Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ne edd, hanem idd a burgonyát
  2020-12-05 00:00:08, szombat
 
  Kutatások bebizonyították, hogy a burgonyában számos egészségvédő hatóanyag van, melyeknek köszönhetően kezelhetővé válhat a gyomorhurut, a vastagbélhurut, a gyomor- és bélfekély.

A krumpliban nagy mennyiségű béta karotin, A-, C-, B1-, B2-, B6- vitamin, valamint folsav található. Emellett még a burgonyából káliumhoz, kalciumhoz, mangánhoz, foszforhoz, kénhez, rézhez, vashoz, rostokhoz és fehérjékhez is hozzájuthatunk.

Mire jó a burgonyalé?
Napi egy pohár burgonyalé annyi C-vitamint tartalmaz, hogy hozzájárulhat az immunrendszer egészséges működéséhez.

A burgonyalé fogyasztásával gyógyíthatjuk a gyulladásos betegségeket, úgy mint az arthritist, a hátfájdalmat, illetve megszünteti izomfájdalmak tüneteit.

Egészségessé teszi a hajunkat, megállítja a hajhullást, gyorsítja a növekedést, erősíti a hajhagymákat.

A burgonya leve gyógyítja a napégés kellemetlen tüneteit. Ha közvetlenül a bőrre kenjük, hamar tapasztalhatjuk majd, hogy a bőrünk simább, fényesebb lesz, és kevésbé ráncosodik. A krumpli leve megnyugtatja, megtisztítja az ekcémás, pattanásos bőrt is.

A burgonyának a leve hozzájárul a máj és az epehólyag egészségéhez is, hiszen fogyasztásával szinte azonnal kitakarítja a méreganyagokat az olyan fontos szerveinkből, mint a máj és az epe.

A burgonyalé védőburkot von a szív köré és ezzel óvja a szívet, így elkerülhető a stroke, a szívroham, vagy más szívbetegség.

Segít a gyomorfekély gyógyulásában, ha egy hónapig napi rendszerességgel reggel éhgyomorra iszunk 1 dl burgonyalét. Ez által nem csak a gyomorfekély tünetei, hanem a gyomorszájnál jelentkező fájdalom vagy a savas felböfögés is enyhülni fog. A nyers burgonya leve megnyugtatja a gyomor nyálkahártyáját, mivel a nyál, a gyomornedvek és a meleg hatására dextrinekre bomlik.

A nyers burgonyalé teljes mértékben rendben tartja a gyomrot, hiszen nem csak a gyomorfekély tüneteit mérsékli, hanem serkenti az emésztést, és az olyan kellemetlen tünetekkel is felveszi a harcot, mint a puffadás, a hasmenés vagy a székrekedés.

Kordában tartja a koleszterinszintet is a burgonyalé rendszeres fogyasztása.

A burgonyalé semlegesíti a húgysav miatt az ízületekben kialakuló kristályokat is, amelyek a gyulladásért felelősek, segít a köszvény elleni küzdelemben.

Megnöveli a test energiaszintjét, serkenti a vérkeringést a burgonyában található thiamin, más néven a B1-vitamin. Általános gyengeség és letargia esetén érdemes minden nap meginni egy pohár burgonyalét.

A burgonya nyers leve remek lúgosító hatással rendelkezik, nagyszerűen semlegesíti az erős gyomorsavat is, ezáltal megnyugtatja a fájó gyomrot, és csökkenti az emésztőrendszerben fellépő gyulladásokat.

A burgonya leve helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, ami különösen fontos, hiszen a modern táplálkozás következtében a legtöbb ember szervezete elsavasodik.

Fogyás céljából meg kell inni egy csészényi burgonyalét reggeli előtt és egy másik csészényit 2-3 órával lefekvés előtt.

Hogyan készítsünk burgonyalét?

A legjobb a piros burgonya levét alkalmazni. Ha íztelennek találod, akkor ízesítheted almalével, citromlével, sárgarépalével, mézzel.

Mossuk meg a burgonyát és hámozzuk. Ne használd fel a zöld, vagy a csírázott burgonyát!

Ha van gyümölcscentrifugád, akkor rakd bele a megmosott, feldarabolt krumplit, és préseld ki a levét. Ha nincs, akkor sem kell kétségbeesni. Reszeld le és tedd egy vászonba, ami alá helyezz egy edényt, hogy az értékes lé lecsöpögjön.

Erőfeszítéseink nem fognak jutalom nélkül maradni, ha reggel, lehetőleg éhgyomorra fogyasztjuk a burgonya nyers levét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: rendszerességgel, nyálkahártyáját, erőfeszítéseink, tapasztalhatjuk, energiaszintjét, bebizonyították, hozzájuthatunk, vastagbélhurut, fogyasztásával, sárgarépalével, méreganyagokat, helyreállítja, hozzájárulhat, immunrendszer, gyulladásokat, következtében, gyomorszájnál, gyógyíthatjuk, izomfájdalmak, gyógyulásában, megtisztítja, megnyugtatja, hajhagymákat, betegségeket, hátfájdalmat, egészségessé, egészségéhez, szívbetegség, gyulladásért, vérkeringést, gyomorfekély, köszönhetően, gyomornedvek, egészségvédő, kristályokat, kétségbeesni, burgonyában számos, krumpliban nagy, burgonyából káliumhoz, pohár burgonyalé, immunrendszer egészséges, burgonyalé fogyasztásával, gyulladásos betegségeket, burgonya leve, napégés kellemetlen, bőrre kenjük, bőrünk simább, krumpli leve, leve hozzájárul, epehólyag egészségéhez, olyan fontos, burgonyalé védőburkot,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 13  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét  Anyámról való emlékek  Borzasztó  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Dóró Sándor: Embernek maradni  különleges  Paul David Tripp Április 15  A hagyma antibakteriális hatás...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jázmin  Ott van  Azért kaptad  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A sorsod  Önmaga ellenére  Andrássy Réka - A bolond Böske  Walter Chrysler mondta  Nagy és kis csodák  Mindig lesz olyan  Nem kell hozzá fürdőruhás  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  Töröld le  Ott van  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Egy párkányon  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  A sorsod  Nem kell hozzá fürdőruhás  Spenót fasírttal  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Andrássy Réka - A bolond Böske  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péterre emlékezünk  József Attila - Kopogtatás nél...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó cica  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jázmin  Esterházy Péterre emlékezünk  Otthon  IGEN így  Andrássy Réka - A bolond Böske  jó reggelt  Szép estét kedves látogatóimna...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Robin Wight pitypang szobra  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Martin Buber, A haszidim meséi  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Paul David Tripp Április 12  Reményik Sándor: Pierrot &...  Nevelőszülőkhöz adták, 
Bejegyzés Címkék
burgonyában számos, krumpliban nagy, burgonyából káliumhoz, pohár burgonyalé, immunrendszer egészséges, burgonyalé fogyasztásával, gyulladásos betegségeket, burgonya leve, napégés kellemetlen, bőrre kenjük, bőrünk simább, krumpli leve, leve hozzájárul, epehólyag egészségéhez, olyan fontos, burgonyalé védőburkot, szív köré, gyomorfekély gyógyulásában, hónapig napi, gyomorfekély tünetei, gyomorszájnál jelentkező, savas felböfögés, nyers burgonya, gyomor nyálkahártyáját, meleg hatására, nyers burgonyalé, gyomorfekély tüneteit, olyan kellemetlen, hasmenés vagy, burgonyalé rendszeres, burgonyalé semlegesíti, húgysav miatt, ízületekben kialakuló, gyulladásért felelősek, köszvény elleni, test energiaszintjét, burgonyában található, pohár burgonyalét, burgonya nyers, erős gyomorsavat, fájó gyomrot, szervezet sav-bázis, modern táplálkozás, legtöbb ember, csészényi burgonyalét, másik csészényit, piros burgonya, csírázott burgonyát, rendszerességgel, nyálkahártyáját, erőfeszítéseink, tapasztalhatjuk, energiaszintjét, bebizonyították, hozzájuthatunk, vastagbélhurut, fogyasztásával, sárgarépalével, méreganyagokat, helyreállítja, hozzájárulhat, immunrendszer, gyulladásokat, következtében, gyomorszájnál, gyógyíthatjuk, izomfájdalmak, gyógyulásában, megtisztítja, megnyugtatja, hajhagymákat, betegségeket, hátfájdalmat, egészségessé, egészségéhez, szívbetegség, gyulladásért, vérkeringést, gyomorfekély, köszönhetően, gyomornedvek, egészségvédő, kristályokat, kétségbeesni, szerveinkből, megszünteti, burgonyalét, fogyasztása, székrekedés, semlegesíti, nagyszerűen, kellemetlen, gyulladásos, rendelkezik, gyomorsavat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3587
  • e Hét: 9943
  • e Hónap: 23692
  • e Év: 228393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.