Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Máriatövissel a máj egészségéért
  2021-02-19 22:13:51, péntek
 
 


A máj egészségének megőrzése rendkívül fontos, hiszen a testünk számos alapvető funkciójában részt vesz. Szorosan együttműködik más szervekkel és feldolgozza, hasznosítja azokat a tápanyagokat, amelyeket az étkezésünk során viszünk be a szervezetünkbe. A máj ezen kívül szerepet vállal a glükóz tárolásában, ami energiát is biztosít a szervezetnek.

Májunk egyik feladata a zsírok megemésztése, illetve a táplálékokból származó zsírban oldódó vitaminok - az A-, a D- és az E-vitamin - tárolása. A máj különféle anyagokat is termel, melyek részt vesznek a vérrögképződés szabályozásában, illetve a vörösvértestek termelésében, de fontos feladata még a méregtelenítés is. A szervezetünkben nagyon sok vegyi anyag és káros anyag kerül, a májunk pedig aktívan dolgozik azért, hogy ezek mihamarabb kiürüljenek a szervezetből. Amennyiben a májfunkció csökken, ez negatívan befolyásolhatja ezeknek a folyamatoknak a hatékony megvalósulását.

Nagyon sok olyan tényező van, amely negatívan befolyásolja a máj működését és egészségét. Ilyen lehet a mértéktelen alkoholfogyasztás, az elhízás, a káros anyagok nagy mennyiségű bevitele, a gyógyszerek fogyasztása, a vírusok okozta fertőzések.

A máj nagyon gyorsan képes a regenerálódásra, és sok olyan gyógynövény is található a természetben, melyek támogatják ezt a folyamatot. Az egyik ilyen gyógynövény a máriatövis.

A máriatövis nemcsak védelmet jelent a máj számára, de a működését és az egészségét is támogatja. A gyógynövény egyik legjobb hatóanyaga a szilimarin nevű vegyület, amely jelentős mennyiségben található a növény magjában. Antioxidáns hatással rendelkezik és megemeli a szervezetben a glutation szintet.

A glutation az emberi szervezetben megtalálható erős antioxidáns, amelynek kiemelt feladata, hogy hatékonyan küzdjön a szabad gyökökkel, és segítse a szervezet méregtelenítő folyamatait.

A máriatövis antioxidáns hatása nemcsak a májban, hanem a gyomorban és bélben, illetve a vesében is érvényesül. A gyógynövény nagyon hasznos lehet a vírusos hepatitisz, a zsírmáj és a máj cirrózis kezelésében is, melyben a g gyulladáscsökkentő hatása lehet a segítségünkre.

A máriatövis segítheti a koleszterinszint szabályozását a 2-es típusú cukorbetegeknél, mivel a máj nemcsak a koleszterin termelésében, hanem a metabolizálásában is részt vesz. A szilimarin nevű vegyület emellett még gyulladást is csökkent.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, szabályozásában, befolyásolhatja, cukorbetegeknél, szervezetünkben, regenerálódásra, szervezetünkbe, méregtelenítés, megvalósulását, vörösvértestek, vérrögképződés, szabályozását, segítségünkre, táplálékokból, folyamatoknak, méregtelenítő, együttműködik, funkciójában, szervezetnek, szervezetben, természetben, termelésében, egészségének, megemésztése, szervezetből, megtalálható, befolyásolja, tápanyagokat, mennyiségben, rendelkezik, gyógynövény, folyamatait, antioxidáns, mértéktelen, kiürüljenek, fogyasztása, testünk számos, étkezésünk során, glükóz tárolásában, zsírok megemésztése, táplálékokból származó, vérrögképződés szabályozásában, vörösvértestek termelésében, szervezetünkben nagyon, májunk pedig, májfunkció csökken, hatékony megvalósulását, mértéktelen alkoholfogyasztás, káros anyagok, gyógyszerek fogyasztása, vírusok okozta, egyik ilyen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Kövesd a vezetőt  Márciuzs 24.  Görgess  Kövesd a vezetőt  Virág vasárnap  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Az erdőterápia egészségre gyak...  Talppontok közérthetően  képre írva  Jó éjszakát  A máj egészségét biztosító és ...  Levél lány  Mi van, ha?  Nárciszok  Nárciszok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Szép álmokat!  A jó lelkek  Facebookon kaptam  képre írva  Görgess  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Jó éjszakát  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  képre írva  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Most - segíts meg Mária ,  Nem hazudnak  Szép estét  Alvó cica  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Devecsery László - Húsvét  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  A tavasz nem csak önmagában sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam Krisztina b...  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Alvó cica  képre írva  Facebookon kaptam  Virág lány  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Ködvirágok  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  2004-es kivégzés után  Graffiti bölcsesség  Havazás  Virágvasárnap a húsvét előtti  Humor is meg nem is szerinted?  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Esti kép  Szép estét  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  képre írva  Havasi gyopár  Apu  A tavasz nem csak önmagában sz...  Jó éjszakát  Sonka vásár  képre írva  Szép estét  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Tibeti harangvirág  Paul David Tripp Március 25 
Bejegyzés Címkék
testünk számos, étkezésünk során, glükóz tárolásában, zsírok megemésztése, táplálékokból származó, vérrögképződés szabályozásában, vörösvértestek termelésében, szervezetünkben nagyon, májunk pedig, májfunkció csökken, hatékony megvalósulását, mértéktelen alkoholfogyasztás, káros anyagok, gyógyszerek fogyasztása, vírusok okozta, egyik ilyen, máriatövis nemcsak, gyógynövény egyik, szilimarin nevű, növény magjában, glutation szintet, emberi szervezetben, szabad gyökökkel, szervezet méregtelenítő, máriatövis antioxidáns, gyógynövény nagyon, vírusos hepatitisz, máriatövis segítheti, koleszterinszint szabályozását, 2-es típusú, koleszterin termelésében, koleszterinszint, szabályozásában, befolyásolhatja, cukorbetegeknél, szervezetünkben, regenerálódásra, szervezetünkbe, méregtelenítés, megvalósulását, vörösvértestek, vérrögképződés, szabályozását, segítségünkre, táplálékokból, folyamatoknak, méregtelenítő, együttműködik, funkciójában, szervezetnek, szervezetben, természetben, termelésében, egészségének, megemésztése, szervezetből, megtalálható, befolyásolja, tápanyagokat, mennyiségben, rendelkezik, gyógynövény, folyamatait, antioxidáns, mértéktelen, kiürüljenek, fogyasztása, tárolásában, gyógyszerek, kezelésében, koleszterin, feldolgozza, hasznosítja, máriatövis, szilimarin, mihamarabb, fertőzések, hatékonyan, egészségét, gyulladást, érvényesül, folyamatot, májfunkció, hepatitisz, szervekkel, hatóanyaga, étkezésünk, támogatják, mennyiségű, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1472
  • e Hét: 5050
  • e Hónap: 24912
  • e Év: 200787
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.