Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hasznos fűszerek
  2021-02-06 14:39:33, szombat
 
 



A konyhában már remekeltek, de az egészségünket is védik :
Nagyon sok olyan gyógy- és fűszernövény megtalálható a konyhánkban, amelyek remek ízt kölcsönöznek az ételeinknek. Nem is gondolnánk róluk, hogy nemcsak húsok fűszerezésére és levesek ízesítésére használhatjuk őket, hanem bizony nagyon hasznosak lehetnek az egészségünkre nézve is.

A fűszerek és a gyógynövények minden gond nélkül hű barátaink és társaink lehetnek. Amikor azt érzem, hogy valamilyen betegség bujkál bennem, első gondolatom soha nem a gyógyszer, és soha nem az az első lépés, hogy elmegyek a háziorvoshoz. Nem is igazán tehetjük ezt meg a mostani időben, hiszen a keserű igazság az, hogy egyes háziorvosok manapság remekül tudnak ,,távgyógyítást" alkalmazni, illetve az is előfordul, hogy egy hetes próbálgatás után még csak a telefont sem veszik fel.

Nem is tudom, mi lenne velem, ha nem ismerném a gyógynövények csodás hatásait és csakis az orvosra kellene támaszkodnom, akit még telefonon sem lehet elérni. Ha szűrővizsgálatra kérek beutalót, akkor körülbelül száz kérdést tesz fel, hogy nekem miért van arra szükségem.

Természetesen ilyenkor ott a magánrendelés lehetősége, de azt ugye anyagilag is győzni kell, nem mindenki engedheti meg magának. Azt gondolom, ez egy külön cikk témája lesz majd egyszer, most viszont szeretném bemutatni Önöknek azokat a csodás gyógynövényeket és fűszereket, melyeket nemcsak a konyhai tevékenységeink alatt használhatunk, hanem a gyógyításunkat is támogathatják, ha körültekintően alkalmazzuk azokat.

A fokhagyma manapság olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy a világ minden konyhájában használják. Már az ókori Egyiptomban is ezt a gyógynövényt adták a piramist építő munkásoknak, hogy elegendő energiájuk legyen a kemény fizikai munkához. Görögországban pedig az olimpiai sportolóknak adták, hogy nagyobb erővel rendelkezzenek, és fokozhassák a teljesítményüket.

Nem véletlen ilyen népszerű a fokhagyma, hiszen rákellenes, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatásokkal is rendelkezik. Használhatjuk torokgyulladás csökkentésére, köhögésre, a nátha és az influenza tüneteinek enyhítésére. Remekül csökkenti a koleszterinszintet és a vérkeringésünknek is jót tesz, ha néha-néha beiktatunk egy-egy fokhagymakúrát.

A fahéj is nagyon népszerű világszerte, már az ókori Egyiptomban sem volt ismeretlen az emberek előtt. A sárgás-barnás színű fűszer csökkenti a vércukorszintet és rendszeres fogyasztásával akár a cukorbetegség kialakulását is megelőzhetjük. A fahéj antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik,mérsékeli a szívbetegség kockázatát, és segít felvenni a harcot a bakteriális és a gombás fertőzésekkel szemben.

A szerecsendió Indonéziában őshonos. Nagyon sok jótékony összetevője van, ilyen az élelmi rost, a mangán, a tiamin, a B6-vitamin, a folsav, a magnézium és a réz. A szerecsendió fájdalomcsillapító és méregtelenítő hatásokkal rendelkezik. Elősegíti az emésztést és támogatja az agy egészséges működését. Nagyon hasznos a magas vérnyomás csökkentésében, a vérkeringés fokozásában, sőt még az álmatlanság leküzdésében is.

Minden konyhában megtalálható a köménymag, mely nélkülözhetetlen némely étel elkészítéséhez, de számos pozitív hatása is van a szervezetünk működésére nézve. Segíti az emésztést és javítja az immunitást, de alkalmazhatjuk különféle betegségek kezelésére is, mint például az álmatlanság, a légzési zavar, a hörghurut, a megfázás és a bőrbetegségek. Egyes feltételezések szerint cukorbetegség megelőzésére is alkalmazható.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: teljesítményüket, szűrővizsgálatra, nélkülözhetetlen, tevékenységeink, gyógynövényeket, vércukorszintet, gyógyításunkat, görögországban, népszerűségnek, rendelkezzenek, elkészítéséhez, fogyasztásával, alkalmazhatjuk, fokhagymakúrát, feltételezések, torokgyulladás, csökkentésében, körültekintően, cukorbetegség, egészségünkre, használhatunk, fertőzésekkel, használhatjuk, méregtelenítő, gyógynövények, magánrendelés, természetesen, csökkentésére, bőrbetegségek, támogathatják, megelőzhetjük, egészségünket, fűszerezésére, távgyógyítást, fűszernövény, szívbetegség, egészségünkre nézve, gyógynövények minden, mostani időben, keserű igazság, hetes próbálgatás, gyógynövények csodás, orvosra kellene, magánrendelés lehetősége, külön cikk, csodás gyógynövényeket, konyhai tevékenységeink, fokhagyma manapság, világ minden, ókori Egyiptomban, gyógynövényt adták, piramist építő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Szép estét  A hagyma antibakteriális hatás...  Robin Wight pitypang szobra  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  különleges  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Krisztinától  Annyira tisztelem a szabadságo...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  képre írva  József Attila – Keresek ...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Paul David Tripp Április 12  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Minden tavaszból őrizz..  képre írva  Erdei gyöngyvirág  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Töröld le  Anyák napjára  Különleges  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Csend  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tanmese  IGEN így  Jó nap volt  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 14  Alvó cica  Magamnak  József Attila - Kopogtatás nél...  Anyák napjára  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy tavasz  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  A Magyar Költészet napja alkal...  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Vidámság  Robert Merle tollából  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Kertem  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
egészségünkre nézve, gyógynövények minden, mostani időben, keserű igazság, hetes próbálgatás, gyógynövények csodás, orvosra kellene, magánrendelés lehetősége, külön cikk, csodás gyógynövényeket, konyhai tevékenységeink, fokhagyma manapság, világ minden, ókori Egyiptomban, gyógynövényt adták, piramist építő, kemény fizikai, olimpiai sportolóknak, influenza tüneteinek, emberek előtt, sárgás-barnás színű, cukorbetegség kialakulását, fahéj antioxidáns, szívbetegség kockázatát, gombás fertőzésekkel, szerecsendió Indonéziában, élelmi rost, magas vérnyomás, vérkeringés fokozásában, álmatlanság leküzdésében, szervezetünk működésére, légzési zavar, teljesítményüket, szűrővizsgálatra, nélkülözhetetlen, tevékenységeink, gyógynövényeket, vércukorszintet, gyógyításunkat, görögországban, népszerűségnek, rendelkezzenek, elkészítéséhez, fogyasztásával, alkalmazhatjuk, fokhagymakúrát, feltételezések, torokgyulladás, csökkentésében, körültekintően, cukorbetegség, egészségünkre, használhatunk, fertőzésekkel, használhatjuk, méregtelenítő, gyógynövények, magánrendelés, természetesen, csökkentésére, bőrbetegségek, támogathatják, megelőzhetjük, egészségünket, fűszerezésére, távgyógyítást, fűszernövény, szívbetegség, szerecsendió, megtalálható, kölcsönöznek, szervezetünk, kialakulását, indonéziában, támaszkodnom, sportolóknak, háziorvoshoz, megelőzésére, leküzdésében, alkalmazható, gyógynövényt, egyiptomban, rendelkezik, enyhítésére, bakteriális, álmatlanság, ízesítésére, fokozásában, konyhájában, háziorvosok, próbálgatás, alkalmazzuk, antioxidáns, világszerte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2456
  • e Hét: 12570
  • e Hónap: 26319
  • e Év: 231020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.