|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2025-07-07 23:53:02, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK A CSIRKÉHEZ:
5 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell szelet
1 csomag spagetti tészta
½ csésze liszt( 1dl)
1 teáskanál só
¼ teáskanál bors
1 tk fokhagyma por
2 tk olasz fűszer( pl. Kotanyi Toscana)
2 evőkanál olaj(zsír)
A SZÓSZHOZ:
4 evőkanál vaj
1 hagyma, apróra vágva
4 tk darált fokhagyma
2 kisebb paradicsom, felkockázva
1 evőkanál liszt
2dl főzö tejszin
10dkg parmezán sajt, reszelve( más sajttal is finom)
1 tk olasz fűszer ( Kotanyi Toscana)
½ teáskanál só
¼ tk pirospaprika

Főzzük meg a spagetti tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Lecsepegtetjük és félretesszük.
A CSIRKÉT ELKÉSZÍTJÜK:
Egy nejlon tasakban össze keverjük a ½ csésze lisztet, 1 teáskanál sót, ¼ teáskanál borsot, 1 teáskanál fokhagymaport(friss pár gerezd tört ) és 2 teáskanál olasz fűszert. Összerázzuk.
A csirkeszeleteket beletesszük a nejlon zacskóba, és jól összerázzuk.
Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat( zsírt) egy nagy serpenyőben közepesen lángon. Hozzáadjuk a csirkét, és mindkét oldalukon átsütjük, kicsit pirítjuk. Majd kivesszük és félre tesszük.
ELKÉSZÍTJÜK A SZÓSZT
Ugyanabban a serpenyőben felolvasztunk fel 4 evőkanál vajat közepes lángon.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és puhára pároljuk.
Hozzákeverjük a kockára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Pároljuk körülbelül fél percig.
Szórjunk bele 1 evőkanál lisztet, és keverjük össze.
Adjuk hozzá a pirospaprikát és 1 tk olasz fűszert, majd fokozatosan keverjük hozzá a főzőtejszínt és a reszelt parmezán sajtot. Kevergetjük még a szósz besűrűsödik.
A főtt spagettit a szószhoz keverjük. Majd visszatesszük a csirkét a serpenyőbe és mindent összekeverünk, és felmelegítünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2025-07-06 15:14:19, vasárnap
|
|
|
Egyszerű csokoládétorta receptje - finom, puha és gyorsan elkészül
Hozzávalók:
1 ½ bögre finomliszt
1 bögre cukor
½ bögre cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
1 bögre tej
½ bögre növényi olaj
2 tojás
2 teáskanál vanília kivonat
1 bögre forró víz
Elkészítés menete:
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra (alsó-felső sütés).
Készítsük elő a sütőformát - lehet 24 cm-es kapcsos tortaforma vagy kb. 20×30 cm-es tepsi. Kenjük ki vajjal és lisztezzük be, vagy béleljük ki sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, kakaópor, szódabikarbóna és só.
Egy másik tálban keverjük el a nedves hozzávalókat: tej, olaj, tojások és vanília.
Öntsük a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük simára kézi habverővel vagy alacsony fokozaton gépi mixerrel.
Végül adjuk hozzá a forró vizet - a tészta ilyenkor híg lesz, de ez teljesen rendben van! Alaposan keverjük össze.
Öntsük a masszát a formába, és tegyük az előmelegített sütőbe.
Süssük 35-40 percig, vagy tűpróbáig.
Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalhatjuk csokoládéöntettel, porcukorral megszórva vagy akár magában is.
Tipp: Ez a süti kiváló alap bármilyen alkalomra - finom, puha és mindig sikert arat!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2025-07-03 10:29:54, csütörtök
|
|
|
Uram, ma nem a nagy szavak embere vagyok.
Csak ülök itt csendben... talán fáradtan, talán elcsendesedve, de nyitott szívvel.
Nem kérek sokat. Nem akarok mindent érteni.
Csak azt szeretném, hogy légy itt velem.
A gondolataim között. A halk sóhajaim mögött.
Az apró döntéseimben. Az elakadásaimban. A kételyeim között.
Mert ha Te velem vagy, már nem kell mindent tudnom előre.
Elég csak az a bizonyosság, hogy nem vagyok egyedül.
Uram, hadd legyek ma olyan ember,
aki nem a saját erejéből próbál túlélni,
hanem a Te jelenlétedből élni.
Aki nem próbál mindent uralni,
csak rád bízza azt is, amit nem ért.
Adj nekem csendes szívet, amely nem rohan, hanem figyel.
Türelmet, hogy ne a pillanat fájdalma beszéljen belőlem,
hanem a benned nyugvó remény.
Add, hogy ma is lehajoljak másokhoz,
ne a sérelmet, hanem a lehetőséget lássam,
ne a hibát, hanem a szívet.
Köszönöm, hogy ma is úgy fogadsz el, ahogy vagyok -
gyengeségekkel, törésekkel, mégis szeretetre méltón.
Vezess, formálj, taníts.
Tedd áldássá bennem, ami ma talán csak tehernek tűnik.
És ha este újra eléd borulok majd,
legyen a szívemben hála:
hogy ma is Te tartottál meg.
Ámen.
---
,,Az imádság nem mindig hangos szó. Néha csak egy csendes sóhaj, amit Isten szíve meghall."
Ima,mint levegő- A lelki növekedés |
|
|
0 komment
, kategória: Imádságok,áldások. |
|
|
|
|
|
2025-07-02 11:56:35, szerda
|
|
|
*A tészta hozzávalói:*
- 3 csésze liszt
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 teáskanál élesztő
- 50 ml folyékony olaj
- 1 csésze víz (szükség esetén adjunk hozzá többet, ügyelve az állag megőrzésére)
- 50 g vaj
*Töltelék hozzávalói:*
- 4 padlizsán
- 2 kaliforniai paprika
- 1 hagyma
- Só
- Fekete bors
- Pirospaprika pehely
- Olívaolaj
*Feltét:*
- Folyékony olaj
*Utasítás:*
1. *A tészta elkészítése:* A lisztet, a sót, az élesztőt, a folyékony olajat és a vizet összekeverjük. Addig keverjük, amíg tészta nem képződik. Szükség esetén adjunk hozzá még vizet.
2. *A tészta dagasztásához:* Dagassza a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
3. *Pihentesd a tésztát:* Hagyd a tésztát egy ideig pihenni.
4. *A töltelék elkészítése:* Aprítsd fel a padlizsánt, a paprikát és a hagymát. Ízesítsd sóval, fekete borssal és pirospaprika-pehellyel. Locsold meg olívaolajjal.
5. *A börek összeállítása:* Oszd a tésztát darabokra. Nyújtsd ki mindegyik darabot vékony lappá. Helyezd a tölteléket a lapok közepére. Hajtsd a tésztát a töltelék fölé, és nyomd össze a széleit.
6. *Folyékony olajjal való ecsetelés:* Kend be a börek tetejét folyékony olajjal.
7. *Sütés:* Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
*Tippek:*
- A tésztát előre elkészítheted és hűtőben tárolhatod.
- Ez a recept tökéletes nyárra és könnyen elkészíthető.
*Videó recept:* Részletes videórecept elérhető a YouTube-on. |
|
|
0 komment
, kategória: Böjtös ételek (húsmente) |
|
|
|
|
|
2025-07-01 16:22:54, kedd
|
|
|
Hozzávalók (6 darabhoz):
60 dkg liszt
1,5 evőkanál só
3 evőkanál olaj
2,5 dkg friss élesztő
kb. 3 dl langyos tej
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Morzsold össze az élesztőt egy kevés langyos tejjel és egy csipet
cukorral, majd hagyd felfutni.
Közben a lisztet, sót és 3 evőkanál olajat egy tálba mérd ki.
Öntsd a felfutott élesztőt a liszthez, majd kezd el dagasztani a tésztát robotgép segítségével. Folyamatosan adagold hozzá a langyos tejet, és szükség szerint adj hozzá egy kis extra olajat is. Dagaszd a tésztát kb. 15 percig, amíg szép sima nem lesz, és hólyagok nem kezdenek megjelenni a tésztán.
Amikor a tészta összeállt és elválik az edény falától, egy kicsit olajos kézzel formázd meg, és olajozd ki a tálat, amelyben kelni fog. Tedd a tésztát pihenni, amíg duplájára nem nő. Amikor a tészta megkelt, olajozd be a kezed és a tálcát is. Tépj belőle hat egyenlő méretű darabot (nagyjából zsemleméretű), majd formázd őket kézzel. Hagyj a tésztadaraboknak még 15 percet pihenni.
Melegíts olajat egy serpenyőben, de vigyázz, hogy ne legyen túl forró. Egy kevés lisztet szórj az olajba, hogy lásd, mikor van megfelelő hőmérsékleten - amikor a liszt pezseg, az olaj készen áll.
A megkelt tésztadarabokat kézzel vagy egy tálcán nyújtsd ki ujjbegyeiddel, amíg közepes tányér méretű lángosokat kapsz. Ezután óvatosan helyezd a lángosokat az olajba, és villával időnként fordítsd meg őket, hogy egyenletesen süljenek.
Amikor a lángosok aranybarnára sültek, szűrőkanállal vedd ki őket, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa. Melegen, ízlés szerint tejföllel, sajttal vagy fokhagymával kínáld.

|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2025. Július
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |
28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
60 db bejegyzés |
Összes: |
8872 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1243)
- Belső kör (74)
- Család (204)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (57)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (82)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (38)
- Böjtös ételek (húsmente) (51)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (248)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (24)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (21)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (657)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (149)
- Karácsony (61)
- Karácsonyi ételek (53)
- Katalintól (21)
- Katalintól (1)
- Kelt tészta édes és sós (126)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (38)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (92)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (41)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (474)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 264
- e Hét: 1282
- e Hónap: 2966
- e Év: 134986
|
|
|