Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Immunrendszerünk erősítése
  2020-12-25 22:17:10, péntek
 
  Remek kiegészítők és vitaminok, hogy könnyedén átvészeljük a telet:

Télen gyakrabban és eredményesebben támadnak bennünket, pontosabban az immunrendszerünket a kórokozók. Mit tudunk tenni? Elsősorban az immunrendszerünk erősítésére kell törekednünk, hiszen ha a védelmi rendszerünk erős, akkor a vírusoknak és a baktériumoknak csak kevés esélye van arra, hogy betegséget okozzanak. Cikkünkben olyan vitaminokat, gyógynövényeket és egyéb kiegészítőket sorolunk fel, melyeknek nagy hasznát vehetjük mind a megelőzésben, mind a betegségek leküzdésében.

Az egyik ilyen csodaszer a méz, amely antimikrobiális és antibakteriális hatással rendelkezik. Nemcsak a torokfájást csillapítja, hanem a köhögést is nagyon hatékonyan orvosolja. A mézes citromos tea pedig a torok szárazságát és a köhögési ingert is megszüntetheti.

Az immunrendszer fokozásában kitüntetett szerepe van a probiotikumoknak is, hiszen segítenek a fertőzések, az influenza és a megfázás leküzdésében. A probiotikumok fogyasztása ugyan nem minden esetben akadályozza meg a betegség kialakulását, de jelentősen lecsökkenthetik a lábadozás időtartamát.

A bíbor kasvirág olyan értékes flavonoidokat tartalmaz, amelyek számos terápiás előnyt jelentenek, hiszen segítenek az immunrendszer fellendítésében és a gyulladás csökkentésében is. A gyógynövényt kivonat, csepp, tabletta és tea formájában is fogyaszthatjuk.

A C-vitaminnak is nagy szerepe van az immunrendszer védelmében, forrásai leginkább a citrusos gyümölcsök, a zöld leveles zöldségek, a csipkebogyó, paprika és a homoktövis.

Ha már megfáztunk, akkor hasznunkra lehet a bodzaszirup, hiszen gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással rendelkezik. Rendszeres fogyasztásának köszönhetően lerövidül az influenza vagy a megfázás időtartama.

A gyömbér szintén gyulladáscsökkentő, de kiemelkedő a baktériumellenes hatása is. Nyugodtan fogyaszthatjuk köhögés, torokfájás, megfázás és láz esetén is. Betegség idején gyakran kell megküzdenünk émelygéssel, ebben is nagyon hatásos a gyömbér, amit ehetjük nyersen, lereszelve, de ízletes teát is készíthetünk belőle.

A fokhagyma egy nagyszerű gyógynövény, hiszen az allicin tartalma nagyon hatásos azok ellen az organizmusok ellen, amelyek a megfázásért vagy az influenza kialakulásáért felelősek.

A nátha idején sokat segíthet az inhalálás is. Az illóolajok felgyorsíthatják a gyógyulási folyamatokat. Az eukaliptuszból nyert illóolaj például vírusellenes és antimikrobiális hatással is rendelkezik, amely nagy segítséget jelenthet ebben az időszakban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: immunrendszerünk, felgyorsíthatják, probiotikumoknak, baktériumellenes, eredményesebben, antimikrobiális, antibakteriális, gyógynövényeket, fellendítésében, lecsökkenthetik, baktériumoknak, fogyaszthatjuk, fogyasztásának, megszüntetheti, csökkentésében, eukaliptuszból, kialakulásáért, flavonoidokat, probiotikumok, immunrendszer, kiegészítőket, folyamatokat, leküzdésében, vírusellenes, megküzdenünk, megelőzésben, organizmusok, készíthetünk, köszönhetően, gyógynövényt, kialakulását, bodzaszirup, fokozásában, rendszerünk, kitüntetett, szárazságát, immunrendszerünk erősítésére, védelmi rendszerünk, baktériumoknak csak, betegségek leküzdésében, egyik ilyen, torokfájást csillapítja, mézes citromos, torok szárazságát, köhögési ingert, immunrendszer fokozásában, megfázás leküzdésében, probiotikumok fogyasztása, betegség kialakulását, lábadozás időtartamát, bíbor kasvirág, immunrendszer fellendítésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem számIt  Bounty krémes  Nagyon különös  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  képre írva  Bounty krémes  Makszim Gorkij gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Esti kép  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png kislány  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Egy maradéktalanul uralt világ  Garai Gábor - Takarítás  Julian Brass gondolata  Soha ne kedvezz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Albert Einsteinről  Albert Einsteinről  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  A másik dolog,  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fekete-erdő desszert  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Boldog születésnapot a ma ünne...  Makszim Gorkij gondolata  Fekete István - Akác  Sokan azt tartják  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Png férfi  Irgalom és ítélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Soha ne kedvezz...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einsteinről  Nem tudhatod  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogy lehet megtartani  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 20  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Png férfi 
Bejegyzés Címkék
immunrendszerünk erősítésére, védelmi rendszerünk, baktériumoknak csak, betegségek leküzdésében, egyik ilyen, torokfájást csillapítja, mézes citromos, torok szárazságát, köhögési ingert, immunrendszer fokozásában, megfázás leküzdésében, probiotikumok fogyasztása, betegség kialakulását, lábadozás időtartamát, bíbor kasvirág, immunrendszer fellendítésében, gyulladás csökkentésében, gyógynövényt kivonat, immunrendszer védelmében, citrusos gyümölcsök, zöld leveles, influenza vagy, megfázás időtartama, gyömbér szintén, baktériumellenes hatása, nagyszerű gyógynövény, allicin tartalma, organizmusok ellen, megfázásért vagy, influenza kialakulásáért, nátha idején, illóolajok felgyorsíthatják, gyógyulási folyamatokat, eukaliptuszból nyert, immunrendszerünk, felgyorsíthatják, probiotikumoknak, baktériumellenes, eredményesebben, antimikrobiális, antibakteriális, gyógynövényeket, fellendítésében, lecsökkenthetik, baktériumoknak, fogyaszthatjuk, fogyasztásának, megszüntetheti, csökkentésében, eukaliptuszból, kialakulásáért, flavonoidokat, probiotikumok, immunrendszer, kiegészítőket, folyamatokat, leküzdésében, vírusellenes, megküzdenünk, megelőzésben, organizmusok, készíthetünk, köszönhetően, gyógynövényt, kialakulását, bodzaszirup, fokozásában, rendszerünk, kitüntetett, szárazságát, megfázásért, rendelkezik, csipkebogyó, pontosabban, törekednünk, erősítésére, átvészeljük, csillapítja, torokfájást, gyógynövény, fogyasztása, időtartamát, antioxidáns, kiegészítők, vitaminokat, akadályozza, émelygéssel, illóolajok, betegséget, időszakban, cikkünkben, vitaminnak, elsősorban, hatékonyan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 593
  • e Hét: 2731
  • e Hónap: 34217
  • e Év: 238918
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.