Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szelén sok testi funkciót javít
  2020-12-16 20:59:37, szerda
 
 



Az egészséges táplálkozás mindenkor rendkívül fontos. Idősebb korban még inkább oda kell figyelnünk a tápanyagok bevitelére és akár laborvizsgálatokkal kideríteni, hogy megfelelő-e az adott tápanyag felszívódása. A cikkben a szelén fontos szerepéről lesz szó.

A szelén egy ritka, de nélkülözhetetlen nyomelem, amely a test sok-sok funkcióját támogatja. A szelénnek kitüntetett szerepe van többek között az öregedési folyamatok lassításában és a pajzsmirigy egészségének fenntartásában.

A szelén egy antioxidáns ásványi anyag, s mint ilyen képes semlegesíteni a káros hatású szabad gyököket. Az antioxidánsok a sejtek számára jelentenek védelmet. Számos kutatás igazolta már azt is, hogy a szelén a rákos betegségekkel szemben is néminemű védelmet nyújthat, leginkább az emlő-, a prosztata-, a tüdő- és a vastagbéldaganattal szemben hatásos.

Ennek az ásványi anyagnak van még egy pozitív tulajdonsága, mégpedig az, hogy csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást. Idősebb korban ez nagyon hasznos, mert így mérséklődhet a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázata.

Ahogy öregszünk, úgy egyre inkább lassul az anyagcserénk, ami sajnos elhízáshoz vezethet. Manapság pajzsmirigybetegségben is egyre többen szenvednek, ami szintén okozhat súlyproblémákat, illetve elhízást.

Ahhoz, hogy a pajzsmirigy megfelelően működjön szelénre is szükség van. Voltaképpen a pajzsmirigy tartalmazza a legtöbb szelént az emberi szervezetben, így nemcsak az oxidatív stresszel szemben védi meg a pajzsmirigyet, de a hormontermelésére is befolyással van.

A szelén támogatja a pajzsmirigy működését és hozzájárul a gyulladás csökkenéséhez is, emellett még a hangulatot is fokozza. Ez nagyon kedvező hír, hiszen ezek a tünetek, azaz a gyulladás és a negatív hangulat nagyon is jellemző azokra, akik valamilyen pajzsmirigybetegségben szenvednek.

Amennyiben gondok vannak a pajzsmiriggyel, úgy az anyagcserénkkel is problémák lehetnek. Azonban, ha rendszeresen fogyasztunk szelénben gazdag táplálékokat vagy szedünk szelént kiegészítő formájában, úgy az anyagcserezavar is megszűnhet, ez pedig elindíthatja a fogyást.

A szelén még a bőrre is pozitívan hat, hiszen antioxidánsként csökkenti az öregedés legszembetűnőbb jeleit, a ráncokat. A brazildió rendszeres fogyasztása azért is hasznos, mert nagyon sok szelént tartalmaz.

A kutatások szerint a szelénnek az agy működéséhez is köze van. Az orvosok azt tapasztalták, hogy az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében alacsonyabb a szervezetükben a szelén mennyisége, viszont azoknak, akik szelént kaptak, javult az emlékezőképességük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: nélkülözhetetlen, súlyproblémákat, anyagcserezavar, legszembetűnőbb, antioxidánsként, anyagcserénkkel, kialakulásának, szervezetükben, fenntartásában, pajzsmiriggyel, semlegesíteni, antioxidánsok, betegségekkel, szívkoszorúér, csökkenéséhez, pajzsmirigyet, tapasztalták, rendszeresen, egészségének, lassításában, szervezetben, elindíthatja, tulajdonsága, táplálékokat, mérséklődhet, anyagcserénk, felszívódása, fogyasztása, pajzsmirigy, antioxidáns, alacsonyabb, voltaképpen, táplálkozás, megfelelően, befolyással, fogyasztunk, egészséges táplálkozás, tápanyagok bevitelére, adott tápanyag, szelén fontos, test sok-sok, szelénnek kitüntetett, öregedési folyamatok, pajzsmirigy egészségének, antioxidáns ásványi, káros hatású, sejtek számára, rákos betegségekkel, ásványi anyagnak, pozitív tulajdonsága, szervezetben kialakuló, pajzsmirigy megfelelően,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ember  Szeretem ujjad karcsuságait,  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Bársony székben  Esterházy Péterre emlékezünk  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 14  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanácsok egy pszichológustól  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Vidámság  Bársony székben  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Somlyó Zoltán - Orgonával  Előfordul, hogy  Alvó kislány  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Tavaszi este  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Különleges  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Szeretem ujjad karcsuságait,  Nagy és kis csodák  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam Krisztinától  Baranyi Ferenc - N i n c s  Alvó cica  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Anyámról való emlékek  Jó nap volt  Egy párkányon  Tanácsok egy pszichológustól  Horváth Szilvia tollából  Szép estét  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Somlyó Zoltán - Orgonával  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Gebhardt Nóra versei II.  Nagy és kis csodák  Reményik Sándor: Pierrot &...  ajándék, mellyel meglepem 
Bejegyzés Címkék
egészséges táplálkozás, tápanyagok bevitelére, adott tápanyag, szelén fontos, test sok-sok, szelénnek kitüntetett, öregedési folyamatok, pajzsmirigy egészségének, antioxidáns ásványi, káros hatású, sejtek számára, rákos betegségekkel, ásványi anyagnak, pozitív tulajdonsága, szervezetben kialakuló, pajzsmirigy megfelelően, pajzsmirigy tartalmazza, legtöbb szelént, emberi szervezetben, oxidatív stresszel, szelén támogatja, pajzsmirigy működését, gyulladás csökkenéséhez, negatív hangulat, öregedés legszembetűnőbb, brazildió rendszeres, kutatások szerint, szelén mennyisége, nélkülözhetetlen, súlyproblémákat, anyagcserezavar, legszembetűnőbb, antioxidánsként, anyagcserénkkel, kialakulásának, szervezetükben, fenntartásában, pajzsmiriggyel, semlegesíteni, antioxidánsok, betegségekkel, szívkoszorúér, csökkenéséhez, pajzsmirigyet, tapasztalták, rendszeresen, egészségének, lassításában, szervezetben, elindíthatja, tulajdonsága, táplálékokat, mérséklődhet, anyagcserénk, felszívódása, fogyasztása, pajzsmirigy, antioxidáns, alacsonyabb, voltaképpen, táplálkozás, megfelelően, befolyással, fogyasztunk, tartalmazza, működéséhez, kitüntetett, megszűnhet, mennyisége, bevitelére, jelentenek, amennyiben, valamilyen, szenvednek, egészséges, kideríteni, hozzájárul, formájában, folyamatok, elhízáshoz, rendszeres, szerepéről, funkcióját, figyelnünk, hangulatot, tápanyagok, kiegészítő, gyulladást, szelénnek, kockázata, öregszünk, csökkenti, mindenkor, rendkívül, leginkább, prosztata, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 14 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 523 db bejegyzés
Összes: 49316 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1564
  • e Hét: 3547
  • e Hónap: 17296
  • e Év: 221997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.