminosav termelését, ami viszont a test normális reprodukciós funkciójához szükséges.

Továbbá, a terhesség, a magzati növekedés és a magzat fejlődése, majd az újszülött fiziológiailag normális lefolyása.

Antioxidáns tulajdonságok:

A B14-vitamin a kinon természetének összetevői miatt erős antioxidáns, amely egyidejűleg más vitaminok tulajdonságait is mutatja, mint például: aszkorbinsav (redukciós potenciál), riboflavin (redox reakciók), piridoxál-foszfát (karbonil-reaktivitás).

Kísérletileg kiderült, hogy a pirrolo-kinolin-kinon nagyfokú katalitikus aktivitással rendelkezik a redox-reakciókban, ami több százszor nagyobb, mint az aszkorbinsav (C-vitamin), a K3-vitamin (menadion, menadion) és más polifenol vegyületek aktivitása.

Az antioxidáns tulajdonságok jelenléte meghatározza a vitamin számos fontos funkciójának teljesítményét. Ismeretes, hogy a májsejtek nagy mértékben szenvednek a szabadgyök oxidációjának folyamatából. És a B14-vitamin, amely az alkohol-dehidrogenáz (ADH) szerkezetileg funkcionális része, megbízható védelmet biztosít számukra. Az ADH egy lényeges enzim, amely lebontja az etil-alkohol molekuláit.

Ennek következtében a vitamin jelentősen csökkenti az alkohol toxikus hatásait a testre, megakadályozva az alkoholos hepatitis kialakulását.

Természetesen az anyag önmagában nem képes gyógyítani a cirrhosisból, vagy nem mentheti meg az embert az alkoholizmusból, de jelentős mértékben védelmet nyújt az ilyen létfontosságú szervnek, mint a májnak.

Emellett a pirrolo-kinolin-kinon szükséges ahhoz, hogy a szervezet megvédje a hepatocitákat (májsejteket) a szervezetbe élelmiszerrel (ételmérgezés esetén) belépő toxikus anyagok hatásairól, a gyógyszeres kezelésre és a kemoterápiára.

A test napi szükséglete
A kísérletek során megállapítottuk, hogy ennek a vitaminnak a szükséges napi adagja nagyon kicsi. A vizsgált tárgy tömegének naponta 1 mikromol / kg-onként változik.

A természetes termékek a PQQ koenzimet (B14-vitamin) tartalmazzák ezekben a legkisebb mennyiségekben, ami elegendő a normális élettani egyensúly fenntartásához.

Ezért nincs szükség a B14-vitamin szintjének mesterséges fenntartására a szervezetben.

A pirrolo-kinolin-kinon hiánya (hiánya)
Mivel a pirrolo-kinolin-kinon sok élelmiszerben elegendő mennyiségben van jelen, amit mindannyian fogyasztunk, nincsenek éleshiányos esetek. Azonban a metoxantin hiánya az általános vitaminhiány hátterében az immun- és szív-érrendszeri rendellenességek, a májfunkció és az anyagcsere-rendellenességek megjelenését okozhatja.

Használati jelzések
az immunrendszer gyengülése és a szervezet védekezésének csökkentése - gyakori vírusbetegségek és fertőzések;
a szív-érrendszer rendellenességei ischaemia, hipoxia és ateroszklerózis formájában;
neurológiai rendellenességek, szürkehályog előrehaladása, a lencse zavarosodása, valamint neurodegeneratív betegségek, mint például az Alzheimer-szindróma és a Parkinson-kór;
a máj romlása az alkoholfogyasztás, az élelmiszer-mérgezés, a kábítószer-kezelés és a kemoterápia hátterében;
különböző bőr- és hajbetegségek;
növekedési retardáció.
Videó: "Az antioxidánsok hatása a szabad gyökökre"

A B14-vitamin forrása
A B14-vitamin és összetevői széles körben elterjedtek a hétköznapi élelmiszerek között, amelyeket naponta használunk. Ezért a racionális étrend mellett az embereknek nincs szükségük további szükségletre.

Állati eredetű források
Az állati termékekből a legnagyobb koenzim PQQ a májban halmozódik fel. Egyes mikroorganizmusok és baktériumok is képesek szintetizálni.

Növényi források
Többnyire B14-vitamin található a zöldekben - petrezselyem és kapor; teljes kiőrlésű kenyér; a hüvelyesek családja (szójabab, bab, borsó); zöldségekben: paprika, paradicsom, burgonya, zeller, sárgarépa, káposzta, valamint olyan gyümölcsök, mint a kiwi, papaya, banán és alma.

A metoxantint tartalmazó italok közül ez a vörösbor és a zöld tea.

Nem véletlen, hogy ezt a vitamint a japán kutatók pontosan felfedezték. A tudósok azt találták, hogy ennek a vitaminnak a nagy mennyisége a hüvelyesek, különösen a szója erjesztése során szintetizálódik.

Ezért a japán nemzeti ételek használata jelentős előnyökkel jár a test számára, mert a vitaminok és az alapvető elemek mellett nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyekről ismert, hogy nagyon hasznosak az egész szervezet normális működéséhez.

Videó: "A vörösbor előnyei"

B14-vitamint tartalmazó vitamin- és ásványi komplexek
Számos mesterségesen létrehozott farmakológiai készítmény van, amely a PQQ koenzimet tartalmazza.

Ezek közül az egyik a VitaPQQ táplálékkiegészítő, amelyet profilaktikus és terápiás szerként is használhatunk. Olyan anyagként használatos, amely felfüggeszti az öregedési folyamatot, neuroprotektív funkcióval rendelkezik, beleértve a neuronok növekedésének és fejlődésének helyreállítását, segít normalizálni a mentális zavarokat a memóriazavarokban és a neurodegeneratív betegségekben, mint például a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór.

Egy másik gyógyszer a B14-vitamin (PQQ) alfa-liponsavval, pirrolo-kinolin-kinont és 1: 3 arányú savat tartalmaz. Kölcsönhatásban állnak egymással, és egyidejűleg részt vesznek az anyagcsere folyamatokban, ezek a vegyületek aktívan kötődnek a szabad gyökökhöz, erősítik a redox reakciókat, csökkentik a vércukorszintet és növelik a glikogén tárolását a májban, szabályozzák és normalizálják a lipid-szénhidrát anyagcserét, serkentik a koleszterin-anyagcserét és javítja a máj működését is, csökkentve a káros tényezők befolyását kívülről.

Kölcsönhatás más anyagokkal
A pirrolo-kinolin-kinon természetéből és kémiai szerkezetéből adódóan olyan anyag, amely egyidejűleg más vízoldható vitaminok tulajdonságait is mutatja.

Ezért nagyszámú receptorral és enzimrendszerrel kölcsönhatásba lépve ezek a vegyületek redox-reakciókban is helyettesíthetők.

A test anyagcsere-folyamataival való közös részvétel bizonyos savakkal, különösen az alfa-lipoical, a B14-vitamin képes erősíteni (fokozni) egymás tulajdonságait és funkcióit.

A metoxantin feleslege
A B14-vitamin túladagolását még nem azonosították, mivel ezt az anyagot viszonylag nemrégiben fedezték fel.

http://okvitamin.org/vitaminy-i-mineraly/vitamin-b14-samyj-molodoj-vitamin.html
B14-vitamin (metoxantin)
Tudja, hogy melyik vitamint tartják a ,,legfiatalabbnak"? Tehát ma felemeljük a titoktartás fátyolát. 2003-ban a japán tudósok felfedeztek egy új vitamint, és ez volt az egész esemény, mivel a vitamint legutóbb 1948-ban fedezték fel (B12-vitamin). Ez az új anyag 14-es számot kapott és B14-vitamin lett.

De itt van egy másik dolog. Csak 34 évvel ezelőtt a tudósok felfedeztek egy olyan anyagot a baktériumokban, amelyeket pirrol-kinolin-kinonnak neveznek (igen, ilyen hosszú nevet). De szinte semmi sem volt ismert pozitív tulajdonságairól. A kinon tulajdonságai a Waco molekuláris dinamikájának laboratóriumában végzett kutatás során felhívta a figyelmet.

Ezután Tadafumi Kato és Takaoki Kasahara japán tudósok elkezdték tanulmányozni a kinon hatásait az egerekre, és arra a következtetésre jutottak, hogy ez az anyag jótékony tulajdonságokkal rendelkezik. Azok az egerek, amelyek kinont kaptak, jobban szaporodtak, kevésbé betegek voltak, és szép kabátjuk volt. Ez a lizin termelésének köszönhető, ami egyszerűen szükséges a test normális működéséhez. Nevezetesen, a kinon befolyásolja annak kialakulását. Továbbá, ez az anyag koenzim a testünk redox reakcióiban. Tehát a pirrol-kinolin-kinon hivatalosan megkapta a B14-vitamin vagy a koenzim PQQ nevet.

Hol van ez a vitamin?
B14-vitamint állati és növényi élelmiszerekben találhat. A B14-vitamin nagy mennyisége kiwi, papaya, petrezselyem, paprika, paradicsom, burgonya, zeller, zöld tea, kapor, teljes kiőrlésű kenyér, bor, bab, szójabab, sárgarépa és máj. Nem csoda, hogy a B14-et Japánban fedezték fel. A tudósok megállapították, hogy a szójabab erjesztésével néhány vitamin jelentős mennyiségű B14-vitamint szintetizál. Ezért nagyon híresek most a híres tekercsek, a sushi, a miso-levesek és a japán konyha egyéb ételei. Ezek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat és B14-vitamint.

Hogyan hat a B14-vitamin más anyagokkal?
Ennek hatására a pirrolo-kinolin-kinon olyan anyag, amely egyidejűleg az aszkorbinsav (redukciós potenciál), riboflavin (redox-reakciók), piridoxál-foszfát (karbonil-reaktivitás) tulajdonságait mutatja.

A B14-vitamin szintén helyettesítheti a riboflavint.

Milyen hasznos ez a vitamin?
Fontos enzim
A tudósok azt találták, hogy a B14-vitamin egy flavin-reduktáz koenzim, amely a vörösvértestek fontos enzimje. A biológia folyamán emlékezünk arra, hogy a vörösvértestek vörösvértestek, amelyek oxigént hordoznak. A B14-vitamin segít a borjaknak tovább élni és működni.

A szív és az idegrendszer rendben legyen!
A tudósok azt találták, hogy a B14-vitamin megvédi az idegsejteket és a szívünket az ischaemia és a hypoxia ellen, azaz a legfontosabb szerveink a szükséges mennyiségű oxigént kapják. Emellett a B14-vitamin segít az idegszövet gyors helyreállításában, lassítja a szürkehályog kialakulását.

Csodálatos lények, raid rollok, miso levesek és kedvenc petrezselyem!
A kutatás során kiderült, hogy a B14-vitamin a reproduktív rendszer normális működéséhez szükséges! Továbbá ez a "fiatal" vitamin hozzájárul a normális terhességi folyamathoz, törődik a magzat növekedésével és fejlődésével.

A legjobb antioxidáns délután tűzzel nem fog megtalálni!
A B14-vitamin erős antioxidáns, a szabadgyök oxidációs reakcióit katalizálja. A B14-vitaminnak köszönhetően májunk védve van a különböző patogén hatásoktól (de ez nem jelenti azt, hogy most korlátlan méretű alkoholt is fogyaszthat, és zsírra támaszkodhat).

A B14-vitamin a redox-folyamatok tagja, ezáltal a DNS-t, az RNS-t, a sejtfalakat negatív hatásoktól védve. A kinon lassítja az öregedési folyamatot, serkenti a sejtek növekedését és a test fejlődését.

És ha a B14 vitamin a szervezetben nem elég?
Jól tudsz aludni, nem veszélyezteti Önt. A B14-vitamin számos élelmiszerben megtalálható, amelyeket naponta fogyasztunk, így senki sem tapasztalt B14-vitamin-hiányt.

És mi van, ha van a B14-vitamin feleslege a testben?
Mivel ez a vitamin még mindig "fiatal", addig eddig nem találtak felesleget.

B14-vitamin
B-vitamin14 (Vit. In14, A közelmúltban felfedezték a pirrolokinolin-kinont, a pirrolinkinolin-kinont, a Metoxantin-t, a koenzim PQQ-t, kevéssé tanulmányozták, és fiziológiai jelentősége más vitaminokkal összehasonlítva kicsi. És ez nem vitamin, hanem vitaminszerű anyag. Mindazonáltal a hatásának megfelelően hasonló az aszkorbinsavhoz és néhány valódi B-vitaminhoz, és még képes kompenzálni ezeknek a vitaminoknak a hiányát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: szintetizálására, rendellenességek, laboratóriumában, tulajdonságokkal, helyettesíthetők, tulajdonságairól, rendellenességei, neurodegeneratív, adalékanyagaként, szívizomsejtekbe, enzimrendszerrel, kiegyensúlyozott, pirrolinkinolin, megállapították, kölcsönhatásban, laboratóriumban, következtetésre, normalizálódott, antioxidánsokat, vércukorszintet, legfiatalabbnak, alkoholtartalmú, ételmérgezéssel, összehasonlítva, ateroszklerózis, alkoholizmusból, regenerálódását, élelmiszerekben, vírusbetegségek, megállapítottuk, szintetizálódik, aszkorbinsavhoz, helyettesítheti, megakadályozzák, helyreállítását, szintetizálnak, közönséges élelmiszerek, megfelelő kiegyensúlyozott, embereknek nincs, különösen nagy, helyi tudósok, szójababok egyes, hagyományos japán, tudósok felfedezték, vitamint hasonló, emberi test, szoptató anyák, laboratóriumi egerek, napi táplálék, gyapjú megjelenése, reproduktív szervek, olyan kontroll, Napi Testre Van Szükség B14-Vitaminra, Többnyire B14-vitamin, Ezután Tadafumi Kato, Takaoki Kasahara, B14-et Japánban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Paul David Tripp Április 13  Egy párkányon  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Egy tavasz  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Bársony székben  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Emlékezz  Az ember  Esterházy Péter: Harmonia c...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Szép estét  Ott van  Jan Twardowski - Siessünk  képre írva  Facebookon kaptam  Egyszerű  Dóró Sándor: Embernek maradni  Egy tavasz  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Töröld le  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Otthon  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az ember  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Esterházy Péterre emlékezünk  A sorsod  Ismeretlen: Ikarusz monda  képre írva  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Walter Chrysler mondta  Otthon  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Alvó kislány  IGEN így  Facebookon kaptam Krisztina b...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szeretem ujjad karcsuságait,  Hogyan válunk hűségesekké?  Egy barátság története  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Azért kaptad  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sorsunk miatt... 
Bejegyzés Címkék
közönséges élelmiszerek, megfelelő kiegyensúlyozott, embereknek nincs, különösen nagy, helyi tudósok, szójababok egyes, hagyományos japán, tudósok felfedezték, vitamint hasonló, emberi test, szoptató anyák, laboratóriumi egerek, napi táplálék, gyapjú megjelenése, reproduktív szervek, olyan kontroll, termékeket táplálta, tápanyagok normális, oxidatív reakciókat, alkoholfogyasztás után, toxikológiai alkohol, egyes vörösvérsejtek, meglévő vörösvértestek, szervezet minden, test öregedés, mérgező anyagoktól, alkoholtartalmú italok, szervezet számára, folyamatot folytatná, sejtek szintjén, összes belső, emberi testre, normális sejtfejlődési, gyermek teljes, születés előtt, gyermekek immunitásának, felnőtt felnőttkori, limfociták mobilitását, természetes termékek, mennyiség elegendő, szervezetben lévő, gyógyszert vagy, metoxantin szintetizálására, erjesztett szőlőlé, legfiatalabb vitamin, metoxantinnak nevezték, vitaminszerű anyagokhoz, elmúlt évek, tudósok arra, következtetésre jutottak, komponens jogosan, japán kutatók, anyag számos, egércsoportot használtak, laboratóriumban dolgoztak, betegség jelentősen, kabát fényesebbé, szervezet védő, reproduktív rendszer, egészséges utódok, eredményeket hasonlítottuk, táplálkozásuk volt, újonnan felfedezett, flavin-reduktáz koenzimje, másik neve, vörösvértestekben található, szállítási funkciót, oxigén szállítását, összes szövetbe, oxigén áramlásának, test állapotát, idegrendszer működésének, szürkehályog kialakulásának, lencse zavarosodását, test öregedésének, fiatalodás folyamata, mentesség növelése, limfociták aktivitását, immunitás károsító, lizin-aminosav termelését, test normális, magzati növekedés, magzat fejlődése, újszülött fiziológiailag, kinon természetének, antioxidáns tulajdonságok, vitamin számos, májsejtek nagy, szabadgyök oxidációjának, lényeges enzim, etil-alkohol molekuláit, vitamin jelentősen, alkohol toxikus, alkoholos hepatitis, anyag önmagában, ilyen létfontosságú, szervezet megvédje, szervezetbe élelmiszerrel, gyógyszeres kezelésre, test napi, kísérletek során, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.