|
2025-02-15 22:12:17, szombat
|
|
|

A növényi fehérjékkel és a növényi alapú étkezéssel kapcsolatban is sok kutatást végeztek. A vizsgálatok azt mutatják, hogy ez a fajta étkezés nagyon sok egészségügyi előnnyel járhat. Többek között eredményesen csökkenti a magas vérnyomást, a magas koleszterinszintet, a magas vércukorszintet, illetve nagyon hasznos lehet azok számára ez az étkezés, akik fogyni szeretnének.
A növényi ételek, azaz a zöldségek, a gyümölcsök, a hüvelyesek, a diófélék és a magvak rendszeres fogyasztása nagyon előnyös lehet azok számára, akik egészséges mikrobiomra vágynak, mivel ezek a táplálékok nagyon hasznosak lehetnek a jó bélbaktériumok elszaporodásában, illetve a bélflóra egyensúlyának fenntartásában.
A mikrobiom egészséges egyensúlyának fenntartása azért is nagyon lényeges, mivel ez segíti az optimális egészség fenntartását, többek között az immunrendszer egészségének a megőrzését biztosítja. A vizsgálatok és a kutatások azt mutatják, minél változatosabb, minél többféle baktérium alkotja a mikrobiomot, annál nagyobb lesz az esély az egészség fenntartására.
Naponta ajánlatos többféle növényt, azaz zöldséget, gyümölcsöt és egyéb növényi alapú táplálékot fogyasztani. Egyáltalán nem nehéz beilleszteni ezeket a táplálékokat az étrendünkbe, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy két főétkezés között nem édességet, csokoládét és hasonlót fogyasztunk, hanem más, azaz növényi táplálékokat részesítünk előnyben.
A növényi alapú fehérjék nagy mennyiségű rostot biztosítanak a szervezetünk számára, ami szintén biztosítani tudja nemcsak az emésztőrendszeri, hanem az általános egészséget is.
A növényi alapú fehérjék csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek, illetve bizonyos rákos betegségek kockázatait is.
A növényi fehérjék rendszeres fogyasztása jobb emésztést biztosít, ami különösen nagyon hasznos azok számára, akik valamilyen emésztési gonddal küzdenek, mint például élelmiszer-intolerancia, lassú anyagcsere, puffadás, hasmenés vagy éppen székrekedés.
A növényi alapú étrend nemcsak a betegségek és azok tüneteinek megelőzésében lehet a segítségünkre, hanem az öregedési folyamatok lassításában is. Ezek a táplálékok segítenek abban, hogy fiatalosabban nézzünk ki és fiatalabbnak is érezzük magunkat. Kutatások igazolják, hogy a növényi étrenden élők között alacsonyabb a halálozási arány és kockázat, mint azok között, akik csak és kizárólag állati fehérjén élnek.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: elszaporodásában, emésztőrendszeri, vércukorszintet, fenntartásában, bélbaktériumok, fenntartására, segítségünkre, fiatalosabban, megelőzésében, változatosabb, immunrendszer, egyensúlyának, fiatalabbnak, beilleszteni, egészségügyi, biztosítanak, táplálékokat, lassításában, szervezetünk, fenntartását, intolerancia, eredményesen, kapcsolatban, egészségének, székrekedés, kockázatait, szeretnének, fogyasztása, mikrobiomra, fenntartása, vizsgálatok, mikrobiomot, fogyasztani, fogyasztunk, érrendszeri, biztosítani, növényi fehérjékkel, növényi alapú, fajta étkezés, magas vérnyomást, magas vércukorszintet, növényi ételek, magvak rendszeres, táplálékok nagyon, bélflóra egyensúlyának, mikrobiom egészséges, optimális egészség, immunrendszer egészségének, megőrzését biztosítja, egészség fenntartására, szervezetünk számára, általános egészséget,
|
|
|
|
növényi fehérjékkel, növényi alapú, fajta étkezés, magas vérnyomást, magas vércukorszintet, növényi ételek, magvak rendszeres, táplálékok nagyon, bélflóra egyensúlyának, mikrobiom egészséges, optimális egészség, immunrendszer egészségének, megőrzését biztosítja, egészség fenntartására, szervezetünk számára, általános egészséget, növényi fehérjék, öregedési folyamatok, táplálékok segítenek, növényi étrenden, halálozási arány, elszaporodásában, emésztőrendszeri, vércukorszintet, fenntartásában, bélbaktériumok, fenntartására, segítségünkre, fiatalosabban, megelőzésében, változatosabb, immunrendszer, egyensúlyának, fiatalabbnak, beilleszteni, egészségügyi, biztosítanak, táplálékokat, lassításában, szervezetünk, fenntartását, intolerancia, eredményesen, kapcsolatban, egészségének, székrekedés, kockázatait, szeretnének, fogyasztása, mikrobiomra, fenntartása, vizsgálatok, mikrobiomot, fogyasztani, fogyasztunk, érrendszeri, biztosítani, étrendünkbe, fehérjékkel, részesítünk, alacsonyabb, rendszeres, hüvelyesek, egészséget, élelmiszer, tüneteinek, egészséges, anyagcsere, táplálékok, mennyiségű, étkezéssel, csokoládét, halálozási, betegségek, gyümölcsök, táplálékot, egyáltalán, gyümölcsöt, vérnyomást, csökkentik, folyamatok, biztosítja, megőrzését, valamilyen, általános, zöldséget, emésztési, emésztést, baktérium, ajánlatos, főétkezés, édességet, , ,
|
|
|
|
2025. Március
| | |
|
|
ma: |
5 db bejegyzés |
e hónap: |
279 db bejegyzés |
e év: |
1297 db bejegyzés |
Összes: |
52797 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4557
- e Hét: 24630
- e Hónap: 89640
- e Év: 228638
|
|
|