2018-09-17 11:10:09, hétfő
|
|
|
|
|
|
Klasszikus hólabda
Hozzávalók
A tésztához:
12,5 dkg liszt
2 dkg holland kakaó
12,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk sütőpor
4 db tojás (nagy)
A krémhez:
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojássárga
1 csomag kókuszreszelék
A csokimázhoz:
5 dkg csokoládé
1,5 dkg vaj
Elkészítés
1.
A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Ezután robotgéppel habosra keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatunk 3 ek forró vizet, és még 1-2 percig keverjük.
2.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd hozzászitáljuk a habosra vert cukros tojáshoz. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk vigyázva, nehogy összeessen a hab. Egy 37 x 33 cm-es gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk pár percig.
3.
A sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából.
4.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd félretesszük. A lisztet egy kevés tej jel simára és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a maradék tej et is. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tálba öntjük, és folyamatos keveréssel teljesen kihűtjük.
5.
A vajas-cukros keverékhez keverjük apránként a krémet, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. A kókuszreszeléket kiöntjük egy tálcára. Az egyik kiszúrt tésztakorongot megkentük 1 tk krémmel, majd ráhelyezünk egy másik tésztakorongot. Ezután óvatosan körbeforgatva szintén körbekenjük a krémmel. Végül a kókuszreszelékben meghengergetjük, majd tálcára helyezzük. A többi korongot is elkészítjük.
6.
A csokimázhoz a csokoládét egy tálba tördeljük, hozzáadjuk a vajat, majd gőzfürdő felett megolvasztjuk. Az elkészült sütemények tetejét bevonjuk a csokimázzal, majd hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen. |
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: kókuszreszeléket, meghengergetjük, hozzácsorgatunk, összeforgatjuk, tésztakorongot, kókuszreszelék, hozzászitáljuk, háromszorosára, körbeforgatva, előmelegített, tojássárgáját, összekeverjük, megolvasztjuk, csomómentesre, megdermedjen, sütőpapírral, félretesszük, egyenletesen, csokimázhoz, elkészítjük, csokimázzal, robotgéppel, körbekenjük, keverőtálba, porcukorral, ráhelyezünk, csokoládét, hozzáadjuk, klasszikus, sütemények, fakanállal, elkészítés, folyamatos, sütőporral, elsimítjuk, hozzávalók, vaníliás cukrot, egész tojásokat, lisztet összekeverjük, habosra vert, tepsiben hagyjuk, sütőpapírral együtt, vajat habosra, vaníliás cukorral, vajas-cukros keverékhez, hűtőbe tesszük, kókuszreszeléket kiöntjük, egyik kiszúrt, másik tésztakorongot, kókuszreszelékben meghengergetjük, többi korongot, tálba tördeljük,
|
|