Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Svédország és Norvégia egy nemierőszak-hullám közepén talált
  2015-06-12 22:09:21, péntek
 
   
  "Svédország és Norvégia egy nemierőszak-hullám közepén találta magát, mióta a '70-es években jelentősen lazítottak a bevándorlási törvényeken.

Mindkét országban többségében muzulmán bevándorlók követnek el erőszakot a fehér bőrű svéd nők ellen. Most ismét egy 34 éves szomáli bevándorlót tartóztattak le egy svéd nő megerőszakolásáért. Tettét egy hotel mélygarázsa mellett követte el, fényes nappal. A nő meghalt az erőszak közben, de a néger ennek ellenére folytatta az aktust és még a kiérkező rendőrök is úgy találták meg a helyszínen, hogy a hullát erőszakolja. A forrás svédül.

2013-as számokat a Svéd Közszolgálati Rádió sem merte már egy az egyben eltussolni, de persze az elkövetők származását csak rébuszokban közölte. Ők lennének a "nem európai hátterű" bevándorlók. Ezek szerint az év első felében 1000 nőt erőszakoltak meg muzulmánok, ebből 300 áldozat 15 év alatti fiatal lány volt. Az erőszakok száma 16 százalékkal nőt 2012-höz képest, valamint 500 százalékkal a 90-es évek óta.

"Hölgyeim és Uraim, Ingrid Carlqvist a nevem, és Svédországban születtem 1960-ban, amikor a szociáldemokraták uralkodtak örökkön-örökké, és a mi országunk volt a legkellemesebb, legbiztonságosabb és leghaladóbb a világon. Most Abszurdisztánban élek, egy olyan országban, ahol legmagasabb a bejelentett nemi erőszakok száma a világon, több száz ún. 'kirekesztett területtel', ahol az emberek a svéd társadalmon kívül élnek, és újságokkal, amelyek eltitkolják ezeket a rettenetes tényeket...", kezdte felszólalását a Civil Szabadságjogok Nemzetközi Szövetségének (ICLA) 2012. június 9-i konferenciáján az ismert svéd újságíró, fellebbentve a fátylat a svéd jóléti társadalom egyik leginkább eltitkolt és a külföldiek által talán legkevésbé ismert árnyoldaláról: az ország nőnemű lakóit sújtó "nemierőszak-dzsihádról".

Döbbenetes tény, de a civilizált országok közül a legtöbb nemi erőszak relatíve Svédországban történik, ahol az utóbbi két évtizedben négyszeresére nőtt a bejelentett esetek száma, a 15 évnél fiatalabbak sérelmére pedig hatszor annyi erőszakos közösülést követnek el, mint egy nemzedékkel korábban. Ann Christine Hjelm svéd jogász 2005-ben kimutatta, hogy a nemi erőszak miatt elítélt tettesek 85 százaléka "külföldön vagy külföldi szülőktől született", és állítását a Svéd Bűnmegelőzési Tanács (Brå) ugyanazon év júliusi jelentése is megerősítette azzal a kitétellel, hogy az erőszakos közösülések négyötöde észak-afrikai arab országokból (Marokkó, Algéria, Tunézia, Líbia) érkezett (muszlim) bevándorlók számlájára írható. Maria Bäckman antropológus a nemi erőszakok számának drasztikus növekedéséhez kapcsolódó "muzulmán láncszemet" vizsgáló tanulmányában ("Amikor a többségből kisebbség lesz. Svéd lányok egy többetnikumú külvárosban", Oslói Egyetem, 2005) arról számolt be, hogy a svéd főváros Rinkeby nevű elővárosában kisebbségbe került svéd lányok közül sokan sötétre festették a hajukat, így próbálva elkerülni a harmadik világbeli bevándorlók szexuális zaklatásait. Egyesek még ennél is szigorúbb óvintézkedéshez folyamodnak. Néhányan egy olyan övet terveztek, amelynek levételéhez mindkét kézre szükség van, és amely reményeik szerint megvédi őket az erőszaktól. "Ez olyan, mint egy fordított erényöv", mondja a tervezők egyike, Nadja Björk (19) az AFP francia hírügynökségnek. Ezek az önvédelmi reflexek cáfolják a bevándorlók körében igencsak elterjedt előítéletes sztereotípiákat, miszerint a svéd lányok szexuálisan provokatív módon viselkednek, vagy hogy a szőkék könnyen megkaphatók.

Egy 2009-es tanulmány szerint a 6 százalékuk bevallotta, hogy az előző évben megerőszakolták, minden harmadikat pedig zaklatták vagy fenyegették (Aftenposten, 2009. szeptember 20.). Ezek után nem csoda, hogy az Aftonbladet napilap online-felmérése alapján 82 százalékuk retteg az utcára menni sötétedés után. Nem mintha világos nappal nem fenyegetné őket a szexuális támadás veszélye, éppen ellenkezőleg. Nemrég például az egyik közfürdőben legalább harmincan nézték végig egy 17 éves lány megerőszakolását anélkül, hogy a kisujját is mozdította volna érte bárki. A stockholmi Husbybadet élményfürdőben 20 muszlim menekült követett el csoportos erőszakot egy 11 éves kislányon (friatider.se 2011. február 25.). Olyan svéd lányokról is jelentek meg beszámolók, akiket a táncparketten támadtak meg és kaszaboltak össze késsel vagy borotvával bevándorló fiatalok. Az egyik 21 éves muszlim fiú, aki elismerte, hogy rossz véleménye van a svéd lányokról, vagy ahogyan ő nevezi őket, "kurvákról", legutóbb azért került bíróság elé, mert a gyanú szerint kilenc lányt késelt meg különböző szórakozóhelyeken.

A svéd lányok és asszonyok sanyarú sorsa az ismert amerikai feminista író és aktivista, Naomi Wolf figyelmét is felkeltette, aki egy sajátos aspektusból tárgyalja a témát, nevezetesen a WikiLeaks-alapító Julian Assange elleni nemierőszak-vádak kapcsán a svéd hivatalos szervek részéről tanúsított feltűnő buzgóság és ugyanezen szervek által az egyszerű halandó panaszosok iránti szokásos nemtörődömség dichotómiájában. Mint írja, "a svéd nők egyharmada vált szexuális támadás áldozatává tizenéves kora végére. Valójában egy 2003-ban közzétett tanulmány és további 2009-es tanulmányok szerint Svédországban legmagasabb a szexuális támadások gyakorisága Európában, és legalacsonyabbak között van a megoldott esetek aránya. Amikor kapcsolatba léptem a nemierőszak-áldozatokat támogató Terrafem stockholmi részlegével, egy önkéntes elmondta, hogy sok évnyi tapasztalata alapján a svéd rendőrséget, ügyészséget és bíróságot sohasem mozgósították egy állítólagos tettes üldözésére megközelítőleg is hasonló mértékben, mint Assange üldözésére. (...) Igaza van: az Amnesty International 2008-as jelentése szerint, noha a bejelentett nemi erőszakok száma 20 év alatt megnégyszereződött Svédországban, csupán az esetek 20 százalékában indítottak nyomozást, és miközben az üldözési ráta némileg növekedett az előző évekhez képest, amikor az esetek kevesebb mint 15 százaléka végződött a bíróságokon, a bejelentett nemi erőszakok tetteseinek elítélési rátája 'ma kifejezetten alacsonyabb, mint 1965-ben volt', aminek eredményeként 'gyakorlatilag sok elkövető büntetlenséget élvez' ".

Naomi Wolf egy meglehetősen pikáns momentum feltárásával szemlélteti a svéd rendőrség Assange elleni aktivitásának abszurditását. "Az uppsalai nők 2006-ig egy rendkívüli akadállyal szembesültek az igazság keresése során: a város rendőrfőnöke, Göran Lindberg maga is egy sorozat-erőszaktévő volt, akit 2010-ben több mint egy tucat vádpontban találtak bűnösnek, köztük 'súlyos szexuális támadások' elkövetésében. Az egyik áldozat tanúvallomása szerint azt mondták neki, hogy őt a rendőrfőnök erőszakolta meg, és hogy vádat fognak ellene koholni, ha bárkinek is szól az esetről. Lindberg a rendőr-akadémia nemi erőszak elleni szóvivőjeként is szolgált. Az uppsalai rendőri erők, amelyek most Assange ellen nyomoznak, vagy sikertelenül nyomoztak, vagy egyáltalán nem voltak hajlandók nyomozni a szadista erőszaktévő ellen, akivel minden nap együtt dolgoztak" ("Sweden's Other Rape Suspects", Project Syndicate, 2012. augusztus 31.).

2013 első hét hónapjában több mint 1000 svéd nőt erőszakoltak meg muzulmán bevándorlók Stockholmban, közülük 300-an 15 éven aluliak voltak. Egyedül júliusban 149 nemi erőszak vált ismertté a svéd fővárosban. Tavalyhoz képest 16 százalékkal nőtt a bejelentett nemi erőszakok száma, a növekedés jelentős részét a gyermeklányok sérelmére elkövetett erőszakos közösülések adták. A Svéd Bűnmegelőzési Tanács (BRÅ) jelentését idéző közrádió persze mélyen hallgat az elkövetők faji-vallási hovatartozásáról ebben a szélsőbalosok által már régóta túszul ejtett országban. Inkognitóban nyilatkozó rendőrségi és kormányzati források azonban megerősítik, hogy ezek az adatok zömmel muzulmánokat képviselnek, és ráadásul csak a jéghegy csúcsát mutatják: a hivatalos szervek Svédország valós nemierőszak-statisztikáját 400-900 százalékkal magasabbra becsülik. A BRÅ weboldala szerint "az összes szexuális erőszakcselekmény kevesebb mint 10-20 százaléka jut a rendőrség tudomására".

Mára Svédország egy megerőszakolt és erőszak sújtotta országgá vált, amely a nemzetközi összehasonlítás élmezőnyébe tartozik. Az ENSZ Kábítószer és Bűnügyi Hivatalának (UNDC) statisztikája szerint az elkövetett nemi erőszakok száma tekintetében (a dél-afrikai Lesotho után) világviszonylatban a második helyen áll, százezer lakosra 53,2 bejelentett esettel. Ugyanakkor a BRÅ legutóbbi jelentéséből az is kitűnik, hogy a jelenlegi statisztikák ismeretében minden negyedik 16-79 éves svéd nő, életében legalább egyszer, nemi erőszak áldozatává válik. Mindez szorosan összefügg azzal a ténnyel, hogy 2004 és 2012 között, tehát alig nyolc év alatt drámai mértékben, 9 millióról 9,5 millió főre növelte Svédország lakosságát a muzulmán bevándorlók áradata, akik elsősorban olyan országokból érkeztek, mint Afganisztán, Irak és Szomália. Jelenleg már a svédországi csecsemők 16 százaléka harmadik világbeli anyától születik. Tavalyra és idénre mintegy 175 ezer új honfoglalót (politikailag korrekt szóhasználattal: menedékkérőt) prognosztizálnak Svédországban, amely rendkívül magas szám az ország lakosságához viszonyítva, különösen annak tudatában, hogy a foglalkoztatási ráta már jelenleg is csak alig 54 százalékos a bevándorlók körében, miközben a szüleik nélkül érkező migráns fiatalok ellátása, akik az utóbbi két évben több mint ötezren voltak, fejenként és naponta 16 ezer svéd koronába (kb. félmillió forint) kerül a svéd államnak (forrás: Weekendavisen, 2012. május 5.).

Talán mondani sem kell, hogy a svéd média nagyon diszkréten kezeli ezt a témát, és igyekszik elkerülni általában a bevándorlással, különösen a bevándorlás anyagi terhével, mindenekelőtt pedig a bevándorlás és a bűnözés kölcsönhatásával kapcsolatos minden negatív reklámot. A svéd újságíró-szövetség lapjának egyik legutóbbi különszáma több cikkben is teljesen kendőzetlenül azt ecseteli, hogy miként hárítható el az ún. internet-gyűlölet az médiumok honlapjairól. Ha ugyanis lehetőség van a cikkek kommentálására, akkor az olvasók körében általában tömeges igény mutatkozik a bevándorlással foglalkozó anyagok pro és kontra (sokkal inkább kontra) megvitatására is. A téma kezelésében megnyilvánuló hivatalos struccpolitikához híven a médiumok úgy vágják szét a gordiuszi csomót, hogy egyszerűen nem adnak lehetőséget az efféle "rázós" témák kommentálására.

Tragikus társadalom-lélektani paradoxon, hogy az egykor Európa-szerte rettegett viking harcosok svéddé korcsosult utódai hétvégeken egyfajta "nemzeti sportként" fojtják alkoholmámorba frusztrációjukat, amelyet az extrém feminizmus pörölycsapásai alatt szétporladt hagyományos férfiszerepük elvesztése miatt éreznek, ugyanakkor asszonyaikat-lányaikat az országukat elözönlő és ugyanezen feminizmus "vívmányaira" láthatóan nagy ívben tojó muzulmán martalócok szabad prédájának engedve át.

Egyenjogúságukért folytatott harcukban a svéd nők alaposan túllőttek a célon azzal, hogy - mentálisan legalábbis - sikeresen kasztrálták a saját férfijaikat, és így nolens-volens megkönnyítették harmadik világbeli macsó riválisaik térhódítását, akik a svéd társadalomban tátongó erő-vákuumra természetes módon erőszakkal reagáltak, és mostanra kíméletlenül legázoltak mindenkit, mindenekelőtt a "gyöngébb nem" - öntudatlan kollaboránsaikból mindennapos áldozataikká vált - képviselőit, a maguk drasztikus módján téve világossá, hogy noha a svéd nők kétségtelenül erősebbek őshonos férfitársaiknál, náluk azonban mindenképpen gyöngébbek.

"Az erő azt jelenti számomra, hogy a svédeknek rám kell nézniük, a földre kell előttem borulniuk, és meg kell csókolniuk a lábaimat", mondja egy 15 éves fiú Petra Åkessonnak, aki a Malmö városát rettegésben tartó muzulmán tinédzserbandákról készített szociológiai tanulmányt, amelyből kiderült, hogy ezek a fiatalok saját bevallásuk szerint valójában "háborút folytatnak a svédek ellen" ("Vi krigar mot svenskarna", Lunds Egyetem, 2006). Egyébként a svédek körében történelmi-szociológiai okokból szinte már-már járványos népbetegségnek számító és egyértelműen feminista gyökerű Stockholm-szindróma tipikus terméke a világsikert aratott Millennium-ponyvatrilógia is, amely egy vulgárisan androgün külsejű és így a nordikus nőideál szöges ellentétét képviselő "tetovált lány" nagytőke-, kispolgár- és persze náciellenes ámokfutását szublimálja a hegeli értelemben vett abszolútummá. Trockista, férfi (?) létére feminista, legfőképpen pedig nyilvánvalóan etnomazochista szerzője, Stieg Larsson olyan helyként ábrázolja Svédországot, ahol úgymond a "látens fehér felsőbbrendűség az élet minden területén megnyilvánul", a magafajták rosszvoltából Európára szabadított színes bőrű bevándorlók által - mintegy a fehérek civilizációján vett történelmi revánsként - meggyalázott svéd szőkeségek tömegjelensége azonban nem érte el az ingerküszöbét. Érthető. Ha netán ennek szentelte volna a könyvét, akkor a szükséges médiareklám híján biztosan nem lett volna belőle nemzetközi bestseller. Elvégre kit érdekel a svéd nők kálváriája? Legfeljebb egy magyar tévés stábot?"

(Antidogma)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: abszurdisztánban, kölcsönhatásával, frusztrációjukat, legalacsonyabbak, prognosztizálnak, megerőszakolását, hovatartozásáról, óvintézkedéshez, sztereotípiákat, hírügynökségnek, összehasonlítás, foglalkoztatási, szóhasználattal, felsőbbrendűség, megkönnyítették, dichotómiájában, férfitársaiknál, megerőszakolták, alkoholmámorba, civilizációján, ponyvatrilógia, konferenciáján, bevándorlással, népbetegségnek, pörölycsapásai, legkellemesebb, etnomazochista, tömegjelensége, élményfürdőben, büntetlenséget, kommentálására, megközelítőleg, statisztikáját, szabadságjogok, ingerküszöbét, bűnmegelőzési, bevándorlási törvényeken, fehér bőrű, hotel mélygarázsa, erőszak közben, néger ennek, kiérkező rendőrök, hullát erőszakolja, forrás svédül, elkövetők származását, erőszakok száma, 90-es évek, szociáldemokraták uralkodtak, olyan országban, bejelentett nemi, svéd társadalmon, rettenetes tényeket, Svéd Közszolgálati Rádió, Ingrid Carlqvist, Most Abszurdisztánban, Civil Szabadságjogok Nemzetközi Szövetségének, Christine Hjelm, Svéd Bűnmegelőzési Tanács, Maria Bäckman, Oslói Egyetem, Nadja Björk, Naomi Wolf, WikiLeaks-alapító Julian Assange, Amnesty International, Göran Lindberg, Other Rape Suspects, Project Syndicate, Mára Svédország, ENSZ Kábítószer, Bűnügyi Hivatalának, Lunds Egyetem, Stieg Larsson,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Hanoli verse  Ametiszt  Facebookon kaptam Krisztinától  A cukorbetegség és a fokhagyma  Szép májusi napokat!  Elgondolkodom csendes magányom...  Facebookon kaptam  Szép májusi napokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rózsakvarc  Facebookon kaptam  Ha egyszer magányosnak érzed m...  Diós kocka  Robert Burns: Egy százszorszép...  Isten gyűlölete  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haragvó Isten  Nem tudhatjuk  tavaszi vers  Facebookon kaptam  Főzöcske  Szusszanjunk!  Esti kép  Png nő  Kellemes vasárnapot  Haragos Isten  Az álom magában véve gyógyít. ...  Igazságos Isten  Facebookon kaptam  Az idő és a világ nem áll meg  Sikeres fogyás rostokkal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png nő  Kellemes napot kívánok  Jó kívánságom !  Zöld pirimorfit  Isten gyűlölete  Hajnali hangverseny  Az igazság hirdetése  Haragos Isten  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Szép májusi napokat!  Rózsakvarc  Szeretettel köszöntelek oldala...  Egy őrült vagy, angyali szívve...  Kellemes kávézást  Mindenki kap lehetőséget az él...  tavaszi vers  Istentől megáldott Áldott Vasá...  Achát.jpg  Akvamarin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  -mikor szívünket betakarja a b...  Ametiszt geódák  Facebookon kaptam  Létezik másfajta szeretet is  Az egyház és Isten célja a föl...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sárgarigó fészke  Haragos Isten  Megértés és hirdetés  Nem jött el...  Szép estét kedves látogatóimna...  -mikor szívünket betakarja a b...  Mindenki kap lehetőséget az él...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haragos Isten  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A nap világosítson a szívedben  Azurit  Nem tudhatjuk  Facebookon kaptam  tavaszi vers  csak, úgy...  718 az új fertőzött, elhunyt 6...  Jó reggelt szép napot  Az esküvő nem házibuli  Vigyázz, mit mondasz!  Megértés és hirdetés  tavaszi vers  Látogatóimnak,- szeretettel ! ...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Nem jött el...  Kvarc 
Bejegyzés Címkék
bevándorlási törvényeken, fehér bőrű, hotel mélygarázsa, erőszak közben, néger ennek, kiérkező rendőrök, hullát erőszakolja, forrás svédül, elkövetők származását, erőszakok száma, 90-es évek, szociáldemokraták uralkodtak, olyan országban, bejelentett nemi, svéd társadalmon, rettenetes tényeket, ismert svéd, svéd jóléti, külföldiek által, ország nőnemű, civilizált országok, legtöbb nemi, bejelentett esetek, nemzedékkel korábban, nemi erőszak, erőszakos közösülések, nemi erőszakok, többségből kisebbség, többetnikumú külvárosban, svéd főváros, harmadik világbeli, olyan övet, fordított erényöv, tervezők egyike, önvédelmi reflexek, bevándorlók körében, svéd lányok, szőkék könnyen, 2009-es tanulmány, előző évben, utcára menni, szexuális támadás, egyik közfürdőben, stockholmi Husbybadet, táncparketten támadtak, svéd lányokról, gyanú szerint, ismert amerikai, sajátos aspektusból, svéd hivatalos, egyszerű halandó, 2003-ban közzétett, szexuális támadások, megoldott esetek, önkéntes elmondta, svéd rendőrséget, állítólagos tettes, üldözési ráta, előző évekhez, esetek kevesebb, meglehetősen pikáns, svéd rendőrség, rendkívüli akadállyal, igazság keresése, város rendőrfőnöke, tucat vádpontban, egyik áldozat, rendőrfőnök erőszakolta, rendőr-akadémia nemi, uppsalai rendőri, szadista erőszaktévő, svéd fővárosban, növekedés jelentős, gyermeklányok sérelmére, elkövetők faji-vallási, szélsőbalosok által, adatok zömmel, jéghegy csúcsát, hivatalos szervek, összes szexuális, rendőrség tudomására, nemzetközi összehasonlítás, elkövetett nemi, dél-afrikai Lesotho, második helyen, jelenlegi statisztikák, muzulmán bevándorlók, svédországi csecsemők, ország lakosságához, foglalkoztatási ráta, szüleik nélkül, svéd államnak, svéd média, bevándorlás anyagi, bűnözés kölcsönhatásával, médiumok honlapjairól, cikkek kommentálására, olvasók körében, bevándorlással foglalkozó, téma kezelésében, gordiuszi csomót, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 717
  • e Hónap: 8632
  • e Év: 217240
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.