Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A máj egészségének fenntartásáért
  2021-04-24 20:21:22, szombat
 
  Az egyik legfontosabb szervünk a máj. Ennek a szervnek kiemelkedő szerepe van a méregtelenítésben, a szénhidrát-anyagcserében, a fehérjeszintézisben, az emésztésben, az epetermelésben és a hormonszekrécióban. Akármilyen májbetegségünk is van, az minden esetben akadályozza az anyagcsere-funkciókat, azonban vannak olyan táplálékok, melyek nagyon jól regenerálják a májat és védik ezt a szervet a betegségektől.

Az egyik ilyen remek táplálék nem más, mint a fokhagyma. Egy allicin nevű vegyületben gazdag, ami egy olyan antioxidáns, amely védi a szervezetünket az oxidatív károsodással szemben, mindemellett májvédő hatásokkal is rendelkezik, és segít azoknak az enzimeknek az aktivizálásában, amelyek serkentik a méreganyagok kiürülését a szervezetből. A fokhagyma rendszeres fogyasztása ráadásul támogatja a sikeres fogyókúrát is.

A zöld tea szintén nagyon gazdag antioxidánsokban, polifenoljai a katekinek, amelyeknek számos egészségügyi előnyeit megtapasztalhatjuk. Többek között csökkentik a májbetegségek és a májrák kialakulásának kockázatát.

A kurkuma egyik leghatásosabb bioaktív vegyülete a kurkumin, amelynek kiemelkedő a májvédő hatása. Csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, illetve minimalizálja az oxidatív stresszt, javítja a zsíranyagcserét és az inzulinérzékenységet.

A grapefruit szintén egy kiváló antioxidáns-forrás, amely segít az immunitás növelésében és az immunfunkciók javításában. A grapefruitlé jó hatással van a májenzimek működésére, amelyek támogatják a méregtelenítései folyamatokat.

A cékla nagy mennyiségben tartalmaz betaint, amely szintén antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Segít csökkenteni az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást, illetve a máj védelmében is aktív szerepet játszik.

A brokkoli szulforafán vegyületekben gazdag, Ez a vegyület csökkenti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát, illetve javítja az anyagcserét, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A sárgarépa is segíti a máj méregtelenítő folyamatait és minimalizálja az alkoholos májbetegség kialakulásának esélyét. Rendszeres fogyasztása emellett csökkenti a triglicerid szintet.

A zöld leveles zöldségek is védik a májat az oxidatív károsodással szemben, jellemzően olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek nemcsak antioxidáns, hanem gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkeznek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, méregtelenítései, zsíranyagcserét, aktivizálásában, epetermelésben, májbetegségünk, kialakulásának, szervezetünket, sejtkárosodást, vegyületekben, betegségektől, méregtelenítő, minimalizálja, immunfunkciók, leghatásosabb, anyagcserében, májbetegségek, egészségügyi, károsodással, polifenoljai, regenerálják, rendelkeznek, folyamatokat, mindemellett, szervezetből, legfontosabb, méreganyagok, tartalmaznak, grapefruitlé, mennyiségben, antioxidáns, növelésében, rendelkezik, vegyületben, javításában, májbetegség, egyik legfontosabb, szervnek kiemelkedő, minden esetben, egyik ilyen, allicin nevű, olyan antioxidáns, oxidatív károsodással, méreganyagok kiürülését, fokhagyma rendszeres, sikeres fogyókúrát, májrák kialakulásának, kurkuma egyik, májvédő hatása, májbetegségek kialakulásának, oxidatív stresszt, grapefruit szintén,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  A szív és a cselekvés egységes...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem kellett volna!  Az ünnepről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti kép  Evan Esar tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Isteni zsebkendők  Rochefoucauld - a bölcs  Ne engedd el kezem!  Csendes éjszakán  Ez a miénk!  Ki volt valójában a rejtélyes ...  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Rochefoucauld - a bölcs  Rőzsehordó nő szobra  Őri István - Dal az életről  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Őri István - Dal az életről  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Hernádkak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Kokárda  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Amikor még rangja volt...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Amikor 5 éves voltam,  Esti kép  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét  Könnyáztatta asszonysorsok  Meghitt estéken . . .  Cicus virággal  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  A csonk és a facsemete  Paul David Tripp Március 15  Alvó baby  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyik legfontosabb, szervnek kiemelkedő, minden esetben, egyik ilyen, allicin nevű, olyan antioxidáns, oxidatív károsodással, méreganyagok kiürülését, fokhagyma rendszeres, sikeres fogyókúrát, májrák kialakulásának, kurkuma egyik, májvédő hatása, májbetegségek kialakulásának, oxidatív stresszt, grapefruit szintén, immunitás növelésében, immunfunkciók javításában, májenzimek működésére, méregtelenítései folyamatokat, cékla nagy, oxidatív stressz, brokkoli szulforafán, vegyület csökkenti, rákos betegségek, alkoholos májbetegség, triglicerid szintet, zöld leveles, antioxidánsokban, méregtelenítései, zsíranyagcserét, aktivizálásában, epetermelésben, májbetegségünk, kialakulásának, szervezetünket, sejtkárosodást, vegyületekben, betegségektől, méregtelenítő, minimalizálja, immunfunkciók, leghatásosabb, anyagcserében, májbetegségek, egészségügyi, károsodással, polifenoljai, regenerálják, rendelkeznek, folyamatokat, mindemellett, szervezetből, legfontosabb, méreganyagok, tartalmaznak, grapefruitlé, mennyiségben, antioxidáns, növelésében, rendelkezik, vegyületben, javításában, májbetegség, akadályozza, emésztésben, fogyasztása, vitaminokat, triglicerid, anyagcserét, folyamatait, szulforafán, csökkenteni, szénhidrát, védelmében, hatásokkal, támogatják, kiemelkedő, kockázatát, jellemzően, csökkentik, enzimeknek, amelyeknek, fogyókúrát, rendszeres, működésére, grapefruit, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 23761
  • e Év: 199636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.