Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hsznos fűszerek
  2020-12-06 15:38:36, vasárnap
 
 



A világon az összes rendelkezésre álló fűszer között nem találunk olyat, mely valamilyen módon ne segítse, ne védje szervezetünket.

Szervezetünk legfontosabb gyógymódjai közé tartozik a fertőzések elleni küzdelem, az immunrendszer fellendítése, a gyulladások csökkentése, a rák megelőzése, a szív egészségének javítása, a bőr egészségének megőrzése, az anyagcsere szabályozása, méregtelenítés, fogyás, étvágyjavítás, csontjaink erősítése, a stressz csökkentése, az emésztés segítése, megfázás gyógyítása, szájápolás, hormonszintünk egyensúlyban tartása.

De mi is az a fűszer?
A fűszereket a különböző magok, gyökerek, gyümölcsök és zöldségek szárított formájaként definiálják szerte a világon. Fő felhasználásuk az, hogy színt vagy ízt adnak az élelmiszerekhez.

A világon mindenütt megtalálhatjuk a fűszereket, több száz létezik belőlük. Eredetileg ízesítő anyagként használhatták egyes országok jellegzetes fűszereiket és később jöttek rá antimikrobiális tulajdonságaira. Az ételek hosszabb ideig megtartották frissességüket és növelte azok egészségét, akik rendszeresen fogyasztották a fűszereket. Bizonyítékok szolgáltak arra, hogy egyes fűszerek képesek elpusztítani vagy inaktívvá tenni a baktériumokat, gombákat (ideértve a penészgombákat) és vírusokat.

A világ egyes részeiben a só értékesebb volt, mint az arany.
A fűszerek fontos szerepet töltenek be az egészségi állapot szempontjából. Nézzünk egy rövidke felsorolást a világ legnépszerűbb fűszereiről, amelyek hozzájárulhatnak egészségi állapotunkhoz.

Szegfűbors
A szegfűszegnek nyugtató, gyulladásgátló hatása van. Csökkenti a rákbetegségek kialakulását, javítja az emésztést, segíti a csontnövekedést, erősíti az immunrendszert, vérnyomáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású.

Ánizs
Ez az erőteljes fűszer kiváló vitamin- és ásványi anyag forrás. Megtalálható benne a vas, a kálium, a réz és a mangán is. Hozzájárul szervezetünk keringésének javításában, segíti az oxigénellátást, erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatással rendelkezik.

Babérlevél
A világ minden táján nagyon népszerű fűszer. Segítség lehet a rák megelőzésében, az immunrendszer erősítésében, védi a haj és a bőr egészségét, megakadályozza a vérszegénységet, javítja az idegrendszer működését, szabályozza az anyagcserét.

Fekete bors
Talán földünk egyik leggyakoribb fűszere a fekete bors. Csökkenti a gyulladásos betegségek tüneteit, szabályozza a vérnyomást, antioxidáns képességekkel rendelkezik, az emésztőrendszer helyes működését segíti.

Kapribogyó
A kapribogyó fogyasztása nagyon kedvező hatással van a szervezetre. Tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal. Csökkenti a rák kialakulásának esélyét, erősíti az immunrendszert és az ereket, helyreállítja a koleszterinszintet, fokozza a vérkeringést.

Kardamom
A kardamom a szív fűszerének is nevezhető. Egészségre gyakorolt hatása magában foglalja az emésztést segítő képességét, a görcsök csökkentését, az alacsony vérnyomást, az anyagcserét, a vérkeringést és a vizelés gyakoriságát és mennyiségét. Ezenkívül számos - a szervezet számára szükséges - vitamint és ásványi anyagot is ad a szervezetnek, úgy mint a riboflavint, niacint, C-vitamint, vasat, mangánt és káliumot.

Cayenne bors
Az erős paprikát nem mindenki tudja fogyasztani, de nagyon egészséges.Tisztítja az arcüreget, fokozza a vizeletürítést, méregtelenít, kezelhetjük vele a cukorbetegséget, megelőzi a rákot, csökkenti a vérnyomást, segíti az anyagcserét és erős antioxidáns tulajdonságai vannak.

Fahéj
A fahéj egy olyan fűszer, melyet az egész világon szeretnek és használják a gyulladások csökkentésére, a fájdalmak megszüntetésére, a cukorbetegség kezelésére, a fertőzések megszüntetésére, a felesleges gáz csökkentésére, a szív egészségének javítására, a kognitív funkció növelésére, az erős csontok építésére, a rák megelőzésére, a szemek és a bőr egészségének megőrzésére.

Szegfűszeg
A nagyon erős ízhez antioxidáns, antiszeptikus, érzéstelenítő, gyulladáscsökkentő hatás is társul. Számos értékes szerves vegyületet és illóolajat tartalmaz, melyek kedvező hatással vannak a rák elleni védekezésre, a szívbetegségek kezelésére, az emésztés javítására és az idő előtti öregedés megszüntetésére.

Kömény
A köménymag antioxidáns, gyulladásgátló és szélhajtó hatású. Javítja az emésztést, fokozza a spermiumok számát, javítja a csontok erősségét, megakadályozza a makula-degenerációt, javítja a látást, csökkenti a vérnyomást, segíti a vérképzést, megakadályozza különböző ráktípusok kialakulását.

Édeskömény
Az édeskömény szabályozza a bélmozgást, megelőzi a rákot, csökkenti az idő előtti öregedést, antioxidáns hatással rendelkezik. Számos vitamint, ásványi anyagot (réz, vas, kalcium, kálium, mangán, szelén, cink, magnézium) valamint szerves vegyületeket és savakat tartalmaz.

Görögszéna mag
A világon nem nagyon ismert a görögszéna mag, azonban bizonyos ázsiai kultúrákban nagyon is népszerűek és az egészségre hatékonyak. Javítja az emésztést, segítség a székrekedésben, csökkenti a vér koleszterinszintjét, szabályozza az inzulinszintet.

Torma
A torma csökkenti a gyulladást, megnyugtatja az idegeket, megakadályozza a rákot, stimulálja az egészséges emésztést, erősíti az immunrendszert, növeli a vörösvérsejtszámot, és segít a vérnyomás szabályozásában.

Mustármag
A mustármagban található szerves vegyületek és illóolajok hozzásegítenek bennünket általános egészségi állapotunk megőrzésében.

Szerecsendió
A szerecsendió az antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok kitűnő forrása szervezetünk számára. Fogyasztásával küzdhetünk a gombás fertőzések ellen, használhatjuk afrodiziákumként, javítja az emésztést, csökkenti a felesleges gázképződést a belekben, javítja a haj és a bőr egészséget, megakadályozza a makuladegenerációt és csökkenti a különböző rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Sáfrány
Ez az erőteljes fűszer sok karotionidot tartalmaz, erősíti az immunrendszert, elősegíti a fertőzött sebek gyógyulását, hangulatjavító, segíti a nyugodt alvást, erősíti a vörösvértestek képződését, megszünteti a görcsöket, jó hatással van a hormonaktivitásra, csökkenti a vérnyomást.

Vanília
A vanília számos kémiai vegyületet és illóolajat tartalmaz, amelyek mindegyike egészségügyi előnyökkel rendelkezik. A vanílián végzett vizsgálatok kimutatták, hogy szabályozza a vérnyomást, jó hatással van a szívre, nyugtatja az idegeket, serkenti az anyagcserét és kiváló csonterősítő.

Tamarind
Ez a Dél-Ázsiai fűszer nagyon népszerű. Fogyasztásával tisztíthatjuk az ereket, szabályozhatjuk az emésztést és a bélmozgást, megakadályozhatjuk a rák kialakulását, csökkenthetjük a vér koleszterinszintjét, erősíthetjük a csontokat, növelhetjük a vérkeringést és az oxigénellátást.

A felsorolt fűszerek csupán a világ leggyakrabban használt fűszerei. Hazánkban másként nézne ki a sorrend, de érdemes kipróbálni a fenti fűszerek gyógyerejét. Légy bátor és fűszerezd az életed. Meg fogsz lepődni a csodálatos hatásoktól.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsokkal, hozzájárulhatnak, afrodiziákumként, emésztőrendszer, vérszegénységet, csontnövekedést, antimikrobiális, megszüntetésére, tulajdonságaira, szabályozhatjuk, élelmiszerekhez, cukorbetegséget, szabályozásában, vizeletürítést, hormonszintünk, méregtelenítés, oxigénellátást, immunrendszert, inzulinszintet, frissességüket, hangulatjavító, megakadályozza, székrekedésben, gyulladásgátló, penészgombákat, felhasználásuk, csökkenthetjük, megtalálhatjuk, szívbetegségek, vörösvértestek, szervezetünket, megbetegedések, fogyasztásával, hozzásegítenek, kialakulásának, antiszeptikus, összes rendelkezésre, fertőzések elleni, immunrendszer fellendítése, gyulladások csökkentése, szív egészségének, anyagcsere szabályozása, stressz csökkentése, emésztés segítése, különböző magok, világon mindenütt, ételek hosszabb, világ egyes, fűszerek fontos, egészségi állapot, rövidke felsorolást, világ legnépszerűbb,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Neked tudnod kell  Paul David Tripp Április 21  Nagyi telefonál  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png fotel  Akarat  Nem számIt  Egy hatékony szolga  Paul David Tripp Április 19  Nevem  Ágai Ágnes – Csendélet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Örülök, hogy látlak!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Png férfi  Idő  Mai harmónia kártyám  Az igazi szeretetért rendszeri...  Neked tudnod kell  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Akik bántanak téged  Nagyon különös  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Facebookon kaptam  Png lepke  Németh László tollából  Akik bántanak téged  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Lóhere  Png rózsa csokor  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png fotel  Png nő  A boldog családok mind hasonló...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nevem  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png kutya  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevem  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar. 
Bejegyzés Címkék
összes rendelkezésre, fertőzések elleni, immunrendszer fellendítése, gyulladások csökkentése, szív egészségének, anyagcsere szabályozása, stressz csökkentése, emésztés segítése, különböző magok, világon mindenütt, ételek hosszabb, világ egyes, fűszerek fontos, egészségi állapot, rövidke felsorolást, világ legnépszerűbb, szegfűszegnek nyugtató, rákbetegségek kialakulását, erőteljes fűszer, világ minden, immunrendszer erősítésében, idegrendszer működését, fekete bors, gyulladásos betegségek, emésztőrendszer helyes, kapribogyó fogyasztása, szív fűszerének, emésztést segítő, görcsök csökkentését, alacsony vérnyomást, vizelés gyakoriságát, szervezet számára, erős paprikát, olyan fűszer, egész világon, gyulladások csökkentésére, fájdalmak megszüntetésére, cukorbetegség kezelésére, fertőzések megszüntetésére, kognitív funkció, erős csontok, nagyon erős, szívbetegségek kezelésére, emésztés javítására, köménymag antioxidáns, spermiumok számát, csontok erősségét, édeskömény szabályozza, egészségre hatékonyak, torma csökkenti, egészséges emésztést, vérnyomás szabályozásában, mustármagban található, gombás fertőzések, felesleges gázképződést, különböző rákos, fertőzött sebek, nyugodt alvást, vörösvértestek képződését, vanília számos, vanílián végzett, felsorolt fűszerek, világ leggyakrabban, fenti fűszerek, csodálatos hatásoktól, antioxidánsokkal, hozzájárulhatnak, afrodiziákumként, emésztőrendszer, vérszegénységet, csontnövekedést, antimikrobiális, megszüntetésére, tulajdonságaira, szabályozhatjuk, élelmiszerekhez, cukorbetegséget, szabályozásában, vizeletürítést, hormonszintünk, méregtelenítés, oxigénellátást, immunrendszert, inzulinszintet, frissességüket, hangulatjavító, megakadályozza, székrekedésben, gyulladásgátló, penészgombákat, felhasználásuk, csökkenthetjük, megtalálhatjuk, szívbetegségek, vörösvértestek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1680
  • e Hét: 3818
  • e Hónap: 35304
  • e Év: 240005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.