Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A természetes módszerekkel is csak óvatosan
  2021-04-23 22:14:30, péntek
 
  Mint ahogyan a gyógyszerek nem megfelelő alkalmazása, úgy egyes természetes gyógymódok is ártalmasak lehetnek adott esetben. A természetes gyógymódok, módszerek, gyógynövények hasznosak, de ezeket is lehet rosszul alkalmazni. Aki gyógyszert szed, különösen óvatosan alkalmazza a természet kincseit, hiszen sok gyógyszer és gyógynövény között kölcsönhatás jöhet létre. A gyógynövények és a gyógyszerek fogyasztása között is mindig teljen el legalább 2-3 óra, hogy egymás hatását ne erősítsék, illetve ne gyengítsék.
Ha valaki krónikus betegséggel küzd, legyen szó cukorbetegségről, szívproblémáról vagy légzőszervi megbetegedésről és bármilyen természetes gyógymódot is szeretne kipróbálni, mindenképpen értesítse erről a kezelőorvosát, aki hatékony tanácsokkal tud szolgálni, hogy a szedett gyógyszerek mellett mire is ügyeljen.

A krónikus betegségre szedett gyógyszereket tilos elhagyni azért, mert valaki gondol egyet és a következő naptól csak gyógynövényekkel szeretné magát kezelni. Ez súlyos, életveszélyes állapotokat is okozhat, így mi sem buzdítunk senkit arra, hogy ne szedje a gyógyszereit. A természetes módszerek elsősorban a megelőzésben kiemelkedőek, illetve ezeket is lehet alkalmazni betegségek megléte esetén, de mindig egyeztetni szükséges a kezelőorvossal, hogy a gyógyszerekkel milyen gyógynövényt és mekkora adagban használhatunk.

A zöld tea nagyon sok antioxidánst tartalmaz, amely eredményesen harcol a káros hatású szabad gyökökkel szemben. Rendszeres fogyasztása segíthet a szívbetegség és egyes rákos betegségek megelőzésében. A hátrányai közül meg kell említeni, hogy nagy mennyiségben fogyasztva szédülést, görcsöket és vese-rendellenességet is okozhat.

A fahéj nemcsak a vércukorszintet csökkenti, de a szívbetegségek kockázatát is. Nagyon sok antioxidánst tartalmaz és gyulladást is csökkent, de nagy mennyiségben fogyasztva károsíthatja a májat és még légzési gondokat is előidézhet.

Az aktív szén hatékony lehet a székrekedés kezelésében, de egyes feltételezések szerint a szervezetben dehidratációt okoz, ha túl sokszor fogyasztjuk.

A gyömbér remekül csillapítja az émelygést, sőt hányinger ellen is jó, illetve csökkenti a gyulladást. Viszont, ha túl sokat fogyasztunk belőle, gyomorégést okozhat és egyes gyógyszerekkel is kölcsönhatásba léphet.

A kurkuma szerepe leginkább az ízületi gyulladás csökkentésében és kezelésében kiemelkedő, de okozhat hasfájást és gyomorfájdalmat. Vérhígító gyógyszerek mellett nem fogyasztható, illetve más gyógyszerekkel is kölcsönhatásba léphet, ezért a felhasználása előtt az érintettek konzultáljanak az orvosukkal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: rendellenességet, cukorbetegségről, gyógynövényekkel, vércukorszintet, megbetegedésről, szívproblémáról, gyomorfájdalmat, csökkentésében, kölcsönhatásba, gyógyszerekkel, feltételezések, szívbetegségek, konzultáljanak, kezelőorvossal, dehidratációt, gyógynövények, használhatunk, kezelőorvosát, gyógyszereket, felhasználása, megelőzésében, életveszélyes, gyógynövényt, eredményesen, antioxidánst, gyógyszereit, mennyiségben, károsíthatja, szervezetben, szívbetegség, megelőzésben, kiemelkedőek, kölcsönhatás, mindenképpen, fogyasztható, természetes, természetes gyógymódok, természet kincseit, gyógyszerek fogyasztása, szedett gyógyszerek, krónikus betegségre, következő naptól, természetes módszerek, megelőzésben kiemelkedőek, gyógyszerekkel milyen, káros hatású, hátrányai közül, fahéj nemcsak, vércukorszintet csökkenti, szívbetegségek kockázatát, aktív szén, székrekedés kezelésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Idő  Hogy lehet megtartani  Radikális szeretet  Alázat  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einsteinről  Még csak most kezdődik a nap  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Png kutya  Lóhere  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyon különös  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem számIt  Idő  Facebookon kaptam  képre írva  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyi telefonál  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mai harmónia kártyám  Radikális szeretet  Szép estét  Png ház  Png telefon  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Bertolt Brecht -től idézet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png csokor  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Jónás Tamás – Végtelen b...  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A sors  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png cica  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Kövesd a cowboyt!  Minden harmadik...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Zilahy Lajos gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png telefon  A másik dolog,  Fehér virág 
Bejegyzés Címkék
természetes gyógymódok, természet kincseit, gyógyszerek fogyasztása, szedett gyógyszerek, krónikus betegségre, következő naptól, természetes módszerek, megelőzésben kiemelkedőek, gyógyszerekkel milyen, káros hatású, hátrányai közül, fahéj nemcsak, vércukorszintet csökkenti, szívbetegségek kockázatát, aktív szén, székrekedés kezelésében, szervezetben dehidratációt, gyömbér remekül, kurkuma szerepe, ízületi gyulladás, felhasználása előtt, érintettek konzultáljanak, rendellenességet, cukorbetegségről, gyógynövényekkel, vércukorszintet, megbetegedésről, szívproblémáról, gyomorfájdalmat, csökkentésében, kölcsönhatásba, gyógyszerekkel, feltételezések, szívbetegségek, konzultáljanak, kezelőorvossal, dehidratációt, gyógynövények, használhatunk, kezelőorvosát, gyógyszereket, felhasználása, megelőzésében, életveszélyes, gyógynövényt, eredményesen, antioxidánst, gyógyszereit, mennyiségben, károsíthatja, szervezetben, szívbetegség, megelőzésben, kiemelkedőek, kölcsönhatás, mindenképpen, fogyasztható, természetes, gyomorégést, kezelésében, fogyasztunk, gyógyszerek, csillapítja, betegséggel, állapotokat, légzőszervi, székrekedés, fogyasztjuk, alkalmazása, gyógynövény, fogyasztása, tanácsokkal, fogyasztva, gyógyszert, előidézhet, alkalmazni, kiemelkedő, ártalmasak, érintettek, betegségek, rendszeres, orvosukkal, egyeztetni, gyógymódok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 4385
  • e Hónap: 35871
  • e Év: 240572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.