Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A málna gyógyhatásairól
  2020-11-29 23:54:30, vasárnap
 
 



A málna levelei értékes gyógyhatással rendelkeznek, jelentős mennyiségű flavonoidokat, szerves savakat, C-vitamint és cseranyagot tartalmaznak.

Összehúzó hatása miatt már az ókorban is használták a málnalevél teáját, Néró császár orvosa is említést tesz gyógyhatásairól. Egy 1735-ből maradt feljegyzés szerint mézes málnalevél teával csillapították a lázat, a kiütéseket, és szájüregi vagy szemészeti gyulladásokat is gyógyítottak vele.

A málnalevél tea gyógyhatásai
A málna leveléből kellemes ízű, vízhajtó hatású gyógytea készíthető, mely enyhíti a bélgörcsöket, a gyomorfekély tüneteit, a hányingert és segíti az emésztést. Összehúzó hatású, hasmenés esetén kifejezetten jót tesz a málnalevélből készült tea.

Gyerekeknek adhatjuk hasfájásra, gargarizálásra torokfájás és afta esetén, valamint fogínyvérzésre szájöblögetésként használhatjuk.

Tonizáló hatással van a méh simaizomzatára, így erősíti a tolófájásokat, ezáltal megkönnyíti a szülést. Enyhíti a menstruációs fájdalmat és hatásos gyógyszer fehérfolyásra is.

Immunrendszer erősítő és lázcsillapító tulajdonsága is van. Külsőleg bőrfertőzésekre, szembántalmakra használhatjuk.

Málnalevél tea készítése
Egy csapott evőkanál szárított málnalevelet forrázunk le 2,5 dl vízzel, majd 15 perc után szűrjük le. Fontos, hogy teák szűréséhez ne használjunk fémszűrőt.

Mire használható a málnalevél teája?
vastagbélgyulladás kezelésére fogyasszunk napi egy csészével, amíg a gyulladás el nem múlik,
köszvény ellen is nagyon hatásos napi egy csésze tea, mivel csökkenti a húgysavat,
csökkenti a nátha és a láz kellemetlen tüneteit,
enyhíti a menstruációs görcsöket, erősíti a méhfalat, ezért vetélés kivédésére is használható,
szabályozza a méhizom működését, ezért a megtermékenyített petesejt megtapadása után 12 hétig, valamint szülés előtt és után 2-3 hétig is ajánlatos napi egy csészével fogyasztani a teából,
erősíti a fogakat, a körmöket és a csontokat, védi a bőrt,
a málnalevél teájának zsíroldó hatása van, átrendezi a zsírszöveteket,
elmulasztja a pattanásokat, de a napi egy csésze tea elfogyasztása mellett a bőrt külsőleg is kell mosogatni a málnalevél teájával.

A vérben lévő húgysav kitisztítására az erdei málnalevél teája nagyon alkalmas. Reggel és este fogyasszunk 1-1 csészényit mindaddig, amíg a fájdalom nem múlik (de max. 6 hét). Megelőzésre, szinten tartásra elegendő hetente, két hetente 1-1 csészényivel meginni. A tea egy kicsit izzaszt, és vizeletet is hajt.

A méh izomzatára is kedvező hatást gyakorol. Szabó György ajánlása alapján a pete megtapadása után 10-12 hétig a kismama igyon napi egy csészényi málnalevél teát. Csökkenti a vetélés lehetőségét. Szülés előtti héten pedig napi két csészével ajánlott meginni a szülés megkönnyítése érdekében. Ellazítja a kismedence tájékának izomzatát, aminek következtében a kismama a szüléskor tágulékonyabb lesz. Szülés után 6 héten át napi egy csészényi tea segít a méh és a kitágult hasi bőr összehúzódásában.

A nemesített változat leveleiben kevesebb jótékony anyag található, ezért teának inkább az erdei málna levelei alkalmasak.

Korlátlan ideig fogyasztható a nap bármely szakában napi egy-két csészével, de kisgyermekeknek ne adjunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: összehúzódásában, gyógyhatásairól, bőrfertőzésekre, szembántalmakra, kisgyermekeknek, fogínyvérzésre, kitisztítására, gargarizálásra, csillapították, simaizomzatára, zsírszöveteket, immunrendszer, tolófájásokat, fehérfolyásra, használhatjuk, lázcsillapító, málnalevélből, flavonoidokat, tágulékonyabb, következtében, gyulladásokat, elfogyasztása, megkönnyítése, gyógyhatással, tulajdonsága, rendelkeznek, fogyasztható, menstruációs, bélgörcsöket, málnalevelet, tartalmaznak, pattanásokat, gyomorfekély, gyógyhatásai, csészényivel, gyógyítottak, málna levelei, málnalevél teáját, 1735-ből maradt, málna leveléből, gyomorfekély tüneteit, málnalevélből készült, menstruációs fájdalmat, csapott evőkanál, málnalevél teája, menstruációs görcsöket, méhizom működését, megtermékenyített petesejt, csészével fogyasztani, málnalevél teájának, bőrt külsőleg, málnalevél teájával, Szabó György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Ibolya  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Jó éjszakát  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Esti kép  Kakaós piskóta  Az agyat és a csontokat is erő...  Március  Nem mindegy  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Könnyáztatta asszonysorsok  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Az agyat és a csontokat is erő...  Por  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Amikor még rangja volt...  Heltai Jenő: Szabadság  Esti kép  A kávé  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Alvó baby  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Mai harmónia kártyám  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát  Sajnos ezt elBalogozták  Nem foghatunk rá minden sérülé...  A kávé  Alvó baby  A gyász  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Esti kép  ...és mégis ráismersz  Esti kép  Facebookon kaptam  Kokárda  Házi botox  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Házi botox  Alvó kislány  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Ibolya  Imádkozás Krisztus értelméért  Cicus virággal  Alvó baby  A nemzet csak akkor...  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Fújjad márciusi szél . . .  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Atyám !  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Isten áldja  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Nemzeti  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom, 
Bejegyzés Címkék
málna levelei, málnalevél teáját, 1735-ből maradt, málna leveléből, gyomorfekély tüneteit, málnalevélből készült, menstruációs fájdalmat, csapott evőkanál, málnalevél teája, menstruációs görcsöket, méhizom működését, megtermékenyített petesejt, csészével fogyasztani, málnalevél teájának, bőrt külsőleg, málnalevél teájával, vérben lévő, erdei málnalevél, kicsit izzaszt, pete megtapadása, kismama igyon, csészényi málnalevél, vetélés lehetőségét, szülés megkönnyítése, kismedence tájékának, szüléskor tágulékonyabb, kitágult hasi, nemesített változat, erdei málna, összehúzódásában, gyógyhatásairól, bőrfertőzésekre, szembántalmakra, kisgyermekeknek, fogínyvérzésre, kitisztítására, gargarizálásra, csillapították, simaizomzatára, zsírszöveteket, immunrendszer, tolófájásokat, fehérfolyásra, használhatjuk, lázcsillapító, málnalevélből, flavonoidokat, tágulékonyabb, következtében, gyulladásokat, elfogyasztása, megkönnyítése, gyógyhatással, tulajdonsága, rendelkeznek, fogyasztható, menstruációs, bélgörcsöket, málnalevelet, tartalmaznak, pattanásokat, gyomorfekély, gyógyhatásai, csészényivel, gyógyítottak, kifejezetten, gyerekeknek, fogyasszunk, elmulasztja, megelőzésre, megtapadása, lehetőségét, fogyasztani, használjunk, használható, kellemetlen, szabályozza, megkönnyíti, cseranyagot, kezelésére, kivédésére, mennyiségű, feljegyzés, málnalevél, nemesített, szemészeti, kiütéseket, izomzatára, torokfájás, kismedence, hasfájásra, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 699
  • e Hét: 4277
  • e Hónap: 24139
  • e Év: 200014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.