Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Tavaszi tekercs
  2025-02-08 14:34:01, szombat
 
  A fotón szamócás és tavaszi tekercset láthatunk.



 
 
0 komment , kategória:  Katalintól  
sajtos rud változat
  2025-02-08 14:26:31, szombat
 
  Ez a tészta hihetetlenül finom, a tészta tetejét vajban pirított fokhagymás vajjal kenjük meg, majd erre szórjuk a sajtot sütés előtt, és így sütjük meg.
Ilyen finomat még nem ettél, mert a tésztája is más és finomabb, mint a sima sajtos rúd tésztája.




 
 
0 komment , kategória:  Katalintól  
A Diós, Mákos, Lekváros kiflik
  2025-02-06 16:04:51, csütörtök
 
  Diós, Mákos, Lekváros





KELT TÉSZTA AHOGY ÉN KÉSZÍTEM:

HOZZÁVALÓK;
Diós, Mákos, Lekváros

50 dkg liszt
20 dkg vaj
2.5 dl tej
3 dkg élesztő
2 db tojás
1 teáskanál cukor
1 csipet só

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz.
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, a sót és 2 tojást. Alaposan dolgozd össze, ha elválik a kezedtől, az edénytől, és sima a tészta, formázz belőle gombócot.
Letakarva, meleg helyen keleszd körülbelül 40 percig.
Ezután lisztezett munkalapon nyújts ki a tésztát kerek alakúra, majd háromszög alakú szeletekre (pizza szelet) szeleteld fel az egész kinyújtott tésztát.
Töltsd meg a tészta szeleteket mákkal, dióval vagy lekvárral, majd tekerd fel miközben kifli alakúra formázod őket. A tetejét kend meg tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg kb 30 - 35 percig.
Jó étvágyat kívánok hozzá
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ragacsos mézes fokhagymás bordák
  2025-02-06 15:56:57, csütörtök
 
  Ezeket a finom, ragacsos bordákat édes és ízletes mézes fokhagymás mázzal vonjuk be, lehetetlen neki ellenállni.





HOZZÁVALÓK:
900 dkg sertésborda (kisebb darabok)
1/4 csésze méz
1/4 csésze szójaszósz
3 evőkanál barna cukor
4 gerezd fokhagyma, darált
1 evőkanál almaecet (opcionális)
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál szezám olaj (opcionális)
Zöld hagyma és szezámmag (opcionális)

ELKÉSZÍTÉSE:
Készítsd elő a bordákat
Melegítse elő a sütőt (150 ° C).
Vágd a bordákat adagokra (darabonként 2-3 borda), és finoman fűszerezd be fekete borssal.

SÜSSÜK MEG A BORDÁKAT
Helyezd a bordákat egy fóliával bélelt sütőlapra. Fedjük le szorosan egy másik fólia réteggel, és süssük 2-2,5 órán keresztül, amíg meg nem puhul.

KÉSZÍTSD EL A MÁZAT
Míg a bordák sülnek, keverd össze a mézet, a szójaszószt, a barna cukor, a darált fokhagymát, az almaecet és a szezámolaj egy kis serpenyőben.
Főzzük közepes lángon, alkalmanként keverve, amíg a keverék kissé megvastagodik, kb. 5-7 percig.

BEVONAT
Miután a bordák majdnem puhák, vedd ki a sütőből és vedd le róla a fóliát. A bordákat megkenjük a mézes fokhagymás mázzal.
Ezután forgasd el a sütőt grill fokozatra, és tedd alá a bordákat még 3-5 percig, amíg a máz karamellizálódik. Figyeld folyamatosan az égés elkerülése érdekében.

TÁLALJUK A KEDVENC KÖRETEDDEL IS
Vedd ki a sütőből, kend meg mindegyik bordát a megmaradt mázzal, és szükség esetén szórd meg zöld hagymával és szezámmaggal. Tálaljuk melegen.

TIPPEK A SIKERHEZ
Extra puha bordák: Még puhább bordák esetén 10 percig pihentesd őket a sütés előtt.

TÁROLÁS:
A maradékokat legfeljebb 3 napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, és a sütőben vagy a mikrohullámú sütőben melegíthetők.
Ezek a ragacsos mézes fokhagymás bordák garantált sláger lesz!

Jó étvágyat kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Katalintól  
Görög csirkehúsgombóc
  2025-02-05 14:41:02, szerda
 
 




GÖRÖG CSIRKEHÚSGOMBÓC HÁZI TZATZIKIVEL

HOZZÁVALÓK:
1,2 kg darált csirke, vagy pulyka hús
1/3 csésze morzsa
1/4 csésze finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, reszelt
1 evőkanál aprított friss petrezselyem
1 evőkanál aprított friss kapor
1 teáskanál szárított oregánó
1 citromhéj
1 kanál citromlé
1 tojás
Só és fekete bors, ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj/zsír/

A TZATZIKI SZÓSZHOZ:
1 csésze görög joghurt/növényi
1/2 uborka, reszelve, ki nyomkodjuk a levét
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1 kanál citromlé
1 evőkanál aprított friss kapor
1 evőkanál aprított friss menta (opcionális)
Só és fekete bors, ízlés szerint
1 evőkanál extra szűz olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
1. Készítsd el a Tzatziki szószt:
Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a reszelt uborkát, a fokhagymát, a citromlevet, a kaprot, a mentát (ha használsz), a sót és a fekete borsot
Jól keverd össze, olívaolajjal, tedd a hűtőbe addig amíg a többi elkészül.

2. KÉSZÍTSD EL A HÚSGOMBÓCOKAT:
Nagy keverőtálban keverd össze a darált csirkét, a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet, a kaprot, az oregánót, a citromhéjat, a citromlevet Fűszerezzük sóval és fekete borssal. Addig keverjük , amíg minden összetevő egyenletesen nem gyúródik össze .

3. FORMÁZZ GOMBÓCOKAT
A keveréket kis húsgombócokká gyúrd össze .
Süsd meg a húsgolyókat:
Az olívaolajat /zsírt/ nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten melegítsd fel. Hozzáadjuk a húsgombócokat és körülbelül 10-12 percig sütjük , időnként megforgatva, amíg aranybarna nem lesz és átsütjük.

4. Lehet sütőben is sütni ,így még kevesebb zsiradék kell hozzá.
TÁLALÁS:
A húsgombócokat tányérra rendezed, és házi készítésű Tzatzikival körettel tálalod.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Katalintól  
Boston krémes
  2025-02-05 14:32:07, szerda
 
  BOSTON KRÉMES MINI TORTÁK
Bolyhos vanília csészetorta, tele krémes vanília pudinggal, és gazdag csokoládé ganache -val.





HOZZÁVALÓK:
1 csésze extra finom sütemény liszt (nagyi)
1 teáskanál sütőpor
1/2 csésze sózott vaj, lágyítva
1 csésze granulált cukor
2 nagy tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csésze tej
1 csésze vanília puding (üzletben vásárolt vagy házi készítésű)
1 csésze csokoládé ganache (feltöltésre)
porcukor (szóráshoz, opcionális)

ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítsd és készítsd elő a maffin sütőt: (175 ° C), és béleld ki a maffin sütő papírokkal.

SZÁRAZ HOZZÁVALÓK:
Keverd össze a lisztet és a sütőport; Tedd félre.

KRÉMHEZ:
vaj és cukor: Egy külön tálban keverd krémesre a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és vaníliát: Egyszerre verd bele a tojásokat, majd add hozzá a vanília kivonatot.

KEVERJ EL MINDENT:
Fokozatosan keverd össze a száraz alapanyagokat, felváltva a tejjel. Csak addig keverd, amíg össze nem keveredik.

TÖLTSD ÉS SÜSD:
Töltsd fel a papír csésszéket 2/3 részig. Süsd 18-20 percig vagy, amíg a fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Ezután hűtsük ki teljesen.

TÖLTSD FEL PUDINGGAL:
vágj egy kis lyukat minden egyes kihült csészetorta közepén, és töltsd fel vanília pudinggal, habzsák segítségével.

TETEJÉRE GANACHE -VAL:
oszd el az 1 csésze csokoládé -ganache -t mindegyik mini tortára, szintén habzsák segítségével.
Opcionális befejező művelet: Por porcukorral megszórva tálalás előtt, ha szükséges.

Összes elkészítési idő: 40 perc
Táplálkozási értékek (mini tortánként):
Kalória: 300. Fehérje: 3 g. Zsír: 15 g. Szénhidrátok: 38 g. Cukrok: 20 g.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Katalintól  
Finom saláta válogatás
  2025-02-04 18:56:28, kedd
 
 




MEDITERRÁN BURGONYA SALÁTA FETA SAJTTAL, OLAJ BOGYÓVAL ÉS KAPRI BOGYÓVAL
 
 
0 komment , kategória:  Katalintól  
Avokádókrém pirítós kenyér, tükör tojással
  2025-02-04 13:58:01, kedd
 
  Reggelizzünk együtt, egészségesen!
Avokádókrém pirítós kenyér, tükör tojással





AVOKÁDÓKRÉM : HOZZÁVALÓK: 4 adaghoz

2 darab fekete avokádó
fél darab közepes lilahagyma
fél darab lime leve
1 darab kimagozott paradicsom
1 darab korianderzöld csokor
1 ek. chili vékonyra vágva (opcionális)
1 csipet só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
1. Felezd el hosszában az avokádót, szedd ki a magját, és a húsát kanalazd egy tálba.
2. Villával törd darabosra.
3. Keverj bele nagyon finomra vágott lila hagymát.
4. Tehetsz bele kevés vékonyra karikázott chili paprikát.
5. Szintén mehet bele igen apróra kockázott kimagozott (!) paradicsom.
6. Keverd bele a lime levét, óvatosan adagold.
7. Ha szereted, mehet bele az apróra vágott koriander-levél.
Elkészítési idő: 10 perc.
Jó étvágyat kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Katalintól  
Görög marha pörkölt
  2025-02-04 13:54:55, kedd
 
  Görög marhahús pörkölt, mert a húsok is nagyon fontosak az egészséges étrendhez.
Elengedhetetlenül fontosak, még akkor is, ha vegetáriánus vagy, vagy fénnyel táplálkozol!





GÖRÖG MARHA PÖRKÖLT
HOZZÁVALÓK:
900 gr marhahús, 2,5 centis kockákra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy hagyma, apróra vágva
450 dkg gyöngyhagyma vagy kis mogyoróhagyma, hámozott
4 gerezd fokhagyma, darált
2 evőkanál paradicsompaszta
400 gr zúzott paradicsom
1/2 csésze vörösbor ecet
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál szegfűbors
1 babérlevél
2 csésze marhahúsleves (fél liter)
Só és fekete bors ízlés szerint
Friss petrezselyem a körethez

ELKÉSZÍTÉSE:
1. Egy vastag falu lábasban melegítsd fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a marhahúskockákat tételekbe, és pirítsd meg, amíg minden oldalán megbarnul. Szedd ki a húsokat egy szűrő kanállal a lábasból és tedd félre.
2. A lábasban maradt olívaolajhoz add hozzá az apróra vágott hagymát és a gyöngy hagymát. Pároljuk 3-4 percig, amíg meglágyul, majd add hozzá fokhagymát, és pirítsd még egy percig.
3. Keverd hozzá a paradicsompasztát, a zúzott paradicsomot, a vörösbor -ecetet, a fahéjat, az oregánót, a szegfűbors-t és a babérlevelet. Keverd össze jól az egészet.
4. Helyezd vissza a marhahúst a fazékba, és öntsd bele a marhahúslevest. Ízesítsük ízlés szerint sóval és fekete borssal.
5. Tedd rá a fedőt és lefedve, lassú tűzön kezd el főzni a pörköltet 1,5 órán keresztül, néha megkeverve.
6. Vedd le a fedelet, keverd meg a pörköltet, és kóstold meg a fűszerezéshez. Dobd ki belőle a babérlevelet.
7. Tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel díszítve, rizzsel, főtt burgonyával, burgonyapürével vagy ropogós kenyérrel.

Előkészítő idő: 15 perc. Főzési idő: 1,5 óra Adag: 6. 420 kcal.
MEGJEGYZÉS: ha a marhahúst előtte félig megfőzöd egy kevés zöldséggel, levesnek, megkapod a marhahús alaplevet. Ha ezzel kezded, a pörkölt főzési ideje 45 percre csökken.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Katalintól  
Különleges deszert
  2025-02-01 17:01:07, szombat
 
 



TÖLCSÉRES DESZERT KÜLÖNLEGESSÉG

HOZZÁVALÓK:
2 csésze liszt
2 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ csésze tej
2 nagy tojás
¼ csésze növényi olaj
½ csésze porcukor

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Egy külön tálban verd fel a tejet és a tojást, amíg jól össze nem keverik.
Fokozatosan keverd össze a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókkal, amíg a tészta sima nem lesz. Helyezd a tésztát egy habzsákba, vagy nyomós palackba.
Melegíts kb. 5 centi magasságú növényi olajat egy mély serpenyőben közepes lángon. Az olajnak körülbelül 175 °C-ot kell elérnie.
Óvatosan csepegtesd a tésztát a forró olajba hosszú, 5-7 centis hosszú egyenes vonalakban, ügyelve arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt. Szükség esetén többszörre dolgozz.
Süssük a tésztát körülbelül 1 percig mindkét oldalán, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Lyukas kanál segítségével tegyük át a sütiket egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olajat lecsöpögtesd.
Tálalás előtt porcukorral bőven megszórjuk.
TÁLALÁS: melegen kedvenc mártogatós szószaiddal, például csokoládéval, karamellával vagy gyümölcsbefőttekkel, és élvezd a desszert minden pillanatát!
Adag: 4-6

Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Katalintól  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2025.01 2025. Február 2025.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 35 db bejegyzés
Összes: 8849 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 236
  • e Hét: 1358
  • e Hónap: 1499
  • e Év: 12785
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2025 TVN.HU Kft.