Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legegészségesebb zöldségek és gyümölcsök
  2020-09-14 23:15:32, hétfő
 
  A zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vannak közülük olyanok, amelyek kiemelkednek mind közül. Mivel hamar eltelítenek, így nem leszünk éhesek, és akár még fogyhatunk is, amennyiben ezeket fogyasztjuk rendszeresen.

Az egyik ilyen egészséges táplálék az articsóka, amely sok rostot tartalmaz, így hamar telítettségérzést okoz. Nemcsak az emésztésnek tesz nagyon jót ez a zöldség, hanem a szívnek is.

A burgonya is lehet egészséges, ha nem használunk az elkészítéséhez vajat, zsírt, olajat és sót. A burgonya szintén hozzájárul a jóllakottság érzéshez, illetve nem sok kalóriát tartalmaz és zsír egyáltalán nincs benne. Az édesburgonyának ráadásul csak nagyon alacsony a glikémiás indexe, és ez a zöldség is bővelkedik rostban.

A banán gazdag forrás a B6-vitaminnak és a káliumnak. És bár több kalóriát tartalmaz, mint a legtöbb gyümölcs, azonban sok rost és keményítő is van benne, amelyek szintén teltségérzetet okoznak, mivel lassabban emészthetők.

Az alma nemcsak rostban bővelkedik, hanem víztartalma is igen magas. Emellett oldható rostot, pektint is tartalmaz. Az alma segít csökkenteni a vércukorszintet és a koleszterinszintet. Az alma is hozzájárul a fogyókúra sikerességéhez, hiszen a benne lévő oldható rost elősegíti a telítettség érzetét, és így kevesebb ételt veszünk magunkhoz.

A karfiol amellett, hogy rostban is bővelkedik, számtalan tápanyagot is tartalmaz. Van benne C-vitamin, K-vitamin és folsav. Egyes tanulmányok szerint csökkenteni tudja a rákos megbetegedések és a szívbetegségek kockázatát.

A bogyós gyümölcsök gazdag forrásai az antioxidánsoknak, amelyek sejtszinten képesek megszüntetni a gyulladást. A bogyós gyümölcsök nagyon hasznosak az elhízás és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A bogyósokban található vitaminok és ásványi anyagok a feszültséget is csökkentik, ami nagyon hasznos, ha stresszevők vagyunk.

Az avokádó telítetlen zsírokat tartalmaz, ami segítséget nyújt a koleszterinszint csökkentésében. Sok rostot is tartalmaz és értékes tápanyagokat is, amelyek hozzájárulnak az általános egészségi állapot fenntartásához.

A kelbimbó is nagyon hasznos, hiszen amellett, hogy sok rost megtalálható benne, tele van antioxidánsokkal, amelyek fenntartják az emésztőrendszer és az immunrendszer egészséges működését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsoknak, koleszterinszint, antioxidánsokkal, vércukorszintet, édesburgonyának, emésztőrendszer, teltségérzetet, megbetegedések, szívbetegségek, sikerességéhez, elkészítéséhez, csökkentésében, fenntartásához, megelőzésében, hozzájárulnak, immunrendszer, megszüntetni, tápanyagokat, megtalálható, egészségesek, feszültséget, rendszeresen, kiemelkednek, jóllakottság, telítettség, emésztésnek, fenntartják, bogyósokban, fogyasztjuk, emészthetők, érrendszeri, sejtszinten, eltelítenek, tanulmányok, csökkenteni, víztartalma, gyümölcsök egészségesek, egyik ilyen, emésztésnek tesz, elkészítéséhez vajat, burgonya szintén, jóllakottság érzéshez, édesburgonyának ráadásul, glikémiás indexe, banán gazdag, legtöbb gyümölcs, alma nemcsak, alma segít, fogyókúra sikerességéhez, benne lévő, telítettség érzetét, karfiol amellett,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Isten áldja  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az élet  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Kokárda  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Nem mindegy  Dóró Sándor: Tétova lét  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Mi a különbség  Őri István - Dal az életről  Szép álmokat!  Kezdet  A csonk és a facsemete  Szép álmokat!  Paul David Tripp Március 17  Mély, puha álom - sárga féltés  Az agyat és a csontokat is erő...  Könnyáztatta asszonysorsok  Ne engedd el kezem!  Szép estét  Rőzsehordó nő szobra  Esti kép  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Paul David Tripp Március 15  Házi botox  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Szép Álmokat  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Mi a különbség  A gyomorrontás tojással is kez...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Vágy, élet és sugár  Ez a miénk!  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Március 15 emlékére virágba bo...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Esti kép  Jó éjszakát  Az ünnepről  Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Március  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Esti kép  Dóró Sándor: Tétova lét  Paul David Tripp Március 16  Szép estét kedves látogatóimna...  ...és mégis ráismersz  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Atyám !  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Müller Péter tollából  Egyet értesz?  Gősi Vali - Tükre lennék...  Akinek vaj van a fején...  Amikor még rangja volt...  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Hernádkak  Nem kellett volna!  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Rejtő Jenő versei  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem! 
Bejegyzés Címkék
gyümölcsök egészségesek, egyik ilyen, emésztésnek tesz, elkészítéséhez vajat, burgonya szintén, jóllakottság érzéshez, édesburgonyának ráadásul, glikémiás indexe, banán gazdag, legtöbb gyümölcs, alma nemcsak, alma segít, fogyókúra sikerességéhez, benne lévő, telítettség érzetét, karfiol amellett, rákos megbetegedések, szívbetegségek kockázatát, bogyós gyümölcsök, bogyósokban található, avokádó telítetlen, koleszterinszint csökkentésében, általános egészségi, immunrendszer egészséges, antioxidánsoknak, koleszterinszint, antioxidánsokkal, vércukorszintet, édesburgonyának, emésztőrendszer, teltségérzetet, megbetegedések, szívbetegségek, sikerességéhez, elkészítéséhez, csökkentésében, fenntartásához, megelőzésében, hozzájárulnak, immunrendszer, megszüntetni, tápanyagokat, megtalálható, egészségesek, feszültséget, rendszeresen, kiemelkednek, jóllakottság, telítettség, emésztésnek, fenntartják, bogyósokban, fogyasztjuk, emészthetők, érrendszeri, sejtszinten, eltelítenek, tanulmányok, csökkenteni, víztartalma, stresszevők, használunk, gyulladást, egészséges, csökkentik, vitaminnak, bővelkedik, segítséget, fogyhatunk, gyümölcsök, egyáltalán, amennyiben, telítetlen, betegségek, kockázatát, hozzájárul, tápanyagot, egészségi, glikémiás, tartalmaz, fogyókúra, vitaminok, általános, articsóka, keményítő, számtalan, magunkhoz, található, hasznosak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4466
  • e Hónap: 24328
  • e Év: 200203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.