Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes gyógymódok a konyhánkban
  2021-01-09 20:49:14, szombat
 
  Az embereknek gyakran van szükségük fájdalomcsillapítókra, gyulladáscsökkentőkre vagy éppen antibiotikumokra. Sajnos azonban ezek a gyógyszerek sok mellékhatással rendelkeznek, így érdemes először a konyhánkban körülnézni mielőtt erős, függőséget is okozó gyógyszerekhez nyúlnánk.

A sok káros mellékhatásra nézve valóban érdemes és hasznos először a természet patikájához fordulni és csak azt követően gyógyszert bevenni, ha az adott fűszer vagy gyógynövény nem bizonyult elegendőnek. A konyhánkban kutakodva számos nagyon hasznos fűszerre és gyógynövényre is ráakadhatunk, melyek hasznosak lehetnek különféle egészségügyi problémára.

Manapság sokan használnak olívaolajat, melyet sokféleképpen felhasználhatunk. Sokan nem is gondolnák, hogy az olívaolaj a fájdalom csillapításában is segítségünkre lehet. Ha fáj valamilyen testrészünk, csak melegítsünk meg egy kevés olívaolajat és kenegessük be ezzel a fájdalmas testrészt. De nagyon hatékony lehet az ízületi gyulladás csökkentésében is, mivel kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása.

A gyömbér nemcsak süteményekben kiváló, hanem gyógynövényként is érdemes használni. Antibakteriális, gombaellenes, antiszeptikus, gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatással rendelkezik, segít a bélproblémák és az émelygés kezelésében. A gyömbér egy gingerol nevű vegyületet is tartalmaz, amely segítséget nyújthat a fájdalom csökkentésében.

A kurkuma nemcsak az immunrendszer védelmét látja el, de segít a megerősítésében is. Nagyon hatékony az LDL-koleszterin-szint szabályozásában és csökkentésében, ami azért is nagyon hasznos, mivel a magas koleszterinszint szív- és érrendszeri betegségeket is okozhat.

A szegfűszeg is egy remek fájdalomcsillapító, de a gyulladáscsökkentő szerepe is kiemelkedő. A szegfűszegolaj például csökkenti a fogfájást, de izom és ízületi fájdalom esetén is számíthatunk rá.

A fahéj is nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz, leginkább A-vitamint, vasat, cinket és káliumot. A fahéjra sok betegség és egészségügyi probléma előfordulásakor számíthatunk, főként megfázás, emésztési zavarok, ízületi fájdalom, illetve magas vércukorszint esetén.

A köménymag kiemelkedően sok antioxidánst tartalmaz. Sokan úgy vélik, hogy csak emésztési panaszok esetén tud segíteni, pedig ez a gyógynövény csökkenti a gyomorfájást, megszünteti a hasmenést, és lefekvés előtt egy csésze köménymagból készült tea segít könnyebben elaludni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antibiotikumokra, koleszterinszint, felhasználhatunk, szabályozásában, megerősítésében, csillapításában, gyógynövényként, antibakteriális, előfordulásakor, gyógyszerekhez, csökkentésében, szegfűszegolaj, mellékhatással, mellékhatásra, segítségünkre, vércukorszint, antiszeptikus, gyógynövényre, sokféleképpen, süteményekben, immunrendszer, számíthatunk, ráakadhatunk, vírusellenes, bélproblémák, egészségügyi, gombaellenes, betegségeket, gyomorfájást, kiemelkedően, köménymagból, antioxidánst, rendelkeznek, megszünteti, konyhánkban, elegendőnek, embereknek gyakran, konyhánkban körülnézni, természet patikájához, adott fűszer, konyhánkban kutakodva, fájdalom csillapításában, kevés olívaolajat, fájdalmas testrészt, ízületi gyulladás, gyömbér nemcsak, émelygés kezelésében, gingerol nevű, fájdalom csökkentésében, kurkuma nemcsak, immunrendszer védelmét, magas koleszterinszint,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdei gyöngyvirág  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Paul David Tripp Április 15  Robin Wight pitypang szobra  Jó éjszakát  Jánosházy György: Fogd a kezem  Reményik Sándor: Pierrot &...  Baranyi Ferenc - N i n c s  39 ígéret  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  József Attila - Kopogtatás nél...  Spenót fasírttal  A hagyma antibakteriális hatás...  Jó éjszakát  IGEN így  Vito Giaquinto gondolata  Vito Giaquinto gondolata  Nagy és kis csodák  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Bornyi Veronika haiku verse  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Egy párkányon  Tavaszi este  Egy tavasz  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  James Allen  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Alvó cicák  Robin Wight pitypang szobra  IGEN így  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Töröld le  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  A sorsod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Gebhardt Nóra versei II.  Erdei gyöngyvirág  Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  képre írva  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Emlékezz  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul David Tripp Április 12  Egyszerű  Tanmese  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 14  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Kertem  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány 
Bejegyzés Címkék
embereknek gyakran, konyhánkban körülnézni, természet patikájához, adott fűszer, konyhánkban kutakodva, fájdalom csillapításában, kevés olívaolajat, fájdalmas testrészt, ízületi gyulladás, gyömbér nemcsak, émelygés kezelésében, gingerol nevű, fájdalom csökkentésében, kurkuma nemcsak, immunrendszer védelmét, magas koleszterinszint, szegfűszegolaj például, köménymag kiemelkedően, gyógynövény csökkenti, csésze köménymagból, antibiotikumokra, koleszterinszint, felhasználhatunk, szabályozásában, megerősítésében, csillapításában, gyógynövényként, antibakteriális, előfordulásakor, gyógyszerekhez, csökkentésében, szegfűszegolaj, mellékhatással, mellékhatásra, segítségünkre, vércukorszint, antiszeptikus, gyógynövényre, sokféleképpen, süteményekben, immunrendszer, számíthatunk, ráakadhatunk, vírusellenes, bélproblémák, egészségügyi, gombaellenes, betegségeket, gyomorfájást, kiemelkedően, köménymagból, antioxidánst, rendelkeznek, megszünteti, konyhánkban, elegendőnek, olívaolajat, testrészünk, koleszterin, gyógyszerek, gyógynövény, kezelésében, rendelkezik, érrendszeri, patikájához, melegítsünk, kenegessük, szegfűszeg, kiemelkedő, embereknek, vegyületet, használnak, problémára, tápanyagot, körülnézni, segítséget, valamilyen, függőséget, gyógyszert, könnyebben, tartalmaz, gyulladás, gondolnák, testrészt, olívaolaj, csökkenti, szükségük, hasmenést, használni, fájdalmas, emésztési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.