|
2025-02-17 21:56:27, hétfő
|
|
|
A májnak nagyon sok funkciója van a szervezetben. A szervezet egyik legfontosabb szűrőberendezése, ugyanis a máj alakítja át a szervezetben felhalmozódó toxinokat, méreganyagokat salakanyagokká, amelyek aztán kiválasztásra kerülnek. Emellett tisztítja a vért, és segíti a gyógyszerek és a tápanyagok metabolizációját. Nagyon fontos, hogy a máj egészséges maradjon, ezt különféle táplálékok rendszeres fogyasztásával érhetjük el.
A céklalé antioxidánsokat és nitrátokat tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást és az oxidatív károsodást. A céklalé segít fokozni a különböző természetes méregtelenítő enzimek termelését is.
A citrusfélék sok C-vitamint tartalmaznak, amely egy erős antioxidáns, és megvédi a májat a sérülésektől. A citrusfélék segítik a méregtelenítési folyamatot, és serkentik a májat az optimális májegészséghez szükséges enzimek előállítására.
Az eddigi kutatások azt mutatják, hogy a kávé is javíthatja a máj egészségét, és megvédheti a betegségektől, mégpedig a kávéban található antioxidánsoknak köszönhetően. A tanulmányok szerint a kávéfogyasztás csökkenti a májcirrózis kialakulásának kockázatát a krónikus májbetegségben szenvedőknél. Csökkentheti a májrák kockázatát és a gyulladást is.
A keresztesvirágú zöldségek nagy mennyiségű rostot és más hasznos növényi vegyületeket tartalmaznak, amelyek szintén védelmet jelentenek a máj számára. A brokkoli és a kelbimbó növeli a szervezet természetes méregtelenítő enzimjeit. Ezen kívül ezek a zöldségek csökkentik a zsírmájbetegség és a májdaganatok kockázatait.
A fokhagyma az egyik legjobb táplálék a máj méregtelenítése szempontjából. Ként és szelént tartalmaz, amelyek javíthatják a máj egészségét. A kén aktiválja a májenzimeket, amelyeket a szervezet a toxinok kiürítésére használ. A szelén pedig egy olyan antioxidáns, amely megnöveli a májenzimek szintjét.
A grépfrút szintén tele van antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a máj gyulladását, és megvédik a májsejteket a további károsodásoktól. Grépfrút hatására a májban lévő zsír mennyisége is csökken, a zsírégetéshez használt májenzimek száma pedig nő.
A teát már évszázadok óta fogyasztják szinte minden kultúrában az egészség javítására. A tea olyan antioxidánsokban bővelkedik, amelyek csökkentik az oxidatív stresszt, a zsírlerakódások mennyiségét a májban, ez pedig javíthatja a májfunkciót és a májenzimek szintjét.
A máj méregtelenítését tehát nagyon sokféle zöldség segíti. Most egy olyan recept következik, amely nagyon hatékonyan megtisztítja a szervezetet és a májat.
Grépfrútos-diós brokkolisaláta hozzávalói:
1 kisebb brokkoli,
1 grépfrút,
2 evőkanál olívaolaj,
1 lime,
3 dl kefir,
1 marék pirított dió,
egy csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só és bors.
Elkészítése:
Pároljuk roppanósan puhára a rózsáira szedett brokkolit, majd csöpögtessük le, és mehet is egy salátástálba. Adjuk hozzá a meghámozott, kimagozott és feldarabolt grépfrútot is. Keverjük el a kefirben a lime levét, a sót, a borsot és az apróra vágott petrezselyemzöldet, és forgassuk a salátához. Végezetül szórjuk meg pirított dióval.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: metabolizációját, szűrőberendezése, petrezselyemzöld, méregtelenítését, antioxidánsoknak, antioxidánsokkal, antioxidánsokban, méregtelenítése, keresztesvirágú, zsírmájbetegség, méregtelenítési, zsírlerakódások, antioxidánsokat, kialakulásának, salakanyagokká, májbetegségben, károsodásoktól, fogyasztásával, méreganyagokat, májegészséghez, brokkolisaláta, kávéfogyasztás, méregtelenítő, betegségektől, előállítására, zsírégetéshez, szempontjából, kiválasztásra, felhalmozódó, legfontosabb, vegyületeket, csöpögtessük, salátástálba, tartalmaznak, köszönhetően, megtisztítja, májnak nagyon, szervezet egyik, szervezetben felhalmozódó, tápanyagok metabolizációját, céklalé antioxidánsokat, oxidatív károsodást, céklalé segít, különböző természetes, erős antioxidáns, citrusfélék segítik, méregtelenítési folyamatot, optimális májegészséghez, eddigi kutatások, kávéban található, tanulmányok szerint, kávéfogyasztás csökkenti,
|
|
|
|
májnak nagyon, szervezet egyik, szervezetben felhalmozódó, tápanyagok metabolizációját, céklalé antioxidánsokat, oxidatív károsodást, céklalé segít, különböző természetes, erős antioxidáns, citrusfélék segítik, méregtelenítési folyamatot, optimális májegészséghez, eddigi kutatások, kávéban található, tanulmányok szerint, kávéfogyasztás csökkenti, májcirrózis kialakulásának, krónikus májbetegségben, májrák kockázatát, keresztesvirágú zöldségek, kelbimbó növeli, szervezet természetes, zöldségek csökkentik, májdaganatok kockázatait, egyik legjobb, toxinok kiürítésére, szelén pedig, olyan antioxidáns, májenzimek szintjét, grépfrút szintén, további károsodásoktól, májban lévő, zsírégetéshez használt, egészség javítására, oxidatív stresszt, zsírlerakódások mennyiségét, olyan recept, csokor petrezselyemzöld, rózsáira szedett, lime levét, apróra vágott, metabolizációját, szűrőberendezése, petrezselyemzöld, méregtelenítését, antioxidánsoknak, antioxidánsokkal, antioxidánsokban, méregtelenítése, keresztesvirágú, zsírmájbetegség, méregtelenítési, zsírlerakódások, antioxidánsokat, kialakulásának, salakanyagokká, májbetegségben, károsodásoktól, fogyasztásával, méreganyagokat, májegészséghez, brokkolisaláta, kávéfogyasztás, méregtelenítő, betegségektől, előállítására, zsírégetéshez, szempontjából, kiválasztásra, felhalmozódó, legfontosabb, vegyületeket, csöpögtessük, salátástálba, tartalmaznak, köszönhetően, megtisztítja, májenzimeket, szervezetben, szenvedőknél, májdaganatok, sérülésektől, csökkentheti, természetes, mennyiségét, citrusfélék, májsejteket, kiürítésére, májfunkciót, májcirrózis, javíthatják, tanulmányok, antioxidáns, kockázatait, gyulladását, , ,
|
|
|
|
2025. Március
| | |
|
|
ma: |
5 db bejegyzés |
e hónap: |
279 db bejegyzés |
e év: |
1297 db bejegyzés |
Összes: |
52797 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4472
- e Hét: 24545
- e Hónap: 89555
- e Év: 228553
|
|
|