Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Otthonra orvostechnikai eszközök
  2021-05-20 21:09:10, csütörtök
 
  Vannak olyan orvostechnikai eszközök, melyekre minden embernek szüksége lehet. A mostani helyzetben különösképpen igaz ez, amikor sok vizsgálatra el sem tudunk jutni. A legjobb, amit tehetünk, ha otthonunk biztonságában monitorozzuk az állapotunkat. Ezeknek az eszközöknek egy része akkor is nagyon hasznos lehet, ha betöltöttük az 50. évünket és szeretnénk tudni, hogy minden rendben van a súlyunkkal, a vérnyomásunkkal és a vércukorszintünkkel.

A cikkben néhány olyan eszközt sorolunk fel, melyeknek nagy hasznát vehetjük, ha beszerezzük, és rendszeresen vizsgáljuk magunkat, hogy aztán megnyugodjunk, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Az első ilyen eszköz, amire szükségünk lehet nem más, mint a vérnyomásmérő. Ahogy öregszünk, egyre nagyobb az esély a magas vérnyomás kialakulására, ami veszélyes és alattomos betegség, ugyanis hosszú évekig nem okoz semmilyen tünetet, vagy csak olyan alig észrevehető jeleket produkál, melyeket nem vesszük komolyan. A kezeletlen magas vérnyomás azonban szív- és érrendszeri betegségek okozója is lehet, így jól tesszük, ha vásárolunk egy remek vérnyomásmérőt.

Milyen ételeket kerüljünk el, ha magas a vérnyomásunk? Leginkább a túlságosan fűszeres, zsíros és magas szénhidráttartalmú fogásokat, és ne fogyasszunk gyorséttermi ételeket, illetve feldolgozott élelmiszereket sem.

A vércukorszintmérő egy alap eszköz kell, hogy legyen minden olyan embernek, akik cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenved, hiszen ezzel az eszközzel nyomon lehet követni a vércukorszint változásait és ennek megfelelően figyelemmel kísérhetjük az aktuális egészségi állapotunkat, és ha szükséges, változtathatunk az étrendünkön és az életmódunkon.

Milyen ételeket fogyasszunk, ha magas a vércukorszintünk? Főként zöld leveles zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat, magas rosttartalmú táplálékokat, babot, borsót, fokhagymát.

A digitális hőmérő is nagyon fontos, hiszen megfázás és influenza esetén azonnal megmérhetjük a lázunkat, így tudni fogjuk, hogy láz esetén mit mondjunk az orvosnak, milyen gyógyszereket szedjünk, milyen kezeléseket alkalmazzunk, amelyek gyors enyhülést és gyógyulást hozhatnak.

A testsúly ellenőrzésére jó, ha van otthon egy mérleg. A mai modern mérlegekkel már a BMI-indexet is mérhetünk. Ez alapján tudni fogjuk, hogy szükségünk van-e életmódváltásra vagy diétára. Az általános egészségi állapot fenntartásához az ideális testsúly is hozzátartozik, amelyet egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással érhetünk el.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: cukorbetegségben, vércukorszintünk, életmódváltásra, változtathatunk, vérnyomásunkkal, élelmiszereket, táplálkozással, orvostechnikai, vérnyomásmérőt, fenntartásához, ellenőrzésére, gyógyszereket, megnyugodjunk, vércukorszint, biztonságában, kialakulására, testmozgással, különösképpen, hozzátartozik, vérnyomásmérő, táplálékokat, megmérhetjük, állapotunkat, gyorséttermi, alkalmazzunk, életmódunkon, rendszeresen, vérnyomásunk, feldolgozott, rosttartalmú, monitorozzuk, beszerezzük, megfelelően, fogyasszunk, étrendünkön, kezeléseket, mostani helyzetben, része akkor, cikkben néhány, legnagyobb rendben, első ilyen, magas vérnyomás, kezeletlen magas, remek vérnyomásmérőt, túlságosan fűszeres, alap eszköz, eszközzel nyomon, vércukorszint változásait, aktuális egészségi, digitális hőmérő, testsúly ellenőrzésére, általános egészségi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem kell ide békemenet  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Rejtő Jenő versei  Ibolya  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Talpra vándor  Keresd azt a valakit,...  Alvó baby  Ne engedd el kezem!  Nyíljatok meg  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Müller Péter tollából  Márciusi eső  Az embernek fiatal korában van  Szeüleidtől tanultad  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Paul David Tripp Március 15  Szeüleidtől tanultad  Paul David Tripp Március 15  Sajnos ezt elBalogozták  Amikor 5 éves voltam,  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Síró nő  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Esti kép  Por  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Esti kép  A szív és a cselekvés egységes...  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Jó éjszakát  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Az embernek fiatal korában van  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Isten áldja  Szabó Norbert – Szabadsá...  Isten áldja  Az élet  Nyíljatok meg  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Keresd azt a valakit,...  Nyíljatok meg  Jó éjszakát  Csendes éjszakán  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  A csonk és a facsemete  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Síró nő  Törött csészék  A gyász  Az élet  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Benned is ezerféle szín van  Amikor 5 éves voltam,  Rőzsehordó nő szobra  Kezdet  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Könnyáztatta asszonysorsok  Intelem  Hernádkak  Az élet 
Bejegyzés Címkék
mostani helyzetben, része akkor, cikkben néhány, legnagyobb rendben, első ilyen, magas vérnyomás, kezeletlen magas, remek vérnyomásmérőt, túlságosan fűszeres, alap eszköz, eszközzel nyomon, vércukorszint változásait, aktuális egészségi, digitális hőmérő, testsúly ellenőrzésére, általános egészségi, ideális testsúly, cukorbetegségben, vércukorszintünk, életmódváltásra, változtathatunk, vérnyomásunkkal, élelmiszereket, táplálkozással, orvostechnikai, vérnyomásmérőt, fenntartásához, ellenőrzésére, gyógyszereket, megnyugodjunk, vércukorszint, biztonságában, kialakulására, testmozgással, különösképpen, hozzátartozik, vérnyomásmérő, táplálékokat, megmérhetjük, állapotunkat, gyorséttermi, alkalmazzunk, életmódunkon, rendszeresen, vérnyomásunk, feldolgozott, rosttartalmú, monitorozzuk, beszerezzük, megfelelően, fogyasszunk, étrendünkön, kezeléseket, kísérhetjük, észrevehető, változásait, vizsgálatra, figyelemmel, érrendszeri, eszközöknek, mérlegekkel, zöldségeket, betöltöttük, vizsgáljuk, kezeletlen, fokhagymát, szükségünk, legnagyobb, betegségek, vásárolunk, túlságosan, egészséges, helyzetben, rendszeres, szeretnénk, súlyunkkal, gyógyulást, egészségi, gabonákat, általános, vérnyomás, otthonunk, öregszünk, veszélyes, alattomos, semmilyen, enyhülést, fogásokat, influenza, digitális, melyeknek, hozhatnak, kerüljünk, eszközzel, szükséges, leginkább, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 995
  • e Hét: 4573
  • e Hónap: 24435
  • e Év: 200310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.