|
2021-06-18 22:48:57, péntek
|
|
|
Fogyasszunk a lehető legtöbbet a bogyós gyümölcsökből, mert a gyümölcsök közül ezek a legegészségesebbek. Annyi pozitív hatásuk van, hogy a szervezetünk hálás lesz, ha bőségesen kap belőlük. Nem véletlen, hiszen nagyon magas az antioxidáns-tartalmuk, rengeteg vitamint tartalmaznak, így a rendszeres fogyasztójuk nagy valószínűséggel elkerülheti a súlyos és krónikus betegségeket.
A bogyós gyümölcsök nyáron teremnek, a piros és fekete ribizli, a bodza, az eper, a málna, illetve az áfonya mind nagyon finom és csodás hatássokkal rendelkeznek. Sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek segítenek a szabad gyökök okozta károsodások megelőzésében és a gyulladás csökkentésében. A bogyós gyümölcsök antioxidáns C-vitaminban is gazdagok, amely növeli az immunitást, támogatja a kollagéntermelést, illetve a mellékvesék és a pajzsmirigy működését, valamint csökkenti az allergiás válaszokat.
Az antioxidánsokban gazdag bogyós gyümölcsök megvédhetnek bennünket a rákos betegségektől is, hiszen megakadályozzák a gyulladást és a DNS-károsodást, elősegítik a rákos sejtek halálát és gátolják a szaporodásukat. Kutatások azt mutatják, hogy ezek a gyümölcsök bizonyos típusú rákos betegségek ellen hathatós védelmet nyújthatnak, leginkább hasnyálmirigy-, vastagbél-, emlő-, nyelőcső-, illetve tüdőrák esetében.
A bogyó gyümölcsök rendszeres fogyasztása az agyunknak is jót tesz, hiszen az eper és az áfonya hatóanyagait összefüggésbe hozták a kognitív hanyatlás alacsonyabb kockázatával. Más tanulmányok pedig arról írnak, hogy a bogyós gyümölcsök segíthetnek megelőzni az agy öregedését, illetve ezek a gyümölcsök javítják a memóriát, védenek az olyan neurodegeneratív betegségektől, mint például az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór.
A krónikus gyulladás számos betegség kockázati tényezője lehet, gondoljunk csak az elhízásra, a szívbetegségre, az autoimmun betegségekre vagy az ízületi gyulladásra és a cukorbetegségre. Ezek a színes bogyók tele vannak antociánokkal, amelyek modulálják a gyulladásos utakat a szervezetben, így csökkentik a szervezetben a gyulladást. A gyümölcsök antioxidánsai az immunrendszert is támogatják, amely fontos szerepet játszik a gyulladás megelőzésében.
A bogyós gyümölcsöknek magas a rosttartalma és alacsony a glikémiás indexe, ami segít fenntartani a helyes vércukorszintet. Rendszeres fogyasztásuknak köszönhetően csökkenthet a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata.
Az antioxidánsokban gazdag bogyók javítják a szív és az érrendszeri egészséget, hiszen hatásukra csökken a koleszterin és a triglicerid szintje, illetve normalizálódhat a vérnyomás, de a metabolikus szindróma kockázatát is minimalizálhatják ezek a gyümölcsök.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: neurodegeneratív, antioxidánsokban, fogyasztásuknak, cukorbetegségre, valószínűséggel, normalizálódhat, vércukorszintet, megakadályozzák, szaporodásukat, csökkentésében, immunrendszert, szívbetegségre, kialakulásának, hasnyálmirigy, betegségektől, cukorbetegség, gyümölcsökből, megelőzésében, antociánokkal, összefüggésbe, gyümölcsöknek, antioxidánsai, szervezetünk, fogyasztójuk, megvédhetnek, betegségeket, rendelkeznek, antioxidánst, tartalmaznak, rosttartalma, hatóanyagait, köszönhetően, szervezetben, betegségekre, kockázatával, mellékvesék, lehető legtöbbet, bogyós gyümölcsökből, gyümölcsök közül, szervezetünk hálás, rendszeres fogyasztójuk, bogyós gyümölcsök, áfonya mind, szabad gyökök, gyulladás csökkentésében, pajzsmirigy működését, allergiás válaszokat, antioxidánsokban gazdag, rákos betegségektől, rákos sejtek, gyümölcsök bizonyos, bogyó gyümölcsök,
|
|
|
|
lehető legtöbbet, bogyós gyümölcsökből, gyümölcsök közül, szervezetünk hálás, rendszeres fogyasztójuk, bogyós gyümölcsök, áfonya mind, szabad gyökök, gyulladás csökkentésében, pajzsmirigy működését, allergiás válaszokat, antioxidánsokban gazdag, rákos betegségektől, rákos sejtek, gyümölcsök bizonyos, bogyó gyümölcsök, áfonya hatóanyagait, kognitív hanyatlás, gyümölcsök javítják, olyan neurodegeneratív, krónikus gyulladás, autoimmun betegségekre, ízületi gyulladásra, színes bogyók, gyulladásos utakat, gyümölcsök antioxidánsai, gyulladás megelőzésében, bogyós gyümölcsöknek, glikémiás indexe, helyes vércukorszintet, 2-es típusú, érrendszeri egészséget, triglicerid szintje, metabolikus szindróma, neurodegeneratív, antioxidánsokban, fogyasztásuknak, cukorbetegségre, valószínűséggel, normalizálódhat, vércukorszintet, megakadályozzák, szaporodásukat, csökkentésében, immunrendszert, szívbetegségre, kialakulásának, hasnyálmirigy, betegségektől, cukorbetegség, gyümölcsökből, megelőzésében, antociánokkal, összefüggésbe, gyümölcsöknek, antioxidánsai, szervezetünk, fogyasztójuk, megvédhetnek, betegségeket, rendelkeznek, antioxidánst, tartalmaznak, rosttartalma, hatóanyagait, köszönhetően, szervezetben, betegségekre, kockázatával, mellékvesék, antioxidáns, triglicerid, károsodások, csökkenthet, gyulladásra, pajzsmirigy, metabolikus, hatássokkal, gyulladásos, alacsonyabb, fogyasszunk, nyújthatnak, érrendszeri, fenntartani, segíthetnek, tanulmányok, koleszterin, fogyasztása, elkerülheti, modulálják, öregedését, gyulladást, károsodást, elősegítik, gyümölcsök, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 10114
- e Hónap: 23863
- e Év: 228564
|
|
|