|
2021-05-05 20:49:27, szerda
|
|
|
Gyulladás csökkentése és a bélrendszer egészségének fenntartása
A betegségek megelőzése elsődleges, hiszen amikor már kialakul egy-egy egészségügyi probléma, sokkal nehezebb tőle megszabadulni. A természetben olyan kincsek állnak rendelkezésünkre, amelyek nagyon hatékonyak lehetnek a gyulladás csökkentésében és ezzel a bél egészségének fenntartásában.
Az egyik ilyen természetes táplálék az áfonya. Nem hiába tartozik a szupertáplálékok sorába, hiszen számos pozitív hatással rendelkezik. Az áfonya nagyon sok polifenolt tartalmaz, emellett prebiotikus hatású, aktívan hozzájárul a bélflóra egészségének fenntartásához is, így több oldalról is támogatja a bélrendszer egészséges működését.
Az áfonya azzal is jót tesz a bélrendszerünknek, hogy sok rostot tartalmaz, így megkönnyíti a székletürítést, és megakadályozza a hasmenés és a székrekedés kialakulását. Ez a bogyós gyümölcs ezen kívül gazdag forrása a C-vitaminnak, de van még benne E- és K-vitamin is, illetve réz és mangán.
Amikor áfonyát, pontosabban áfonyából készült terméket vásárolunk, mindig olyat vegyünk, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, hiszen köztudott, hogy a cukor gyulladást generál a szervezetben és ez negatív hatást gyakorol a bél egészségére.
Az áfonya önmagában csökkentheti és meg is szüntetheti a bélrendszerben kialakuló gyulladást és így is aktívan hozzájárul az egészséges működéséhez.
A mediterrán étrend is alkalmas a gyulladás csökkentésére, leginkább a paradicsom, az olívaolaj, a zöld leveles zöldségek, a halak, a diófélék, a mandula és természetesen a gyümölcsök sorolhatók a természetes gyulladáscsökkentők csoportjába.
Ezek a táplálékok mérséklik a gyulladási szintjét a szervezetben és ezzel csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát is. Kiváltképp a zöldségek és a gyümölcsök nagyon hasznosak, hiszen antioxidáns polifenolokban gazdagok, amelyek szintén remek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.
A gyulladás csökkentése érdekében elengedhetetlen, hogy tartózkodjunk a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásától, hiszen ezek is megemelik a szervezetben a gyulladás szintjét. Amennyiben kevesebb káros ételt fogyasztunk, úgy nemcsak testileg lehetünk egészségesebbek, de lelkileg is sokkal kiegyensúlyozottabbá válhatunk. Az egészséges étrend az általános jólét növelésén túl a hangulat fokozásában is kiemelkedő szerepet játszik.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: rendelkezésünkre, szupertáplálékok, egészségesebbek, elengedhetetlen, csökkentésében, polifenolokban, kialakulásának, megakadályozza, fenntartásához, székletürítést, bélrendszerben, fenntartásában, fogyasztásától, tartózkodjunk, megszabadulni, csökkentésére, természetesen, egészségének, élelmiszerek, szervezetben, rendelkeznek, természetben, egészségügyi, kialakulását, feldolgozott, csökkentheti, fenntartása, székrekedés, megkönnyíti, csökkentése, bélrendszer, prebiotikus, rendelkezik, természetes, csoportjába, működéséhez, bélrendszer egészségének, betegségek megelőzése, természetben olyan, gyulladás csökkentésében, egyik ilyen, szupertáplálékok sorába, áfonya nagyon, bélflóra egészségének, bélrendszer egészséges, áfonya azzal, székrekedés kialakulását, bogyós gyümölcs, cukor gyulladást, áfonya önmagában, bélrendszerben kialakuló, egészséges működéséhez,
|
|
|
|
bélrendszer egészségének, betegségek megelőzése, természetben olyan, gyulladás csökkentésében, egyik ilyen, szupertáplálékok sorába, áfonya nagyon, bélflóra egészségének, bélrendszer egészséges, áfonya azzal, székrekedés kialakulását, bogyós gyümölcs, cukor gyulladást, áfonya önmagában, bélrendszerben kialakuló, egészséges működéséhez, mediterrán étrend, gyulladás csökkentésére, zöld leveles, gyümölcsök sorolhatók, táplálékok mérséklik, gyulladási szintjét, krónikus betegségek, gyümölcsök nagyon, gyulladás csökkentése, feldolgozott élelmiszerek, gyulladás szintjét, egészséges étrend, általános jólét, hangulat fokozásában, rendelkezésünkre, szupertáplálékok, egészségesebbek, elengedhetetlen, csökkentésében, polifenolokban, kialakulásának, megakadályozza, fenntartásához, székletürítést, bélrendszerben, fenntartásában, fogyasztásától, tartózkodjunk, megszabadulni, csökkentésére, természetesen, egészségének, élelmiszerek, szervezetben, rendelkeznek, természetben, egészségügyi, kialakulását, feldolgozott, csökkentheti, fenntartása, székrekedés, megkönnyíti, csökkentése, bélrendszer, prebiotikus, rendelkezik, természetes, csoportjába, működéséhez, antioxidáns, pontosabban, fokozásában, fogyasztunk, egészségére, szüntetheti, gyümölcsök, gyulladást, egészséges, amennyiben, táplálékok, kockázatát, paradicsom, vitaminnak, mediterrán, kiváltképp, hozzájárul, vásárolunk, hozzáadott, sorolhatók, betegségek, gyulladási, elsődleges, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
137 db bejegyzés |
e év: |
472 db bejegyzés |
Összes: |
49265 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1417
- e Hét: 6658
- e Hónap: 26520
- e Év: 202395
|
|
|