Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5 nagyon súlyos dolog, amit megtudtunk ma arról, ahogy az ál
  2015-03-24 17:09:42, kedd
 
 
5 nagyon súlyos dolog, amit megtudtunk ma arról, ahogy az állami vagyont kezelik

március 23., hétfő 21:47


Egészen felfoghatatlan reakciót küldött Külgazdasági és Külügyminisztérium arra az értesülésre, miszerint a tárca alá tartozó állami vállalatok pénzt tartottak a Quaestornál.

A legelső sokk az, hogy az értesülésnek ezt a részét nem tagadták.

A KKM elismeri, hogy Magyar Nemzeti Kereskedőház a Quaestornál tartotta a tőkéjének egy bizonyos részét. Azt már tagadták, benn is ragadtak volna a pénzzel a cégnél, amiről nemrég kiderült, hogy inkább hasonlít egy hatalmas pilótajátékra, mint egy legális befektetési szolgáltatóra, és az országban hallatlan, de nemzetközi szinten is jelentős 150 milliárd forintos csalást követett el. Ez a kulcsmondat:

“Azonban az MNKH [a nemzeti kereskedőház] vezetői figyelték a pénzpiaci folyamatokat, látták azt, hogy bedőlt a Buda-Cash és a Hungaria Értékpapír, ezért úgy döntöttek, hogy a továbbiakban nem tartják a brókercégnél a pénzüket, és ennek megfelelően kivették a tőkét a Quaestortól."

Ez nagyon durva beismerés, és több kérdést nyit ki, mint amennyit megválaszol. Itt van néhány dolog, amire következtethetünk a KKM reakciójából.

1. A minisztérium szerint teljesen oké magas kockázatú vállalati bóvlikötvényben tartani az állampolgárok pénzét. Vagy ilyen kötvények által finanszírozott pénzintézetekben.

Azokat a kötvényeket, amelyeket kockázatos, kétséges és kipróbálatlan projektek magvalósítására bocsájtanak ki a vállalatok, Amerikában junk bondnak hívják, ezt magyarul bóvlikötvénynek szokták nevezni. A Quaestor kötvényei, amelyeknek a vállalat saját másodpiacot tartott fenn, ahol a kötvényeket vásárlók adhatták-vehették a papírokat, éppen ilyen bóvlikötvények voltak.

Azok a befektetők szoktak jellemzően ilyen kötvényeket vásárolni - tehát pénzt kölcsön adni ilyen vállalatoknak -, akiknek könnyen jön a pénz: bírják a magas kockázatot, aminek felvállalásáért cserébe magas hozamot szeretnének elérni. A bóvli vállalati kötvények tényleg a legkockázatosabb befektetési eszközök közé tartoznak, mivel a befektető elfogadja azt, hogy könnyen lehet, ha picit szerencsétlenül alakulnak a dolgok, akkor a teljes befektetését elveszíti.

Mint ma kiderült, a magyar állam egyik entitása úgy gondolja, hogy nyugodtan tarthatja a pénzünket ilyen, hulladék minőségű pénzügyi eszközökben: akár konkrétan a Quaestor kötvényeit vették, akár az azok által finanszírozott vállalatcsoport más részeiben - mondjuk a nemrég megvásárolt Credigenben, amiből a Quaestor Bank lett - tartották a pénzt betétként. Szerintük ezzel nincs semmi gond.

Vajon milyen helyeken lehet még az állami vállalatok, és egyéb nehezen átlátható állami entitások pénze?

MINDENKI MENEKÜLJÖN!!!

2. A minisztériumnak vannak saját bennfentes értesülései, amelyek alapján befektetési döntéseket hoz. És talán azt is tudták, hogy a Quaestor sáros.

Mielőtt a Quaestor bedőlt volna, a KKM alá tartozó kereskedőház - ami aligha hoz ilyen horderejű döntéseket a munkáját felügyelő miniszter tudta nélkül - észlelte a bajt, és kivette pénzt. Örülünk hát, hiszen nem ragadt be a közpénz, sugallja a minisztérium reakciója.

Pedig ez még sokkal aggasztóbb. Mennyire tarthatja az állampolgár felelősnek azt a bennfentes kereskedőhöz hasonlóan működő állami szereplőt, aki a nyilvános információk közzététele előtt, suttyomban, titkolózva hoz meg befektetési döntéseket? A Buda-Cash és a Hungária Értékpapír ügyéből önmagában egyáltalán nem következett volna, hogy a Quaestor bedőljon. Ehhez sejteniük kellett valahonnan, hogy baj van a Quaestorral. Akkor viszont miért raktak bele pénzt eredetileg?

Mellérendelhető kérdés: a KKM ilyen jól és időben ráérzett a Quaestor-építmény megingására, és a kockázatokat érezve időben kivették a tőkét, akkor mégis miért vártak addig a Quaestorral kötött, az isztambuli és a moszkvai kereskedőház üzemeltetéséről szóló szerződések felmondásával, amíg a Quaestor, majd rövidesen az MNB is terítette lapjait, és a nyilvánosság számára is kiderült, hogy gond van a céggel?

3. A minisztérium részt vehetett akár a Quaestor-pilótajáték bedöntésében is.

Bár a KKM válaszából nem derül ki, hogy egészen pontosan mennyi tőkét tartottak a Quaestornál, amit aztán kivettek, de nem csekély mennyiségű pénzről lehet szó. Az NMKH mérlege alapján könnyen lehet, hogy akár tízmilliárd forintot megközelítő összeget is elhelyeztek a csaló cégnél. Ez alapján nem kizárt, hogy a Quaestor a pénz gyors visszahívásával (vagy a kötvények beváltásával) hozzájárult ahhoz a befektetői pánikhoz, ami aztán gyorsan elsodorolta a kétszáz milliárd forintos építményt.

A pilótajátékok minél hamarabb dőlnek be, annál jobb, de azért felvetődik a kérdés, hogy mennyire etikus, ha az állam a saját pénzének védelmében dönti be azt. Már ha így volt. De a következő probléma mindenképpen felvetődik:

4. A minisztérium szerint fontosabb, hogy megmentse a saját maga által rosszul elhelyezett pénzt, mint hogy tájékoztassa a károsult, nem bennfentes betéteseket.

Mit szóljanak azok a mezei állampolgárok, akiknek nem voltak ilyen jó értesüléseik, mint az államnak? Milyen az az állam, amelyik saját állampolgárait közvetetten megkárosítva titkol el kulcsfontosságú információkat?

5. Emberek! Az ország történetének legnagyobb pénzügyi csalását finanszírozta az állam!! Az isten szerelmére!

Bizony, pénzt tettek egy olyan cégbe, amelyik első ránézésre is döcögős teljesítménnyel, hatalmas eladósodottság mellett, átláthatatlan, részben offshore cégstruktúrával finanszírozott papíron kimutathatóan szinte kizárólag veszteséges projekteket. Méghozzá azzal az indoklással, hogy “náluk volt díjmentes a számlavezetés". Abba a cégbe raktak pénzt, ami nemzetközi összehasonlításban is komoly csalást hajtott végre, és olyan embereket hagyott maga után, akiket könnyen lehet, hogy senki nem fog kártalanítani. Miközben a cég vezetője épp aktívan tünteti el a nyomokat.

És az azért felelős miniszter, meg a miniszterelnök még mindig nem adta be a lemondását. Sőt, még egy halk bocsánatkérés sem hangzott el.



FRISSÍTÉS március 24.

A külügy azóta elismerte, hogy az Eximbank 18 milliárdos tőkeemeléséhez szükséges értékpapír számlát is a Quaestornál vezették, az MNKH pedig 3,8 milliárd tartott a csaló cégnél. A pénzt március 5-én vették ki, négy nappal az első bejelentések előtt.


http://444.hu/2015/03/23/5-nagyon-sulyos-dolog-amit-megtudtunk-ma-az-allami-vagyo nrol/

***



Napok óta nem hallom Rogántól, hogy "újabb szoci brókerbotrány". A Teremfoci Minisztérium bóvlikötvény-vásárlásait nem tudja a szocikra kenni :o)
Kísérteties hasonlóság látszik a Kulcsár üggyel. Állami szervezetek milliárdos közpénzeket fialtatnak a bróker haveroknál, feltehetően saját zsebre. Ha megy a bolt, akkor dől a lé és zsebre teszik a nyereséget. De ha bedől a piramis, akkor a mosakodás és a másokra mutogatás marad. Meg a bizalom az állampárti ügyészségben, hogy futni hagyja őket
Hát... attól tartok kispálya ez az olajügyekhez képest, a manyup ledaráláshoz képest, a "kiemelt adózók" ügyéhez képest, és majd most Paks2-hös képest. Nem most kellene erre rádöbbenni egy piti 100 milliárdos nagyságrendnél.

Bárki aki kérdezi, miért nem élünk már nyugati szinten az a válasz: mert a rendszerváltás óta szinte minden politikus és bűntársa azon van, hogy a te életszínvonaladat meglopja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legkockázatosabb, pénzintézetekben, bóvlikötvényben, cégstruktúrával, bóvlikötvénynek, magvalósítására, teljesítménnyel, felvállalásáért, minisztériumnak, vállalatcsoport, visszahívásával, szerencsétlenül, üzemeltetéséről, kulcsfontosságú, mellérendelhető, finanszírozott, miniszterelnök, bóvlikötvények, állampolgárait, tőkeemeléséhez, eladósodottság, nagyságrendnél, rendszerváltás, felfoghatatlan, állampolgárok, felmondásával, kártalanítani, bocsánatkérés, szolgáltatóra, brókerbotrány, számlavezetés, kipróbálatlan, információkat, pilótajátékok, finanszírozta, átláthatatlan, állami vagyont, legelső sokk, Quaestornál tartotta, bizonyos részét, hatalmas pilótajátékra, legális befektetési, országban hallatlan, nemzeti kereskedőház, pénzpiaci folyamatokat, minisztérium szerint, állampolgárok pénzét, Quaestor kötvényei, vállalat saját, kötvényeket vásárlók, befektetők szoktak, magas kockázatot, Magyar Nemzeti Kereskedőház, Hungaria Értékpapír, MINDENKI MENEKÜLJÖN, Hungária Értékpapír, Teremfoci Minisztérium,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Png kislány  Nagyon különös  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Szívem  Bounty krémes  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fekete-erdő desszert  Őrizkednünk kell...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png lepke  Rátalálsz  Png nő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Alvó cicák  Png cica  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Próbálj meg ...  Png kutya  Paul David Tripp Április 20  Hogy lehet megtartani  George Gordon Lord Byron: Inez...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A másik dolog,  Kerüld el az evangélium örömén...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Lóhere  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png ház  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kislány  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Idő  Makszim Gorkij gondolata  Erdőn  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
állami vagyont, legelső sokk, Quaestornál tartotta, bizonyos részét, hatalmas pilótajátékra, legális befektetési, országban hallatlan, nemzeti kereskedőház, pénzpiaci folyamatokat, minisztérium szerint, állampolgárok pénzét, Quaestor kötvényei, vállalat saját, kötvényeket vásárlók, befektetők szoktak, magas kockázatot, bóvli vállalati, legkockázatosabb befektetési, befektető elfogadja, teljes befektetését, magyar állam, pénzünket ilyen, Quaestor kötvényeit, azok által, nemrég megvásárolt, Quaestor Bank, pénzt betétként, állami vállalatok, minisztériumnak vannak, Quaestor sáros, Quaestor bedőlt, munkáját felügyelő, minisztérium reakciója, állampolgár felelősnek, bennfentes kereskedőhöz, nyilvános információk, Quaestor bedőljon, Quaestor-építmény megingására, kockázatokat érezve, Quaestorral kötött, moszkvai kereskedőház, nyilvánosság számára, minisztérium részt, csaló cégnél, pénz gyors, kötvények beváltásával, befektetői pánikhoz, kétszáz milliárd, pilótajátékok minél, saját pénzének, következő probléma, saját maga, mezei állampolgárok, ország történetének, isten szerelmére, olyan cégbe, cégbe raktak, azért felelős, halk bocsánatkérés, külügy azóta, Quaestornál vezették, pénzt március, első bejelentések, szocikra kenni, bróker haveroknál, másokra mutogatás, állampárti ügyészségben, olajügyekhez képest, manyup ledaráláshoz, legkockázatosabb, pénzintézetekben, bóvlikötvényben, cégstruktúrával, bóvlikötvénynek, magvalósítására, teljesítménnyel, felvállalásáért, minisztériumnak, vállalatcsoport, visszahívásával, szerencsétlenül, üzemeltetéséről, kulcsfontosságú, mellérendelhető, finanszírozott, miniszterelnök, bóvlikötvények, állampolgárait, tőkeemeléséhez, eladósodottság, nagyságrendnél, rendszerváltás, felfoghatatlan, állampolgárok, felmondásával, kártalanítani, bocsánatkérés, szolgáltatóra, brókerbotrány, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.