Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rozmaring gyógyhatásairól
  2021-03-30 19:22:48, kedd
 
 



A Földközi-tenger partvidékén nagyon sok fűszer- és gyógynövény őshonos, köztük az egyik legismertebb talán a rozmaring. Ez a kellemes illatú növény nagyon sok antioxidánst tartalmaz, melyet már az ókori görögök is előszeretettel fogyasztottak, hiszen rendkívül szerteágazó gyógyító tudással bír.

A rozmaring ráadásul nagyon sok értékes tápanyagot is tartalmaz, vagyis tele van olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek pozitívan hatnak az egészségi állapotunkra. Leginkább A-, C-, B6-vitamint, folsavat, tiamint, magnéziumot, kalciumot, mangánt, vasat, illetve rezet tartalmaz.

Mint a cikk elején említettünk, ez a gyógynövény antioxidánsokban rendkívül gazdag, rozmaring- és a karnozinsavat tartalmaz, melyek számos betegséggel szemben jelenthetnek védelmet. Nem beszélve arról, hogy kiváló rostforrás is, ami nagyon hasznos a bélrendszer és az emésztőrendszer számára.

Mindenki fél a hajhullástól. A nők talán jobban rettegnek ettől, hiszen egy kopaszodó férfi lehet sármos, ez azonban nem mondható el egy hölgyről. A hajhullás, a hajvesztés nagy lelki problémát is ró az érintettekre, azonban nem szabad elkeseredni, megoldás mindig van ezen a téren is.

A rozmaring például elősegíti a haj növekedését. Természetesen nem azonnal látható az eredmény, legalább 4-5 hónapnak kell eltelnie, hogy lássuk a rozmaringolaj csodás hatásait. Használhatunk illóolajat a samponunkba, de az is hatásos, ha hajpakolást készítünk.

Melegítsünk meg vízgőz fölött olívaolajat és adjunk hozzá 8-10 csepp rozmaring-illóolajat, majd gyengéden dörzsöljük be ezzel az eleggyel a fejbőrt. Hagyjuk hatni 20-30 percen keresztül, majd a szokásos módon mossunk hajat.

A gyógynövények, pontosabban a belőlük készült illóolajok aromaterápiás hatásával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon sokféle betegség esetén lehetnek hasznosak. A rozmaring-illóolajat is használhatjuk az aromaterápiában, hiszen fokozza az agy működését, sőt a kognitív funkciókra és a memóriára is pozitív hatást gyakorol.

Az egyik leggyakoribb fertőzés világszerte a felső légutakat érinti. Egy tanulmány arról számolt be, hogy a rozmaringot is tartalmazó gyógynövénykeverék belélegzése csökkenti a felső légúti fertőzés tüneteit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, bebizonyosodott, aromaterápiában, emésztőrendszer, előszeretettel, fogyasztottak, használhatjuk, gyógynövények, karnozinsavat, rozmaringolaj, természetesen, aromaterápiás, használhatunk, antioxidánst, leggyakoribb, hajhullástól, állapotunkra, jelenthetnek, vitaminokkal, legismertebb, kapcsolatban, érintettekre, bélrendszer, szerteágazó, magnéziumot, növekedését, pontosabban, partvidékén, rozmaringot, betegséggel, gyógynövény, említettünk, hajpakolást, elkeseredni, világszerte, samponunkba, egyik legismertebb, kellemes illatú, ókori görögök, rozmaring ráadásul, egészségi állapotunkra, cikk elején, gyógynövény antioxidánsokban, karnozinsavat tartalmaz, emésztőrendszer számára, kopaszodó férfi, hajvesztés nagy, rozmaring például, rozmaringolaj csodás, szokásos módon, belőlük készült, kognitív funkciókra, Leginkább A-,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vito Giaquinto gondolata  A hagyma antibakteriális hatás...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  képre írva  "Ez egy csoda"  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Bársony székben  ajándék, mellyel meglepem  Isten hűségének mértéke  Szép álmokat!  Paul Éluard - És egy mosoly  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Emlékezz  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  József Attila – Keresek ...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Ott van  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Otthon  Robin Wight pitypang szobra  Horváth Szilvia tollából  ajándék, mellyel meglepem  Vidámság  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Zilahy Lajos mondta  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Egy barátság története  Csend  különleges  Nem kell hozzá fürdőruhás  képre írva  Tanácsok egy pszichológustól  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó nap volt  Az ember emlékekből áll  "Ez egy csoda"  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy gondolat  Vidámság  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy barátság története  Szabó T. Anna - Pitypang  Pitypang szökőkút  39 ígéret 
Bejegyzés Címkék
egyik legismertebb, kellemes illatú, ókori görögök, rozmaring ráadásul, egészségi állapotunkra, cikk elején, gyógynövény antioxidánsokban, karnozinsavat tartalmaz, emésztőrendszer számára, kopaszodó férfi, hajvesztés nagy, rozmaring például, rozmaringolaj csodás, szokásos módon, belőlük készült, kognitív funkciókra, egyik leggyakoribb, felső légutakat, tanulmány arról, felső légúti, antioxidánsokban, bebizonyosodott, aromaterápiában, emésztőrendszer, előszeretettel, fogyasztottak, használhatjuk, gyógynövények, karnozinsavat, rozmaringolaj, természetesen, aromaterápiás, használhatunk, antioxidánst, leggyakoribb, hajhullástól, állapotunkra, jelenthetnek, vitaminokkal, legismertebb, kapcsolatban, érintettekre, bélrendszer, szerteágazó, magnéziumot, növekedését, pontosabban, partvidékén, rozmaringot, betegséggel, gyógynövény, említettünk, hajpakolást, elkeseredni, világszerte, samponunkba, olívaolajat, melegítsünk, belélegzése, tápanyagot, anyagokkal, rostforrás, tartalmazó, hajvesztés, funkciókra, illóolajat, dörzsöljük, illóolajok, tartalmaz, légutakat, tanulmány, rendkívül, kopaszodó, memóriára, problémát, működését, rozmaring, elősegíti, készítünk, hajhullás, gyengéden, rettegnek, keresztül, hasznosak, leginkább, pozitívan, egészségi, kalciumot, hatásával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3404
  • e Hét: 9760
  • e Hónap: 23509
  • e Év: 228210
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.