Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vakvágányra terelt rendszerváltozás
  2016-01-30 09:12:37, szombat
 
   
  A vakvágányra terelt rendszerváltozás

Az úgynevezett keleti blokkban sehol nem sikerült ennyire gyatrára a rendszerváltozás, mint nálunk. Már ha volt egyáltalán. A volt kommunisták és KISZ-es utánpótlásuk nem lett se elszámoltatva, se felelősségre vonva. Az elszámoltatás és felelősségre vonás minden egyes kormányváltást követően elmaradt, és egyre mélyül az erkölcsi válság is.

A rendszerváltozás az 1956-os forradalmon és szabadságharcon alapult, és galád módon az 56-ot követő megtorlások elkövetői sem lettek felelősségre vonva, mind ágyban párnák között hagyta itt az árnyékvilágot - kiemelt nyugdíjat élvezve. A kiemelt nyugdíj az 56-os hősöknek nem adatott meg. A még köztünk élők valamennyi kis nyugdíjpótlékot kapnak ugyan, de a nyugdíjuk fele annyi sincs, mint például Biszku Béláé. Talán ő az utolsó mohikán, aki ellen folytak ugyan perek, de az időhúzás inkább jellemző rá, mint az ítélethozatal szándéka.

A rendszerváltozás arról szólt volna, hogy a kommunisták kimennek a politikai hatalomból, átmennek a gazdasági hatalomba. Át is mentek, de négy év múlva visszavették Horn Gyula vezetésével a politikai hatalmat is. Addig is zajlott a nemzeti vagyon fosztogatása, de igazi fordulatot 1995 környékén vett. Nemcsak azt adták már el, ami nem volt lebetonozva, ment a lebetonozott gépsor is.

Magyarországon talán soha nem volt még olyan súlyos maffiatevékenység, mint a kilencvenes években. A tevékenység már az Antall-kormány idején megkezdődött, de tökélyre az 1994-98 közötti MSZP-SZDSZ kormány idején vitték. Horn Gyula volt a kormányfő, Kuncze Gábor volt a belügyminiszter. Horn kijelentette, hogy AMI ITT VAN, AZ MINDEN, CSAK NEM KÖZBIZTONSÁG! Bizony mostanában is sokszor van ilyen érzése a magyar embereknek... Zajlottak fényes nappal is a maffia-leszámolások, mert óriási pénzekről volt szó. A tevékenység tombolása idején úgy hullottak az emberek, mint a legyek. Békés megyében öt vagy hat rendőr halt meg, de az ország más részein is sok volt az áldozat. Bizony sok ártatlan ember is életét vesztette például az Aranykéz utcai robbantásban.

Hogyan jöhetett létre az olajmaffia? Az üzemanyagárak elszabadultak, és a vidék nagy része akkoriban még olajkályhával fűtött, a földgázt később vezették be. Az olajárak elszabadultak, dübörgött az infláció és a Bokros-csomag, a lakosság számára olcsóbbá kellett tenni a fűtőolajat. Ezért aztán elkezdték színezni (szőkíteni) azt az olajat, amit HTO-ként (háztartási olajként) dobtak piacra. A maffia gyorsan rájött erre a rendkívül kedvező lehetőségre, a HTO-t ,,visszaszínezte", és megkezdte a nagykereskedést.

A gyalázatos, soha senki nem tudta még megmondani, hogy mekkora bevételt hozó maffia-tevékenység a kilencvenes években csúcsra volt járatva. Később kedvezményes hitellel lehetővé tették, hogy a vidék is rákapcsolódjon a földgázra úgy, hogy import földgázt kellett hozzá vásárolni. Hazai földgáz ekkor már alig volt, ma meg talán már nincs is. A Horn-kormány feldübörögtette a privatizációt, és eladták a földgázszolgáltatókat úgy, hogy a belterületi vezetékeket ,,elfelejtették" kiszámlázni a külföldi multiknak. Ebből lett a későbbi híres Tocsik-per, ami éveken keresztül zajlott, egészen Tocsik Márta haláláig. A belterületi vezetékeket a lakosság építtette ki, de a pénzt nem ők kapták meg, hanem az önkormányzatok. Az önkormányzatokkal alkudozott Tocsik, hogy minél kevesebbet kelljen a kormánynak fizetnie, vagyis a multik helyett a magyar állam fizette ki a belterületei vezetékek árát.

Az olajszőkítésre maffiahálózat szerveződött, a szállítást többnyire vasúti vagonokkal oldották meg. A 66 olajvagon történetéről ITT !

A maffia tevékenységének felülvizsgálatára parlamenti bizottság alakult az első Orbán-kormány idején, Pallag László kisgazda politikus vezetésével. Az olajakták összeálltak, készült vagy kétezer oldalnyi vizsgálati anyag. A bizottság a munkáját befejezte, de a parlament elé már nem kerülhettek a dokumentumok, mert az első Orbán-kormány blokkolta, 2000-ben 85 évre titkosították. A titokgazda akkor oldhatná fel a titkosítást, amikor szükségét látja. A furcsa ebben a történetben az, hogy a bizottság munkáját az blokkolta, akinek része volt a létrejöttében. Az olajmaffiáról az egyik teleregény elérhető ITT !

A másik nagy sikerű maffia-akció a kárpótlási jegyekkel zajlott. Amivel sajnos nem a károsultak jártak jól, hanem az ügyeskedők. Akárcsak a napjainkban zajló állami tulajdonú termőföldek megvásárlási lehetőségével. Nyernek a Fidesz belső körei, a haverok, a rokonok, a szomszédok. A feleségek visszaveszik a lánykori nevüket, és azon vásárolnak be. A magyar kistermelők, akik ,,csak" megélni szerettek volna a termőföld hasznából, nem tudnak beleszólni a nagyok játékába, mert nekik nincs pénzük. Az offshore lovagok és a hatalom körül settenkedők megint mindent visznek!

2012-ben jelent meg a hvg.hu-n az egyik ingatlankínálat: ,,Szerény 2000 négyzetméteren terül el ez az elképesztő tóparti villa Texas államban. Olajbáró lakta egészen a közelmúltig, ám most nyilván megszorult (vagy megunta) és túladna rajta. Az árcédulán 19,9 millió dollár áll. Flower Mound falucskában nem is olyan rossz ár ez." A magyar hatóságok nem cuppantak rá erre a hírre sem...

A 3000 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári pénzt a második Orbán-kormány államosította úgy, hogy a pénz tulajdonosainak még csak igazolást sem adott arról, mennyi pénzt vont el tőlük. Ami még borzolta a kedélyeket az utóbbi időben, az a brókerbotrányok sorozata. A kár 600 milliárd forint körül van, egyelőre a kormány sikerrel kommunikálja a történteket a közmédiában. Napjainkban a migránsáradattal kapcsolatos problémák mindent felülírnak, a közmédia sikerrel manipulálja a közvéleményt. Minél durvább dolgok fordulnak elő, annál jobban nő a kormány népszerűsége.

Nálunk még az is megesett, hogy az unió által a korrupcióval kapcsolatos felmérés elvégzésére adott több mint kétmilliárd forintot is ellopták. Az offshore lovagok (adóparadicsomokban jegyeztetik be a cégeiket és Magyarországon nem fizetnek adót!) és a maffia tevékenység továbbra is nagy divat. A magyar társadalom lassan minden lehetőségből kiszorul. A pályázatokat és a támogatási pénzeket a haverok kapják. A kártyalapok előre le vannak osztva. Már az sem biztos, hogy talpon tud maradni a magyar társadalom. ,,A termőföld, az ivóvíz megőrzése és az élelmiszer-termelő képesség fenntartása az erőforrások szűkössé válásával ma már nemzetbiztonsági ügy, egyre inkább stratégiai fontosságúvá válik, emellett spekulációs célú befektetések célpontjává is lett. Európában a termőföld iránti hajsza fő hajtóereje a területalapú agrártámogatás rendszere, valamint a nyugat-európai és a kelet-európai termőföldárak közötti óriási különbség." (Részlet az Országvesztés törvényesített földrablással című írásból) A termőföldet meg sem kell művelni, 2020-ig akkor is jár rá a 70 ezer forint/év/hektár uniós támogatás! Nincs alkotmányos védelem alatt a föld, a víz, az egészségügy és a nyugdíj!

2012-ben jelent meg a hvg.hu-n az egyik ingatlankínálat: ,,Szerény 2000 négyzetméteren terül el ez az elképesztő tóparti villa Texas államban. Olajbáró lakta egészen a közelmúltig, ám most nyilván megszorult (vagy megunta) és túladna rajta. Az árcédulán 19,9 millió dollár áll. Flower Mound falucskában nem is olyan rossz ár ez." A magyar hatóságok nem cuppantak rá erre a hírre sem...

A rendszerváltozást régebben viccesen úgy értékelték, hogy Kimentek a tankok, bejöttek a bankok! Egy ideig mosolyogtunk rajta, aztán egyre jobban arcunkra fagyott a mosoly, főleg a devizát sose látott devizahitelezés kapcsán. Az elszámoltatás és felelősségre vonás ígéretével nyert kétharmados parlamenti többséggel választást a Fidesz, de az is elmaradt. Volt ugyan talán két vagy három kormánymegbízott, aki foglalkozott ímmel-ámmal a kérdéssel, és okozott több mint kétmilliárd forint kiadást, de ennél több nem történt. A szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak! Mára már az igaz szó és a bizalom lett a legnagyobb hiánycikk!

A jövedelemhiány az oka mindennek, a hatalom jövedelmileg is, emberileg is elszakadt a társadalomtól. Az idén már 360 milliárd forintot pocsékolnak el a közmunkára, ahelyett, hogy értéket előállító munkahelyeket hoznának létre. Az élelmiszer-ipart kellene visszaállítani, mert a jelenlegi helyzet katasztrofális. Feketén állítják elő koszos sufnikban az élelmiszert, lebuknak, kifizetik a bírságot, kitakarítanak, és folytatják ott, ahol abbahagyták. Ezen a lehetetlen állapoton kell változtatni, és közmunka helyett helyzetbe hozni az élelmiszer-feldolgozást. Az átkosban Csabán volt jelentős munkahellyel baromfifeldolgozó, hűtőház, nagy kapacitású konzervgyár, húsfeldolgozó, tejipar. Vajon miért nincs erre akarat?

A könnyűipar tönkretétele már külön rémtörténet, mondhatnák úgy is, hogy hab a tortára. Ha nem lopták volna el a tortát is...

Békéscsaba, 2016. január 29.

Anton

Emlékeztető: ,,A jegybank összes kiadása és vesztesége a magyar adófizetőket, összes nyeresége a jegybankot illeti. Több mint ezer dolgozójának óriási fizetéseit, jutalmait, prémiumát is a jövedelemhez alig jutóktól vonják el. A minimálbért illetően is kullogunk a szomszédok után, még akkor is, ha jövőre öt százalékkal emelik. A kormány szlogenje szerint Magyarország jobban teljesít, de az az igazság, hogy Románia, Szlovákia és leginkább Csehország jobban, és le is hagytak bennünket. A nagy arcból vissza kell venni, és fel kell végre tárni a valós problémákat, vagyis beszélni kell a társadalom helyzetéről, és már sok helyen az ellehetetlenüléséről." (Részlet A magyarok egyharmada már nélkülöz című írásból)


http://www.sokkaljobb.hu/content/a-vakv%C3%A1g%C3%A1nyra-terelt-rendszerv%C3%A1lt oz%C3%A1s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, nemzetbiztonsági, kormánymegbízott, migránsáradattal, brókerbotrányok, tulajdonosainak, belügyminiszter, tevékenységének, nagykereskedést, nyugdíjpénztári, ingatlankínálat, devizahitelezés, nyugdíjpótlékot, szabadságharcon, feldübörögtette, magyarországon, jövedelemhiány, kormányváltást, négyzetméteren, olajszőkítésre, rákapcsolódjon, önkormányzatok, agrártámogatás, katasztrofális, visszaszínezte, törvényesített, visszaállítani, kitakarítanak, ítélethozatal, elszámoltatás, olajmaffiáról, termőföldárak, elfelejtették, üzemanyagárak, olajkályhával, elszabadultak, vakvágányra terelt, úgynevezett keleti, volt kommunisták, erkölcsi válság, 1956-os forradalmon, 56-ot követő, árnyékvilágot –, kiemelt nyugdíj, 56-os hősöknek, nyugdíjuk fele, utolsó mohikán, időhúzás inkább, ítélethozatal szándéka, rendszerváltozás arról, kommunisták kimennek, politikai hatalomból, Biszku Béláé, Horn Gyula, Kuncze Gábor, CSAK NEM KÖZBIZTONSÁG, Tocsik Márta, Pallag László, Flower Mound, Részlet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Alföldi emlék  Amikor túl sok  Látogatóimnak,- szeretettel ! ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevess tavasszal,  Szép napot  A barát egy mosoly  Harmónia......  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  1416 az új fertőzött, elhunyt ...  Facebookon kaptam  Böröczki Mihály – Akácvi...  Png nő  Facebookon kaptam  Nyers kék gyémánt  Szép napot  Sárga kalcit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örök hűség......  Csodás természet  A barát egy mosoly  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ezekből a szavakból szövődik a...  Kislány esernyővel  Amikor túl sok  Füst Milán - A légen át szerel...  Böröczki Mihály - Gólyák  Rodokrozit és pirit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Malahit és kvarc  Jó reggelt mindenkinek  Harmonia.......  Kezdje a napját vízzel és citr...  Nevess tavasszal,  Örök hűség......  Szép napot  Facebookon kaptam  Nászéjszaka  Azurit kristály  Kislány esernyővel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kislány esernyővel  Png nő  Selejtezés folytatás  Mindenki életében eljön a pill...  Legyen ma szép napja a világna...  Facebookon kaptam  Legyen ma szép napja a világna...  Facebookon kaptam  Csodaszép napot !.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kívánok !  Ezekből a szavakból szövődik a...  A ricinusolaj gyógyhatásairól  Legyen ma szép napja a világna...  Pünkösdi kilenced  Emésztésre ható gyógynövények  A hűség  Legyen ma szép napja a világna...  Facebookon kaptam  A hűség  Ballada május első napjáról  Elmúlt szerelem  Harmonia.......  A ricinusolaj gyógyhatásairól  Rózsa csokor  Png nő  Facebookon kaptam  Kobalt - kvarc és pirit  Dalolva éld az életed . . .  Fluorit  De ha van egy jó barát  Az igaz barátság  Jött ismét egy új Tavasz . . ...  Facebookon kaptam  Másokért élünk, és másokkal él...  Skorodit kristály  Kék tanzanit kristály  Malahit és kvarc  Nem hiába kiáltasz  Pirit és kvarc  Szép napot kedves barátaim ! ....  A barát egy mosoly  A ricinusolaj gyógyhatásairól  Nagy a május hatalma:  További szép napot mindenkinek  Gyógyszer.......  Kaktuszok.......  Szeretettel Mindenkinek !  Ló és lovasa........  Png nő  Malahit és kvarc 
Bejegyzés Címkék
vakvágányra terelt, úgynevezett keleti, volt kommunisták, erkölcsi válság, 1956-os forradalmon, 56-ot követő, árnyékvilágot &#8211, kiemelt nyugdíj, 56-os hősöknek, nyugdíjuk fele, utolsó mohikán, időhúzás inkább, ítélethozatal szándéka, rendszerváltozás arról, kommunisták kimennek, politikai hatalomból, gazdasági hatalomba, politikai hatalmat, nemzeti vagyon, lebetonozott gépsor, kilencvenes években, 1994-98 közötti, magyar embereknek&#8230, tevékenység tombolása, üzemanyagárak elszabadultak, vidék nagy, földgázt később, olajárak elszabadultak, lakosság számára, maffia gyorsan, rendkívül kedvező, belterületi vezetékeket, külföldi multiknak, későbbi híres, lakosság építtette, önkormányzatokkal alkudozott, kormánynak fizetnie, multik helyett, magyar állam, belterületei vezetékek, olajszőkítésre maffiahálózat, szállítást többnyire, maffia tevékenységének, első Orbán-kormány, olajakták összeálltak, munkáját befejezte, titokgazda akkor, furcsa ebben, bizottság munkáját, egyik teleregény, másik nagy, kárpótlási jegyekkel, károsultak jártak, napjainkban zajló, feleségek visszaveszik, lánykori nevüket, magyar kistermelők, termőföld hasznából, nagyok játékába, offshore lovagok, hatalom körül, egyik ingatlankínálat, elképesztő tóparti, magyar hatóságok, hírre sem&#8230, 3000 milliárd, második Orbán-kormány, pénz tulajdonosainak, utóbbi időben, kormány sikerrel, migránsáradattal kapcsolatos, közmédia sikerrel, kormány népszerűsége, unió által, korrupcióval kapcsolatos, maffia tevékenység, magyar társadalom, támogatási pénzeket, haverok kapják, kártyalapok előre, ivóvíz megőrzése, erőforrások szűkössé, termőföld iránti, területalapú agrártámogatás, kelet-európai termőföldárak, rendszerváltozást régebben, ideig mosolyogtunk, devizát sose, tettek nincsenek, bizalom lett, legnagyobb hiánycikk, hatalom jövedelmileg, élelmiszer-ipart kellene, jelenlegi helyzet, lehetetlen állapoton, átkosban Csabán, könnyűipar tönkretétele, tortát is&#8230, jegybank összes, magyar adófizetőket, jegybankot illeti, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 201
  • e Hét: 201
  • e Hónap: 8116
  • e Év: 216724
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.