Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Döbrögisztán déli határhelyzete
  2016-04-01 21:16:50, péntek
 
  Döbrögisztán déli határhelyzete

Posted on 2016-04-01 by Admin

Szemeteszsákban védik a rendőrök a határt

Maguknak kénytelenek zacskóból húzni a gallyak közé esővédő beállót a műszaki határzárral megerősített határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök. A kerítés fél éve áll a szerb szakaszon, öt hónapja a horváton, de az ott szolgáló katonák és rendőrök azt mondják: nincsenek meg a munkájukhoz szükséges alapvető feltételek.


A tapasztalat szerint a kiosztott esőkabát nem véd az esőtől, ezért épültek a Bear Grylls találékonyságát a hajléktalanok gyakorlatiasságával ötvöző beállók.
A beszámolóik alapján érdemes lenne a Belügyminisztériumnak az alábbi videóval útnak indítani a szolgálatot teljesítőket.
Nemcsak az eső, de a hideg ellen sem kaptak megfelelő védelmet a 14-16 órás szolgálatra kirendelt rendőrök, nem is beszélve a higiéniás feltételekről.
A járőrözés feltételei az elmúlt napokban javultak csak: Ásotthalom környékéről arról számoltak be, hogy néhány mobilvécét helyeztek el és megjelentek a menedéksátrak is, ahonnan eső idején is szemmel tarthatják a környéket és a holmijukat is tárolhatják ott - bár belülről olyan hírek jöttek, hogy a sátrakat nem szabad használniuk a járőröknek.
A fáradtság a legkínzóbb
Az egyébként is rossz körülményeket a kevéssé hatékony logisztikai szervezés is súlyosbítja. ,,Három órát utaznak platón, hogy szolgálatba álljanak" - írta egy rendőrfeleség az édesanyjának. Így aztán sokaknak csak 4-5 óra valódi pihenés jut a 12, de a gyakorlatban sokszor 14-16 órás műszakok után.
Már ha pihenésnek lehet nevezni, hogy egy tornateremben alhatnak, 150 társukkal együtt.
Nem véletlen, hogy a legtöbben alváshiánnyal küzdenek.
A szolgálatban a hideg mellett az eső a legnagyobb ellenség: az elmondások szerint a ruhák két óra alatt átáznak, így van, aki szemeteszsákot húz magára, úgy járőrözik a kerítés mentén.
Mi van a családdal?
,,Pár napot még ki lehet bírni, de egy idő után egyre nyűgösebbek az emberek" - írta egyikük, márpedig az ígéretek ellenére sosem pár napról van szó. Volt, akinek egy hetet mondtak, de bő egy hónap lett belőle.

tsz
Ez nemcsak a rossz feltételek miatt nehéz, de azért is, mert a rendőr, katona teljesen el van vágva ilyenkor családjától: saját mobilját nem tarthatja magánál, így még akkor sem tud velük beszélni, ha éppen volna térerő, ami a határ mentén gyakran amúgy is hiányos. Így előfordulhat, hogy napokig nem tud érdemben kapcsolatba lépni családjával.
A nyomasztó egyedüllétet a munka sem enyhíti: az előírás szerint a rendőrnek és a vele együtt szolgálatot teljesítő honvédnak látó- és hallótávolságra kell lenniük egymástól, de annyira azért távol, hogy ne tudjanak beszélgetni egymással - nehogy ezzel elterelődjön a figyelmük a munkáról.
Széles út készül a kerítés mentén
Tovább emelkedik a déli határszakaszon átjövők száma, miután a húsvéti hosszú hétvégén ismét napi 200 embert fogtak el. Az élőerő nagy, sok rendőrt és honvédet, rengeteg járművet látni. Folyamatban van a kerítés melletti út szélesítése is. A fakivágásokat Ásotthalom környékén is végrehajtották - számolt be Ásotthalom polgármester-helyettese. Fackelmann István szerint megnyugtatóan intenzív a határ ellenőrzése, de aggasztó a határon átjövők számának növekedése. Egy szakaszon a tőzeges, lápos talaj miatt nem épült kerítés, ott csak gyoda húzódik, de a szögesdrót egy takaróval könnyedén átmászható.
Fackelmann szerint az út szélesítése hasznos, de legalább ennyire fontos lenne a kerítésen túl, de még magyar oldalon lévő Kőrös-éri-főcsatorna kitisztítása. ,,70 centiméter átmérőjű törzsek is vannak benne, 30 éve elmaradt a tisztítása, most könnyedén megbújnak benne a migránsok" - Fackelmann a maga részéről még az ősszel írt is az illetékes vízügyi igazgatóságnak, de levelére nem reagáltak. A kerítés miatt a munkát most már csak a szerb oldallal együttműködve lehetne elvégezni, de Fackelmann szerint a benőtt csatorna megtisztítása vízügyi okokból is indokolt lenne.


Kétezer ember a déli határon
Jelenleg körülbelül 600 katona és négyszáz készenléti rendőr áll a 170 kilométer hosszú szerb-magyar határszakaszon, körülbelül ugyanennyi a horvát szakaszon. Nyáron, kora ősszel számuk hétezer körül volt. Idén egyelőre 5500 ember jött a zöldhatáron, tavaly ilyenkor már 30 ezer felettit regisztráltak. Nyárra újabb hullámot várnak.
(index)
Bal-Rad komm: A katonaság az ország területének védelmére hivatott. A rendőrség a közbiztonság megteremtésére. A HATÁROK ŐRZÉSE-VÉDELME SPECIÁLIS FELADAT, AMIRE SPECIÁLIS ERŐK, SPECIÁLIS FELKÉSZÜLTSÉGGEL ÉS ESZKÖZÖKKEL SZÜKSÉGELTETNEK!
A jelek szerint semmire sem alkalmas, ám méregdrága csodaGYODA csak akkor hatásos, ha nem rontanak rá a migránsok! Hiszen az idén már 5500 ember jött a zöldhatáron. A kerítésen keresztül!
A tegnapelőtti qrmányhencegésben pedig az szerepelt, hogy MINDEN ESZKÖZZEL... (Persze lehet, hogy a szemeteszsák is beleértendő!)
“...a sátrakat nem szabad használniuk a járőröknek..." - Az a fáradt migránsok pihenőhelye!
Kijelenthető, hogy HATÁRÉDELEM-MINT OLYAN-TOVÁBBRA SINCS!

Van migránsösszefogdosás!

http://www.balrad.com/2016/04/01/dobrogisztan-deli-hatarhelyzete/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felkészültséggel, szükségeltetnek, szemeteszsákban, találékonyságát, hallótávolságra, határszakaszon, szemeteszsákot, igazgatóságnak, megteremtésére, végrehajtották, körülményeket, feltételekről, hajléktalanok, rendőrfeleség, menedéksátrak, regisztráltak, tornateremben, fakivágásokat, határhelyzete, hatarhelyzete, alváshiánnyal, megnyugtatóan, együttműködve, megtisztítása, egyedüllétet, tegnapelőtti, döbrögisztán, teljesítőket, gyakorlatban, előfordulhat, kitisztítása, közbiztonság, elterelődjön, polgármester, szolgálatban, édesanyjának, gallyak közé, műszaki határzárral, szerb szakaszon, munkájukhoz szükséges, tapasztalat szerint, kiosztott esőkabát, beszámolóik alapján, alábbi videóval, szolgálatot teljesítőket, hideg ellen, 14-16 órás, higiéniás feltételekről, járőrözés feltételei, elmúlt napokban, kevéssé hatékony, gyakorlatban sokszor, Bear Grylls, Fackelmann István, HATÁROK ŐRZÉSE-VÉDELME SPECIÁLIS FELADAT, AMIRE SPECIÁLIS ERŐK, SPECIÁLIS FELKÉSZÜLTSÉGGEL ÉS ESZKÖZÖKKEL SZÜKSÉGELTETNEK, MINDEN ESZKÖZZEL…, HATÁRÉDELEM-MINT OLYAN-TOVÁBBRA SINCS,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  s immár én is felragyogva, ért...  Fekete-erdő desszert  Jó éjszakát  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Idő  Akarat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A Megváltó szolgálatában  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png fotel  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kerüld el az evangélium örömén...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png nő  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kerüld el az evangélium örömén...  Hazára minden embernek szükség...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Egy lelki imádság  Julian Brass gondolata  Png virág  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png telefon  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png cica  Paul David Tripp Április 19  Garai Gábor - Takarítás  A Megváltó szolgálatában  Gonosz démon-álarc  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak!  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
gallyak közé, műszaki határzárral, szerb szakaszon, munkájukhoz szükséges, tapasztalat szerint, kiosztott esőkabát, beszámolóik alapján, alábbi videóval, szolgálatot teljesítőket, hideg ellen, 14-16 órás, higiéniás feltételekről, járőrözés feltételei, elmúlt napokban, kevéssé hatékony, gyakorlatban sokszor, tornateremben alhatnak, legtöbben alváshiánnyal, hideg mellett, legnagyobb ellenség, elmondások szerint, kerítés mentén, ígéretek ellenére, hetet mondtak, hónap lett, rossz feltételek, határ mentén, nyomasztó egyedüllétet, előírás szerint, vele együtt, déli határszakaszon, húsvéti hosszú, élőerő nagy, kerítés melletti, fakivágásokat Ásotthalom, határ ellenőrzése, határon átjövők, takaróval könnyedén, maga részéről, illetékes vízügyi, kerítés miatt, munkát most, szerb oldallal, benőtt csatorna, déli határon, horvát szakaszon, ország területének, közbiztonság megteremtésére, jelek szerint, kerítésen keresztül, tegnapelőtti qrmányhencegésben, felkészültséggel, szükségeltetnek, szemeteszsákban, találékonyságát, hallótávolságra, határszakaszon, szemeteszsákot, igazgatóságnak, megteremtésére, végrehajtották, körülményeket, feltételekről, hajléktalanok, rendőrfeleség, menedéksátrak, regisztráltak, tornateremben, fakivágásokat, határhelyzete, hatarhelyzete, alváshiánnyal, megnyugtatóan, együttműködve, megtisztítása, egyedüllétet, tegnapelőtti, döbrögisztán, teljesítőket, gyakorlatban, előfordulhat, kitisztítása, közbiztonság, elterelődjön, polgármester, szolgálatban, édesanyjának, szemeteszsák, megerősített, kijelenthető, dobrogisztan, logisztikai, szolgálatot, szolgálatra, ellenőrzése, súlyosbítja, határzárral, családjával, szolgálatba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3102
  • e Hónap: 14213
  • e Év: 167709
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.