Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Megéltem a Rákosi-korszakot, de így még soha sem félt
  2013-11-01 16:15:33, péntek
 
  ,,Megéltem a Rákosi-korszakot, de így még soha sem féltem"
2013, november 1 - 16:02


Falból kitépett gázcsövek, szétszaggatott kerítés, felakasztott kismacskák, letarolt borospincék, rettegő nyugdíjasok. Nem egy borsodi zsákfalu, hanem Budapest legnagyobb agglomerációja, Érd-Ófalu mindennapjaihoz tartoznak ezek a képek. A közeli cigánytelep ontja magából a fiatalkorú bűnözőket, akikkel szemben a rendőrség és a polgárőrség is tehetetlen - legalábbis ezt állítják az áldozatok. A hatóságok szerint a bűnügyi statisztikák javultak.

,,Eszükbe ne jusson az úton parkolni!" - ezzel fogad minket, szinte köszönés helyett egy asszony, majd gyorsan beljebb tessékel, mi pedig szót fogadunk, és minden értéktárgyunkat magunkhoz vesszük. A helyszín Érd megyei jogú város, Sugár út, a helyi cigánytelep tőszomszédsága. Az idős hölgyet nem tudjuk, de különösebben nem is akarjuk rábeszélni, hogy névvel vállalja mondanivalóját. Megfenyegették, és tudja, hogy a nyilvánosság nem tudná megvédeni azoktól az elemektől, akiknek a zaklatását nap mint nap el kell tűrnie.

kép

kép

Aki tud, menekül

Az udvarából már mindent elloptak, ami mozdítható vagy szétvágható: autót, alumínium létrát, állványzatot. Jelenleg a kerítését erősít újra, mert azt megbontották a hegyről lefelé ereszkedő, hátulról belopódzó vandálok. ,,Megéltem a Rákosi-korszakot, de így még soha sem féltem" - vallja be a megtört tekintetű idős asszony, aki esténként már alig tud aludni. A helyzet nappal sem jobb, ha elfogy a pénz a drogra, lopni, rabolni kell - napszaktól függetlenül.

Családi hagyomány a bűnözés

Az egyre elviselhetetlenebb állapotoknak ugyanis ez az egyik fő őka - tudjuk meg pár házzal arrébb egy szintén névtelenséget kérő úrtól. A cigány családok többsége 7-8 gyereket ,,nevel", akik szintén gyorsan összehoznak ugyanennyi csemetét, és a bűnözés generációs hagyománnyá érik. Az idősebbek a környező településeket ,,járják", a 14-15 évesek viszont még fiatalok, csak helyben tudnak bűnözni.

Ha nincs pénzük drogra, kirabolják az időseket. Egy 92 éves asszonyt állítólag fényes nappal húztak végig a táskájánál fogva a földön, mert nem akarta odaadni az értékeit. Amikor éppen nem idős embereket terrorizálnak, kismacskákat akasztanak fel, vagy ütnek agyon fél téglával. Egyik alkalommal szórakozásból kinyitották egy néni kerti csapját, amíg nem volt otthon, ezzel 18 ezer forintos vízszámlát csináltak. Poénból.

kép

kép

Egykor takaros pincék válnak az enyészetté

Rosszabbul járt az a tulajdonos, akinek a házában a gázcsöveket tépték ki a falból. Bár a robbanásveszélytől megijedt tolvajok akció közben kereket oldottak, jelentős mennyiségű gáz kiszivárgott ki. Egy másik lakásban a vízvezetékcsöveket fűrészelték le, és az egész házat elöntötte a víz.

Ismerős arcok

A helyiek szerint az elkövetők kiléte a hatóságok előtt is ismert, mégsem tesznek semmit. Egy kivétel volt csak, amikor egy 18. életévét be nem töltött cigány fegyveres rablásba keveredett, és a telepen a kiérkező kommandósok ,,tettek rendet". Utána egy ideig nyugalom volt, de ennek sajnos vége.

,,Miért nem tesznek feljelentést a rendőrségen?" - tesszük fel a logikusnak hangzó kérdést, amelyre kézlegyintés a válasz: ,,Hiába jelentjük be, nem kapják el őket, nem is akarják". Volt olyan károsult, akit megfenyegettek, hogy ha beszél, elvágják a torkát.

Fantom cigányok rontják a statisztikát

A 65 ezres lélekszámú Érd lakosságának több mint tíz százaléka cigány, ebből mintegy 1500-2000 fő román, közülük mintegy 800-an regisztrálva sincsenek, tehát hivatalosan nem is léteznek - derül ki az Érd közbiztonsága címet viselő 2012-es munkaanyagból, melyet a helyi polgárőrség a Belügyminisztérium számára készített. A beszámoló szerint az egyre növekvő számú romániai cigány betelepülő mellett a már meglévő roma lakosság iskolázatlansága, munkanélkülisége is komoly gondot jelent.

kép

kép

A cigánytelepet csak kocsiból mertük fényképezni

2007-ben az Érdi Rendőrkapitányság és az Érdi Városi Polgárőr Egyesület együttműködési megállapodást kötött, amely azóta is ,,kiválóan működik", a statisztikák szerint folyamatosan csökken a bűncselekmények száma. A polgárőrség 2010-ben kidolgozta a SZEM-et, vagyis a Szomszédok Egymásért Mozgalmat, amelynek keretében felkészítik a lakosságot a lopások és betörések elleni védekezésre. ,,A két éve tartó propaganda hatására érezhetően javult a lakosok hozzáállása a közbiztonsághoz" - olvasható a tavalyi jelentésben.

A munkaanyagból az is kiderül, hogy a polgárőrség finanszírozását a város kiemelten kezeli, az egyesület saját székházzal, 24 órás diszpécserszolgálattal, 7 gépkocsival, saját URH rendszerrel, 5 irodával, GPS-el, flottatelefonokkal rendelkezik.

Mivel a fenti helyzetkép szöges ellentétben áll a panaszosok által elmondottakkal, az ügyben a polgárőrséget és a rendőrséget is megkeressük.

,,Minden sarokra nem állíthatunk embert!"

Az, hogy a környék közbiztonsága rosszabb az átlagnál, nem fedi a valóságot - válaszol megkeresésünkre Pálházy Imre, az Érdi Városi Polgárőr Egyesület elnöke. Tapasztalataik szerint Érd-Ófaluban havonta 7-8 bűncselekményt követnek el, ami szomorú, de nem mondható kiemelkedőnek. A rendőri és polgárőri erők 24 órás állandó járőrözést tartanak, de dolgukat nehezíti a sok sikátor, a megközelíthetetlen utak. ,,Minden sarokra nem állíthatunk embert!" - fakad az elnök.

Pálházy elmondása szerint a közbiztonság nem romlott, sőt, ellenkezőleg: lényegesen javult a környéken, ami nagy részt a SZEM-programnak és a kamerarendszer kialakításának köszönhető. Mint mondta, az embereknek nem kéne hagyniuk megfenyegetni magukat, inkább szólniuk kéne, ha ilyen eset történik, mert jó kapcsolatot ápolnak a cigány kisebbségi önkormányzattal, akik ,,féken tudják tartani őket".

kép

Polgárőri terepszemle

A polgárőrség vezetője minden kárvallottnak azt javasolja, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal, mert sok hasznos tanácsot tudnak adni, de ha nem értesülnek a problémáról, segíteni sem tudnak. ,,Továbbra is elkövetünk mindent, hogy a legjobban irritáló bűncselekményeket, az apró lopásokat megakadályozzuk" - jelenti ki portálunknak.

Minden bejelentést kivizsgálnak

Az Érdi Rendőrkapitányságot is megkeressük, ahol Tolnai Ildikó százados, a Bűnügyi Osztály vezetője szintén a bűnözési mutatók csökkenéséről számol be. ,,Az elkövetett bűncselekmények száma mind a tavalyi évhez, mind az előző év azonos időszakához képest egyértelműen csökkent" - szögezi le.

Szerinte a sértetteknek nincs okuk megtorlástól tartani, mivel a Büntető törvénykönyv zárt adatkezelést ír elő, így a feljelentést tevők kilétére nem derülhet fény. Kérdésünkre, hogy ez még informális úton se tudódhat ki, kifejti, erről a jogalkotó a törvény megírásakor gondoskodott.

Tolnai Ildikó azt is hangsúlyozza, minden bejelentést kivizsgálnak, függetlenül attól, hogy az elkövető büntethető korban van-e. Érdeklődésünkre, hogy az érdi bűnözési ráta magasabb-e, mint a Pest megyei átlag, a százados elmondja, erről szó sincs, Érd és környéke nem számít veszélyeztetett településnek a régióban.

Bencsik János

alfahir.hu

http://alfahir.hu/megeltem_a_rakosi_korszakot_de_igy_meg_soha_sem_feltem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: iskolázatlansága, munkanélkülisége, veszélyeztetett, bűncselekmények, érdeklődésünkre, mindennapjaihoz, közbiztonsághoz, értéktárgyunkat, finanszírozását, megkeresésünkre, önkormányzattal, megakadályozzuk, agglomerációja, megfenyegették, kamerarendszer, tapasztalataik, szétszaggatott, tőszomszédsága, bűncselekményt, elmondottakkal, kialakításának, együttműködési, mondanivalóját, megfenyegettek, polgárőrséget, terrorizálnak, névtelenséget, szórakozásból, munkaanyagból, csökkenéséről, cigánytelepet, kiemelkedőnek, közbiztonsága, megállapodást, kárvallottnak, megfenyegetni, borsodi zsákfalu, közeli cigánytelep, fiatalkorú bűnözőket, hatóságok szerint, bűnügyi statisztikák, úton parkolni, helyi cigánytelep, idős hölgyet, kerítését erősít, hegyről lefelé, megtört tekintetű, helyzet nappal, szintén névtelenséget, cigány családok, bűnözés generációs, környező településeket, Érdi Rendőrkapitányság, Érdi Városi Polgárőr Egyesület, Szomszédok Egymásért Mozgalmat, Pálházy Imre, Érdi Rendőrkapitányságot, Tolnai Ildikó, Bűnügyi Osztály, Bencsik János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  József Attila – Keresek ...  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Annyira tisztelem a szabadságo...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A Magyar Költészet napja alkal...  James Allen  A pitypang legendája  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  Martin Buber, A haszidim meséi  A felvilágosodás...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Nevelőszülőkhöz adták,  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Magamnak  "Ez egy csoda"  Azért kaptad  Egy párkányon  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Megígért békesség  Szép estét  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép álmokat!  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cica  Vidámság  Egy tavasz  Szabó T. Anna - Pitypang  Van néhány kérdés, amin gondol...  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Jázmin  Robert Merle tollából  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Dóró Sándor: Embernek maradni  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
borsodi zsákfalu, közeli cigánytelep, fiatalkorú bűnözőket, hatóságok szerint, bűnügyi statisztikák, úton parkolni, helyi cigánytelep, idős hölgyet, kerítését erősít, hegyről lefelé, megtört tekintetű, helyzet nappal, szintén névtelenséget, cigány családok, bűnözés generációs, környező településeket, 14-15 évesek, táskájánál fogva, néni kerti, gázcsöveket tépték, egész házat, helyiek szerint, elkövetők kiléte, hatóságok előtt, kivétel volt, kiérkező kommandósok, ideig nyugalom, logikusnak hangzó, helyi polgárőrség, beszámoló szerint, egyre növekvő, cigánytelepet csak, statisztikák szerint, bűncselekmények száma, polgárőrség 2010-ben, lakosok hozzáállása, tavalyi jelentésben, polgárőrség finanszírozását, város kiemelten, egyesület saját, fenti helyzetkép, panaszosok által, környék közbiztonsága, valóságot &#8211, kamerarendszer kialakításának, cigány kisebbségi, polgárőrség vezetője, legjobban irritáló, apró lopásokat, bűnözési mutatók, elkövetett bűncselekmények, tavalyi évhez, sértetteknek nincs, feljelentést tevők, törvény megírásakor, elkövető büntethető, érdi bűnözési, százados elmondja, iskolázatlansága, munkanélkülisége, veszélyeztetett, bűncselekmények, érdeklődésünkre, mindennapjaihoz, közbiztonsághoz, értéktárgyunkat, finanszírozását, megkeresésünkre, önkormányzattal, megakadályozzuk, agglomerációja, megfenyegették, kamerarendszer, tapasztalataik, szétszaggatott, tőszomszédsága, bűncselekményt, elmondottakkal, kialakításának, együttműködési, mondanivalóját, megfenyegettek, polgárőrséget, terrorizálnak, névtelenséget, szórakozásból, munkaanyagból, csökkenéséről, cigánytelepet, kiemelkedőnek, közbiztonsága, megállapodást, kárvallottnak, megfenyegetni, településeket, hangsúlyozza, feljelentést, kivizsgálnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.