Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kezdje a napját vízzel és citrommal
  2021-05-13 16:56:10, csütörtök
 
  A tiszta víz és frissen facsart citrom az egyik leginkább vizsgált energianövelő. A legtöbb amerikai koffeintartalmú italt fogyaszt reggelente, hogy felébredjen. Ezek a mellékvese stimulánsok azonban a szervezetet károsítva termelnek energiát, míg a citromos vízzel tiszta energiát nyerünk, hiszen hidratálja és oxigénnel látja el a szervezetet, ami rendkívüli energiát és mentális tisztaságot eredményez.

Egy átaludt éjszaka után a szervezet szövetei dehidratáltak és szükségük van tiszta, vegyi anyagoktól mentes vízre a méreganyagok kiszűréséhez és a sejtek energiatermelésének elősegítéséhez. A legtöbben kávét, vagy más stimulánst isznak reggel, hogy fellendítsék a napjukat. Sajnos a kávé egy vízhajtó, ami kiüríti a szervezet víztartalékait, ásványi anyag és elektrolit készletét, mint például a nátrium, kálium, kalcium és magnézium.

Az emberek energiával telve érzik magukat köszönhetően a koffein mellékvesékre gyakorolt hatásának. A kávé serkenti az energia hormonok kibocsájtását, mint az adrenalin és noradrenalin. Ezek a hormonok az eltárolt cukor lebontására és annak véráramba engedésére ösztönzik a szervezetet. Ez a folyamat rendellenes vércukorszintet, szabad gyökök képződését és általános szöveti károsodást okoz.

Ezt hívjuk piszkos energiának, hiszen a termelésének következtében a szervezet nagy mennyiségű kárt szenved. A tiszta energia azonban sejtenergiát termel, káros hatások nélkül.

Az élelmiszer, mint bioelektromos energia
Az ételeink és italaink elektromosan töltött molekulákat tartalmaznak, melyek energiatermelést kezdeményeznek a szervezetünkben. Az ionizált molekulák olyanok, amelyek elektromos töltéssel bírnak. A pozitív töltésű ionokat kationoknak, a negatívokat anionoknak nevezzük.

A legtöbb elfogyasztott élelmiszer kationt tartalmaz, míg a természetes emésztési folyamat (sósav, emésztőenzim, nyál) anionos. A citrom az egyike a kevés anionos élelmiszernek. Ez azt jelenti, hogy nagyon erős negatív töltéssel rendelkezik.

A friss citrom segít oxigénnel ellátni a szervezetet és maximalizálja enzimrendszereink működését. A citrom továbbá serkenti a máj természetes enzimjeinek működését, így segíti a májat a méreganyagok kiválasztásában.

A citromsav tisztító hatása
A citromsav nagyon fontos szerepet játszhat a kóros kalcium kövektől való megszabadulásban. Egyedülálló módon képes a kalciummal oldható egységet alkotni, melyet gyakran használnak a hasnyálmirigy követ és vesekő megszüntetéséhez. Ez a mechanizmus segít megakadályozni a kalcium lerakódások kialakulását az artériákban (érelmeszesedés), a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

A citromos tiszta víz hidratálja a testet, ellátja antioxidánssal és elektrolittal. A citrom továbbá gazdag immunerősítő C-vitamin forrás, valamint nagy mennyiségű elektrolitot tartalmaz, mint a kálium, kalcium és magnézium. A citrom rendkívüli fitotápanyag forrás, glikozilált flavinjait P-vitaminként is ismerhetjük (izolálta Szent-Györgyi laborjában Straub F. Brúnó). Tanulmányok kimutatták, hogy a P-vitamin fokozza a C-vitamin antioxidáns hatását, valamint pozitív hatással van a szövetek oxigénellátására és az ideális vérnyomás fenntartására.

Ébredéskor facsarjunk egy egész citromot fél-egy liter tiszta vízbe. Fogyasszuk el a citrom hártyás részeit is, mivel itt található a pektin rost és bioflavonoidok többsége. Természetes édesítővel limonádéként is fogyaszthatjuk, valamint adhatunk hozzá almaecetet és különböző gyógynövényeket, hogy tovább fokozzuk az enzimatikus és antioxidáns hatást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: oxigénellátására, megszabadulásban, megszüntetéséhez, energiatermelést, kiválasztásában, koffeintartalmú, szervezetünkben, gyógynövényeket, vércukorszintet, megakadályozni, antioxidánssal, elősegítéséhez, bioflavonoidok, víztartalékait, érelmeszesedés, kezdeményeznek, fogyaszthatjuk, elfogyasztott, maximalizálja, bioelektromos, következtében, fenntartására, élelmiszernek, dehidratáltak, energianövelő, hasnyálmirigy, elektrolittal, kibocsájtását, mellékvesékre, fitotápanyag, fellendítsék, emésztőenzim, kiszűréséhez, immunerősítő, méreganyagok, elektrolitot, egyik leginkább, legtöbb amerikai, mellékvese stimulánsok, szervezetet károsítva, citromos vízzel, átaludt éjszaka, szervezet szövetei, méreganyagok kiszűréséhez, legtöbben kávét, szervezet víztartalékait, emberek energiával, koffein mellékvesékre, kávé serkenti, energia hormonok, eltárolt cukor, folyamat rendellenes, Straub,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimn...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Alvó cicák  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sorsunk miatt...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Mindent de mindent visszakap  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ember emlékekből áll  Jázmin  Müller Péter tollából  Emlékezz  A felvilágosodás...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Borzasztó  A sorsod  Latinovits Zoltán tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Mindig lesz olyan  Szabó T. Anna - Pitypang  Zilahy Lajos gondolata  A felvilágosodás...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Szép estét  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Ott van  képre írva  Borzasztó  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó nap volt  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  Paul David Tripp Április 13  Ismeretlen: Ikarusz monda  Horváth Szilvia tollából  Az ember emlékekből áll  Zilahy Lajos gondolata  Vito Giaquinto gondolata  Azért kaptad  Sorsunk miatt...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul David Tripp Április 12  Egy tavasz  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Vito Giaquinto gondolata  IGEN így  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A Magyar Költészet napja alkal...  Robin Wight pitypang szobra  A sorsod  Jázmin  Mindent de mindent visszakap  Ady Endre - Mindegy átka  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Magamnak  Reményik Sándor: Pierrot &...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Somlyó Zoltán - Orgonával 
Bejegyzés Címkék
egyik leginkább, legtöbb amerikai, mellékvese stimulánsok, szervezetet károsítva, citromos vízzel, átaludt éjszaka, szervezet szövetei, méreganyagok kiszűréséhez, legtöbben kávét, szervezet víztartalékait, emberek energiával, koffein mellékvesékre, kávé serkenti, energia hormonok, eltárolt cukor, folyamat rendellenes, termelésének következtében, szervezet nagy, tiszta energia, ionizált molekulák, pozitív töltésű, negatívokat anionoknak, legtöbb elfogyasztott, természetes emésztési, kevés anionos, friss citrom, citrom továbbá, méreganyagok kiválasztásában, citromsav tisztító, citromsav nagyon, kóros kalcium, kalciummal oldható, hasnyálmirigy követ, mechanizmus segít, kalcium lerakódások, citromos tiszta, citrom rendkívüli, szövetek oxigénellátására, ideális vérnyomás, egész citromot, citrom hártyás, pektin rost, oxigénellátására, megszabadulásban, megszüntetéséhez, energiatermelést, kiválasztásában, koffeintartalmú, szervezetünkben, gyógynövényeket, vércukorszintet, megakadályozni, antioxidánssal, elősegítéséhez, bioflavonoidok, víztartalékait, érelmeszesedés, kezdeményeznek, fogyaszthatjuk, elfogyasztott, maximalizálja, bioelektromos, következtében, fenntartására, élelmiszernek, dehidratáltak, energianövelő, hasnyálmirigy, elektrolittal, kibocsájtását, mellékvesékre, fitotápanyag, fellendítsék, emésztőenzim, kiszűréséhez, immunerősítő, méreganyagok, elektrolitot, kialakulását, termelésének, tartalmaznak, elektromosan, sejtenergiát, limonádéként, noradrenalin, köszönhetően, vitaminként, tanulmányok, felébredjen, ismerhetjük, stimulánsok, glikozilált, antioxidáns, rendellenes, természetes, enzimjeinek, egyedülálló, enzimatikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2850
  • e Hét: 12964
  • e Hónap: 26713
  • e Év: 231414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.