Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Házi pizza lépésről lépésre: 2 alaprecept...
  2016-09-20 19:59:51, kedd
 
   
  Házi pizza lépésről lépésre: 2 alaprecept és 15 pompás variáció

Mindenki nagy kedvence a ropogós pizza, ízletes feltétekkel. Íme, néhány kipróbált recept és praktikus ötlet, ezek alapján bárki elkészítheti az olasz ínyencség valamelyik változatát! A kiindulópont az alaptészta, utána már nincs is más tennivalónk, mint kiválasztani egyet a 15 különféle feltét közül.

Az alaptészta

Hozzávalók (egy 39x30 cm nagyságú tepsiben megsütött vagy két 30 cm átmérőjű, kör alakú pizzához):

300 g finomliszt + a nyújtáshoz
1 teáskanál só
fél teáskanál kristálycukor
1 csomag szárított élesztő
175 ml langyos víz
2 evőkanál olívaolaj





ó minőségi alapanyagokkal dolgozzunk

Elkészítése:

1. Az átszitált lisztet, a sót és a cukrot alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a langyos vizet, az olajat, majd dogozzuk sima tésztává. Készítsünk belőle egy nagy gombócot, takarjuk le, majd meleg helyen 1 órán keresztül hagyjuk kelni.

2. A sütőt melegítsük elő 250 fokra. A tésztát tegyük egy belisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk ki, és helyezzük egy kevés olajjal megkent tepsire, vagy osszuk el két részre, mindkét adagot nyújtsuk kör alakúra, és tegyük a kerek, olajjal kikent sütőformákba.

3. Ízlés szerint rakjuk meg a tésztát a kiválasztott feltéttel, majd a sütő alsó felében süssük kb. 15 percig.
A pizzasütéshez ideális az alacsony peremű, fekete lyukacsos tepsi, hiszen ennek a felületéhez nem tapad oda a tészta sütés közben.

Az alapmártás

Hozzávalók (az alaptésztához szükséges mennyiségben):

2 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
1 kis doboz paradicsompüré (konzerv)
2 gerezd fokhagyma
negyed teáskanál oregánó, bazsalikom és majoránna

őrölt fekete bors

Elkészítési idő: 15 perc

Pizzaszósz házilag

Elkészítése:

1. A paradicsomkonzerveket a levükkel együtt öntsük egy fazékba, adjuk hozzá a pürét, majd fakanállal vagy villával nyomogassuk szét.

2. A fokhagymát hámozzuk meg, préseljük át, adjuk a paradicsomhoz. A keveréket forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük 10 percig.

3. A mártást ízesítsük sóval, borssal és a zöld fűszerekkel, majd főzzük további 5 percig.






Pizza receptek

Feltétek





A sokféle feltét között mindenki találhat kedvére valót

1. Sonkás-gombás

Hozzávalók:

1 adag alapmártás
200 g sampinyongomba
120 g sonka
50 g zöld olívabogyó
200 g reszelt sajt

Elkészítése:

A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajt felével, tegyük rá a vékonyra szeletelt gombát, a sonkaszeleteket, az olívabogyót, majd a reszelt sajt másik felét, végül süssük ropogósra.

2. Ananászos-sonkás

Hozzávalók:

1 adag alapmártás
1 doboz ananászkonzerv
120 g sonka
300 g mozzarella sajt

Elkészítése:

A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a szeletelt sonkával és a lecsepegtetett ananászkockákkal. Ezen osszuk el a felszeletelt mozzarellát, majd süssük ropogósra.

3. Szalámis-erős paprikás

Hozzávalók:

200 g mozzarella sajt
1 fej lila hagyma
120 g szeletelt szalámi
2-3 db kisebb csilipaprika vagy peperoni
100 g reszelt edami sajt

Elkészítése:

A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt edami sajttal, osszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát, a hagymakarikákat, a szalámiszeleteket és a csili- vagy peperonikarikákat, majd süssük ropogósra.

4. Tonhalas-kapribogyós

Hozzávalók:

2 doboz tonhalkonzerv
1 fej hagyma
100 g zöld olívabogyó
50 g kapribogyó
250 g szeletelt sajt (mozzarella, edami, parmezán)

Elkészítése:

A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, egyenletesen osszuk el rajta a tonhalat, a hagymakarikákat, az olíva- és a kapribogyót, végül szórjuk meg a kedvenc sajtunkkal, majd süssük ropogósra.

5. Spenótos-camembert sajtos

Hozzávalók:

350 g mirelit vagy friss spenót
só, őrölt fekete bors
csipetnyi szerecsendió
fél db citrom reszelt héja
2 fej hagyma
100 g szeletelt edami sajt
150 g camembert sajt





Spenótos-camembert sajtos

Elkészítése:

1. A mirelit spenótot olvasszuk ki (vagy pároljuk meg a friss spenótot), nyomkodjuk ki belőle a fölösleges vizet, majd ízesítsük sóval, borssal, citromhéjjal és szerecsendióval.

2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, halmozzuk rá a spenótot, szórjuk meg a reszelt edami sajttal, rakjuk meg hagymakarikákkal, majd süssük 10 percig.

3. A tetején osszuk el a szeletelt camembert sajtot, majd süssük további 5 percig.

6. Zöldséges-tojásos

Hozzávalók:

1 db kisebb cukkini
1 db kisebb padlizsán
2 db paradicsom
1 db paprika
1 fej hagyma
100 g konzervkukorica
2 evőkanál olaj

őrölt fekete bors
250 g reszelt ementáli sajt
3 db főtt tojás

Elkészítése:

1. A cukkinit és a padlizsánt karikázzuk fel, szórjuk meg sóval és borssal, majd forró olajban süssük meg.

2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajt felével, rakjuk meg a padlizsán- és a cukkinikarikákkal, a feldarabolt paradicsommal és paprikával, valamint a felkarikázott hagymával.

3. Szórjuk rá a leszűrt kukoricát, majd süssük 10 percig. Ekkor halmozzuk a tésztára a felkarikázott főtt tojást és a maradék sajtot is, majd süssük további 5 percig.

7. Extra húsos

Hozzávalók:

150 g sonka
100 g szalonna
2-3 kisebb szál kolbász
150 g reszelt trappista sajt
csilipaprika vagy peperoni (ízlés szerint)
2 db paradicsom

Elkészítése:

A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajttal, tegyünk rá a sonkaszeleteket, a csíkokra vágott szalonnát, a kolbászkarikákat, a felszeletelt erős paprikát és a paradicsomkarikákat, majd süssük ropogósra.






Akár kisebb pizzákat is süthetünk

8. Articsókás-szalámis

Hozzávalók:

2 fej hagyma
120 g szeletelt szalámi
1 doboz articsókakonzerv
100 g mozzarella sajt
100 g reszelt edami sajt

Elkészítése:

A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajttal, tegyünk rá a vékonyra szeletelt szalámit, a mozarellakarikákat, a leszűrt articsókadarabokat és a hagymakarikákat, majd süssük ropogósra.

9. Szalonnás-hagymás

Hozzávalók:

1 fej vörös- és 2 fej lilahagyma
1 fej póréhagyma
2 evőkanál olaj
150 g baconszalonna
1 db kisebb csilipaprika
250 g reszelt trappista sajt

Elkészítése:

1. A háromféle hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd forró olajban pirítsuk meg. Aki szereti, az csilipaprikát is adhat hozzá.

2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a hagymakeverékkel és a reszelt sajttal, majd süssük 10 percig.

3. Fektessük rá a baconszeleteket, és süssük újabb 5 percig.

10. Darált húsos

Hozzávalók:

400 g darált marhahús
2 fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
100 g reszelt sárgarépa
120 g reszelt edami sajt





Darált húsos pizza

Elkészítése:

1. A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd forró olajban pirítsuk meg.

2. Adjuk hozzá a darált húst, pároljuk puhára, majd vegyítsük össze néhány kanálnyi alapmártással és a reszelt sárgarépával.

3. Kenjük a pizzatésztára, bőven szórjuk meg reszelt sajttal, majd süssük meg.





Négysajtos pizza

11. Négysajtos

Hozzávalók:

2 evőkanál bazsalikomos pesto
130 g mozzarella sajt
150 reszelt edami sajt
120 g camembert sajt
80 g füstölt sajt
2 evőkanál apróra vágott dió

Elkészítése:

1. A pizzatésztát vékonyan kenjük meg az alapmártással, majd a bazsalikomos pestóval.

2. Halmozzuk rá a felszeletelt sajtokat, szórjuk meg a dióval és a reszelt edami sajttal, végül süssük ropogósra.

12. Szardellás-olívabogyós

Hozzávalók:

200 g koktélparadicsom
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű

bors
12 db szardellafilé
100 g fekete olívabogyó
150 g reszelt edami sajt

Elkészítése:

1. A hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd a felszeletelt paradicsommal együtt forró olajban pirítsuk meg. Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel.

2. Az elkészített hagymás keveréket kenjük a pizzatésztára, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, az olívabogyóval és a szeletelt szardellával. 15 perc alatt süssük meg.


13. Paprikás-feta sajtos

Hozzávalók:

1-1 db sárga, zöld és piros színű paprika
100 g csípős szalámi
1 fej hagyma
100 g fekete olívabogyó
200 g feta sajt

Elkészítése:

A pizzatésztát vékonyan kenjük meg az alapmártással, majd tegyük rá a vékonyra szeletelt csípősszalámi-karikákat és a sajtszeleteket. Rakjuk a tetejére a felkarikázott hagymát, a felcsíkozott paprikát és az olívabogyókat. Süssük ropogósra.





Ahány feltét, annyiféle pizza

14. Almás-sonkás

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj
3-4 db alma
2 fej lila hagyma
8 szelet pulykasonka
100 g rukkola
250 g füstölt sajt

Elkészítése:

A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal, tegyük rá a sonka- és almaszeleteket, a hagymakarikákat, majd süssük ropogósra. Tipp: Tálalás előtt szórjuk meg a rukkolával.

15. Csirkehúsos-brokkolis

Hozzávalók:

300 g brokkoli
300 g csirkemellfilé
200 g reszelt füstölt sajt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pizza-fűszerkeverék


Elkészítése:

1. A brokkolit sós vízben főzzük meg úgy, hogy ropogós maradjon, majd szűrjük le. A csirkehúst csíkozzuk fel, majd keverjük össze az olajjal és a fűszerkeverékkel.

2. Hagyjuk 1 órán keresztül pácolódni, majd teflonserpenyőben süssük meg.
3. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, tegyünk rá a brokkolirózsákat és a csirkehúst, majd süssük meg.

A pizzasütéshez ideális az alacsony peremű, fekete lyukacsos tepsi, hiszen ennek a felületéhez nem tapad oda a tészta sütés közben.

DÖMÖTÖR VIOLA Tésztaféle

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: brokkolirózsákat, ananászkockákkal, kolbászkarikákat, hagymakarikákkal, articsókakonzerv, koktélparadicsom, hagymakeverékkel, fűszerkeverékkel, szerecsendióval, konzervkukorica, baconszeleteket, hagymakarikákat, sonkaszeleteket, csirkemellfilé, ananászkonzerv, sampinyongomba, alapanyagokkal, lecsepegtetett, paradicsompüré, almaszeleteket, sajtszeleteket, kristálycukor, pizzatésztára, olívabogyóval, alapmártással, csípősszalámi, olívabogyókat, felkarikázott, alaptésztához, paradicsomhoz, csilipaprikát, baconszalonna, paradicsommal, pizzasütéshez, gyúródeszkára, szardellafilé, ropogós pizza, olasz ínyencség, átszitált lisztet, cukrot alaposan, langyos vizet, nagy gombócot, sütőt melegítsük, tésztát tegyük, belisztezett gyúródeszkára, kevés olajjal, kiválasztott feltéttel, sütő alsó, pizzasütéshez ideális, alacsony peremű, tészta sütés, alaptésztához szükséges, DÖMÖTÖR VIOLA Tésztaféle,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép álmokat!  Ágai Ágnes – Csendélet  Png telefon  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Szép estét  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  A boldog családok mind hasonló...  Szívem  Png fotel  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Hogy lehet megtartani  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyon különös  Erdőn  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png ház  képre írva  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Popper Péter szavai  Fehér virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Reggel van  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 21  Reggel van  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 19  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Próbálj meg ...  Őrizkednünk kell...  Szép estét  Reménység és erő Krisztustól e...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ami embereknek lehetetlen, az...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Őrizkednünk kell...  Nagyon különös  Mi lenne ha  Kerüld el az evangélium örömén...  Próbálj meg ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy hatékony szolga  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  Őrizkednünk kell...  Adakozás  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Png csokor  Png ház  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
ropogós pizza, olasz ínyencség, átszitált lisztet, cukrot alaposan, langyos vizet, nagy gombócot, sütőt melegítsük, tésztát tegyük, belisztezett gyúródeszkára, kevés olajjal, kiválasztott feltéttel, sütő alsó, pizzasütéshez ideális, alacsony peremű, tészta sütés, alaptésztához szükséges, levükkel együtt, fokhagymát hámozzuk, keveréket forraljuk, mártást ízesítsük, zöld fűszerekkel, sokféle feltét, pizzatésztát kenjük, reszelt sajt, vékonyra szeletelt, szeletelt sonkával, lecsepegtetett ananászkockákkal, felszeletelt mozzarellát, reszelt edami, csili- vagy, kedvenc sajtunkkal, mirelit spenótot, friss spenótot, fölösleges vizet, tetején osszuk, szeletelt camembert, padlizsánt karikázzuk, feldarabolt paradicsommal, felkarikázott hagymával, leszűrt kukoricát, felkarikázott főtt, maradék sajtot, reszelt sajttal, csíkokra vágott, felszeletelt erős, háromféle hagymát, hagymát tisztítsuk, darált húst, reszelt sárgarépával, pizzatésztát vékonyan, bazsalikomos pestóval, felszeletelt sajtokat, felszeletelt paradicsommal, elkészített hagymás, szeletelt szardellával, felkarikázott hagymát, felcsíkozott paprikát, lereszelt füstölt, csirkehúst csíkozzuk, reszelt füstölt, brokkolirózsákat, ananászkockákkal, kolbászkarikákat, hagymakarikákkal, articsókakonzerv, koktélparadicsom, hagymakeverékkel, fűszerkeverékkel, szerecsendióval, konzervkukorica, baconszeleteket, hagymakarikákat, sonkaszeleteket, csirkemellfilé, ananászkonzerv, sampinyongomba, alapanyagokkal, lecsepegtetett, paradicsompüré, almaszeleteket, sajtszeleteket, kristálycukor, pizzatésztára, olívabogyóval, alapmártással, csípősszalámi, olívabogyókat, felkarikázott, alaptésztához, paradicsomhoz, csilipaprikát, baconszalonna, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1479
  • e Hét: 6060
  • e Hónap: 19965
  • e Év: 149672
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.