Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csodák nincsenek, de fiatalító táplálékok igen
  2020-09-21 21:45:22, hétfő
 
  Léteznek olyan táplálékok, amelyek fiatalon tartják a bőrünket, növelik a csontsűrűséget, jót tesznek a szív- és érrendszer egészségével és még az agy működésére is pozitívan hatnak.

A sárgarépa gazdag forrása a béta-karotinnak, amely az egyik legfontosabb antioxidáns a bőr számára. Ez az antioxidáns lassítja a bőr öregedési folyamatait, de más szervek és szövetek egészségére is pozitív hatást gyakorol. A béta-karotin megtalálható még a sütőtökben és a tojás is tartalmazza.

Teák közül talán a zöld tea a legegészségesebb. A zöld tea gazdag tárháza az antioxidánsoknak, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak. A benne lévő ásványi anyagok és vitaminok növelik a csontsűrűséget, így csökkenthető a csontritkulás kialakulásának a kockázata.

A szőlő sok antioxidáns polifenolt tartalmaz, amelyek szintén lassítani tudják az öregedési folyamatokat. A polifenolok az agy egészségét is biztosítani tudják, de a szem és az emésztőrendszer egészségére is kedvező hatást gyakorolnak. Polifenolokat a szőlő minden része, azaz a magja, a bőre és húsa is tartalmazza, az pedig mindegy, hogy milyen a színe, hiszen mindegyik bővelkedik antioxidánsokban, habár legtöbbet a kék szőlő tartalmazza.

Az avokádó telítetlen zsírokkal van tele. Ezek a zsírok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, így részt vesznek a bőr hidratálásában, késleltetik a ráncok megjelenését és még a káros méreganyagoktól is megszabadítanak bennünket.

A dió is sok öregedésgátló tápanyagot tartalmaz. Ezek közé tartoznak az egészséges telítetlen zsírok, mint például az alfa-linolénsav, ami az agy, a szív és a bőr egészségét is védi. A dió biotinban is gazdag, amely vitaminra szüksége van a hajunknak, a körmünknek és a bőrünknek is.

A chiamag omega3-zsírsavban gazdag, de olyan antioxidánsok és ásványi anyagok is megtalálhatók benne, amelyek jó hatással vannak a memóriára, a bőr textúrájára és a hangulatra is. A chiamag oldható rostokat is tartalmaz, amelyek az emésztőrendszer egészségét védik, de még a koleszterinszint csökkentésében is szerepet játszanak.

A bogyós gyümölcsök, vagyis az eper, az áfonya és a málna nagyon jó öregedésgátló táplálékok, hiszen tele vannak antioxidánsokkal és gyulladáscsökkentő vegyületekkel. A bogyós gyümölcsök C-vitaminban is gazdagok, amely vitamin fenntartja a vérerek egészségét, de a bőr védelmét is biztosítani tudja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsokban, koleszterinszint, legegészségesebb, antioxidánsokkal, antioxidánsoknak, emésztőrendszer, méreganyagoktól, megszabadítanak, csökkentésében, csontsűrűséget, kialakulásának, hidratálásában, antioxidánsok, csontritkulás, polifenolokat, megtalálhatók, öregedésgátló, vegyületekkel, folyamatokat, megtalálható, legfontosabb, csökkenthető, egészségével, vitaminoknak, megjelenését, rendelkeznek, egészségére, textúrájára, tartalmazza, folyamatait, antioxidáns, biztosítani, késleltetik, gyakorolnak, polifenolok, tápanyagot, sárgarépa gazdag, egyik legfontosabb, antioxidáns lassítja, béta-karotin megtalálható, benne lévő, csontritkulás kialakulásának, öregedési folyamatokat, emésztőrendszer egészségére, szőlő minden, pedig mindegy, avokádó telítetlen, ráncok megjelenését, káros méreganyagoktól, egészséges telítetlen, chiamag omega3-zsírsavban, chiamag oldható,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztina b...  Segíts neki dicsérni Téged  Pitypang szökőkút  Szabó T. Anna - Pitypang  Nagy és kis csodák  Egy gondolat  Dóró Sándor: Embernek maradni  Borzasztó  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  40 felett  James Allen  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cica  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  József Attila - Kopogtatás nél...  Horváth Szilvia tollából  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Mindig lesz olyan  Különleges  Szép estét  Alvó cicák  Martin Buber, A haszidim meséi  ajándék, mellyel meglepem  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Alvó kislány  39 ígéret  A sorsod  A pitypang legendája  Az ember  Vidámság  Gebhardt Nóra versei II.  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Bársony székben  Szép estét  Emlékezz  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  képre írva  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Andrássy Réka - A bolond Böske  Egy párkányon  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Bornyi Veronika haiku verse  Hogyan válunk hűségesekké?  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Jó éjszakát  Azért kaptad  Anyák napjára  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Kertem 
Bejegyzés Címkék
sárgarépa gazdag, egyik legfontosabb, antioxidáns lassítja, béta-karotin megtalálható, benne lévő, csontritkulás kialakulásának, öregedési folyamatokat, emésztőrendszer egészségére, szőlő minden, pedig mindegy, avokádó telítetlen, ráncok megjelenését, káros méreganyagoktól, egészséges telítetlen, chiamag omega3-zsírsavban, chiamag oldható, emésztőrendszer egészségét, koleszterinszint csökkentésében, bogyós gyümölcsök, málna nagyon, vérerek egészségét, antioxidánsokban, koleszterinszint, legegészségesebb, antioxidánsokkal, antioxidánsoknak, emésztőrendszer, méreganyagoktól, megszabadítanak, csökkentésében, csontsűrűséget, kialakulásának, hidratálásában, antioxidánsok, csontritkulás, polifenolokat, megtalálhatók, öregedésgátló, vegyületekkel, folyamatokat, megtalálható, legfontosabb, csökkenthető, egészségével, vitaminoknak, megjelenését, rendelkeznek, egészségére, textúrájára, tartalmazza, folyamatait, antioxidáns, biztosítani, késleltetik, gyakorolnak, polifenolok, tápanyagot, linolénsav, egészséges, telítetlen, sütőtökben, gyümölcsök, egészségét, polifenolt, bővelkedik, anyagoknak, zsírsavban, körmünknek, hangulatra, fenntartja, táplálékok, működésére, vitaminban, karotinnak, érrendszer, hajunknak, mindegyik, öregedési, tartalmaz, pozitívan, lassítani, memóriára, sárgarépa, bőrünknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.