|
2025-05-12 21:12:03, hétfő
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
közepes fej karfiol, rózsákra vágva 3 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál fokhagymapor 1/2 teáskanál füstölt paprika (opcionális, extra ízért) 1/2 teáskanál vöröshagymapor 1/2 teáskanál szárított oregánó 1/2 teáskanál só 1/4 teáskanál fekete bors 1/4 csésze reszelt parmezán sajt (opcionális, extra ropogósságért)
Díszítés (opcionális): friss petrezselyem, citromgerezdek, vagy egy kevés kedvenc szószod
Elkészítés
1. A karfiol elkészítése Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
A karfiolrózsákat alaposan mosd meg és szárítsd meg.
Ez biztosítja, hogy sütés közben megfelelően ropogósak legyenek.
2. Ízesítsd a karfiolt
Előkészületek:
Egy nagy tálban forgasd meg a karfiolrózsákat olívaolajjal.
Szórd meg fokhagymaporral, füstölt paprikával, hagymaporral, oregánóval, sóval, fekete borssal és parmezán sajttal (ha használsz).
Keverd jól össze, hogy a rózsák egyenletesen be legyenek vonva.
3. Süsd meg a karfiolt
A fűszerezett karfiolt egyenletesen terítsd el egy sütőpapírral bélelt tepsin. Ügyelj arra, hogy a rózsák egy rétegben legyenek, hogy egyenletesen süljenek.
Süsd előmelegített sütőben 20-25 percig, félidőben megfordítva, amíg a rózsák aranybarnák és ropogósak nem lesznek a széleiken.
4. Tálalás : Vedd ki a sütőből, és tedd a ropogós karfiolt egy tálalótálra.
|
|
|
0 komment
, kategória: Böjtös ételek (húsmente) |
|
Címkék: fokhagymaporral, karfiolrózsákat, vöröshagymapor, citromgerezdek, ropogósságért, előmelegített, előkészületek, petrezselyem, egyenletesen, sütőpapírral, hagymaporral, olívaolajjal, fokhagymapor, elkészítése, megfelelően, megfordítva, fűszerezett, tálalótálra, aranybarnák, elkészítés, opcionális, hozzávalók, paprikával, biztosítja, oregánóval, használsz, ropogósak, melegítsd, olívaolaj, széleiken, teáskanál, félidőben, szárított, szárítsd, alaposan, rózsákra, kevés kedvenc, karfiol elkészítése, sütőt 220°C-ra, karfiolrózsákat alaposan, nagy tálban, karfiolrózsákat olívaolajjal, rózsák egyenletesen, fűszerezett karfiolt, sütőpapírral bélelt, rétegben legyenek, rózsák aranybarnák, ropogós karfiolt,
|
|
|
|
kevés kedvenc, karfiol elkészítése, sütőt 220°C-ra, karfiolrózsákat alaposan, nagy tálban, karfiolrózsákat olívaolajjal, rózsák egyenletesen, fűszerezett karfiolt, sütőpapírral bélelt, rétegben legyenek, rózsák aranybarnák, ropogós karfiolt, fokhagymaporral, karfiolrózsákat, vöröshagymapor, citromgerezdek, ropogósságért, előmelegített, előkészületek, petrezselyem, egyenletesen, sütőpapírral, hagymaporral, olívaolajjal, fokhagymapor, elkészítése, megfelelően, megfordítva, fűszerezett, tálalótálra, aranybarnák, elkészítés, opcionális, hozzávalók, paprikával, biztosítja, oregánóval, használsz, ropogósak, melegítsd, olívaolaj, széleiken, teáskanál, félidőben, szárított, szárítsd, alaposan, rózsákra, parmezán, ízesítsd, legyenek, süljenek, díszítés, rétegben, karfiolt, evőkanál, sajttal, terítsd, oregánó, forgasd, tálalás, sütőben, lesznek, füstölt, karfiol, borssal, közepes, ropogós, sütőből, paprika, kedvenc, szószod, reszelt, bélelt, tepsin, rózsák, ügyelj, csésze, fekete, keverd, , ,
|
|
|
|
2025. Június
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
2 db bejegyzés |
e év: |
55 db bejegyzés |
Összes: |
8867 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1243)
- Belső kör (74)
- Család (204)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (57)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (82)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (38)
- Böjtös ételek (húsmente) (50)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (247)
- Cukrosoknak diétás étrend (26)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (49)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (81)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (11)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (24)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (21)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (656)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (149)
- Karácsony (61)
- Karácsonyi ételek (53)
- Katalintól (21)
- Katalintól (1)
- Kelt tészta édes és sós (126)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (29)
- Kívánságok (9)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (38)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (221)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (90)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (41)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (474)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (235)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (41)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 135
- e Hét: 1077
- e Hónap: 42393
- e Év: 129946
|
|
|