Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A megfelelő étkezés biztosítja a jó éjszakai alvást
  2018-10-13 17:37:21, szombat
 
   
 




A megfelelő étkezés biztosítja a jó éjszakai alvást



A jó éjszakai alvás hozzájárul az egészséges testhez és lélekhez, így az ember felkészültebben veszi a kihívásokat másnap.
Miért fontos a jó éjszakai alvás?

1. Egészséges marad a szív:

Átlagosan egy embernek 6-8 óra alvásra van szüksége.

Az alváshiánytól növekszik a vérnyomás és a koleszterinszint.

2. Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát:

A késő éjszaka fekvőknél nagyobb a kockázata a végbél- és a mellrák kialakulásának.

3. Csökkenti a stresszt:

Ha szervezetünktől megvonjuk az alvást, a testet és a lelket is stressznek tesszük ki, mivel a stresszhormon szint nő a szervezetben.

4. Csökkenti a gyulladást:

A szervezetben alvásmegvonáskor nő a stresszhormon szint, így a gyulladás is erősödik.

5. Éberebbé tesz:

Egy jó alvás nem csak feltölt energiával, de éberebbé is tesz.

6. Javítja a memóriát:

A minőségi alvás javítja a memóriát és hatékonyabbá teszi a külső ingerek feldolgozását.

7. Segít a fogyásban:

A tanulmányok kimutatták, hogy azok, akik naponta 6 óránál kevesebbet alszanak, hajlamosabbak a hízásra.

8. Szépítő alvás:

Az egészséges haj és a bőr titka a 8 órás szépítő alvás. Az alváshiánytól a szemek felpuffadnak, karikásak lesznek, a haj és a bőr pedig fakó és sápadt.

Sok ember küszködik alváshiánnyal. A próbálkozásaik ellenére pedig sokszor küzdenek éjszakákkal. A tanulmányok szerint bizonyos tápanyagok fontos szerepet játszanak az alvás elősegítésében rövid- és hosszútávon.

Azok, akik változatos étrendet követnek (egyszóval egészségesen étkeznek), egészségesebben is alszanak.

A jó alvás a megfelelő étkezési szokások kialakításával kezdődik

Az alábbi lista felsorolja az alvással kapcsolatos problémákat, és azokat a tápanyagokat, amelyeket hozzájuk társítanak.

1. Rövid alvás:

Rövid alvás akkor alakul ki, amikor a szervezetben nincs elég víz és a következő vitaminok:

C-vitamin

C-vitaminban gazdag az eper, narancs, grapefruit, citrom, papaya, fekete ribizli és a kaliforniai paprika. A megfelelő mennyiségű C-vitamin erősíti az immunrendszert és segít megszabadulni a betegségektől is.

Szelén

A szelén diófélékben, húsokban és rákfélékben található, és egy olyan nyomelem, ami segíti a szervezet megfelelő működését és erősíti az immunitást. A vegetáriánusok fogyasszanak gombát, hagymát, árpát, barna rizst és zabot.

2. Nagyon rövid alvás:

A tanulmányok szerint a nagyon rövid alvás problémája akkor merül fel, ha a következő anyagokból keveset kap a szervezet:

Víz

Tudvalevőleg a szervezet 75-80%-át víz alkotja, ezért a szervezet működéséhez (mint például az emésztés, anyagcsere és a méreganyagok eltávolítása) elengedhetetlen. Ezért aztán a jó éjszakai alvás érdekében egy embernek naponta legalább 10 pohár vizet kéne elfogyasztania.

Likopin

Ez az erős antioxidáns megakadályozza a szabadgyökök létrejöttét a szervezetben. Ezenkívül meggátolja a koleszterin oxidációját is, így az artériák nem szűkülnek be. Likopin a paradicsomban, a görögdinnyében és a guavában található.

Szénhidrátok

A szervezetnek a megfelelő működéshez szüksége van egyszerű és összetett szénhidrátokra, azokból is a megfelelő mennyiségre. Míg az egyszerű szénhidrátok cukrot szabadítanak fel, addig az összetett szénhidrátok energiát, de azt is lassan, egészen addig, míg fel nem szívódnak a vérben. A glükóz és a cukor egyszerű szénhidrátok, a búza és más keményítőtartalmú ételek pedig összetett szénhidrátokat tartalmaznak. A jó alvás érdekében lefekvés előtt egyen egy kis tál zabkását. A tej és a zab aminosavat tartalmaz, ami segíti a nyugodt alvást.

3. Hosszú alvás:

A hosszú alvás problémája akkor merül fel, ha a szervezetbe nem kerül megfelelő mennyiségű szénhidrát, illetve a következő anyagokból sincs elég a szervezetben:

Teobromin

Teobromin a teában, csokoládéban és az összes kakaót tartalmazó termékben található. A teobromin egy szívet stimuláló anyag, ami csökkenti a vérnyomást. Ezért aztán a zöldtea és a keserű csokoládé rendszeres fogyasztásával éjszaka is jobban fog aludni.

Kaprinsav

A kaprinsav egy olyan telített zsírsav, amely a tejtermékekben, diófélékben, magokban és olajakban található. Jó hatással van a szívre és antibakteriális tulajdonságai vannak. Fogyassza a fentebb felsoroltakat rendszeresen, de korlátozott mennyiségben.



 
 
0 komment , kategória:  Dr.TIHANYI LÁSZLÓ   
Címkék: alvásmegvonáskor, koleszterinszint, szervezetünktől, egészségesebben, antibakteriális, elengedhetetlen, felkészültebben, elősegítésében, immunrendszert, szénhidrátokra, görögdinnyében, kialakulásának, elfogyasztania, megakadályozza, vegetáriánusok, kialakításával, próbálkozásaik, tejtermékekben, szénhidrátokat, fogyasztásával, felsoroltakat, tulajdonságai, stresszhormon, megszabadulni, alváshiánytól, betegségektől, hajlamosabbak, alváshiánnyal, paradicsomban, feldolgozását, szervezetben, egészségesen, felpuffadnak, hatékonyabbá, tápanyagokat, méreganyagok, megfelelő étkezés, egészséges testhez, ember felkészültebben, kihívásokat másnap, alváshiánytól növekszik, késő éjszaka, mellrák kialakulásának, stresszhormon szint, szervezetben alvásmegvonáskor, minőségi alvás, külső ingerek, tanulmányok kimutatták, szemek felpuffadnak, próbálkozásaik ellenére, tanulmányok szerint, alvás elősegítésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kávé  Benned is ezerféle szín van  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  A tékozló és Isten gondviselés...  Kezdet  Heltai Jenő: Szabadság  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Rejtő Jenő versei  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Vágy, élet és sugár  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Nem kell ide békemenet  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Nemzeti  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  A gyász  Üdvözöllek az oldalamon  Aztán itt van egy másik szerep...  Kakaós piskóta  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Rejtő Jenő versei  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Március 15-re emlékve  Szabó Norbert – Szabadsá...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Az ünnepről  A közszereplő  A kávé  A kávé  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Nemzeti  Házi botox  Március 15-re emlékve  Nyíljatok meg  Isten áldja  A tékozló és Isten gondviselés...  A nemzet csak akkor...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15 emlékére virágba bo...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Esti kép  Esti kép  Gősi Vali - Tükre lennék...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Az ünnepről  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Nemzeti  Esti kép  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal 
Bejegyzés Címkék
megfelelő étkezés, egészséges testhez, ember felkészültebben, kihívásokat másnap, alváshiánytól növekszik, késő éjszaka, mellrák kialakulásának, stresszhormon szint, szervezetben alvásmegvonáskor, minőségi alvás, külső ingerek, tanulmányok kimutatták, szemek felpuffadnak, próbálkozásaik ellenére, tanulmányok szerint, alvás elősegítésében, megfelelő étkezési, alábbi lista, alvással kapcsolatos, szervezetben nincs, következő vitaminok, kaliforniai paprika, megfelelő mennyiségű, szelén diófélékben, olyan nyomelem, szervezet megfelelő, vegetáriánusok fogyasszanak, nagyon rövid, következő anyagokból, szervezet 75-80%-át, szervezet működéséhez, méreganyagok eltávolítása, embernek naponta, erős antioxidáns, szabadgyökök létrejöttét, koleszterin oxidációját, guavában található, megfelelő működéshez, megfelelő mennyiségre, egyszerű szénhidrátok, összetett szénhidrátok, cukor egyszerű, nyugodt alvást, hosszú alvás, összes kakaót, szívet stimuláló, keserű csokoládé, olyan telített, fentebb felsoroltakat, alvásmegvonáskor, koleszterinszint, szervezetünktől, egészségesebben, antibakteriális, elengedhetetlen, felkészültebben, elősegítésében, immunrendszert, szénhidrátokra, görögdinnyében, kialakulásának, elfogyasztania, megakadályozza, vegetáriánusok, kialakításával, próbálkozásaik, tejtermékekben, szénhidrátokat, fogyasztásával, felsoroltakat, tulajdonságai, stresszhormon, megszabadulni, alváshiánytól, betegségektől, hajlamosabbak, alváshiánnyal, paradicsomban, feldolgozását, szervezetben, egészségesen, felpuffadnak, hatékonyabbá, tápanyagokat, méreganyagok, szénhidrátok, tartalmaznak, fogyasszanak, szabadítanak, szervezetnek, eltávolítása, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 1572
  • e Hónap: 7846
  • e Év: 57504
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.