Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kinek kell ünnepelni a pedagógusokat?
  2016-06-06 20:53:42, hétfő
 
  Kinek kell ünnepelni a pedagógusokat?

DiószegiHorváthNóra

2016. június 5. vasárnap, 20:19


A pedagógusnap amolyan kötelező kör, az év vége előtt még egy utolsó lehetőség, hogy a kormány elhúzza a mézesmadzagot a tanárok orra előtt, hogy a nyári szünetre lecsitítsa a kedélyeket. Így volt ez legalábbis eddig. Most úgy tűnik, az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán egy cinikus köszöntésen kívül nem sok energiát fecsérelt a pedagógusokra.
leepul.jpeg



2010 óta a pedagógusnap amolyan lakmuszpapír is: ennek a napnak a hangulatából nagyjából jól le lehet mérni, milyen ma az oktatásügyben a hangulat.

Rossz.

Hoffmann Rózsa, az eggyel korábbi köznevelési államtitkár általában ezen a napon szokta emlékeztetni a tanárokat arra, hogy az életpályamodell bevezetésével és a tanári bérek emelésével olyan forradalmi reform következett be az oktatásban, amelytől minden érintettnek el kell dobnia a haját.

Más kérdés, hogy ez a duma nem nagyon győzte meg a tanárokat, akik már 2013-ban is inkább a demonstrációra helyezték a hangsúlyt pedagógusnap alkalmából.

A helyzet pedig az elmúlt három évben tovább romlott, ezt talán nem is kell nagyon ragozni. Idén február óta a tanárok látható, érezhető, a társadalom számára is hallható módon adnak formát tiltakozásuknak. Ez pedig nagy szó. A kormány által leuralt médiatérben, az elnyomott, megfélemlített dolgozóknak vajmi kevés eszköz áll rendelkezésére, hogy megmutathassák, mekkora baj is van a házuk táján.

Ráadásul a pedagógus szakma hagyományosan alacsony presztízsű hazánkban (nem függetlenül sajnos attól a ténytől, hogy a tanárok több mint 80 százaléka nő, fizetésük pedig messze elmarad az európai normától). Vagyis a tanárok eleve óriási hátrányból indultak, amikor meg akarták nyerni maguknak a közvéleményt.

S mégis: alig néhány hónap alatt sikerült elérniük, hogy az egész ország figyelt rájuk, és tisztában volt legalább azzal (ha a részletekkel nem is), hogy az oktatásban óriási a probléma, hogy a gyerekek jövőjével játszik a kormány, és hogy azonnali változásokra van szükség. Meghallotta ezt majdnem mindenki, álltak tízezrek tüntetéseken esernyőkkel, volt sztrájk, polgári engedetlenség, nem mentek a diákok iskolába, volt minden, ami kell.

Egy dolog nem volt: érdemi eredményeket nem sikerült elérni.

És itt érdemes egy kicsit belehallgatni Balog Zoltán miniszter idei pedagógusköszöntő beszédébe.

“Az oktatás területe folyamatosan alakul, a XXI. században nem is lehet ez másként. Úton vagyunk. Közös munkával a kerekasztal mellett, a pedagógusokkal együtt igyekszünk meghozni a köznevelést érintő döntéseket. Bízom benne, hogy a növekvő anyagi megbecsülésen túl, ez a partnerség is egyre erősebb lesz és hogy ezt önök érzik. A 2010 előtti út többé nem volt járható, az új pedig formálódik. Vannak vitáink és vannak részeredményeink, de a célunk közös, hogy érdemes legyen Magyarországon jól tanítani a következő nemzedéket" - mondja Balog, cinkos mosollyal az arcán.

Kezdjük ott: a pedagógusnapi köszöntőt jellemzően az éppen regnáló köznevelési államtitkár szokta mondani. Palkovics László azonban nem az a figura, akitől manapság jó néven venné akár csak egyetlen tanár is, hogy a nevét a szájára veszi. Balog viszont olyan személy, akivel a pedagógusoknak minden igyekezetük ellenére mindeddig nem sikerült tárgyalniuk - legalábbis a saját elképzeléseik szerint nem. A miniszter ugyan járta egy ideig az országot, hogy meghallgassa a panaszokat (ennek eredményeit pedig valószínűleg egy nagyon mély fiókba süllyeszthette), de érdemi egyeztetésre a tiltakozó tanárokkal eddig nem ült le. (Tárgyal természetesen a Pedagógus Sztrájkbizottsággal, ennek eredményeit azonban még a szakszervezet is titkolja, rajtuk kívül fogalma sincs földi halandónak arról, hogy egyáltalán mire jutottak egymással).

Vagyis Balog az a személy, akiről a tiltakozások úgy, ahogy vannak, lepattannak.

Ha arról van szó, létrehoz egy köznevelési kerekasztalt, ahová a saját embereit és szervezeteit ülteti le, összeránt egy értekezletet a minisztérium által kinevezett igazgatóknak, hogy a fülükbe duruzsolja az ukázt, de a lényegi problémák, követelések őt magát elkerülik.

És ha mégsem így van, az még nagyobb baj: a kormány ugyanis amellett, hogy nem volt hajlandó tárgyalni a tiltakozókkal, több esetben is épp az ellenkezőjét tette annak, amit azok követeltek. Ha a központosítás megszüntetését követelték, akkor bejelentették a totális központosítást. Ha a tankönyvválasztás szabadsága mellett emeltek szót, még tovább szűkítették a tankönyvpiacot, és még inkább állami ellenőrzés alá vonták azt.

http://kettosmerce.blog.hu/2016/06/05/kinek_kell_unnepelni_a_pedagogusokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: részeredményeink, életpályamodell, tiltakozásuknak, magyarországon, demonstrációra, megszüntetését, pedagógusokkal, süllyeszthette, rendelkezésére, tankönyvpiacot, pedagógusoknak, megfélemlített, központosítást, megmutathassák, bevezetésével, belehallgatni, elképzeléseik, pedagógusokra, pedagógusnapi, bejelentették, tiltakozókkal, szakszervezet, természetesen, engedetlenség, központosítás, hagyományosan, pedagógusokat, pedagogusokat, oktatásügyben, megbecsülésen, mézesmadzagot, pedagógusnap, valószínűleg, egyeztetésre, közvéleményt, emlékeztetni, pedagógusnap amolyan, utolsó lehetőség, kormány elhúzza, tanárok orra, nyári szünetre, emberi erőforrások, cinikus köszöntésen, hangulatából nagyjából, eggyel korábbi, napon szokta, tanárokat arra, életpályamodell bevezetésével, tanári bérek, demonstrációra helyezték, hangsúlyt pedagógusnap, helyzet pedig, Balog Zoltán, Hoffmann Rózsa, Palkovics László, Pedagógus Sztrájkbizottsággal, Vagyis Balog,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png virág  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alvó cicák  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 19  Egy hatékony szolga  A jó emberek mindig szépek mar...  Jó éjszakát  Alázat  Elköszönt  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Neked tudnod kell  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Png nő  Mai harmónia kártyám  Éretlen vers  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Nem számIt  Hogy lehet megtartani  A másik dolog,  Örülök, hogy látlak!  Png férfi  Nem méltó hozzád  Kövesd a cowboyt!  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 21  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ágai Ágnes – Csendélet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A kételkedés kezelése  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Erdőn  Fekete-erdő desszert  Szívem tiéd  Ágai Ágnes – Csendélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A sors  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png csokor  Facebookon kaptam  Reggel van 
Bejegyzés Címkék
pedagógusnap amolyan, utolsó lehetőség, kormány elhúzza, tanárok orra, nyári szünetre, emberi erőforrások, cinikus köszöntésen, hangulatából nagyjából, eggyel korábbi, napon szokta, tanárokat arra, életpályamodell bevezetésével, tanári bérek, demonstrációra helyezték, hangsúlyt pedagógusnap, helyzet pedig, elmúlt három, tanárok látható, társadalom számára, kormány által, házuk táján, pedagógus szakma, tanárok több, európai normától, tanárok eleve, egész ország, oktatásban óriási, gyerekek jövőjével, diákok iskolába, kicsit belehallgatni, oktatás területe, kerekasztal mellett, pedagógusokkal együtt, köznevelést érintő, növekvő anyagi, 2010 előtti, célunk közös, következő nemzedéket&#8221, pedagógusnapi köszöntőt, éppen regnáló, szájára veszi, pedagógusoknak minden, saját elképzeléseik, miniszter ugyan, nagyon mély, tiltakozó tanárokkal, köznevelési kerekasztalt, saját embereit, minisztérium által, fülükbe duruzsolja, lényegi problémák, kormány ugyanis, ellenkezőjét tette, központosítás megszüntetését, totális központosítást, tankönyvválasztás szabadsága, részeredményeink, életpályamodell, tiltakozásuknak, magyarországon, demonstrációra, megszüntetését, pedagógusokkal, süllyeszthette, rendelkezésére, tankönyvpiacot, pedagógusoknak, megfélemlített, központosítást, megmutathassák, bevezetésével, belehallgatni, elképzeléseik, pedagógusokra, pedagógusnapi, bejelentették, tiltakozókkal, szakszervezet, természetesen, engedetlenség, központosítás, hagyományosan, pedagógusokat, pedagogusokat, oktatásügyben, megbecsülésen, mézesmadzagot, pedagógusnap, valószínűleg, egyeztetésre, közvéleményt, emlékeztetni, tiltakozások, változásokra, tüntetéseken, igazgatóknak, ellenkezőjét, szervezeteit, lakmuszpapír, részletekkel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.