|
2021-04-09 14:30:08, péntek
|
|
|
|
|
|
Csodás süti, amit nagyon egyszerűen el lehet készíteni. A diós finomságok kedvelőinek biztosan nagyon fog ízleni.
Hozzávalók
30 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
12 dkg vaj,
4 db tojássárga,
12 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál tejföl,
csip só,
1 db citrom reszelt héja,
baracklekvár.
Tetejére:
6 db tojásfehérje,
15 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg darált dió,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 csipet só,
Elkészítés
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és egy csipet sót, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor kellően morzsalékos, hozzákeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd a közepébe egy mélyedést vájunk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, és 2 kisebb evőkanál tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
(Egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így, ha szükséges még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt.)
Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre (20x30cm), és a papírral együtt átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. A tepsiben lévő tésztát ezután bőven megkenjük lekvárral.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és kemény habbá verjük. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
A diós habot egyenletesen rákenjük a lekvár tetejére, majd előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig hűlni, majd a papírral együtt kiemeljük, és teljesen kihűtjük.
Én csak a négy tojásfehérjét kevertem a dióhoz.
Németh Józsefné Nagy Gabriella receptje!
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
Címkék: kristálycukrot, összeforgatjuk, összemorzsolni, tojássárgákat, kristálycukor, tojásfehérjét, beleigazítjuk, mozdulatokkal, megnyomkodjuk, légkeverésnél, hozzákeverjük, előmelegített, összekeverjük, hőmérsékleten, felkockázott, összegyúrjuk, baracklekvár, tenyerünkkel, egyenletesen, tojásfehérje, kedvelőinek, tojáshabhoz, átszitáljuk, citromhéjat, morzsalékos, kifehéredni, kanalanként, elkészítés, kávéskanál, fakanállal, megszórunk, hozzáadjuk, sütőpapírt, kinyújtjuk, egyszerűen, tojássárga, diós finomságok, liszthez hozzáadjuk, felkockázott hideg, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, mélyedést vájunk, könnyen nyújtható, sütőpapírt enyhén, papírral együtt, tenyerünkkel kicsit, tepsiben lévő, csipet sóval, darált diót, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, keményre felvert, Németh Józsefné Nagy Gabriella,
|
|
|
|
diós finomságok, liszthez hozzáadjuk, felkockázott hideg, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, mélyedést vájunk, könnyen nyújtható, sütőpapírt enyhén, papírral együtt, tenyerünkkel kicsit, tepsiben lévő, csipet sóval, darált diót, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, keményre felvert, diós habot, lekvár tetejére, sütőből kivéve, négy tojásfehérjét, kristálycukrot, összeforgatjuk, összemorzsolni, tojássárgákat, kristálycukor, tojásfehérjét, beleigazítjuk, mozdulatokkal, megnyomkodjuk, légkeverésnél, hozzákeverjük, előmelegített, összekeverjük, hőmérsékleten, felkockázott, összegyúrjuk, baracklekvár, tenyerünkkel, egyenletesen, tojásfehérje, kedvelőinek, tojáshabhoz, átszitáljuk, citromhéjat, morzsalékos, kifehéredni, kanalanként, elkészítés, kávéskanál, fakanállal, megszórunk, hozzáadjuk, sütőpapírt, kinyújtjuk, egyszerűen, tojássárga, hozzávalók, finomságok, nyújtható, elkezdjük, helyezzük, mélyedést, kiemeljük, lekvárral, megkenjük, teáskanál, gabriella, átemeljük, szükséges, készíteni, teljesen, fahéjjal, keményre, kihűtjük, tepsiben, vaníliás, józsefné, kevertem, evőkanál, rákenjük, liszttel, tetejére, méretűre, biztosan, óvatosan, papírral, közepébe, sütőport, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 58
- e Hét: 2925
- e Hónap: 9297
- e Év: 60088
|
|
|