Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Krémes olaszos csirkés tészta
  2025-07-07 23:53:02, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK A CSIRKÉHEZ:

5 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell szelet
1 csomag spagetti tészta
½ csésze liszt( 1dl)
1 teáskanál só
¼ teáskanál bors
1 tk fokhagyma por
2 tk olasz fűszer( pl. Kotanyi Toscana)
2 evőkanál olaj(zsír)
A SZÓSZHOZ:

4 evőkanál vaj
1 hagyma, apróra vágva
4 tk darált fokhagyma
2 kisebb paradicsom, felkockázva
1 evőkanál liszt
2dl főzö tejszin
10dkg parmezán sajt, reszelve( más sajttal is finom)
1 tk olasz fűszer ( Kotanyi Toscana)
½ teáskanál só
¼ tk pirospaprika





Főzzük meg a spagetti tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Lecsepegtetjük és félretesszük.
A CSIRKÉT ELKÉSZÍTJÜK:
Egy nejlon tasakban össze keverjük a ½ csésze lisztet, 1 teáskanál sót, ¼ teáskanál borsot, 1 teáskanál fokhagymaport(friss pár gerezd tört ) és 2 teáskanál olasz fűszert. Összerázzuk.
A csirkeszeleteket beletesszük a nejlon zacskóba, és jól összerázzuk.
Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat( zsírt) egy nagy serpenyőben közepesen lángon. Hozzáadjuk a csirkét, és mindkét oldalukon átsütjük, kicsit pirítjuk. Majd kivesszük és félre tesszük.
ELKÉSZÍTJÜK A SZÓSZT
Ugyanabban a serpenyőben felolvasztunk fel 4 evőkanál vajat közepes lángon.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és puhára pároljuk.
Hozzákeverjük a kockára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Pároljuk körülbelül fél percig.
Szórjunk bele 1 evőkanál lisztet, és keverjük össze.
Adjuk hozzá a pirospaprikát és 1 tk olasz fűszert, majd fokozatosan keverjük hozzá a főzőtejszínt és a reszelt parmezán sajtot. Kevergetjük még a szósz besűrűsödik.
A főtt spagettit a szószhoz keverjük. Majd visszatesszük a csirkét a serpenyőbe és mindent összekeverünk, és felmelegítünk.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
csokoládétorta
  2025-07-06 15:14:19, vasárnap
 
 
Egyszerű csokoládétorta receptje - finom, puha és gyorsan elkészül

Hozzávalók:

1 ½ bögre finomliszt
1 bögre cukor
½ bögre cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
1 bögre tej
½ bögre növényi olaj
2 tojás
2 teáskanál vanília kivonat
1 bögre forró víz
Elkészítés menete:


Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra (alsó-felső sütés).
Készítsük elő a sütőformát - lehet 24 cm-es kapcsos tortaforma vagy kb. 20×30 cm-es tepsi. Kenjük ki vajjal és lisztezzük be, vagy béleljük ki sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, kakaópor, szódabikarbóna és só.
Egy másik tálban keverjük el a nedves hozzávalókat: tej, olaj, tojások és vanília.
Öntsük a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük simára kézi habverővel vagy alacsony fokozaton gépi mixerrel.
Végül adjuk hozzá a forró vizet - a tészta ilyenkor híg lesz, de ez teljesen rendben van! Alaposan keverjük össze.
Öntsük a masszát a formába, és tegyük az előmelegített sütőbe.
Süssük 35-40 percig, vagy tűpróbáig.
Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalhatjuk csokoládéöntettel, porcukorral megszórva vagy akár magában is.
Tipp: Ez a süti kiváló alap bármilyen alkalomra - finom, puha és mindig sikert arat!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Egy csendes fohász a naphoz
  2025-07-03 10:29:54, csütörtök
 
 
Uram, ma nem a nagy szavak embere vagyok.

Csak ülök itt csendben... talán fáradtan, talán elcsendesedve, de nyitott szívvel.

Nem kérek sokat. Nem akarok mindent érteni.
Csak azt szeretném, hogy légy itt velem.
A gondolataim között. A halk sóhajaim mögött.
Az apró döntéseimben. Az elakadásaimban. A kételyeim között.
Mert ha Te velem vagy, már nem kell mindent tudnom előre.
Elég csak az a bizonyosság, hogy nem vagyok egyedül.

Uram, hadd legyek ma olyan ember,
aki nem a saját erejéből próbál túlélni,
hanem a Te jelenlétedből élni.
Aki nem próbál mindent uralni,
csak rád bízza azt is, amit nem ért.

Adj nekem csendes szívet, amely nem rohan, hanem figyel.
Türelmet, hogy ne a pillanat fájdalma beszéljen belőlem,
hanem a benned nyugvó remény.
Add, hogy ma is lehajoljak másokhoz,
ne a sérelmet, hanem a lehetőséget lássam,
ne a hibát, hanem a szívet.

Köszönöm, hogy ma is úgy fogadsz el, ahogy vagyok -
gyengeségekkel, törésekkel, mégis szeretetre méltón.
Vezess, formálj, taníts.

Tedd áldássá bennem, ami ma talán csak tehernek tűnik.
És ha este újra eléd borulok majd,
legyen a szívemben hála:
hogy ma is Te tartottál meg.
Ámen.
---
,,Az imádság nem mindig hangos szó. Néha csak egy csendes sóhaj, amit Isten szíve meghall."

Ima,mint levegő- A lelki növekedés
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Padlizsános börek (török ​​sütemény)*
  2025-07-02 11:56:35, szerda
 
 
*A tészta hozzávalói:*
- 3 csésze liszt
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 teáskanál élesztő
- 50 ml folyékony olaj
- 1 csésze víz (szükség esetén adjunk hozzá többet, ügyelve az állag megőrzésére)
- 50 g vaj
*Töltelék hozzávalói:*
- 4 padlizsán
- 2 kaliforniai paprika
- 1 hagyma
- Só
- Fekete bors
- Pirospaprika pehely
- Olívaolaj
*Feltét:*
- Folyékony olaj
*Utasítás:*
1. *A tészta elkészítése:* A lisztet, a sót, az élesztőt, a folyékony olajat és a vizet összekeverjük. Addig keverjük, amíg tészta nem képződik. Szükség esetén adjunk hozzá még vizet.
2. *A tészta dagasztásához:* Dagassza a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
3. *Pihentesd a tésztát:* Hagyd a tésztát egy ideig pihenni.
4. *A töltelék elkészítése:* Aprítsd fel a padlizsánt, a paprikát és a hagymát. Ízesítsd sóval, fekete borssal és pirospaprika-pehellyel. Locsold meg olívaolajjal.
5. *A börek összeállítása:* Oszd a tésztát darabokra. Nyújtsd ki mindegyik darabot vékony lappá. Helyezd a tölteléket a lapok közepére. Hajtsd a tésztát a töltelék fölé, és nyomd össze a széleit.
6. *Folyékony olajjal való ecsetelés:* Kend be a börek tetejét folyékony olajjal.
7. *Sütés:* Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
*Tippek:*
- A tésztát előre elkészítheted és hűtőben tárolhatod.
- Ez a recept tökéletes nyárra és könnyen elkészíthető.
*Videó recept:* Részletes videórecept elérhető a YouTube-on.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Lángos
  2025-07-01 16:22:54, kedd
 
  Hozzávalók (6 darabhoz):
60 dkg liszt
1,5 evőkanál só
3 evőkanál olaj
2,5 dkg friss élesztő
kb. 3 dl langyos tej
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Morzsold össze az élesztőt egy kevés langyos tejjel és egy csipet
cukorral, majd hagyd felfutni.
Közben a lisztet, sót és 3 evőkanál olajat egy tálba mérd ki.
Öntsd a felfutott élesztőt a liszthez, majd kezd el dagasztani a tésztát robotgép segítségével. Folyamatosan adagold hozzá a langyos tejet, és szükség szerint adj hozzá egy kis extra olajat is. Dagaszd a tésztát kb. 15 percig, amíg szép sima nem lesz, és hólyagok nem kezdenek megjelenni a tésztán.
Amikor a tészta összeállt és elválik az edény falától, egy kicsit olajos kézzel formázd meg, és olajozd ki a tálat, amelyben kelni fog. Tedd a tésztát pihenni, amíg duplájára nem nő. Amikor a tészta megkelt, olajozd be a kezed és a tálcát is. Tépj belőle hat egyenlő méretű darabot (nagyjából zsemleméretű), majd formázd őket kézzel. Hagyj a tésztadaraboknak még 15 percet pihenni.
Melegíts olajat egy serpenyőben, de vigyázz, hogy ne legyen túl forró. Egy kevés lisztet szórj az olajba, hogy lásd, mikor van megfelelő hőmérsékleten - amikor a liszt pezseg, az olaj készen áll.
A megkelt tésztadarabokat kézzel vagy egy tálcán nyújtsd ki ujjbegyeiddel, amíg közepes tányér méretű lángosokat kapsz. Ezután óvatosan helyezd a lángosokat az olajba, és villával időnként fordítsd meg őket, hogy egyenletesen süljenek.
Amikor a lángosok aranybarnára sültek, szűrőkanállal vedd ki őket, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa. Melegen, ízlés szerint tejföllel, sajttal vagy fokhagymával kínáld.




 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2025.06 2025. Július 2025.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 60 db bejegyzés
Összes: 8872 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 264
  • e Hét: 1282
  • e Hónap: 2966
  • e Év: 134986
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2025 TVN.HU Kft.