Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A manipulációról jó tudni -egyszerű trükkök
  2020-12-18 23:54:17, péntek
 
  Ezek tényleg nagyon durvák, csak saját felelősségre, mert TÉNYLEG működnek!

Tudni akarod, figyel-e téged? Ásíts!
Biztosan ismered a fura és kissé frusztráló helyzetet, amikor arra leszel figyelmes, hogy valaki - többnyire olyasvalaki, akit nem igazán ismersz - pont téged néz. Ha szeretnéd tudni, hogy valóban figyel-e, vagy csak épp rajtad tévedt a szeme, akkor ásíts egy jó nagyot, és figyeld meg, ő is így tesz-e! Az ásítás "ragadóssága" miatt, ha valóban te érdekled, elég valószínű, hogy önkéntelenül kitátja majd ő is a száját.

Szeretnél átjutni egy tömegen? Nézz erősen!
Nem vicc, próbáld ki: ha például egy koncerten vagy bárhol máshol kellene keresztüljutnod egy embertömegen, nézd erősen a célpontot, ahol ki akarsz kötni! Meg fogsz lepődni, milyen simulékonyan állnak majd el az emberek az utadból.

Konfliktust enyhítenél? Egyél!
Korábban bejárta az internetet az a videó, amin két metrón veszekedő ember közé egyszer csak beáll egy nassoló férfi, azok pedig, mintha semmi se történt volna, abbahagyják a vérfürdőt. Ez azért van, mert az evéssel ősidők óta a nyugalmat párosítjuk. A videón eszegető férfit el is nevezték "snackmannek", a jelenséget pedig "snackman-hatásnak".

a valaki idegesen ordibál veled, vagy csak hasonló szituációt látsz, amiben két ember egyre jobban felhúzza magát, próbáld ki, hogy higgadtan eszegetni kezdesz.

Tartasz tőle, sérteget? Ülj mellé!
Szinte kizárt, hogy ez lenne az első gondolatod, de mégis, próbáld ki! Ha például egy értekezletre tartasz, ahol valaki úgymond rendszeresen szít feszültséget, ülj közvetlenül mellé! Még inkább helyezkedj közel ahhoz, aki kifejezetten téged szokott bántani! Hihetetlen, de az agresszív személyek ilyen esetben gyakorlatilag elveszítik a bátorságot, hogy bántsák áldozatukat, míg ha nagyobb a fizikai távolság, akkor erőre kapnak.

Ha valaki sérteget, bunkón beszél hozzád, akkor még inkább játszd meg ezt: maradj nyugodt, és lépj közelebb hozzá, menj akár egészen közel. Ez a gesztus egyfajta bűntudatot vált ki a másikból a viselkedése miatt, és lejjebb csillapítja őt. (A többit pedig bízd a karmára.)

Kérnél valamit? Kezdd túlzással!
Okos kis módszer, amit az üzleti világban is sokszor alkalmaznak, hogy először jóval többet kérj, mint amennyi valójában kell. Például, ha egy befolyásos ismerősöd segítségét kérnéd koncertjegyek beszerzésének formájában, amire a barátoddal ketten szeretnétek elmenni, akkor az ismerősödet először azzal keresd meg, hogy 5 jegyre lenne szükséged. Igen valószínű, hogy erre nemet mond. Ekkor folytasd azzal, hogy megkérdezed, nem tudna-e csak kettőt szerezni. Így valószínűbb, hogy azt már meg fogja oldani, de legalábbis mindent megtesz érte, ugyanis az elutasítás miatti bűntudat is dolgozik benne. Etikátlan módszer lenne? Nem, csak egy kis ravaszság és pszichológia-használat.

Nem megy a szemkontaktus? Figyeld a színt!
Neked is nehezen megy a szemkontaktus felvétele, amikor valaki újjal találkozol? Vesd be ezt az észrevétlen játékot: memorizáld a szeme színét, mintha életbevágóan fontos lenne, hogy később is emlékezz rá! (És végül is, ki tudja... lehet, hogy egyszer még az lesz.) Ez elfeledteti veled a helyzet zavarba ejtő érzetét, viszont képes leszel szemkontaktust tartani. Persze ügyelj rá, hogy ne csináld túl feltűnő vagy ijesztő módon. Egyszerűen csak figyeld a partnered szemének árnyalatát, és légy természetes.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: keresztüljutnod, szemkontaktust, koncertjegyek, gyakorlatilag, szemkontaktus, beszerzésének, önkéntelenül, kifejezetten, embertömegen, feszültséget, rendszeresen, simulékonyan, értekezletre, felelősségre, pszichológia, életbevágóan, konfliktust, valószínűbb, észrevétlen, megkérdezed, csillapítja, ragadóssága, viselkedése, olyasvalaki, abbahagyják, szeretnétek, elfeledteti, közvetlenül, snackmannek, természetes, alkalmaznak, áldozatukat, ismerősödet, formájában, barátoddal, egyszerűen, koncerten vagy, nassoló férfi, evéssel ősidők, nyugalmat párosítjuk, videón eszegető, jelenséget pedig, valaki idegesen, első gondolatod, értekezletre tartasz, agresszív személyek, fizikai távolság, gesztus egyfajta, viselkedése miatt, többit pedig, üzleti világban, befolyásos ismerősöd,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
" A gondolat is rezgés. Minél ...  Az élet  Szeretettel  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Könnyáztatta asszonysorsok  Amikor még rangja volt...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Nemzeti  Kakaós piskóta  Kezdet  Szép Álmokat  Szeretettel  Mélységes szomorúsággal  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Az agyat és a csontokat is erő...  Mélységes szomorúsággal  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Szép Álmokat  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Imádkozás Krisztus értelméért  Sötétség és világosság  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Március 15-re emlékve  Paul David Tripp Március 17  Akinek vaj van a fején...  Könnyáztatta asszonysorsok  Fújjad márciusi szél . . .  Kokárda  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Az élet  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Az agyat és a csontokat is erő...  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Éljen a magyar szabadság!  Szép estét  Cicus virággal  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  A kávé  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Heltai Jenő: Szabadság  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  William Shakespeare-től idéze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Az ünnepről  Müller Péter tollából  Nyíljatok meg  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Esti kép  Esti kép  Az ünnepről 
Bejegyzés Címkék
koncerten vagy, nassoló férfi, evéssel ősidők, nyugalmat párosítjuk, videón eszegető, jelenséget pedig, valaki idegesen, első gondolatod, értekezletre tartasz, agresszív személyek, fizikai távolság, gesztus egyfajta, viselkedése miatt, többit pedig, üzleti világban, befolyásos ismerősöd, barátoddal ketten, ismerősödet először, elutasítás miatti, szemkontaktus felvétele, észrevétlen játékot, szeme színét, helyzet zavarba, partnered szemének, keresztüljutnod, szemkontaktust, koncertjegyek, gyakorlatilag, szemkontaktus, beszerzésének, önkéntelenül, kifejezetten, embertömegen, feszültséget, rendszeresen, simulékonyan, értekezletre, felelősségre, pszichológia, életbevágóan, konfliktust, valószínűbb, észrevétlen, megkérdezed, csillapítja, ragadóssága, viselkedése, olyasvalaki, abbahagyják, szeretnétek, elfeledteti, közvetlenül, snackmannek, természetes, alkalmaznak, áldozatukat, ismerősödet, formájában, barátoddal, egyszerűen, befolyásos, segítségét, internetet, helyezkedj, jelenséget, szituációt, gondolatod, párosítjuk, hihetetlen, enyhítenél, bátorságot, elveszítik, bűntudatot, memorizáld, legalábbis, frusztráló, árnyalatát, elutasítás, találkozol, valószínű, valójában, koncerten, szeretnéd, használat, személyek, szeretnél, vérfürdőt, célpontot, többnyire, helyzetet, veszekedő, nyugalmat, partnered, eszegetni, higgadtan, etikátlan, felvétele, ravaszság, ismerősöd, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 795
  • e Hét: 4373
  • e Hónap: 24235
  • e Év: 200110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.