Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes antibiotikumok
  2020-11-30 22:48:55, hétfő
 
  Természetes antibiotikumok: fokhagyma, kakukkfűolaj, méz, oregánó és rozmaringolaj

Mindenki ismeri az antibiotikumokat, hiszen sokféle betegség esetén írja fel a háziorvos gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek vagy fiataloknak egyaránt. Ezek a szerek a baktériumok ellen használatosak, pontosabban a bakteriális fertőzések ellen védelmeznek bennünket. Ugyanakkor a természet is remek antibiotikumokat kínál számunkra, hiszen léteznek olyan természet adta növények és olajok, melyek szintén nagyon hatásosak lehetnek erre a problémára. A cikkből kiderül, milyen természetes megoldásokat használhatunk bakteriális fertőzések esetén.

Az egyik ilyen antibakteriális gyógynövény az áfonya, amely nagyon hatékony a húgyúti fertőzések megelőzésében és kezelésében, melyben az antioxidáns vegyületek is kiemelt szerepet játszanak.

A fokhagyma antimikrobiális hatással rendelkezik, s mint ilyen nagyon eredményesen képes felvenni a harcot a baktériumok ellen. A fokhagymát és a mézet fogyaszthatjuk együtt is. Nincs is más dolgunk, mint egy gerezd fokhagymát lereszelni és összekeverni egy teáskanálnyi mézzel. Azok, akik vérhígító gyógyszert szednek, csak óvatosan egyék a fokhagymát, mivel felerősítheti a tabletta hatásait.

A kakukkfűolajjal kapcsolatos vizsgálatok arra mutatnak rá, hogy nagyon hatékony az antibiotikum-rezisztens baktériumokkal szemben. Egy kutatás során azt vizsgálták, hogy több mint száz baktériumtörzzsel szemben melyik gyógynövényes olaj a leghatékonyabb. Bebizonyosodott, hogy a kakukkfűolaj minden növényi olajjal szemben verhetetlen, mert sok baktérium elpusztítására csakis ez az olaj volt képes.

Külsőleg használhatjuk a kakukkfű-illóolajat, a legjobb, ha összekeverjük valamilyen hordozóolajjal, például olíva-, jojoba- vagy kókuszolajjal. Természetesen az étkezési célra gyártott kakukkfűolajat belsőleg is lehet alkalmazni.

A mézet már az ősi Egyiptomban is természetes gyógyszerként tartották számon. Nemcsak antibiotikumként kiváló, hanem a szépségápolásban is bevetették csakúgy, mint Kleopátra a tejet. A méz remek antibakteriális szer. További pozitívuma, hogy alacsony a pH-értéke, ami azért előnyös, mert ezzel nedvességet von el a baktériumoktól, amely a pusztulásukhoz vezethet.

A mézet rendszeresen is fogyaszthatjuk, így a belső baktériumok által okozott fertőzéseket elkerülhetjük. Ehetjük önmagában, de teába is keverhetjük. Soha ne tegyük azonban forró italba, és mindig csak fából készült kanalat használjunk a fémek helyett. Gyerekeknek egyéves kor alatt nem javasolt a fogyasztása.

A méz - mint természetes antibakteriális szer - sebekre is alkalmazható, mivel nemcsak a baktériumok pusztulását idézi elő, hanem gyorsabb sebgyógyulást is eredményez. Mindenképpen a nyers mézet és nem a cukrozott bolti változatokat kell előnyben részesíteni. Ilyen szempontból a legjobb, ha a manukamézet választjuk.

A mediterrán konyha rendszeresen használja az oregánót csakúgy, mint a kakukkfüvet, hiszen pikáns ízt kölcsönöznek az ételeknek. Az oregánó is nagyon hatékonynak bizonyult a baktériumokkal szemben, de még a bőr gombás fertőzéseit is orvosolni tudja. Az oregánóolajat nem önmagában, hanem valamilyen hordozóolajjal lehet csak a gombás bőrfelületen alkalmazni. Az oregánó-illóolaj aromaterápiás hatása vitathatatlan, hiszen belélegezve elősegíti a test gyógyulását, például csökkenti a gyulladást.

Ezzel az illóolajjal takaríthatunk is. Akár önmagában is használhatunk néhány cseppet olyan kényes területek fertőtlenítésére, mint például konyhapult vagy vágódeszka. Más hozzávalókkal összekeverve - mint például ecet, szódabikarbóna, citromsav, illetve víz - remek tisztítószert kaphatunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szépségápolásban, antibiotikumként, antibiotikumokat, fertőtlenítésére, antibakteriális, bebizonyosodott, kakukkfűolajjal, antimikrobiális, baktériumoktól, baktériumokkal, leghatékonyabb, antibiotikumok, elpusztítására, pusztulásukhoz, hordozóolajjal, szódabikarbóna, kakukkfűolajat, fogyaszthatjuk, összekeverjük, kókuszolajjal, megelőzésében, gyógynövényes, takaríthatunk, sebgyógyulást, használhatunk, felerősítheti, vitathatatlan, természetesen, hozzávalókkal, aromaterápiás, használhatjuk, gyógyszerként, tisztítószert, oregánóolajat, elkerülhetjük, rozmaringolaj, háziorvos gyerekeknek, baktériumok ellen, bakteriális fertőzések, cikkből kiderül, egyik ilyen, húgyúti fertőzések, antioxidáns vegyületek, fokhagyma antimikrobiális, mézet fogyaszthatjuk, gerezd fokhagymát, teáskanálnyi mézzel, tabletta hatásait, kakukkfűolajjal kapcsolatos, kutatás során, kakukkfűolaj minden, olaj volt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
mindent a népért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Evan Esar tollából  Intelem  A magyar sajtó napja március 1...  A gyász  Talpra vándor  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Nagy László - Szerelem emléke  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Az élet  Magyarország ilyen hely.  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Hernádkak  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Kokárda  Nem kell ide békemenet  Jó éjszakát  Alvó cica  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Alvó baby  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Atyám !  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Hernádkak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Szeüleidtől tanultad  Esti kép  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Esti kép  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Alvó cica  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Csörög a telefonom  Mai harmónia kártyám  Mindig tud adni ,  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Mindig tud adni ,  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Szent-Györgyi Albert gondolata  Paul David Tripp Március 16  Csörög a telefonom  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Szeretettel  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Tavaszról álmodom,  Alvó kislány  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Isten áldja  Mélységes szomorúsággal  Síró nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
háziorvos gyerekeknek, baktériumok ellen, bakteriális fertőzések, cikkből kiderül, egyik ilyen, húgyúti fertőzések, antioxidáns vegyületek, fokhagyma antimikrobiális, mézet fogyaszthatjuk, gerezd fokhagymát, teáskanálnyi mézzel, tabletta hatásait, kakukkfűolajjal kapcsolatos, kutatás során, kakukkfűolaj minden, olaj volt, étkezési célra, pusztulásukhoz vezethet, mézet rendszeresen, belső baktériumok, fémek helyett, baktériumok pusztulását, nyers mézet, cukrozott bolti, manukamézet választjuk, mediterrán konyha, oregánót csakúgy, baktériumokkal szemben, gombás bőrfelületen, oregánó-illóolaj aromaterápiás, test gyógyulását, illóolajjal takaríthatunk, szépségápolásban, antibiotikumként, antibiotikumokat, fertőtlenítésére, antibakteriális, bebizonyosodott, kakukkfűolajjal, antimikrobiális, baktériumoktól, baktériumokkal, leghatékonyabb, antibiotikumok, elpusztítására, pusztulásukhoz, hordozóolajjal, szódabikarbóna, kakukkfűolajat, fogyaszthatjuk, összekeverjük, kókuszolajjal, megelőzésében, gyógynövényes, takaríthatunk, sebgyógyulást, használhatunk, felerősítheti, vitathatatlan, természetesen, hozzávalókkal, aromaterápiás, használhatjuk, gyógyszerként, tisztítószert, oregánóolajat, elkerülhetjük, rozmaringolaj, használatosak, antibiotikum, megoldásokat, rendszeresen, kölcsönöznek, fertőzéseket, összekeverni, mindenképpen, kakukkfűolaj, eredményesen, teáskanálnyi, összekeverve, felnőtteknek, bőrfelületen, változatokat, alkalmazható, kakukkfüvet, keverhetjük, természetes, gyerekeknek, baktériumok, rendelkezik, antioxidáns, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 795
  • e Hét: 4373
  • e Hónap: 24235
  • e Év: 200110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.