Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ősi gyógymódok ITT ÁLL ŐS FA IM ERŐD
  2020-12-04 13:48:18, péntek
 
  A magyarság ősi hitvilága talán nem is tudatosan, de hatékonyan használta azokat a gyógyító technikákat, amellyel például elűzték a fáradtságot, megtisztították csakrájukat. Most megmutatjuk, hogyan!
A magyar néptánccal nagyszüleink, dédszüleink elűzték az aratás, hihetetlenül nehéz munkájával járó fáradtságot. Ilyenkor tartották az aratóbálokat, és a hajnaltól napnyugtáig tartó aratás után, egész éjjel mulattak. Megmutatta, hogy a népitáncnak, főleg a legényeseknek, szinte minden mozdulata egy-egy zodiákus jegynek felel meg, ezzel hozva harmóniába az energiákat, és a csettintésekkel, tapsolással, a lábak csapkodásával, kurjongatásokkal pedig kitűnően megtisztították a csakráikat, meridiánjaikat, bár valószínűleg, ezeknek nem voltak tudatában, de így óriási energiákat nyertek.

Gondoltátok volna, hogy csakráink mindegyike, szépen sorban behangolható a szolmizációs hangokkal. Ha betegek, vagy csak nagyon fáradtak vagyunk, feküdjünk bele egy kád meleg vízbe úgy, hogy a fejünket is belerakjuk. Öntsünk bele pár csepp, bármilyen illóolajat, és próbáljuk meg megkeresni azt a dó hangot, (énekeljünk) amely a gyökércsakránkra el kezd rezonálni. Ha megtaláltuk, ezt erősen lehet érezni, akkor utána énekeljük végig a ré, mi, fá, szo, lá, ti hangokat is. Ezzel az összes csakránkat képesek vagyunk kitisztítani, harmóniába hozni, és aktiválni. A gyógyulásunk pedig megtörténik. Tulajdonképpen a magyar népdalok hangkészlete, és ezek éneklése is felér egy ilyen csakra harmonizálással.

Ha felrajzoljuk egy táblára, a hosszanti tengelyünket (gerincünket), amelyre bejelöljük a csakrákat, és a hozzá tartozó szolmizációs hangokat, majd ezeket felülről lefelé haladva, és visszafelé olvasva, (a szívcsakrához tartozó "fá" hang kivételével, az ó hangokat ő-vel helyettesítve, a következő értelmes mondat állt össze: ITT ÁLL ŐS FA, ÍM ERŐD.

- 7-es, korona csakra TI IT

- 6-os, harmadik szem csakra LÁ ÁL

- 5-ös, torok csakra SO OS

- 4-es, szív csakra FA FA

- 3-as, napfonat csakra MI IM

- 2-es, nemi csakra RE ER

- 1-es, gyökér csakra DO OD

Döbbenetes, nem? Egyszerűen hihetetlen. Az Ős fa, a gerincünk, mely alul a gyökér, fenn a korona, melyből úgy kapjuk erőnket, hogy lent a Földbe, fenn az Égbe vagyunk bekötve. Vajon Kodály Zoltán tudta azt, hogy az általa elnevezett hangok ezt a bölcsességet adják ki? Bizonyára fogalma sem volt róla, ezt minden valószínűség szerint, odaátról súgták neki.

Még néhány népi gyógymódot megosztunk veletek:
Ízületi fájdalmakra, gyulladásokra: napközben mézes káposztalevelet kell rátenni a gyulladt, duzzadt testrészre és átkötni, éjszakára vízben főtt kukoricadarát , azaz puliszkát kell melegen rákenni, és fóliával majd kendővel bekötni. Erre jó még a fekete nadálytő pakolás is.

Hólyaghurut, felfázás: nagyon jó a kamillatea meginni, de a fájó és égető vizelési inger megszüntetésére hatásos, ha a gőze fölé ülünk, vagy beleülünk egy lavór kamillás vízbe.

Torokfájás, köhögés: gőzölés a jó öreg kamillatea fölött, törülközővel a fejen, és nagyon jó a következő teakeveréket meginni: kamilla, útifű, kakukfű, zsálya mézzel, citrommal, lehet még a teavízbe tenni egy kis fahéjat és szegfűszeget. Ez ajánlott forralt borba is. A lenmag teája is nagyszerűen oldja a légúti váladékokat, enyhíti a köhögést.

Fülfájás, övsömör: nagyon hatásos a kövirózsa nedve, fülbe csöpögtetni, vagy az övsömörös részt bedörzsölni, kitűnően csillapítja a fájdalmat. Fülfájásnál még nagyon jó a meleg só is, amit egy kis vászonzacskóba kell belevarrni, és jól átmelegítve a fülre tenni.

Herpesz, kiszáradt, vagy gyulladt bőr: nagyon jó a körömvirág kenőcs, amelyet érdemes házilag elkészíteni, egy marék, lehetőleg napos időben leszedett körömvirágot, ennek szárát, levelét és virágát összevágni, és beletenni kb 20-25 dkg disznózsírba, majd ezt pár percig sütni benne. Ezután 1 napig hagyjuk állni, majd szitán vagy egy gézen átszűrni, és kis üvegbe beleönteni. Hűtőben sokáig eláll, és bármikor felhasználható.

Nagyanyáink szinte mindenre használták az ecetet is, pl. a haj öblítésére, az öblítővízbe kevertek egy evőkanál ecetet, ettől a hajuk szép fényes lett. Korpásodása ellen is hatásos szer volt, ha ecettel bekenték a fejbőrt, és azt egy kicsit bedunsztolták. De az ecetes borogatást használták duzzadt ízületre is, vagy csípések okozta viszketés vagy fájdalom enyhítésére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek, gyógyítások  
Címkék: gyökércsakránkra, kurjongatásokkal, harmonizálással, megtisztították, káposztalevelet, megszüntetésére, csettintésekkel, felhasználható, tulajdonképpen, vászonzacskóba, meridiánjaikat, csapkodásával, legényeseknek, szívcsakrához, bedunsztolták, helyettesítve, gyulladásokra, kukoricadarát, disznózsírba, hihetetlenül, gyógyulásunk, hangkészlete, szolmizációs, körömvirágot, aratóbálokat, felrajzoljuk, szegfűszeget, valószínűség, teakeveréket, kitisztítani, valószínűleg, behangolható, bölcsességet, nagyszüleink, tengelyünket, törülközővel, gyógyító technikákat, magyar néptánccal, hajnaltól napnyugtáig, lábak csapkodásával, szolmizációs hangokkal, összes csakránkat, gyógyulásunk pedig, magyar népdalok, ilyen csakra, hosszanti tengelyünket, hozzá tartozó, szívcsakrához tartozó, következő értelmes, általa elnevezett, bölcsességet adják, fekete nadálytő, Vajon Kodály Zoltán,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Van néhány kérdés, amin gondol...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  képre írva  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Otthon  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Jánosházy György: Fogd a kezem  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Krisztina b...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívek  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cica  Szép estét  képre írva  Vidámság  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Szeretem ujjad karcsuságait,  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  39 ígéret  40 felett  A Magyar Költészet napja alkal...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Megígért békesség  Pitypang szökőkút  Vito Giaquinto gondolata  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Borzasztó  Töröld le  Borzasztó  Csend  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Szeretem ujjad karcsuságait,  jó reggelt  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  James Allen  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyógyító technikákat, magyar néptánccal, hajnaltól napnyugtáig, lábak csapkodásával, szolmizációs hangokkal, összes csakránkat, gyógyulásunk pedig, magyar népdalok, ilyen csakra, hosszanti tengelyünket, hozzá tartozó, szívcsakrához tartozó, következő értelmes, általa elnevezett, bölcsességet adják, fekete nadálytő, kamillatea meginni, gőze fölé, lavór kamillás, következő teakeveréket, teavízbe tenni, lenmag teája, légúti váladékokat, kövirózsa nedve, övsömörös részt, fülre tenni, körömvirág kenőcs, gézen átszűrni, öblítővízbe kevertek, evőkanál ecetet, hajuk szép, kicsit bedunsztolták, ecetes borogatást, gyökércsakránkra, kurjongatásokkal, harmonizálással, megtisztították, káposztalevelet, megszüntetésére, csettintésekkel, felhasználható, tulajdonképpen, vászonzacskóba, meridiánjaikat, csapkodásával, legényeseknek, szívcsakrához, bedunsztolták, helyettesítve, gyulladásokra, kukoricadarát, disznózsírba, hihetetlenül, gyógyulásunk, hangkészlete, szolmizációs, körömvirágot, aratóbálokat, felrajzoljuk, szegfűszeget, valószínűség, teakeveréket, kitisztítani, valószínűleg, behangolható, bölcsességet, nagyszüleink, tengelyünket, törülközővel, nagyszerűen, kivételével, gondoltátok, nagyanyáink, fülfájásnál, tapsolással, csillapítja, gerincünket, bedörzsölni, csöpögtetni, átmelegítve, elkészíteni, korpásodása, öblítővízbe, váladékokat, népitáncnak, fáradtságot, napnyugtáig, megtörténik, hólyaghurut, technikákat, megtaláltuk, csakrájukat, enyhítésére, fájdalmakra, dédszüleink, megmutatjuk, bejelöljük, testrészre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 16 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 525 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1710
  • e Hét: 3693
  • e Hónap: 17442
  • e Év: 222143
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.