Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fekete tea az egészség forrása
  2021-06-02 13:01:21, szerda
 
 



A fekete teát már évezredek óta rendszeresen fogyasztják Kínában. Hasznosságát jól mutatja, hogy nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat és fitonutrienseket, amelyek kiemelkedő szerepet játszanak a méreganyagok szervezetből történő kiürítésében és ezzel együtt a betegségek megelőzésében. A fekete tea nagyon előnyös az egészségünkre nézve, még a haj és a bőr állapotán is sokat tud javítani ez a koffeines ital.

A fekete teával kapcsolatban is számos tudományos kutatást végeztek. Bebizonyosodott, hogy csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, hiszen remekül szabályozza a vércukorszintet. Ezt a pozitív hatást a teában található katekineknek köszönhetjük, amelyek antioxidáns hatással rendelkeznek.

A fekete tea olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megakadályozhatják a krónikus betegségek kialakulását. Mindemellett csökkentik a gyulladást a szervezetben, illetve hozzájárulnak a stressz okozta káros hatások kivédéséhez is.

Köztudott tény, hogy ahogy öregszünk, úgy a csontjaink is gyengülnek, a fekete tea viszont sok kalciumot tartalmaz, amely segít a csontsűrűség növelésében.

Az egészséges bél fenntartása sok betegségtől óvhat meg bennünket. A fekete tea javítja a bélflóra egyensúlyát, aminek megléte nagyban hozzájárul a megfelelő emésztéshez. A benne található polifenolok prebiotikus hatással is rendelkeznek, melyek segítenek megőrizni az emésztőrendszer egészségét.

Az elhízás az egyik oka a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulásának. A fekete tea azonban jó választás, hiszen nagy támaszunk lehet a fogyásban. A kutatások azt emelik ki, hogy a fekete tea nagyon hatékony a zsírégetésben, ami szintén hozzájárul az ideális testsúly eléréséhez.

Ez a finom tea a szívünknek is jót tesz, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Kutatások igazolják, hogy már napi 3 csésze fekete tea is csökkentheti a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázatát.

A fekete tea az egyik legjobb stresszoldó ital, amely a világon létezik, hiszen ellazítja a testet, nyugtatja az idegeket és hozzájárul a mentális kiegyensúlyozottsághoz. A teával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetben.

Nagy mennyiségben tartalmaz L-teanint is, ami támogatja a mentális egészséget és javítja a memóriát. Mivel koffeint is tartalmaz, így sokkal élénkebbek és éberebbek lehetünk tőle a nap során.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fitonutrienseket, emésztőrendszer, vércukorszintet, antioxidánsokat, bebizonyosodott, stresszhormonok, kialakulásának, szívbetegségek, hozzájárulnak, egészségünkre, cukorbetegség, zsírégetésben, szívkoszorúér, flavonoidokat, megelőzésében, katekineknek, csontsűrűség, szervezetben, köszönhetjük, rendelkeznek, kialakulását, mindemellett, szervezetből, csökkentheti, mennyiségben, hasznosságát, rendszeresen, kapcsolatban, méreganyagok, kiürítésében, szabályozza, emésztéshez, növelésében, polifenolok, fenntartása, kivédéséhez, fekete teát, méreganyagok szervezetből, betegségek megelőzésében, egészségünkre nézve, koffeines ital, fekete teával, 2-es típusú, pozitív hatást, teában található, krónikus betegségek, stressz okozta, csontsűrűség növelésében, bélflóra egyensúlyát, megfelelő emésztéshez, benne található, emésztőrendszer egészségét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png virág  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Reggel van  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kövesd a cowboyt!  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png kutya  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Mai harmónia kártyám  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Ágai Ágnes – Csendélet  A kételkedés kezelése  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete István - Akác  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Minden harmadik...  Akarat  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy bizonyos határt  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Nevem  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Őrizkednünk kell...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reggel van  Ami embereknek lehetetlen, az...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Makszim Gorkij gondolata  Png ház  Fekete-erdő desszert  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
fekete teát, méreganyagok szervezetből, betegségek megelőzésében, egészségünkre nézve, koffeines ital, fekete teával, 2-es típusú, pozitív hatást, teában található, krónikus betegségek, stressz okozta, csontsűrűség növelésében, bélflóra egyensúlyát, megfelelő emésztéshez, benne található, emésztőrendszer egészségét, cukorbetegség kialakulásának, ideális testsúly, egyik legjobb, világon létezik, teával kapcsolatban, stresszhormonok szintjét, mentális egészséget, fitonutrienseket, emésztőrendszer, vércukorszintet, antioxidánsokat, bebizonyosodott, stresszhormonok, kialakulásának, szívbetegségek, hozzájárulnak, egészségünkre, cukorbetegség, zsírégetésben, szívkoszorúér, flavonoidokat, megelőzésében, katekineknek, csontsűrűség, szervezetben, köszönhetjük, rendelkeznek, kialakulását, mindemellett, szervezetből, csökkentheti, mennyiségben, hasznosságát, rendszeresen, kapcsolatban, méreganyagok, kiürítésében, szabályozza, emésztéshez, növelésében, polifenolok, fenntartása, kivédéséhez, prebiotikus, antioxidáns, betegségtől, stresszoldó, egyensúlyát, fogyasztják, betegségek, kockázatát, eléréséhez, csökkentik, gyengülnek, szívünknek, csontjaink, hozzájárul, élénkebbek, egészséget, gyulladást, egészségét, egészséges, tudományos, kiemelkedő, tartalmaz, köztudott, megfelelő, kutatások, igazolják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 667
  • e Hét: 9449
  • e Hónap: 40935
  • e Év: 245636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.