Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kormányülés az olajtartályok
  2008-03-15 07:59:36, szombat
 
  Kormányülés az olajtartályok árnyékában(Magyar Világ, 2008. márc.13.)

Az ezerarcú Lezsák

Lakitelek ,,hőse", Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés egyik alelnöke a külvilágnak a nemzetéért aggódó arcát mutatja meg. Ő az, mint egykori tanító, aki az elnéptelenedő falvakért, a bezárt iskolákért, a felszaggatott vasúti sínpárokért, és a megszüntetett szárnyvonalakért aggódik. S mindezt szerényen, halkan, ugyanakkor rendkívüli határozottsággal teszi. De vajon van-e neki egy másik arca, egy másik élete? Az írás végén majd döntsék el önök.
2005-ben, pontosan a lehetséges másik arc megismerésének szándékával, a Magyar Világban kérdéseket tettem fel Lezsák Sándornak, idézem: ,,...a Lakitelek bölcsőjét ringató Lezsák Sándort is meg lehet kérdezni, ismeri-e az egykori budapesti gimnazistát, a Kámzsa néven beszervezettet? Szokott-e vele olykor-olykor találkozni? S szokott-e néha napján a tükörbe nézni? Emlékezik-e még arra a kilencvenes évek eleji autóbalesetére, amikor kocsijával az árokba hajtott? A hivatalos verzió szerint a sok munkától rendkívül fáradt volt, ezért következett be ez a közlekedési esemény. Esetleg nem akart önnel senki sem elszámolni? Vagy esetleg leszámolni? Tud ön, Lezsák úr, az olajszőkítésről? Hallott már róla egyáltalán valamit? Nógrádi Zsoltot ismerte-e? Kapott-e tőle táskát, kis bőröndöt, amiben nem ruhanemű volt?"

Maradjunk akkor ennél az autóbalesetnél. Hogy miért is történt, arra csak egyetlen mondatot idézek Kőrösi Imrétől, aki erről a következőt mondta a 2000-ben megjelent ,,Vörös milliárdosok" című könyvemben: ,,A Lezsák elleni kísérlet olajjal volt kapcsolatos." Megjegyzem, ez a mondat, sok más feltáró kijelentéssel egyetemben elhangzott a Magyar Rádió Vasárnapi Újság műsorában is, 1999-ben. Arról viszont kevés szó esett, ugyanebből az időből, hogy a villantásos baleset után (ugyanis egy szembejövő autó reflektorfényével vakította el Lezsákot) felgyújtották a lakiteleki temető melletti erdőt. Harminc hektár le is égett. Lezsák ekkor rendkívül félt, még nemzetbiztonsági védelmet is kért. Ezt persze nem verték nagydobra. Megint idézhetem Kőrösit: ,,Az olajjal volt kapcsolatos."

Megmutatok egy másik arcot, szintén a Magyar Világból, s ugyancsak 2005-ből: ,,De nézzünk egy másik példát, amikor is egy pártingatlannal, majd utána egy alapítványi ingatlannal kapcsolatban a Postabank vezetője és az MDF volt elnöke (Lezsák Sándor) is elszólta magát. 1998 végén, 1999 elején, amikor még úgy volt, hogy a Fidesz egy párt lesz az MDF-fel, ennek gátját Lezsák Sándorban, az alapító elnökségi tagban látták az MDF részéről. Ő markáns különvéleményt fogalmazott meg ekkor, ezért meg is büntették: nyilvánosságra hozták, hogy túlnyomórészt ő felel az MDF ingatlanjainak eladósításáért, mert ő vállalt olyan kötelezettségeket, részint, mint ügyvezető alelnök, részint, mint a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány képviselője, amely gyakorlatilag csődbe vitte a pártot és a népfőiskolát is. De mi volt az az elszólás? Több napilapban közölték, sőt a televízióban is megjelent Lezsák Sándor azon nyilatkozata, amelyben elmondta, hogy tudomása volt mind a két szerződő félnek, hogy ezt a kölcsönt ők nem tudják visszafizetni. Tehát a bank is tudta, és a kölcsönvevők is. A büntető törvénykönyvben ezt hívják hitelezési csalásnak. Abban a szent a pillanatban el kellett volna indulni a büntetőjogi eljárásnak, ami elmaradt. Ezzel az elszólással viszont a nevezett zsarolhatóvá vált, bármikor figyelmeztethető lett, hogy csak ne beszélj, hiszen hitelezési csalást követtél el, nemcsak a lakiteleki benzinkút építésénél, hanem itt is. A logikáját kell megérteni az egésznek, a pártok állami bankoktól hiteleket vesznek fel, ezeket a hiteleket nem tudják visszafizetni, és magánszemélyek kivásárolják ezeket a hiteleket töredék áron. Mondok egy számot: százmillió forint rossz hitelt tíz-tizenöt-húsz százalékért szerzi meg például a tényleges tulajdonosként szereplő László András. Így töredék összegért jutnak nagyon nagy értékű ingatlanhoz, annyiért, amennyibe mondjuk egy budapesti két- vagy háromszobás lakás kerül. Ezt hívják egyébként jogalap nélküli gazdagodásnak, és ezeknek a kérdéseknek a rendezéséről a büntető és a polgári törvénykönyv többször is rendelkezik. Azt hiszem, az igazi probléma az, hogy ezeket a kérdéseket nem is meri megközelíteni a politikai ,,elit" egyik oldala sem, pedig minden esetben tetten érhető az ilyen nagy értékű ingatlanok és vagyontárgyak átjátszása. A történetnek különösen kegyetlen a befejezése. László András látszólag egészséges, de meghal. Ma sem tudni, hogy miben."

2005-ben még mást is írtunk a Magyar Világban a ,,rendszerváltó" Országgyűlés ,,örökös" tagjáról: ,,Lezsák Sándor közvetlen környezetében, Lakiteleken, 45 milliárd forintnyi üzemanyagot pancsoltak a 90-es évek elején. Egy bírósági tárgyaláson Lezsák ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, neki nem tűnt fel, hogy a népfőiskolával szemben lévő telephelyen iparszerű olajpancsolást folytattak volna."
De mi is volt Lakitelek? Valóban bölcső, esetleg a Kádár- rezsim ügynökei rajcsúroztak ott gazdáik tudtával és engedélyével? Részlet következik a 2003-ban megjelent
,,Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon" című könyvemből, ahol a beszélgetőtársam Kőrösi Imre volt.
"- 1985-ben volt a monori találkozó, '87-ben a lakiteleki, amiről azt mondták, hogy annyira titokban történt, hogy szinte senki nem tudhatott róla. Lakitelek egyik szervezője volt például a már 17 éves korában, a budapesti Madách Gimnázium tanulójaként ügynökké beszervezett Kámzsa. Ma az MDF egyik vezető politikusa.
- Természetesen, a sátorban lévők és a szervezők jelentős része együttműködött a titkosszolgálatokkal, de nemcsak az említett helyeken, hanem az összes többi találkozón is. Ez történt például a kisgazdapárt megalakulásakor is. Nevetséges volt azt mondani, hogy nincs lehetőség a sátor lehallgatására. Pontosan tudom, hogy pár napon belül már tíz hiteles magnószalag-másolat készült. Az MSZMP KB kulcsfigurái, például Lakatos Ernő, Berecz János, és más ortodox vezetők tudták, hogy mi hangzott el a sátorban. És hangsúlyozom: nemcsak a hozzászólásokat, hanem a háttérben zajló magánbeszélgetéseket is lehallgatták.(...)
Egy jellemző történet: az egyik szervező azt mondta, hogy az összejövetelt nem lehet lehallgatni, mert ő kitett egy kis zavaró szerkezetet az asztalra. De arra nem tudott magyarázatot adni, hogy az a szerkezet hogyan, honnan került hozzá. Szemmel látható tehát, hogy a rendszer megreformálására, az MSZMP megújítására tettek kísérletet Lakiteleken. Ha megnézzük Pozsgay Imre csapatát, amit Bíró Zoltán neve fémjelez: ők egészen 1989. őszéig nem gondolkodtak jobboldali pártban, kizárólag baloldaliban. Nézzük meg, valamennyi mozgalom, majd később párt is engedélyezte a kettős tagságot. Az MDF vezetésében például nagyon sok MSZMP-s volt.
- Az előbb említett egy lakiteleki szervezőt, aki azt állította, hogy az ő zavaró szerkezetével biztosan nem lehet lehallgatni az ott elhangzottakat. Ön akkor az egyik fő szervezőről, a Kámzsa fedőnevű ügynökről beszélt.
- Igen, róla. Ő nem tudott arra magyarázatot adni, hogy miképpen is került hozzá az a csodálatos készülék. Hiszen ilyen eszközöket nem árulnak boltokban, az biztos. Kizárólag a szolgálatok kezében volt ilyen.
- Mondtuk már, hogy Kámzsa ma az MDF országgyűlési képviselője.
- Természetesen képviselő. Ismételten visszatérek rá: a ,,rendszerváltó" pártok a volt MSZMP tagjaiból, az ügynökökből és pár jóhiszemű emberből alakultak meg. A diktatúrákban - s itt nemcsak Magyarországra gondolok - a változások előkészítése mindenkor a titkosszolgálatokon keresztül valósult meg. Valamennyi ,,rendszerváltozás", akár tőlünk keletebbre vagy délebbre történt, hasonlóképpen játszódott le. A kulcsfigurák minden esetben szolgálat közeli személyek, vagy pedig az uralkodó párt tagjai voltak. Hadd mondjam meg, hogy az 1990-es parlamenti képviselők egy része jelenleg is képviselő, tehát a mai képviselők jelentős része MSZMP munkatárs volt, vagy éppen MSZMP tanácsadóként vagy valamilyen igazgatóként dolgozott."

A Magyar Világ igen gazdag archívumából most egy 2006. július 6-án megjelent írásból idézek. A főszereplő természetesen most is cikkünk címadója, Lezsák Sándor: ,,Lezsák Sándor, a Fidesz egyik alcsoportjának, a Nemzeti Fórumnak az elnöke megszólalt. A hamis mítoszokkal teleaggatott lakiteleki sátorépítő, néhány nappal ezelőtt az MDF kultikus helyén, Somlóhegyen beszélt. Azon a helyen, ahol 1991. nyarán Antall József is szónokolt. Lezsák megint félre akar bennünket vezetni, tévútra akar vinni bennünket. Megtette ezt már néhányszor. (...)
Lezsáknak volt egy másik emlékezetes cselekedete, egy beszéd a parlament előtt, a Kossuth-téren, már a ,,rendszerváltozás" után, amikor felszólította a kommunistákat, hogy vegyék már ki végre a kezüket a zsebünkből. Akkor még semmit sem tudtam olajszőkítésről, ország kiárusításról, így tetszetősen hangzott számomra is ez a felszólítás. Azóta már tudom, nemcsak az önmagukat kommunistának nevezettek kotorásztak a zsebünkben. A politikai ,,elit" tagjai még ma is könyékig benne vannak.
S most itt van ez az újabb megtévesztő Lezsák- beszéd. Az MTI és a fidesz. hu alapján idézek is belőle. ,,Megtörtént a rendszerváltás, de a rendszer rossz."- hangoztatta a Fidesz pártdelegáltja, országgyűlési képviselője, mint a Nemzeti Fórum elnöke. ,,Szavai szerint- idézek tovább, az imént említette forráshelyről- az ideiglenesen hazánkban állomásozó kormányzat most már immár harmadszor kísérli meg eltorzítani azt a nemzeti jövendőt, amire felesküdtünk a nyolcvanas évek végén. Lezsák Sándor szerint a Nemzeti Fórum a köreiben tudhatja az Antall-kormány valamennyi tagját, ám akik az antalli örökségre hivatkoznak nap, mint nap, ugyanezt nem mondhatják el magukról. A Nemzeti Fórum elnöke szerint olyan időszak van, amikor újra szervezkedni kell..."
Hagyjuk már végre békén Antall Józsefet, meg az ügynökök által létre hozott ellenzéki kerekasztalt. De kiváltképpen hagyjuk az antalli örökséget. Milyen örökség az, amely már születésekor foltos, maszatos?"

No, de most már tényleg elég az idézetekből, bár azt gondolom, mindezekre a részekre szükség volt ahhoz, hogy a most következő, a Lakitelekről és az olajról szóló teljesen érthető legyen.
Az eddig olvasottak alapján egy valami derenghet, hogy valami kapcsolat lehet az olajszőkítés és Lakitelek között, hiszen ez a Kecskemét közeli település az olajszőkítés idején élte virágkorát.
A lakiteleki népfőiskolát az 1990-es évek idején kezdték el építeni, akkor, amikor az MDF volt a hatalmon, és az ünnepélyes átadásra 1994-ben került sor. A népfőiskola 5 hektáros területen fekszik, és az átadáskori értéke 500 millió forint volt, ami ma legalább 5 milliárd forintot ér.
A lakiteleki népfőiskolához, az eredeti célt szolgáló épületeken kívül, még uszoda, ebédlő, konyha, szálloda, nyomda, hatalmas park (sok-sok szoborral) tartozik. Az uszodában csecsemőúszás- és búvároktatás is folyik. Hornék 1994-es hatalomra jutása után sok-sok támogató csap is bedugult, nem jutott pénz a víz- és a villanyszámlák kifizetésére, 270 milliós banki kölcsön is nyomasztotta Lezsákékat. Gyulay Endre szeged- csanádi katolikus megyés püspök sietett a segítségükre, aki egyháza nevében megvásárolta a banki követeléseket, az üzemeltetés azonban továbbra is a Lezsák és felesége által irányított alapítvány kezében maradt.

De kezdjük az elején. A népfőiskola helyén egy olajos kútfej volt, s a ,,rendszerváltozás" környékén a kecskeméti Szikrai Állami Gazdaság kísérleti telepein lévő üvegházakat olajjal fűtötték, ezért az épületek mögött két hatalmas olajtartályt (100 ezer literes) helyeztek el. Az állami gazdaság fölszámolása, ,,privatizálása" után a gázolajkút területét a népfőiskola kapta meg, a kútfejet pedig áthelyezték az út másik oldalára, a tartályok meg a föld alá kerültek.
A '90-es évek elején aztán a kútfejet és a hozzá tartozó területet, a tartályokkal együtt, az MDF-hez közel álló vállalkozóknak- Dávid Tamásnak, Sári Tibornak, Rozsnyói Zoltánnak és Rozsnyói Bélának adták ki. Ekkor kezdődött meg igazán a nagy sürgés-forgás a területen, a bérlők leraktak még vagy tíz tartályt, és ezután éjjel-nappal forgolódtak az olajszállító tartálykocsik. A tároló kapacitása így már több mint egymillió liter volt. Az állomáshoz iparvágány is tartozott, amely a volt állami gazdaság agrokémiai telepére vezetett.
Az MDF-es olajszőkítők telepakolták a területet, és beindult a nagyüzemi munka, miközben az iparvágányok alá (olaj) lefejtőtálcát építtettek, valamint szivattyúházat, ezzel egyidőben pedig 32 tartályt ástak a föld alá. Így már, ezen a helyen, egyszerre, több mint 2 millió liter üzemanyagot voltak képesek tárolni. Tehát, a három, egymáshoz közel lévő helyen, naponta és egyszerre 4 millió liter olajat lehetett forgalmazni, az akkori, rendkívül kedvező árréssel.
Egy liter olajon 40 forint volt a haszon, s ezt, ha megszorozzuk 4 millióval, 160 millió forintos napi haszonnál járunk. De mivel rendkívül szorgalmas emberekkel van dolgunk, ezt az iménti összeget szorozzuk még meg 300 nappal, s így az éves haszon már 30 milliárd forintra rúg. Mindez, ebben a tempóban, három éven keresztül működött, tehát a végső nyereség, az MDF-es vállalkozók haszna, csak az olajüzletből 90 milliárd forint volt. Így már érthető, hogy amikor Antall József utasítására, Boross Péter vezetésével, öt MDF-es miniszter részvételével, az olajjal történő visszaélés kivizsgálásra egy bizottság alakult, tevékenységük kérész életű lett. 1993. augusztusában már be is szüntették vizsgálódásukat, Szabó Iván akkori pénzügyminiszter levelére hivatkozva, amely úgy szólt, hogy a Magyar Köztársaság kormányának nincs néhány tízmillió forintja az olajügyletek kivizsgálására.

1992-ben- a ,,Ha már lúd, legyen kövér!" elv alapján- egy új benzinkút is épült Lakiteleken, a főút mellett, amit a helyiek, nem kevés szarkazmussal csak MDF-es kútnak hívtak. A környék fuvarosai rendszeresen ennél a kútnál tankoltak, ahol lehetőség volt arra, hogy úgynevezett piros olajat tölthessenek teherautóik, kamionjaik tankjába. Voltak persze még náluk is kivételezettebbek, közéjük tartoztak például a VOLÁN sofőrjei, akik a szőlészeti telep tárolójából tankolhattak a szőkített üzemanyagból, természetesen a kútinál olcsóbban.
A benzinkút a közeli Tőserdőről, a ,,Tős" nevet kapta, s amelynek terveit a Somogy megyében lévő, Siófoktól 12 kilométerre található, 120 házból álló, 334 lelkes Nyim nevű településen egyeztették, Lezsák Sándor, Princz Gábor, Boros Sándor és 2 fia, Kemény Gábor és Rozsnyói Zoltán jelenlétében. Az egyeztetésre azért került sor ebben a kis faluban, mert gondolom itt lehetett a legjobban megbújni, s itt volt a Boros család borospincéje. A megbeszélésen Lezsák a marketing és a reklám ügyek intézését vállalta, Princz Gábor kötelezettséget vállalt arra, hogy ,,bankja", a Postabank 60 millió forintot hitelez a tranzakcióhoz, Boros Sándoré lett a kivitelezés, Kemény Gáboré, meg Rozsnyói Zoltáné a kútépítéssel kapcsolatos ügyintézés.
A kút építését rengeteg bonyodalom és tulajdonos váltások sorozata kísérte, az ügyben szerepeltek legtöbbje mára már szóba sem áll egymással.
Ez azért lett így, mondják az egykori társak, mert mire a kút elkészült, Lezsák- a háttérben mozgatva a szálakat- mindenkit kitúrt a helyéről, s azt is mondják, hogy az összes pénzre rátette a kezét. Annyi bizonyos, hogy Boros Sándor, még az orosz kivonulás előtt az orosz hadsereg-parancsnokságon szolgáló Vlagyimir ezredessel üzletet kötött, s a tőlük feketén vásárolt tartályokat Lakitelekre szállíttatta, amelyeket aztán a helyszínen elásatta, s erre épült a Tős nevű benzinkút.

Az emlékezet annyit megőrzött, hogy az MDF kormányzása idején Lakiteleken nagyon élénk volt a gazdasági- és a politikai élet. Gyakran itt tartották a kormányüléseiket és állandó vendég volt itt Antall József, Boross Péter és a postabankos Princz Gábor is. A postavezérre a hitelek, a pénz miatt volt szükség. Erről az időszakról kesernyésen, de elmondható, hogy a Magyar Köztársaság kormánya, olykor-olykor, olajtartályok és szőkítő-telepek árnyékában tartotta meg ülését.

Bogozzuk tovább az MDF-es szálakat. A Szikrai Állami Gazdaság gazdasági igazgatója és későbbi felszámolója Kónya Gábor 1990 és 1994 között az MDF országgyűlési képviselője volt. Mielőtt honatya lett volna belőle, ő vezette az állami gazdaság területén létre jött Kertészeti Kft.-ét, ahol később az olajszőkítők létre hozták az 1 millió literes üzemanyag tárolót. Kónya, 1989-ben menesztette a Kertészeti Kft.-ből Rozsnyói Zoltánt (a Tős benzinkút egykori egyik tulajdonosáról van szó), az MDF egyik alapítóját, mire Rozsnyói Zoltán megalapította az Antológia Kft.-ét, amely a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány kiadványait jelentette meg, és jelenteti meg ma is. Bár mostanában, nyilván az állami csapok elzáródása után, egyre kisebb példányszámban. Az Antológia Kft., a működéséhez szükséges irodákat a Szikrai Állami gazdaságból létre jött Idegenforgalmi Kft.-től bérelte. Ezt a kft.-ét aztán később megvásárolta a Postabank, Princz Gábor, és jelképes összegért a Lakitelek Népfőiskola Alapítványnak ajándékozta. (Ha Princz ilyen irányú tevékenységét megnézzük, emlékezve a VIP hitelekre, a különböző pártok támagatására, a rengeteg, úgynevezett mecénási tevékenységre- egyik alkalommal, mert látta, hogy az egyik, általa kedvelt színművésznek rozoga személyautója van, a bank pénzéből vásárolt hát neki egy márkás újat- választ kapunk arra, hogy miért is ment tönkre a Postabank. Az így elveszett milliárdokat, meg a 152 milliárdos feltőkésítést pedig a bank rengeteg kis betétese, és mi adófizetők fizettük ki. A mi kontónkra könnyű volt Princz ,,Macinak" urizálnia.)

Mivel az Antológia Kft. Könyvvizsgálójának, Nagy Béláné Marikának, aki az első választási ciklusban, 1990 és 1994 között a lakiteleki önkormányzat képviselője volt, már volt tulajdonrésze benzinkútban Jász- Nagykun- Szolnok megyében,, ezért főszerepet kapott
- tapasztalatai révén- a ,,Tős" benzinkút építésekor.
A kútalapítás első tárgyalási körében kötött elvi megállapodást, - amelyről már szóltam- amelyet a Somogy megyei Nyim községben Lezsák Sándor, Princz Gábor, Boros Sándor, kemény Gábor és Rozsnyói Zoltán ütöttek nyélbe, Lezsák menet közben úgy változtatta meg, hogy az alapítóktól egyre nagyobb önrészt kért, ezért több alapító is kiszállt a ,,buliból". A kút építésére, a Postabank pénzéből 60 milliót adó Princz a Ságváron lakó Boros Sándort és csapatát bízta meg. Ez kikötése is volt Princznek, hogy csak Borosék építhetnek, mivel ők voltak Princz bizalmi, visszaosztó emberei. Meg kell jegyezni, Boroséknak igen sok postabankos munkájuk volt.
A Dunántúlról hozott munkásokat a Lakitelek Gyermek Alapítvány szállásolta el.
A benzinkút ünnepélyes átadására 1992-ben került sor, amelyen jelen voltak a tulajdonosok, az akkori gazdák: Rozsnyói Zoltán és az öccse Rozsnyói Béla, Nagy Béláné és a Kiskunsági Fafeldolgozó Erdészeti Kft. képviselői. Természetesen jelen volt Lezsák Sándor is.
A könyvelést is- már az első pillanattól kezdve- állandó kritikák érték. A vitát csak tovább erősítette, amikor kiderült, hogy Nagy Béláné ellen (előzőleg egy környékbeli téesz főkönyvelője volt) gazdasági ügyekben nyomozás folyik, és kiderült az is, hogy Nagyné a töltőállomás kasszájából 1, 5 milliót, a többiek tudta nélkül másfelé irányított. Igaz, mielőtt büntetőfeljelentés lett volna az ügyből, a pénz visszakerült eredeti helyére. Rozsnyóiék kijelentették, hogy kiszállnak az üzletből, és nagy hirtelenséggel eladták a benzinkutat
- Lezsák tudta nélkül- a Tamoil Kft.-nek.
Az Antológia Kft. akkori közgyűlésein Lezsák többször is- neheztelőleg- szóba hozta a benzinkút eladását. Ez a kút kincsesbánya volt ugyanis, hiszen a több 10 millió literes illegális olajozáshoz ezen keresztül szerezték be, illegális úton a számlát.
Az értékesítés után Lezsák kijárta, hogy bár a kút elkélt, de az ő emberei, Rozsnyói Zoltán és Rozsnyói Béla üzemeltessék. A testvérpár vállalta a feladatot. Ők voltak a bérlői az állami gazdaság területén lévő üzemanyag tároló telepnek, amelynek kapacitása napi egymillió liter volt. A másik lakiteleki olajtárolót pedig, amelyhez iparvágány is tartozott, Sári Tibor bérelte. Sári Tibornak volt egy palackozó üzeme is, ami később a Buszesz Rt. tulajdona lett.
Ezek az olajos cégek- nyilván teljesen önzetlenül- támogatták a Lakitelek Népfőiskola Alapítványt. A népfőiskola építési költségét, az 500 millió forintot teljes egészében a keresztapák fizették be az alapítvány számlájára..

1994-ben, amikor MSZP-s érzületű újságírók faggatóztak a népfőiskolával szemközti területen lévő olajtartályokról, a tartályokat egyik pillanatról a másikra, néhány kilométerrel odébb, az erdőben tették le. A Pallag László vezette olajbizottság 2000. nyarán rábukkant a Lakitelek-Kapásfalu egyik 12 négyzetméteres garázsába bejegyzett 55 cégre, amelyek 1991 és 1994 között 45 milliárd forintos olajforgalmat bonyolítottak le, de semmilyen közterhet, iparűzési adót nem fizettek és fantomizálva lettek. Magyarán eltűntették, nyomtalanul megszüntették őket.
Lezsák Sándor, a Nógrádi Zsolt elleni perben azt mondta, igaz, hogy Lakiteleken él, de semmi törvénytelenről nem tudott. Amikor azonban Kőrösi Imre a fejére olvasta a bizonyítékokat, akkor azt kérdezte Bodor Tibor bírótól, hogy az olajozás miatt lehet-e neki baja. A bíró azt válaszolta Lezsáknak, hogy ebben az eljárásban nem, de egy másikban lehet. Ettől kezdve a bírók, egymás között csak politikai patkánynak nevezik őt.

A népi legenda szerint Lezsáknak- eldugva- legalább 100 milliárd forintja van. Ehhez a pénzhez azonban nem nyúl, kotlósként ül rajta, őrizi. A legendáknak persze az a sorsuk, hogy
előbb- utóbb kiderüljön róluk, hogy igazak-e vagy hamisak.

Az mindenesetre tény, hogy a lakitelki nép az olajszőkítés miatt faluját Laki-telepnek hívja.
Fájdalmas humor ez, de akiket érinthet, ők egyáltalán nem bánkódnak ezen. Pedig az emberek ebben a humorban kifosztottságukat, saját elesettségüket is kigúnyolják.

http://www.lakatospal.hu/index.php?page=articles&id=2511
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: beszélgetőtársam, miniszterelnökök, kormányüléseiket, szárnyvonalakért, rendszerváltozás, nemzetbiztonsági, határozottsággal, megreformálására, olajtartályokról, figyelmeztethető, pénzügyminiszter, vizsgálódásukat, hozzászólásokat, törvénykönyvben, kötelezettséget, megalakulásakor, pártingatlannal, olajszőkítésről, parancsnokságon, törvénytelenről, vállalkozóknak, autóbalesetnél, együttműködött, népfőiskolával, autóbalesetére, ingatlanjainak, eladósításáért, hirtelenséggel, magánszemélyek, magyarországra, alcsoportjának, beszervezettet, szivattyúházat, megismerésének, kivizsgálására, négyzetméteres, olajtartályok árnyékában, ezerarcú Lezsák, nemzetéért aggódó, elnéptelenedő falvakért, bezárt iskolákért, felszaggatott vasúti, megszüntetett szárnyvonalakért, másik arca, másik élete, írás végén, lehetséges másik, egykori budapesti, tükörbe nézni, kilencvenes évek, árokba hajtott, hivatalos verzió, Magyar Világ, Lezsák Sándor, Magyar Világban, Lezsák Sándornak, Lezsák Sándort, Nógrádi Zsoltot, Kőrösi Imrétől, Magyar Rádió Vasárnapi Újság, Magyar Világból, Lezsák Sándorban, Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, László András, Kőrösi Imre, Madách Gimnázium, MSZMP KB, Lakatos Ernő, Berecz János, Pozsgay Imre, Bíró Zoltán, Nemzeti Fórumnak, Antall József, Nemzeti Fórum, Antall Józsefet, Gyulay Endre, Szikrai Állami Gazdaság, Dávid Tamásnak, Sári Tibornak, Rozsnyói Zoltánnak, Rozsnyói Bélának, Boross Péter, Szabó Iván, Magyar Köztársaság, Princz Gábor, Boros Sándor, Kemény Gábor, Rozsnyói Zoltán, Boros Sándoré, Kemény Gáboré, Rozsnyói Zoltáné, Kónya Gábor, Kertészeti Kft, Rozsnyói Zoltánt, Antológia Kft, Lakitelek Népfőiskola Alapítvány, Szikrai Állami, Idegenforgalmi Kft, Lakitelek Népfőiskola Alapítványnak, Nagy Béláné Marikának, Jász- Nagykun- Szolnok, Boros Sándort, Lakitelek Gyermek Alapítvány, Rozsnyói Béla, Nagy Béláné, Kiskunsági Fafeldolgozó Erdészeti Kft, Tamoil Kft, Sári Tibor, Buszesz Rt, Lakitelek Népfőiskola Alapítványt, Pallag László, Nógrádi Zsolt, Bodor Tibor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Idő  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kutya  Reggel van  Facebookon kaptam  Bounty krémes  A másik dolog,  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Gonosz démon-álarc  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png kislány  Gonosz démon-álarc  Erdőn  Png virág  Png fotel  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem  Éretlen vers  Elköszönt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Neked tudnod kell  Hazára minden embernek szükség...  Png fotel  A sors  Sose bánj semmit  Idő  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Alázat  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyi telefonál  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Facebookon kaptam  Nevem  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Nem számIt  Gonosz démon-álarc  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Png kutya  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 21  Szép estét  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Rátalálsz  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
olajtartályok árnyékában, ezerarcú Lezsák, nemzetéért aggódó, elnéptelenedő falvakért, bezárt iskolákért, felszaggatott vasúti, megszüntetett szárnyvonalakért, másik arca, másik élete, írás végén, lehetséges másik, egykori budapesti, tükörbe nézni, kilencvenes évek, árokba hajtott, hivatalos verzió, közlekedési esemény, következőt mondta, 2000-ben megjelent, villantásos baleset, szembejövő autó, lakiteleki temető, olajjal volt, másik arcot, másik példát, alapítványi ingatlannal, párt lesz, alapító elnökségi, büntető törvénykönyvben, büntetőjogi eljárásnak, elszólással viszont, nevezett zsarolhatóvá, lakiteleki benzinkút, logikáját kell, pártok állami, hiteleket töredék, tényleges tulajdonosként, budapesti két-, polgári törvénykönyv, igazi probléma, politikai &#8222, ilyen nagy, történetnek különösen, 90-es évek, bírósági tárgyaláson, népfőiskolával szemben, 2003-ban megjelent, beszélgetőtársam Kőrösi, monori találkozó, budapesti Madách, sátorban lévők, szervezők jelentős, említett helyeken, összes többi, kisgazdapárt megalakulásakor, sátor lehallgatására, háttérben zajló, jellemző történet, egyik szervező, rendszer megreformálására, kettős tagságot, előbb említett, lakiteleki szervezőt, szolgálatok kezében, volt MSZMP, diktatúrákban &#8211, változások előkészítése, kulcsfigurák minden, uralkodó párt, 1990-es parlamenti, része jelenleg, főszereplő természetesen, elnöke megszólalt, hamis mítoszokkal, másik emlékezetes, parlament előtt, önmagukat kommunistának, újabb megtévesztő, rendszer rossz, imént említette, ideiglenesen hazánkban, nemzeti jövendőt, nyolcvanas évek, köreiben tudhatja, antalli örökségre, ügynökök által, antalli örökséget, részekre szükség, most következő, olajról szóló, eddig olvasottak, valami derenghet, olajszőkítés idején, lakiteleki népfőiskolát, 1990-es évek, ünnepélyes átadásra, átadáskori értéke, lakiteleki népfőiskolához, eredeti célt, uszodában csecsemőúszás-, villanyszámlák kifizetésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.