Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A verebekkel büszkélkedhetünk!
  2013-12-16 09:50:26, hétfő
 
  A verebekkel büszkélkedhetünk!

Posted on 2013/12/13 Szerző: Admin

Az Európai Unió abban a legjobb, hogy munkát tud adni az idősebbeknek, és képes csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását. Csakhogy az előbbi mögött egy egészségtelen, elöregedő társadalom, a másik mögött pedig egy leépülő ipari termelés áll. Egyik sem a fenntartható fejlődés jele.
Becsődölt az Európai Unió fenntartható fejlődést szolgáló stratégiája, legalábbis ezt sugallja saját statisztikai hivatalának 2013. évi helyzetjelentése. Az Eurostat a fenntartható fejlődés kilenc legfőbb mutatószáma közül mindössze három esetében tudott egyértelműen kedvező változásokról beszámolni, ám ezek közül kettő valójában maga is zsákutcás fejlődés. A demográfiai változások körében előnyös változásként könyvelte el, hogy 2000 óta csekély mértékben, de folyamatosan bővül az idősebb munkavállalók foglalkoztatása, és csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása. Az idősebbeknek jelenleg 48,9 százaléka dolgozik az unióban, a kén- és nitrogén-oxidok pedig a kilencvenes évek eleje óta felére-harmadára csökkentek a levegőben.
Csakhogy a jelentés egy szót sem ejt arról, hogy a nyugat-európai társadalmakban még a magyarországinál is drasztikusabb, a spanyoloknál például az 50 százalékot is meghaladja a fiatalok munkanélkülisége. A légszennyezettség mértékében pedig 2007 és 2009 között volt egy jelentősebb esés, ami viszont az eurózónában máig ható, 2008-ban kirobbant válság következménye. Gyárak sora állt le, és autóikkal is kevesebbet furikáznak az emberek.
fenntarthato_fejlodes
Nálunk legalább a madarak csicseregnek
Magyarország az uniós átlagnál is rosszabbul teljesített a zömében 2011-es és 2012-es adatokon alapuló felmérésben. Az Európai Unióban két bolgár régió után Észak-Magyarországon a legalacsonyabb a várható élettartam, alig több, mint 73 év. Nálunk a legmagasabb a krónikus betegségekben elhunytak aránya (100 ezer emberből 250-en, míg Svédországban csak 80-an). A legrosszabbak vagyunk abban is, hogy a férfiak Magyarországon töltenek el a legkevesebb időt munkában, mindössze 31,8 évet, és itt a legalacsonyabb a termékenységi ráta, egy nőre mindössze 1,23 újszülött gyermek jut (az európai átlag 1,57).
Az alacsony életszínvonal Románia, Bulgária és Lettország mellett Magyarországon a legnagyobb probléma, a szociális segélyekkel együtt is az emberek 14 százalékának létét veszélyezteti a szegénység. Mindez növekvő társadalmi feszültségekkel jár. Magyarországon már az emberek 60 százaléka érzékeli az etnikai csoportok közötti nézeteltéréseket. Ennél nagyobb értéket, 68 százalékot, csak Csehországban mértek.
A fenntartható fejlődésnek tehát a nyomai sem látszanak a magyar társadalomban, de nem sokkal jobb a helyzet a gazdaságban sem. Az unió ökoinnovációs stratégiája azt várja el, hogy a tagállamok olyan ötletekkel, termékekkel álljanak elő, amelyek mérséklik a természeti erőforrások felhasználását, és csökkentik a károsanyag-kibocsátást. Ebben azon három ország között vagyunk Lettország és Málta mellett, amelynek nemhogy nőtt volna, hanem visszaesett az ökoinnovációs aktivitása. 2000 óta viszont Magyarország könyvelhette el az egyik legerőteljesebb hatékonyság-növekedést az erőforrások felhasználásánban. Ezzel azt mérik, hogy mennyi alapanyagból mekkora értéket állítanak elő (egy kilogrammra vetítve euróban mérik). A probléma csak az, hogy ez az érték a szélsebes növekedés ellenére sem éri el az egy eurót Magyarországon, amivel a 18-ik helyen állunk az unióban (az átlag 1,6 euró).
A természeti erőforrások területén viszont jó a helyzetünk: egyre több madár csicsereg az országban. Miközben Európa-szerte hanyatlik a madárpopuláció, és csupán öt országban él több mezei és erdei szárnyas, mint 2000-ben, addig Magyarország az éllovasok között van 5,3 százalékos szaporulattal.
(vs.hu)
Bal-Rad komm: Hát hogy a madarak mennyiben számitanak természeti erőforrásnak?-kérdéses. Persze a táplálékláncba bevonhatók, bár elég sok verebet kellene összefogdosni egy ember napi min. fenntartásához! De még előtte állunk ennek a “lehetőségnek"-úgyhogy nem is árt ha szaporodik a veréb és vadgalambállomány!
Amely állomány amúgy a nyugalmat kedveli! Márpedig szaporodásuk arra utal, hogy a környezet-itt Magyarországon-kedvez nekik. Csend honol erdőn-mezőn! Nem zakatolnak gyárak sem!
De jaj lesz nekünk-embereknek és éheseknek-ha természetes ellenségeik is elkezdenek majd szaporodni. Mondjuk a sasok.
Ugyan lehet hogy azokat Semlyénék majd kilövögetik, de nem eheti meg őket a magyar-mert azokat meg kitömik! Mint trófeát.
Mindenesetre megállapithatjuk, hogy “...a 18-ik helyen állunk az unióban (az átlag 1,6 euró)."
De Magyarország jobban teljesit!
Igen ám!-de mihez képest?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: helyzetjelentése, büszkélkedhetünk, magyarországinál, munkanélkülisége, nézeteltéréseket, megállapithatjuk, legerőteljesebb, foglalkoztatása, feszültségekkel, magyarországon, madárpopuláció, felhasználását, táplálékláncba, fenntartásához, legalacsonyabb, társadalmakban, következménye, életszínvonal, veszélyezteti, összefogdosni, társadalomban, legrosszabbak, svédországban, munkavállalók, üvegházhatású, ökoinnovációs, csehországban, betegségekben, egészségtelen, termékenységi, szaporulattal, drasztikusabb, változásokról, változásként, csicseregnek, magyarország, verebekkel büszkélkedhetünk, üvegházhatású gázok, előbbi mögött, másik mögött, leépülő ipari, fenntartható fejlődés, demográfiai változások, idősebb munkavállalók, idősebbeknek jelenleg, kilencvenes évek, nyugat-európai társadalmakban, spanyoloknál például, fiatalok munkanélkülisége, légszennyezettség mértékében, jelentősebb esés, eurózónában máig, Európai Unió, Európai Unióban, Miközben Európa-szerte,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem méltó hozzád  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy hatékony szolga  Idő  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png lepke  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden harmadik...  Rátalálsz  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 20  Fekete István - Akác  Nem tudhatod  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Alázat  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  képre írva  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Lóhere  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Neked tudnod kell  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png nő  Csak a fogyatkozás látható  képre írva  Csak a fogyatkozás látható  Sokan azt tartják  Akarat  képre írva  Boldog születésnapot a ma ünne...  Németh László tollából  Hazára minden embernek szükség...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Lóhere  Szívem  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fekete-erdő desszert  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Éretlen vers  Rátalálsz  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png férfi  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nagyon különös  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Reggel van  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
verebekkel büszkélkedhetünk, üvegházhatású gázok, előbbi mögött, másik mögött, leépülő ipari, fenntartható fejlődés, demográfiai változások, idősebb munkavállalók, idősebbeknek jelenleg, kilencvenes évek, nyugat-európai társadalmakban, spanyoloknál például, fiatalok munkanélkülisége, légszennyezettség mértékében, jelentősebb esés, eurózónában máig, madarak csicseregnek, uniós átlagnál, zömében 2011-es, várható élettartam, krónikus betegségekben, legrosszabbak vagyunk, férfiak Magyarországon, legkevesebb időt, termékenységi ráta, nőre mindössze, európai átlag, alacsony életszínvonal, legnagyobb probléma, szociális segélyekkel, etnikai csoportok, fenntartható fejlődésnek, magyar társadalomban, unió ökoinnovációs, tagállamok olyan, természeti erőforrások, ökoinnovációs aktivitása, egyik legerőteljesebb, erőforrások felhasználásánban, kilogrammra vetítve, probléma csak, szélsebes növekedés, 18-ik helyen, éllovasok között, madarak mennyiben, táplálékláncba bevonhatók, ember napi, nyugalmat kedveli, magyar-mert azokat, helyzetjelentése, büszkélkedhetünk, magyarországinál, munkanélkülisége, nézeteltéréseket, megállapithatjuk, legerőteljesebb, foglalkoztatása, feszültségekkel, magyarországon, madárpopuláció, felhasználását, táplálékláncba, fenntartásához, legalacsonyabb, társadalmakban, következménye, életszínvonal, veszélyezteti, összefogdosni, társadalomban, legrosszabbak, svédországban, munkavállalók, üvegházhatású, ökoinnovációs, csehországban, betegségekben, egészségtelen, termékenységi, szaporulattal, drasztikusabb, változásokról, változásként, csicseregnek, magyarország, fenntartható, fenntarthato, folyamatosan, statisztikai, százalékának, idősebbeknek, kibocsátását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.