Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cukorbetegség megakadályozása ...
  2018-08-22 11:21:06, szerda
 
   
  A cukorbetegség megakadályozása a főzési módszerek egyszerű megváltoztatásával







Az, hogy egy étel mennyire marad egészséges, nagyban függ attól is, hogy milyen főzési technikát alkalmazunk. A minimálisan feldolgozott vagy nem agyonfőzött élelmiszerek segítenek megakadályozni a cukorbetegséget és csökkentik a glükózszintet, szabályozzák a testsúlyt és megnövelik az élettartamot. Ezzel szemben kutatások igazolják, hogy a magas hőmérsékleten elkészített vagy a feldolgozott élelmiszerek káros glikációs végterméket és mutagéneket szabadítanak fel.

A magas hőmérsékleten kezelt ételek glikációs végtermékei (AGE) a szövetek működésének elvesztését idézik elő. Ezek a sejtes elváltozások károsítják a DNS-t és megnövelik a rák kialakulásának a kockázatát.

A hőkezelt és a roston sült húsok a legmagasabbak glikációs végtermékekben, amelyek nagyon mérgező anyagoknak számítanak. Hiszen ha az ételeket magas hőmérsékleten kezelik, akkor olyan kémiai változások következnek be, amelyek óriási károkat generálnak a sejtekben. Például azoknál a férfiaknál, akik hetente 1,5 adagnál több grillezett húst fogyasztanak, 50 százalékkal nagyobb a prosztatarák kialakulásának a kockázata.

Akik nem magas hőmérsékleten kezelt ételeken élnek, nemcsak elkerülhetik ezeket a betegségeket, de még fogyhatnak is. Nem beszélve arról, hogy a koleszterin- és a vércukorszintjük is csökkenhet.

A főzési módszerek ezért kulcsfontosságúak az egészségre nézve és még a cukorbetegséget is megakadályozhatjuk, ha nem sütjük agyon az ételeinket. Az alacsony hőmérsékleten kezelt ételek csökkenti a káros glikációs végtermékeket és megakadályozzák a DNS-t károsító toxinok és karcinogének képződését.

Nagyon fontos, hogy mindenki elegendő figyelmet szenteljen a főzési módszerekre, hogy elkerülje a cukorbetegséget, a rákos betegségeket és a felgyorsuló öregedési folyamatokat. A nyers étkezés lenne az ideális választás, de már azzal is sokat tehetünk az egészségünkért, ha sok friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve egészségesen elkészített szárnyas és halételeket fogyasztunk és csak minél kevesebb grillezett és feldolgozott táplálékot veszünk magunkhoz.

Az egészséges főzési módszerek - párolás, gőzölés, alacsony hőfokon való főzés - is sokat segíthetnek a glikációs végtermékek csökkentésében. A marinálás is jó döntés. Ilyenkor az ételeket az elkészülésük előtt savas kémhatású folyadékban pácoljuk. De ez csak akkor egészséges, ha ez a savas kémhatású folyadék valamilyen biocitrusfélének a frissen préselt leve.
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes hetet  Gerbera  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mondd  Isten Igéje - az egyház egység...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Nyári képek  Nyári képek  Arany és kék szavakkal  Wulfenit ásvány  Mi történik a testünkkel és az...  Drón vizsga II.  Vashiány.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülnünk kellene..  Kislány  Nyári kép  Már a cica is.......  Sűrűsödik  Png virág  Szerelmes asszony........  Pokoli hónap van mögöttük: A f...  Szép estét kívánok ! Szegedről...  Fotó: Farkas Attila, szöveg la...  Kellemes délutánt kívánok!  Nyári képek  Amikor nincs pénzed......  Margaretták  A kaktusz virága.......  Elejtetted a napot  Délutáni nassolás.....  Öntöző kanna  Aranyosi Ervin: Mit is kéne te...  Muskátlik az ablakban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor nincs pénzed......  Nyári kép  Png virág  Png nő  Talicska virágokkal  Jó éjszakát!  Nyári kép  Jó éjszakát!  Ki vigasztalja a vigasztalót?  Vegyes viccek  Png pillangó  Kodolányi János szavai fonyódi...  Nyári kép  Lila virágok  Társkereső hirdetés  Facebookon kaptam Cs ildikótó...  Ne siess kérlek . . .  Facebookon kaptam  Zöld vivianit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nyári kép  Én befejeztem  Egy bizonyos határt...  Szép estét  Nyári kép  Facebookon kaptam  Elejtetted a napot  A napfény  Facebookon kaptam  Png kutya  Soha ne becsüld alá  Kedvemre simogat a nyári naps...  Göldner Ildikó verse: Virágzik...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nő pipacsokkal  Nyári képek  Napsütés,... zivatar,...szél  Facebookon kaptam  Korhatár nélkül  Png virág  Fülöp szigetek.......  Nyári kép  Vegyes viccek  Amikor nincs pénzed......  Facebookon kaptam  Tengeri üvegek  Boldog születésnapot a ma ünne...  Rózsaszin rózsa  Nyári , hűsítő italok !  Nyári képek  Amikor nincs pénzed......  Png nő  Isten Igéje - az egyház egység...  Vashiány.......  Muskátli.......  Korhatár nélkül  Valamikor régen  Nyári kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Cseresznyéből  Facebookon kaptam  Nyári kép 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség megakadályozása, főzési módszerek, étel mennyire, minimálisan feldolgozott, magas hőmérsékleten, feldolgozott élelmiszerek, szövetek működésének, sejtes elváltozások, roston sült, legmagasabbak glikációs, ételeket magas, prosztatarák kialakulásának, egészségre nézve, alacsony hőmérsékleten, káros glikációs, főzési módszerekre, rákos betegségeket, felgyorsuló öregedési, nyers étkezés, ideális választás, egészséges főzési, glikációs végtermékek, elkészülésük előtt, savas kémhatású, frissen préselt, biocitrusfélének, vércukorszintjük, cukorbetegséget, megakadályozzák, megakadályozása, kialakulásának, megakadályozni, csökkentésében, egészségünkért, végtermékekben, hőmérsékleten, glükózszintet, cukorbetegség, végtermékeket, legmagasabbak, egészségesen, szabályozzák, prosztatarák, feldolgozott, élelmiszerek, karcinogének, elkészülésük, betegségeket, elkerülhetik, fogyasztanak, szabadítanak, élettartamot, elváltozások, folyamatokat, elkészített, elvesztését, segíthetnek, végtermékei, működésének, koleszterin, végterméket, mutagéneket, végtermékek, folyadékban, fogyasztunk, alkalmazunk, agyonfőzött, módszerekre, következnek, halételeket, minimálisan, felgyorsuló, százalékkal, kockázatát, számítanak, változások, károsítják, grillezett, férfiaknál, megnövelik, anyagoknak, generálnak, egészséges, táplálékot, csökkentik, valamilyen, , ,
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 256
  • e Hét: 2018
  • e Hónap: 14075
  • e Év: 136868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.