Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hamarosan sor kerül az európai parlamenti választásokra, ezz
  2013-12-04 10:18:42, szerda
 
   
 
Hamarosan sor kerül az európai parlamenti választásokra, ezzel egyenes arányban nő az EU-bérenc bürokraták félelme is!

"A jövő azonban az új zsarnokoknak még ennél is félelmetesebb: a tagországok néma forradalma jövő májusban megkezdődik. És ha valami szét fog esni, az nem a nemzetállamok és azok népei lesznek!"

Ha a zabszem az EU félelmének mértékegysége a tagországokban jövő május 22. és 25. között tartandó európai parlamenti választások miatt, tény, hogy e gabonaféléből egyetlenegy nem fér el az EU kormányzó intézményei vezető tagjainak a széke és a rajtuk ülők határfelülete között. A félelem oka: jönnek a barbár ,,populisták".

Hogy valójában ki a populista, kérdéses, ugyanis a fogalom cseppfolyóssága miatt mást ért rajta a hivatalos, a nem hivatalos EU, a domináns sajtó és a politikusok általában. A hivatalos EU szemében a magyar kormány például nem populista, a nem hivatalos EU-ban a megítélés leginkább pártvonzalom függvénye, a nemzetközi sajtó nagy részének populista. Arról a sajtóról van szó, amelynek a kiszivárgott önvallomása szerint éjjel-nappal hazudó Gyurcsány nem volt populista.

A meghatározás gyakorlati megközelítésében fogódzkodó lehet, ha azt mondjuk, populista az, akit az uralkodó rend a pokolra kíván, mert érdekei érvényesülését gátolja.

Csakhogy a populista fagylalt most tényleg kezd visszanyalni, ugyanis Európa népe egyre inkább átlátja, kivel áll szemben.

Terjed a valóság felismerése, vagyis az, hogy minél nagyobb az uniós integráció, annál nagyobb a gazdasági baj. Az Economist Intelligence Unit előrejelzése szerint idén az euróövezet gazdasága átlagosan 0,4 százalékkal csökken, amihez foghatóan gyenge teljesítmény a világ egyetlen térségében sem tapasztalható. Miközben nemzedékek szoknak le a munkáról. Amire - ha rákérdeznének - Brüsszelben nyilván az lenne a válasz, hogy amennyiben populisták kormányoznák az övezet tagországait, a baj még nagyobb lenne.

A felismerés és megtapasztalás nyomán mind többen lázonganak Európában, ami az EU-ellenes, az uniót akár elhagyni és megszüntetni akaró pártok páratlan megerősödéséhez vezetett. Ezért a brüsszeli bürokraták rettegnek attól, hogy a demokratikus választások eredménye milyen ,,figurákat" söpör be az Európai Parlament széksoraiba.

Felháborító! Még hogy a polgárok szavazzanak úgy, ahogyan az Brüsszelnek nem tetszik? Miféle demokrácia ez?

Még az Európai Unió saját közvélemény-kutatásai is egyértelműen mutatják, a közösség népe mind inkább kiábrándul az EU-ból, sőt egyre többen viselkednek kifejezetten ellenségesen vele. Nagy-Britannia népe a jelenlegi tervek szerint 2017-ben kap esélyt arra, hogy szavazzon az unióban maradás vagy a kilépés mellett, ha az EU-ellenességben versengő pártok nyomására nem hozzák előbbre a dátumot.

Ami a tagországok polgárainak mind kevésbé tetszik, az a szuverenitásuk fokozódó megkurtítása, döntési jogaik számukra mind agresszívabb elvétele és az, hogy a brüsszeli bürokraták közmondásosan szólva vizet prédikálnak, miközben vedelik a bort. Például a költségvetési megszorítások ajánlgatásában mindenkinek, kivéve maguknak, legyen szó akár az intézményi költségvetésükről vagy a saját fizetésükről.

Az elégedetlenek és lázongók részesei kívánnak lenni a döntéseknek, beleértve a bevándorlás kérdését, amely a központi témája a francia Nemzeti Frontnak, azaz annak a radikális pártnak, amely a francia képviselők közül akár a legtöbbet is küldheti az Európai Parlamentbe (EP), valamint a muzulmánokat, továbbá a közép- és kelet-európaiakat Geert Wilders Hollandiából hazaküldeni akaró Szabadság Pártjának. De említhetjük a Nagy-Britanniát az EU-ból kivezetni akaró UKIP pártot is.

A nemrégiben szövetségre lépett francia és holland párt véleménye az Európai Unióról lesújtó, sőt annak szétesését akarják és siettetik. Wilders a felmérések szerint a többi pártnál szintén több képviselőt küld majd az EP-be.

Az Európai Unió egyik sebezhető pontja az, hogy mind jobban meztelenedik le a nyilvánosság előtt főleg azzal, hogy naponta többször is hangoztatott értékei messze nem olyan fontosak számára, mint az a negatív érték, amely szerint működik, csak éppen nem veri nagy dobra. Ez pedig a hazugság.

Az a Brüsszel, amely szintén naponta hirdet harcot az intolerancia, kirekesztés, idegengyűlölet és társai ellen, néma marad, amikor magyarokat anyanyelvük nyilvános használata miatt vernek meg Szlovákiában (Malina Hedvig esete csupán csepp a tengerben), és amikor a környező országokban életük minden percében egyéni és kollektív jogaikat szünet nélkül megsértik. De ha ugyanennek akár a gyanúja is felmerül a homoszexuálisokkal, leszbikusokkal, transzneműekkel szemben, az EU és a domináns média azonnal tettre kész az adófizetők pénzén viselt háborúra is.

Brüsszelnek nem a valóság, hanem az azt elfedő hazug retorika és az érte járó pénzek beszedése a lényeg. Vajon hányan gondolják Európa-szerte, de akár Brüsszelben is komolyan, hogy Andor László biztosnak a romaintegráció melletti és kirekesztés elleni folyamatos nyilatkozatai, illetve az ilyen projektekbe öntött pénzek akár a legcsekélyebb eredményt is hozzák mandátuma végén?

Mindez egy olyan folyamat hátterében zajlik, amely mind szélesebb körben tudatosodik nemcsak az EU, de a nyugati világ polgárságában is. Ez pedig az, hogy a demokrácia értékeinek hangoztatása mellett a nyugati ,,demokratikus" társadalmak lakóit mind szorosabb pórázra fogva alattvalóként uralkodjanak rajtuk.

Csak néhány példa: miközben Washington - és más nyugati hatalmak - az orosz elnökön kéri számon, amiért Oroszországban a hatóságok keményen lépnek fel az illegális tüntetőkkel szemben, az amerikai kongresszusban a múlt héten olyan törvényjavaslatot terjesztettek be, amely ötezer dollárra büntetné azokat, akik a frakkolás (palakőzetből földgáz kinyerése) ellen tüntetnek azért, mert szerintük ezzel tönkreteszik a környezetet.

A népakarat kifejeződésének elfojtása nagy gőzzel halad előre. November 27-én Berlinben a német pártok vezetői abban állapodtak meg a nép feje fölött, hogy a koalíciós szerződésbe nem kerül be az országos népszavazás vagy a közvetlen demokrácia bármely más formája. Ami a valódi demokrácia olyan fokú szembeköpése, hogy a német Democracy International civil szervezet még aznap éles hangú tiltakozást adott ki.

Ha már Németországnál tartunk: a ,,demokratikus totalitarianizmus" felé menetelésben a német pártok mellett a német sajtó is igen engedelmes és jó szolgának bizonyul, elsősorban elhallgatásaival. Lipcsében néhány napja a Compact nevű egyesület a család jövőjéről rendezett konferenciát. Baloldali pártok, zöldek és homoszexuális szervezetek szólítottak fel bojkottra és tüntettek a konferencia ellen, miközben a konferencia színhelyéül szolgáló terem tulajdonosát nyomás alá helyezték. A meghívott előadókat érkezésükkor gúnyolták. Minderről a sajtó egyetlen szót sem írt - ellentétben azzal, ha mindez fordítva történt volna. A Compact vezetőjét viszont jobboldali populistának kiáltották ki a ,,család" ügye miatt. De arról is hallgattak, hogy a konferencián a részvételi szándékát bejelentő Thilo Sarrazin - akinek a bevándorlás és az euró elleni könyvei bestsellerek lettek Németországban - házát vandálok bemázolták, tízezer eurós kárt okozva.

Az pedig nyilvánvaló, hogy az európai polgárok és politikusok lehallgatása olyan mértékben kavarta fel az érzelmeket az Európai Parlamentben is, hogy a képviselők többsége azt szeretné, ha a kémkedési ügy rendezéséig szünetelne az EU-Egyesült Államok szabad kereskedelmi tárgyalás. De nem fog, mert az újsütetű zsarnokságot bevezetők ezt nem akarják.

Európa népe viszont ébredezik. Brüsszel hosszú éveken át azt tett, amit akart. Ennek vége.

Robert Schuman, az Európai Unió egyik alapítója hatvan évvel ezelőtt azt mondta, a kontinens integrációjának célja az, hogy a háború Európában ne csak lehetetlen, de anyagilag kivitelezhetetlen legyen. Ez a cél a múlté. Németország, Franciaország, Nagy-Britannia ma akkor se háborúznának egymással, ha nem lenne Európai Unió.

A törésvonalak már nem ott húzódnak, ahol a világháborúk előtt vagy azok alatt. A világháborús múltra történő imamalomszerű hivatkozás az új nemzedékek fülében is özönvíz előtti kereplés, amely nem mond nekik semmit.

A mai törésvonalak a demokrácia nevében fellépő új zsarnokok és az ellenük egyre inkább lázadók között húzódnak.

Bármi legyen is a véleményünk a ,,populistákról", kezükben adu ász, hogy kimondják azt, amit oly sokan éreznek. Elsősorban azt, hogy a nemzetek fölötti (szupranacionális) irányba galoppozó EU-nak nincs jövője, mert az valójában a nemzetekre tett intézményes béklyó és a nemzetek börtöne. Ilyen integrációnál a demokrácia is értelmét veszíti, hiszen a döntéseket egy nemzetek fölötti szuperkoncentrációban hozzák, a néptől nem zavartatva.

Amikor a franciák és a hollandok 2005-ben népszavazáson elutasították az uniós alkotmánytervezetet, azt átkeresztelték lisszaboni szerződésre, hogy így már a ratifikáláshoz ne kelljen kikérni a nép véleményét.

És pontosan most e két ország szavazóitól fél leginkább a nemzetek fölötti integrációt hajszoló Európai Unió.

A jövő azonban az új zsarnokoknak még ennél is félelmetesebb: a tagországok néma forradalma jövő májusban megkezdődik. És ha valami szét fog esni, az nem a nemzetállamok és azok népei lesznek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megközelítésében, szupranacionális, elhallgatásaival, megerősödéséhez, cseppfolyóssága, integrációjának, transzneműekkel, kifejeződésének, szuverenitásuk, megtapasztalás, érvényesülését, németországban, németországnál, ajánlgatásában, ratifikáláshoz, romaintegráció, oroszországban, tagországokban, átkeresztelték, idegengyűlölet, kongresszusban, leszbikusokkal, népszavazáson, nyilatkozatai, gabonaféléből, integrációnál, félelmetesebb, tapasztalható, mértékegysége, polgárságában, elégedetlenek, international, megszorítások, elutasították, költségvetési, terjesztettek, európai parlamenti, jövő azonban, tagországok néma, tagországokban jövő, rajtuk ülők, barbár „, fogalom cseppfolyóssága, domináns sajtó, politikusok általában, magyar kormány, megítélés leginkább, nemzetközi sajtó, kiszivárgott önvallomása, meghatározás gyakorlati, uralkodó rend, pokolra kíván, Economist Intelligence Unit, Európai Parlament, Európai Unió, Nemzeti Frontnak, Európai Parlamentbe, Geert Wilders Hollandiából, Szabadság Pártjának, Európai Unióról, Malina Hedvig, Andor László, Democracy International, Thilo Sarrazin, Európai Parlamentben, Egyesült Államok, Robert Schuman,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A baráti szív  Isten és a világ  Világ  Isten igéje  Foszfor és vas ásvány  Fogászat  Szerelem lelakatolva  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Örökség  Az igaz barátokért  Örvendjetek, keresztyének!  Világi hatalmak  Azért  Szép estét kedves látogatóimna...  Szenvedés  Boszorkánytánc  Facebookon kaptam  Finy Petra - Eső  Ahol jelen van az Isten egy há...  Tulipánok  Környezetvédelem........  Örvendjetek, keresztyének!  Raimbaut de Vaqueiras : Hajnal...  Áldás  Facebookon kaptam  Fogászat  Facebookon kaptam  Saitos Lajos - A gyógyítóknak  Fodor Ákostól  4 otthoni gyakorlat, melyekkel...  Isten igéje  Facebookon kaptam  Naplemente  Krisztus követése  Öröm  Krisztus követése  Isten és a világ  Idézet a szivárványról  Világi hatalmak  Szép mai napot.........  Veszelit kristály  Világ  Facebookon kaptam  Krisztus újra el fog jönni  Jó beszélgetni  Isten  Szerelem lelakatolva  Pitypangok gif  Két szerencsétlenség érhet egy...  Sokakkal megeshet  Kaktusz virága gif  Fogászat  Hívők közössége  Egyet ígérek  Őzike  Két szerencsétlenség érhet egy...  Igaz ember  Krisztus követése  Sugulit  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép napot kedves barátaim ! ....  Az Úr szava  Klellemes ébredést a későnkelő...  Meghitt délutáni órákat kíváno...  Topáz  Facebookon kaptam  Szép napot  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Weöres Sándor idézet  Isten és a világ  Kék nefelejcs  Örvendjetek, keresztyének!  Örvendjetek, keresztyének!  Isten igéje  Facebookon kaptam  A házasság Isten ajándéka  Krisztus követése  Félelem az igazságtól  Szép napot kedves barátaim ! ....  Azért  Krisztus követése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten és a világ  Facebookon kaptam  Világ  Napirend  Érzelmek.....  Kosztolányi Dezső: Valaki áll ...  Topáz  Örökség  Topáz  Krisztus követése  Kosztolányi Dezső: Valaki áll ...  Pitypangok gif  Facebookon kaptam  Isten igéje 
Bejegyzés Címkék
európai parlamenti, jövő azonban, tagországok néma, tagországokban jövő, rajtuk ülők, barbár &#8222, fogalom cseppfolyóssága, domináns sajtó, politikusok általában, magyar kormány, megítélés leginkább, nemzetközi sajtó, kiszivárgott önvallomása, meghatározás gyakorlati, uralkodó rend, pokolra kíván, populista fagylalt, valóság felismerése, uniós integráció, euróövezet gazdasága, világ egyetlen, övezet tagországait, uniót akár, brüsszeli bürokraták, demokratikus választások, polgárok szavazzanak, közösség népe, jelenlegi tervek, unióban maradás, kilépés mellett, tagországok polgárainak, költségvetési megszorítások, intézményi költségvetésükről, saját fizetésükről, bevándorlás kérdését, központi témája, francia Nemzeti, radikális pártnak, francia képviselők, nemrégiben szövetségre, felmérések szerint, többi pártnál, nyilvánosság előtt, környező országokban, domináns média, adófizetők pénzén, érte járó, romaintegráció melletti, ilyen projektekbe, legcsekélyebb eredményt, olyan folyamat, nyugati világ, demokrácia értékeinek, nyugati &#8222, orosz elnökön, hatóságok keményen, illegális tüntetőkkel, amerikai kongresszusban, múlt héten, népakarat kifejeződésének, német pártok, koalíciós szerződésbe, országos népszavazás, közvetlen demokrácia, valódi demokrácia, német Democracy, német sajtó, család jövőjéről, konferencia ellen, konferencia színhelyéül, meghívott előadókat, sajtó egyetlen, részvételi szándékát, euró elleni, pedig nyilvánvaló, európai polgárok, képviselők többsége, újsütetű zsarnokságot, kontinens integrációjának, háború Európában, világháborúk előtt, világháborús múltra, demokrácia nevében, ellenük egyre, nemzetek fölötti, nemzetekre tett, nemzetek börtöne, hollandok 2005-ben, megközelítésében, szupranacionális, elhallgatásaival, megerősödéséhez, cseppfolyóssága, integrációjának, transzneműekkel, kifejeződésének, szuverenitásuk, megtapasztalás, érvényesülését, németországban, németországnál, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 156
  • e Hónap: 4996
  • e Év: 213604
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.