Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fideszes puccstól tart Novák Előd – interjú
  2016-06-08 20:10:16, szerda
 
  Fideszes puccstól tart Novák Előd - interjú



Orbánék a szétlopott országban diktatúrát építenek és fennáll a veszélye annak, hogy demokratikus úton nem lesznek leválthatók - véli Novák Előd a Gépnarancsnak adott interjúban.


Szerző: Zsebesi Zsolt | 2016. február 23.


Novák Előd, a Jobbik alelnöke, oszággyűlési képviselő interjút ad a Gépnarancsnak - Fotó: Lengyel Gábor

A Gépnarancs Novák Előddel, a Jobbik alelnökével készíthetett interjút, melynek megszületése egy munkatársunk érdeme, aki korábbi írásában valótlan állításokat tett a politikusról a portálunkon. A Gépnarancs kérdéseit Zsebesi Zsolt tette fel a politikusnak a képviselői irodaházban.

****

- Mikor járt utoljára Moszkvában?

- Soha nem jártam Moszkvában.

- Talán, mert az oroszok nem látnák szívesen, amiért lebontatná a Szabadság téri Szovjet emlékművet?

- Nem, Kovács Béla szerint az oroszok meg is hívtak, hogy - ha már annyira támadom a Szabadság téri szovjet emlékművet - nézzem meg náluk a magyar katonasírokat. Azt válaszoltam neki viccesen, hogy köszönöm a meghívást, de amíg nem látok garanciát a visszaútra, addig nem áll módomban az invitálást elfogadni.

- Tényleg, miért támadja olyan vehemensen azt az emlékművet?

- Ez a téma nekem szívügyem, és örülök, hogy a Jobbik programjában is szerepel az emlékmű eltávolítása. Szerintem a Szabadság téri szovjet emlékmű nem említhető egy napon az oroszországi katonasírokkal, hiszen itt nincsenek sírok, csak önkényuralmi jelképek vannak a magyar szabadságról elnevezett téren.

- Érdemes ezzel hergelni az oroszokat?

- Véleményem szerint az emlékmű lebontása nem sérti az általunk tisztelt orosz féllel a viszonyunkat. Inkább csak az ügy rendezetlensége terheli meg a kapcsolatot. Ha a Jobbik hatalomra kerülne, rendezné is ezt a dolgot. A jog betűje szerint a kezdeményezés bejelentésétől számított két év elteltével akár egyoldalúan is áthelyezhetjük pl. a Szoborparkba, de meggyőződésem, hogy megállapodásra lehetne jutni, ahogy szerte az országban vannak hasonló önkormányzati kezdeményezések, melyeket az orosz fél mindig támogat.

- Mindeközben komoly irodalma van annak, hogy a Jobbikot az oroszok pénzelik.

- Ez teljesen légből kapott állítás. A Jobbikot nem pénzeli senki. Ha pénzelné, nem lennének például ilyen filléres médiagondjaink. Lenne már egy a Jobbikhoz köthető televízió, aminek a finanszírozása nem okozna gondot az oroszoknak, de ez nem merült fel a részükről, és mi sem fogadnánk el.

- Miért nem?

- Elvi okokból. Mi azt szorgalmazzuk, hogy szankcionálják, de legalább kerüljön nyilvánosságra, kit ki finanszíroz külföldről, és ne csak a pártok, hanem civil szervezetek esetében is. Külföldi pénzeken keresztül sok állam rendkívül nagy befolyással rendelkezik, főleg az Egyesült Államok, de más országok is. Láttunk ilyesmit az LMP-nél, de Bajnai Gordon alapítványánál is. Úgy vélem, hogy a magyar titkosszolgálat már régen feltárta volna, ha lenne ilyesmi a Jobbiknál, hiszen a kormánypártnak érdeke lenne a legveszélyesebb vetélytársát leleplezni. Egyébként sem lehetne 10 vagy 100 milliókat feltűnés beáramoltatni egy pártba.

- Ha az oroszok nem támogatják a Jobbikot, akkor miért olyan oroszbarát?

- Mert a Jobbik álláspontja világpolitikai kérdésekben sok esetben megegyezik az oroszokéval, például az ukrajnai konfliktus megítélésében sem Amerika oldalán állunk. Még ha árnyaltabb is a véleményünk, könnyen ránk lehet sütni, hogy Moszkva kiszolgálói vagyunk. Mondtak ilyet korábban rólunk Iránnal kapcsolatban is.

- És nem így van?

- Magam is számos esetben komoly emberjogi kritikákat fogalmaztam meg Iránnal kapcsolatban, például az internetcenzúrát illetően, amikor a magyar kormány hasonlókat akart, vagy részben már be is vezetett.

- Miért utasítják vissza vehemensen, miért ódzkodnak attól, hogy a Jobbik neonáci, vagy fasiszta párt?

- Mert nem vagyunk azok. Nem ódzkodunk ettől, tehát nem bátorság hiányában nem vállaljuk, hanem egyszerűen nem ez az önmeghatározása a pártnak. Ezek csak hamis bélyegek.

- Pedig lenne rá igény Magyarországon, Európában több tucat neonáci párt van, még parlamenti is.

- Az alapító nyilatkozatunk számomra a meghatározó. Ebben szó sincs fasizmusról, nácizmusról. A nemzeti radikalizmus szerepel benne, a keresztény eszmeiség és hasonlók. Meg lehet nézni, nem titkosítottuk 30 évre.

- Tehát nácik és fasiszták számára nincs belépés?

- Nem is jönnek ilyenek közénk. Pikáns viszont, hogy a DK-nak egy helyi alelnöke kéri a felvételét a Jobbikba, akivel le fogok ülni beszélni, de felvenni tagnak biztosan nem fogjuk, amit azonnal jeleztem is neki egy levélben. Aki még 2016-ban is Gyurcsány Ferenccel tartott, az nem léphet a Jobbik soraiba, nem dönthetnek pártunk jövőjéről. Érdekes, hogy ugyanazon a napon egy volt munkáspárti tag is kérte a felvételét. Azt Alapszabályunk is kizárja.

- Mivel magyarázza ezeket a jelentkezéseket?

- Ilyen érdekes folyamatot indított el Vona Gábor évértékelő beszéde arról, hogy építsünk hidat. Lehet, hogy ez túl jól is sikerült.

- Azért legalább a radikális jobboldali jelzőt nem tartja túlzónak?

- Az utóbbi időben nem így határozza meg magát a Jobbik, de azért nem sértődöm meg ezért a megnevezésért, sőt, én büszkén vállalom.

A Jobbik nem kommunista, nem fasiszta, nem nemzeti szocialista, de nem is demokrata

- Vona Gábor azt mondta a Jobbikról: ,,Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk". Ennek fényében kissé komikusnak tűnik a Jobbik retorikája a demokrácia védelmében.

- Vona Gábor ennél bővebben fogalmazott négy éve, mert mi ebben a típusú demokráciában nem hiszünk. A jelenlegi típusú demokrácia nem működik. És igen, a programunk is kimondja, hogy mi szeretnénk változtatni azon, hogy például jelenleg írni-olvasni nem tudók szavazatainak a megvásárlásával döntenek el választásokat. Tehát az alapfokú iskolai végzettséggel sem rendelkezőket mi kizárnánk a választók köréből.

- Ne haragudjon, akkor ki fog a Jobbikra szavazni?

- Hát, nem gondolnám, hogy a mi szavazóink a teljesen iskolázatlanok köréből kerülnének ki.

- Pedig az alacsony iskolázottságúak aránya elég magas a Jobbik támogatói között.

- Nem hiszem, hogy a mi pártunkra jellemzően az írni-olvasni sem tudó cigányok ezrei adnák a szavazataikat.

- Ami eléggé érthetetlen, hiszen a Jobbik nem cigányellenes párt, vagy igen?

- Nagyon sok riogatás folyik a körükben a Jobbikkal kapcsolatban.

- Önt igazolja, amikor az alacsony képzettségű, írni-olvasni alig tudó cigányok nem ismerik fel az érdekeiket és nem a Jobbikra szavaznak? Ebből kiindulva tartják őket alkalmatlannak a szavazati jogra?

- Azt nem lehet mondani, hogy cigányok egyáltalán nem szavaznak a Jobbikra. Vannak teljesen cigányok lakta választókerületek. Nem mondom, hogy ott is megnyerjük a választásokat, de nagyon komoly támogatottsága van a Jobbiknak ott is. Szeretnének ők is rendet, szeretnének kitörni és nem hisznek a kizárólag pénzlenyúlást szolgáló cigány integrációs mesékben. Mégis úgy gondolom, hogy addig, amíg néhány kiló krumpliért, vagy pár mázsa tűzifáért szavaz valaki, nem kellene megadni neki a jogot a részvételre a választáson.

- Igaz-e, hogy miközben Vona Gábor néppárttá akarja változtatni a Jobbikot, Ön a radikális irányzatot képviseli?

- Ebben van némi igazság, de nem lehet azt mondani, hogy én a néppártosodást ellenezném.

- Amennyiben?

- Amennyiben ez azt jelenti, hogy ki kell szélesíteni a programunkat, és nem csak a korábbi rétegüzenetekben kell megnyilvánulnunk, mivel a második legerősebb párt vagyunk, ezért kíváncsiak az emberek az álláspontunkra minden kérdésben.

- Hogyan jutnak el az emberekhez?

- Mi valódi nemzeti konzultációt kezdünk a választókkal. Például a korrupcióról, amit mi politikusbűnözésnek is nevezünk. Konzultációt hirdettünk meg az oktatásügyben és az egészségügyben is, utóbbi területen például korábban nem volt markáns álláspontja a Jobbiknak.

- Tehát épülnek a hidak, de egyelőre nem könyveltek el nagy sikereket a néppártosodási programjukkal. A Jobbik csak azért lehet a második legerősebb párt 12 százalékkal is, mert az MSZP támogatottsága a mélypontjára süllyedt.

- Szerintünk nagyon komoly előrelépés, hogy egy nemzeti radikális programmal a régi MIÉP-es 5 százalékos támogatottságról sikerült 15-20 százalékig jutni.

- Ez nem lesz elég választást nyerni.

- De amióta a második erő lettünk, és a Fidesz kihívóivá léptünk elő, azóta joggal számíthatunk az irányunkba csak másod-, vagy harmadpreferenciás szavazókra is, akik jelenleg talán még más pártot választanak, mint például az MSZP-t, de ha mi tudunk a választásokra úgy rákanyarodni, hogy mi vagyunk a váltópárt, akkor az egyébként a többségben lévő kormányváltó hangulat hullámán megnyerhetjük a választást.
novakelodegy

Novák Előd pártja választási esélyeiről beszél a Gépnarancsnak adott interjújában - Fotó: Lengyel Gábor

- Lesz-e ilyen választói akarat 2018-ban?

- Lehet, hogy sok mindenben nem értünk egyet a ránk szavazókkal, mint ahogy ez Tapolcán történt, ahol az vált döntő szemponttá, hogy ki az, aki le tudja váltani a Fideszt. Hogy ez így lehetett, ahhoz az kellett, hogy jelentősen csökkenjen a Jobbik elutasítottsága a szavazók körében, és ezt tapasztaltuk. Ebben nyilván nagy szerepe van, hogy még nem kormányoztunk, de másrészről annak ellenére van így, hogy a kampányban szélsőséges vádakkal illettek bennünket, amelyek jelentős hátrányt okoztak.

- Tehát győzelmet várnak 2018-ban.

- Ezt kell kitűzzük célként, ezért dolgozunk. Mi abban bízunk, hogy a kormányváltó hangulat megmarad és - bár a Fidesz már 2014-ben is a saját javára torzította a választási törvényt, fantompártokat finanszírozott, fortyogott Kubatov Gábor boszorkánykonyhája - mégis meg fogjuk tudni nyerni a választást.

- Tehát Önök abban bíznak, hogy egy sima választási győzelemmel el lehet küldeni Orbán Viktort és pártját a hatalomból? Elég egy négyzetméteren, a függöny mögött, bátran az urnába csúsztatni egy jól kitöltött szavazócédulát, és a hatalom az Önök ölébe pottyan?

- Pontosan. Veszprémben és Tapolcán is megmutattuk, hogy van erre lehetőség, még ha a Fidesz vezeti is a népszerűségi listákat. A kormányváltást akarók összességében többen vannak.

- De ezek nem mind jobbikos szavazók.

- A Jobbik viszont egyre több helyen bizonyítja a gyakorlatban, hogy képes a kormányzásra, a párt értelmiségi holdudvara is rohamosan nő, tehát mindaz, ami eddig akadálya lehetett egy jobbikos kormány sikerének, az megszűnt. Ráadásul kiderült, hogy egy jobbikos program, mint amilyen akár az illegális bevándorlókkal kapcsolatos elképzeléseink, az kormányprogrammá válhat.

- Nincs a Jobbiknak B-terve?

- Miért?

- Mi lesz, ha a választások előestéjén találnak még három állítólagos orosz kémet a Jobbik soraiban, vagy a közszolgálati televízió bemutatja a Jobbik számlájára érkezett moszkvai átutalások állítólagos másolatát? Önök mondják, hogy orbáni diktatúra van, akkor miért hiszik, hogy demokratikus választások lesznek, ahol a Fideszen kívül más is nyerhet?

- Valódi a veszélye annak, hogy Orbánék, mivel szétlopták az országot és úgy érzik, hogy csak előre menekülhetnek, végül is egy olyan diktatúrát építenek ki, amelyben nem lehet őket demokratikus úton leváltani. Erre utal, hogy már a választási törvényt is úgy módosították, hogy az az ő érdekeiket szolgálja, lásd a választási körzetek önkényes átrajzolását Kubatov-listák alapján. A külföldre távozott gazdasági menekültjeink levélben történő szavazásának ellehetetlenítése is ide sorolható, mivel a csalódott emigránsok nyilván nem rájuk szavaztak volna.

- A terrorveszélyre hivatkozó alkotmánymódosítást is ezért nem támogatják?

- A terrorveszélyhelyzet is ilyen, igaz, hogy ha tényleg életbe léptetnének ilyen jogkorlátozásokat, az polgárháborús veszélyt jelentene, de - igen, el kell ismerni - az ördög nem alszik. Nem zárhatjuk ki, hogy Orbán Viktorék még erre is képesek. Ezért is lépünk fel az alkotmánymódosításnak a Fidesz által javasolt formája ellen, amely olyan jogkorlátozásokat vezethetne be a kormány hatáskörében, amelyek teljesen elfogadhatatlanok. Nem tartjuk indokoltnak a sajtó fölötti irányítás átvételét vagy a kijárási tilalmat. A mi kompromisszumos javaslatunk nem adna ilyen túlzó jogköröket a kormánynak, és azt is legfeljebb három napig, ami után a parlamentnek kellene ezeket megerősíteni minősített, 4/5-ös többséggel.

- Az Ön által leírt nem demokratikus viszonyok között, ahol nincsenek egyenlő versenyfeltételek, emiatt nem is beszélhetünk igazi parlamenti demokráciáról, mi értelme van a Jobbik országgyűlési hiperaktivitásának?

- Ez a köreinkben is felmerül mindig, a frakcióüléseken és másutt, hogy mennyire érdemes a parlamenti munkába ennyi energiát fektetni, amikor például megszüntették a parlamenti közvetítéseket. A dilemma valódi, és napirenden van a Jobbikban. A viták nélküli, tömbösített szavazásokkal, majd a kiüresített vitákkal már nem a régi az Országgyűlés. Most annyi lehetőségünk van, hogy a jelentősebb parlamenti felszólalásokat feltesszük internetre, ahol több ezren nézik meg. Ugyanakkor jelenleg az a véleményünk, hogy nem mondhatunk le arról a nyilvánosságról, amit a parlamenti szereplés így is ad, akár csak néhány perces személyes vita okán a kormányfővel, ami valahogy csak belekerül néhány híradóba.

- A nyilvánossághoz eljutásra ott van a Kuruc.info. Milyen a viszonyuk velük?

- Elég jó a kapcsolatunk a Kuruc.infóval, amely a Jobbikhoz közel álló, de mégis független média, mint amilyen az Alfahír is. A Kuruc.info a jobboldal legolvasottabb hírportálja és amikor még én voltam a Jobbik sajtófőnöke, akkor kifejezetten az volt a feladatom, hogy jó kapcsolatot építsek ki vele. Nyilván más médiumokkal is, de a Kuruc.infóval ez jobban sikerült. Erre továbbra is törekszünk, magam is küldök exkluzív információkat nekik a parlamenti ülésteremből.

A Fidesz a Jobbik programját valósítja meg?

- Vona Gábor szerint a Fidesz a Jobbik programját valósítja meg és Orbán Viktor jobbikos, csak még nem tud róla.

- Mi igazából azt szoktuk mondani, hogy az emberek kétharmada jobbikos, csak még nem mindegyikük tud róla. Abban hiszünk, hogy eljön az az idő, amikor az ország lakosságának többségéhez eljutnak a korrekt információk a Jobbikról, s azt előítéletektől mentesen fogadják majd el.

- Akkor Orbán mégsem jobbikos?

- Szerintem Orbán Viktor jobbikosként nyilvánul meg az Európai Unióval szemben, de valójában baloldali politikát valósít meg. A gazdasági szabadságharc színjáték, Orbán szavai köszönő viszonyban sincsenek a tetteivel, amit egyébként maga is elismert, amikor a külföldi befektetőknek azt mondta a Wikileaks dokumentumai szerint, hogy arra figyeljenek, amit tesz, és ne arra, amit a megválasztásáért mond.

- Az nem igaz, hogy a Fidesz - némi fáziskéséssel ugyan -, de követi a Jobbik programját és a különbség csak a megvalósítás időzítésében van?

- Ez csak egy szűk területen van így. A legtöbb esetben, amikor követik a Jobbik politikáját, akkor gyakran csak látszatintézkedéseket tesznek és radikalizmusban elmaradnak a Jobbik irányvonala mögött.

- Tehát csak látszólagos az egybeesés?

- Azt se felejtsük el, hogy a Fidesz nagy fordulat után van, hiszen 2000-ben Orbán Viktor még a Liberális Internacionálé alelnöke volt, most pedig illiberális demokráciáról beszél. Még most is sértésnek venném, és nem tudnám a politológusi véleménynyilvánítás kategóriájába sorolni a megállapítást, hogy a Fidesz és a Jobbik ideológiája azonos lenne.

- Mi lehet ennek az oka?

- Orbán Viktor abban a társadalmi rendszerben szocializálódott, amelynek most a másolatát építi. Rákosi alkotmányának helyére egy ugyancsak egyetlen párt által megszavazott alaptörvény került, miközben a hozzánk hasonló rendszerváltó országok közül egyetlen egy sem volt olyan, ahol kizárólag a kormánypárt szavazataival fogadták volna el az alkotmányt. Mindenütt érezték, hogy szélesebb legitimációra van szükség. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében a Fidesz viszont minden jobbikos módosító indítványt elvetett az alkotmány vitájában, amelyben a többi ellenzéki párttól eltérően a Jobbik részt vett.

- Mégis azt lehet tapasztalni, hogy egyre gyakoribb az együttműködés, főleg a parlamentben a Jobbik és a Fidesz között.

- Mi nem utasítunk el zsigerből minden kormányjavaslatot, még egy alkotmánymódosítást sem. Amióta megdőlt a parlamentben a Fidesz kétharmada, azóta ők is készek tárgyalóasztalhoz ülni. Mi konstruktív ellenzékként akarunk viselkedni.

- Vagyis nem cáfolja az együttműködési készséget.

- Számos kérdésben eltér a véleményünk még az illegális bevándorlás ügyében is, így például a visszatoloncolásban, vagy mi önkéntes alapkiképzéssel szeretnénk a honvédség szükséges létszámát biztosítani. Szeretnénk önálló határőrséget. Ezeket a Fidesz elutasítja, tehát vannak markáns különbségek. Ne felejtsük el, hogy kezdetben a Fidesz letelepítő táborokat akart építeni, a kiskorú migránsok iskoláztatását akarta megoldani, és csak a Jobbik nyomására változtatott ezeken a terveken.

- A Jobbik lényegében ugyanazt az álláspontot képviseli menekültügyben, mint a Fidesz, hogy az általuk ,,migránsválságnak" nevezett ügy és az abból eredő terrorveszély lenne az ország legfontosabb problémája. Mire alapozzák ezt? Terrornak semmi nyoma, gyakorlatilag nincs migráns az országban.

- A programunkban mi a népességfogyást tekintjük a legnagyobb problémának. Való igaz azonban, hogy az egyik legfontosabbnak a migrációs problémát tartjuk, amiben nem szeretnénk minden áron a kormányra licitálni, csak azért, mert mi elvileg jobbra állunk a kormánytól.

Menekültválság: a Jobbik politikáját valósítja meg a kormány

- Úgy tűnik, hogy a Jobbik ebben a kérdésben is együttműködik a kormánnyal.

- Sikerült a kormányt egy olyan irányba terelni, ami szerintünk nagyjából jó, ide értem a kerítés építését és a hadsereg igénybevételét határvédelmi célokra. Történt ez azután, hogy a kezdeti elzárkózást követően, a kormány elfogadta a Jobbik irányvonalát, és a konkrét döntésekhez a Jobbik biztosította a kétharmadot.

- Önök bevándorlókról beszélnek, pedig a menekültek csak átvonultak Magyarországon.

- Igen, de nem tudjuk, mikor fogják őket visszatoloncolni. Nem lehet tudni, hogy az újabb és újabb kerítések miatt mikor lesz Magyarország megint könnyebb célpont. A magyar hadsereg jelenleg létszámban sem lenne képes az ország egész határát megvédeni a migránsoktól. Magyarországnak nagyon komoly problémái lehetnek még határvédelmi kérdésben.

- Ön szerint az 500 ezer halottat és 6 millió menekültet előidéző szíriai polgárháború elől menekülő fiatal fegyvertelen férfiakkal, nőkkel és gyerekekkel szemben kellene a magyar hadsereget bevetni a határainkon?

- Hát, azért láttunk már náluk machetéket, láttuk a robbantásaikat is. Azon kívül pedig a legnagyobb arányban fiatal férfiak jönnek, akiknek normális esetben meg kellene védeniük a saját hazájukat - akár Szíriában. Ehhez képest azt várják, hogy mi védjük meg az ő hazájukat, mi kockáztassunk, ők inkább idejönnek boldogulni.

- Akkor mit kellene tenni?

- Szerintem egyrészt nem kellene a NATO-nak, az Egyesült Államoknak beavatkozni ezekben az országokban, másrészt semmiképpen nem magyar felelősség ez. Akik idejönnek, azok már nem menekültek. Menekültek csak addig voltak, amíg át nem értek Törökországba. Onnantól kezdve, több európai országon átmasírozva, mire ideérnek, már nem lehet rájuk úgy tekinteni, mint menekültekre.

- Miért?

- Személyes tapasztalataimra támaszkodva - voltam a bicskei befogadó állomáson is önkéntes segítő - azt állítom, hogy nem lehet menekülteknek tekinteni azokat, akik Magyarországon át akarnak masírozni, vagy akár itt akarnak letelepedni. Egyébként a nyugat nyilván azokat fogja hozzánk visszaküldeni, akikkel abszolút nem tud mit kezdeni. Kétségünk ne legyen afelől, hogy azokat kapjuk meg, akik a legkisebb hajlandóságot mutatják a beilleszkedésre.

- Nyugat-Európa, valójában Németország a háborús menekülteket fogadja be és a gazdasági menekülteket akarja visszaküldeni. Ezzel szemben Magyarország senkit nem akar, egy embert sem befogadni, amit Orbán Viktor elég világosan megfogalmazott.

- Izraelt miért nem vesszük ide?

- Mi köze ehhez Izraelnek?

- Egy sokkal közelebbi ország a válságövezethez, Szíriával is szomszédos. Biztonságos államnak mondják, hasonló kultúrával. Menjenek oda!

- Feltétlenül meg fogjuk ezt kérdezni az izraeli nagykövettől...

- Rendben, de más országoknak van szerepük ezekben a háborúkban és egyébként miért kell Európáig elgyalogolniuk a menekülteknek? Miért nem mennek hasonló kultúrkörű, hasonló nyelvű országokba, mint például Szaúdi-Arábia, ahol lenne lehetőségük a tényleges beilleszkedésre? Magyarországnak ebben nincs felelőssége, és ha humánus szempontok meg is jelennek valamilyen mértékben mindannyiunkban, nekünk az elsődleges feladatunk a magyar nemzet továbbélésének biztosítása, a magyar emberek életlehetőségeinek biztosítása. Komoly veszélyt jelent az a százmilliós foglaló áradat, amivel Európa nem fog tudni mit kezdeni. Nem tudunk a világ megváltói lenni. Ezek meghaladják a magyarság erejét.

- Ez azért vicces, mert mint említettem, senkit sem fogadunk be, tehát még azt sem mondhatjuk, hogy az erőnkhöz, a lehetőségeinkhez mérten - ha keveset is - teszünk valamit. Orbán Viktor videójából kiderül a lényeg. Nem akarunk senkit befogadni és ezt tanácsoljuk Európának is.

- Én ezt el tudom fogadni. El tudom fogadni például azért, mert nem lehet megállapítani, hogy ki szír és ki nem. Nincs erőforrás annak felmérésére, hogy ki jelent nemzetbiztonsági kockázatot és ki nem. Meg kell húzni egy vonalat és inkább azt az üzenetet kell küldeni nekik valóban, hogy Magyarország nem hajlandó befogadni ezeket az embereket, mert sokkal veszélyesebb Merkel üzenete, hogy mindenkit befogadunk, aki lényegében üldözöttnek minősíti magát.

- Nemzetközi konvenciók írják elő a kötelező magatartást ilyen esetekre.

- Csakhogy szerintünk, amire ideérnek, már nem menekültek. Például, ha Ukrajnában kiszélesedne a háború, akkor ránk közvetlen felelősség hárulna egy szomszédos állam esetén, akkor nehezebb lenne azt mondani, hogy nekünk nem kell befogadni az ukrán menekülteket. Szerencsére most közvetlenül nem minket súlyt a történelem vihara. Legyen ez a szomszédos országok problémája! Oldja meg például Szaúd-Arábia és Izrael!
menekultkep

Az év sajtófotója Warren Richardson ausztrál fotóriporter képe: egy menekült átnyújtja kisbabáját a magyar drótkerítésen a határon, 2015 nyarán, egy holdvilágos éjszakán.

Zsidózás és cigányozás

- Az utóbbi időben mintha kevesebb lenne a párt részéről a zsidózás és a cigányozás. Ezek helyét átvette a migránsozás.

- Már a kérdést is elutasítom. Mi korábban sem cigányoztunk, nem zsidóztunk, még akkor sem, ha a cigány tematikával foglalkoztunk.
novakelodketto

Fotó: Lengyel Gábor

- Pedig arról beszélt, hogy megvonná az írni-olvasni nem tudók szavazati jogát, és itt jellemzően cigányokról van szó, ha nem is kizárólag.

- Cigányozásnak azt nevezném, ha valaki általánosítva elítélően elkezdi szidni a cigányokat. A cigánybűnözés kifejezést nem találom általánosítónak, mivel ha politikusbűnözésről beszélünk, akkor sem gondoljuk, hogy minden politikus bűnöző. A fiatalkorú bűnözés sem azt jelenti, hogy minden fiatalkorú bűnöző. Vannak olyan bűncselekmények, amelyek a politikusokra jellemzők, és ezek jellemzően nem színesfémlopások, hanem mondjuk doktori disszertációk eltulajdonítása, gondoljunk csak a Schmitt Pál esetére.

- Akkor mi a Jobbik álláspontja a cigányokkal kapcsolatban?

- Fel kell őket zárkóztatni, ami akár több generáción keresztül is eltarthat, és amiben nagy szerepük kellene legyen a bentlakásos iskoláknak. Ide kell őket beterelni, mégpedig kötelező erővel, mert aki nem fogadja el ezt, az elesik a szociális juttatásoktól.

- Tehát önök a felzárkóztatás eszközének tartják a szegregációt?

- Ebben látok némi provokációt, de igen, így is lehet mondani. Tehát a bentlakásos iskolákat, ahol például van már ilyen működő megoldás, a tanulók egy szakmát is kapnak. Emellett nagyon kemény dolgokra kell itt megtanítani a gyerekeket, mint például a fogmosás, vagy a munka tisztelete, mivel ezeknek a gyerekeknek a családjában nem ismert ez a modell, tehát ők olyan környezetben nőnének fel, ahol senki nem dolgozik. Alapvető szocializációs példamutatás hiányában szenvednek ezek a gyerekek.

- A kötelező szegregáció lenne a megoldás?

- A mi felfogásunk szerint, ez a szegregáció egy hatósági döntés következménye, nem a szülő mondaná meg, hogy szerinte kell-e ilyesmi, vagy nem. Annak a mintájára, ahogy ez a sajátos nevelési igényűeknél is történik, amikor egy szaktestület dönt. Így kellene itt is, párhuzamosan a családi pótlékot elvonni, hiszen valamiből ezt finanszírozni kell. Tehát - szerintünk - a szegregáció azokat is segíti, akiket érint, még akkor is, ha az ember elsődlegesen azokért aggódik, akik a tehetségük alapján szeretnének érvényesülni, de nem tudnak, mert a tanárok a fegyelmezéssel vannak elfoglalva. Spontán szegregáció most is van, amikor aki teheti, elviszi a gyerekeit olyan iskolákba, ahol nincs annyi elmaradottan szocializált tanuló, jellemzően cigány gyerek, akik hátráltatják az oktatást.

- Akkor ez, akárhogy kerülgetjük faji alapú szegregáció.

- Nem. Lehet persze statisztikákat felmutatni, hogy végül is szinte mindenki cigány lesz ezek között néhány településen. De hát az már ma is valóság, hogy néhány településen az iskolába csak cigány gyerek jár. De ha már pedagógusoktól is azt hallom, hogy az ottani munkához teljesen felesleges az ő szakképzettségük, mert elég lenne két villanypásztor, akkor az nagyon kiábrándító. Ennek így tovább nincs értelme.

- Ön gyakran emleget holokausztbizniszt.

- Holokauszt-iparról szoktam beszélni, ami valóban létezik. Erről lehet olvasni Norman G. Finkelstein könyvében, amelynek a címe: A Holkauszt-ipar. Maga Imre Kertész is azt mondta, hogy holokausztipar létezik.

- Miért Imre Kertészt mond?

- Mert ő is nyilatkozott egyszer, hogy nem szeretné, hogy magyarnak bélyegezzék. Szóval, a holokausztipar létezik, és hullarablásnak is nevezhetjük, amit főleg kárpótlások címén folytatnak. De idetartozik az is, ami a filmiparban történik, ahol kissé elcsépelt már a holokauszt témája, miközben számos más történelmi tematikájú film nem kap lehetőséget.

- Mikre gondol?

- A Saul fia helyett például miért nem a Lovasíjász megtekintését teszi lehetővé a diákoknak közpénzből a kormány? Ez egy választás kérdése: a nemzeti büszkeségtudatot szeretnénk erősíteni, vagy a nemzeti bűntudatot?

- Nem teng túl a nemzeti bűntudat Magyarországon.

- Az éves magyar költségvetésben évről-évre az 1947-es párizsi békeszerződésből eredő jóvátételre egy soron több, mint egymilliárd forintos jóvátétel szerepel, az egy nagyon komoly, azt mondom holokausztipar. Ilyen alapon még nagyon sokan nyújthatnának be történelmi alapon kárpótlási igényt. És nem látjuk, hogy meddig kell ezt még fizetnünk, az idők végezetéig, a leszármazottaknak, a szervezeteiknek. És ezek nem is csökkennek évről-évre, például a természetes elhalálozások miatt. Azt kell mondjam, sajnos rátelepült erre egy iparág, és a pénzek a legkevésbé az áldozatokhoz jutnak el.

- Vannak nemzetközi adatok a zsidó kárpótlás mértékéről, és ezek szerint Németországban, ahol a legtöbb kifizetés volt ezen a címen, az elkobzott zsidó vagyonok értékének 15 százalékát fizették ki eddig kárpótlásként. Ugyanez a szám Kelet-Európában 5 százalék.

- Nem tudom, hogy mennyire valódiak ezek az adatok, és azt hiszem, ebben nehezen lehet igazságot tenni, mint ahogy azt sem lehet megmondani, hogy a tatárjáráskor mennyire rabolták ki Magyarországot.

- A tatárjárás hogyan jön ide?

- Csak az abszurditás okán, hogy a zsidó kárpótlás esetében sem lehet tudni, hogy meddig kell fizetni és meddig kell a fiatalokba a bűnös nemzet érzését sulykolni.

- A holokauszt esetében a magyar államnak van egy konkrét felelőssége, mivel a deportáltak és haláltáborban megsemmisített emberek, zsidó származású, vagy zsidó vallású, esetleg cigány származású, keresztény vallású magyar állampolgárok voltak, pont úgy, ahogy Ön még én, akiket a saját hazájuk, az államuk nem védett meg, sőt, megsemmisülésre ítélt.

- Ebbe most ne menjünk bele, mert sok egyéb példát lehetne hozni a szocializmus éveiből, ami alapján nem jár kárpótlás. Azon kívül, hogy egy megszállás alatt álló országnak mennyiben volt ebben felelőssége, inkább a történészekre tartozik és nem az államháztartásért felelős államtitkár hatáskörébe.

- Vagyis?

- Mi a Jobbikkal szeretnénk kitörni ebből a cigány, homoszexuális, zsidó háromszögből, amibe az ellenfeleink igyekeznek beletolni folyton a folyamatos célirányos kérdésekkel. A mi politikánk nem erről szól, bár nem rejtjük véka alá markáns véleményünket. Néppártként azt szeretnénk bizonyítani, hogy az élet minden területén van szakpolitikai programunk. Az ilyen provokációkat nem szeretjük.

- A Holokauszt sorsfordító történelmi esemény.

- Magyarországon a zsidókhoz való viszony a politika origója, annál nagyobb bélyeget nem lehet elképzelni, mint hogy valaki nem szereti a zsidókat. Én sokkal jobban megbotránkozom azon, ha valaki nem szereti a szilvás gombócot. Nem helyes, hogy a politikai életnek egy ilyen dolog áll az origójában. Sokkal fontosabb a zsidósághoz való viszonynál az, hogy például valaki szorgalmas-e vagy nem. Ezeket a klasszikus értékeket a közélet és a politika sem becsüli meg. A holokauszttal szemben a magyarság legnagyobb tragédiája szerintem Trianon, amivel kapcsolatban viszont inkább azt halljuk, hogy a fájó sebeket nem szabad feltépni, jobb elfelejteni, régen volt. A magyarság tragédiája kapcsán ezt halljuk, a zsidóság tragédiájával kapcsolatban meg nem ezt.

- A holokauszt kapcsán csak az utolsó szó jogán annyit, hogy mi - Önnel szemben - ezt a magyarság tragédiájának tartjuk.

- Van bizonyos átfedés, de én úgy definiálnám, hogy a magyarság tragédiája Trianon, a zsidóságé a holokauszt.

A Jobbik demokráciája

- OK. Beszéljünk másról! Miközben Orbán Viktor diktatórikus törekvéseit ostorozza a Jobbik, nehezen érthető a szimpátia Oroszország iránt, ahol az egypárti diktatúra már másfél évtizede a valóság, ahol Medvegyev és Putyin váltogatják egymást a kormányfői és az elnöki poszton.

- Annyira nem követem nyomon az orosz belpolitikát, nem is szeretnék belefolyni orosz belügyekbe. Mégis, külpolitikai viszonylatban jó szívvel tekintünk Oroszországra, mint az Egyesült Államok ellenpontjára. Nekünk elsősorban a gazdasági érdekeinket kell nézni és abban a keleti piacok felé nyitás nagyon fontos. Ha ki akarjuk egyensúlyozni az egyoldalú nyugati függőséget, akkor vitán felül áll, hogy Oroszország felé nyitni kell.

- Ebből le lehet vonni azt a következtetést, hogy ha a Jobbik kerülne kormányra, akkor kilépne a NATO-ból?

- Nem. Ez jelenleg nem szerepel a párt programjában.

- A jelenlegen van a hangsúly?

- Hát természetesen változhat a helyzet ebben a kérdésben. Én magam erősen a függetlenség.párti vonulatot képviselem még a Jobbikon belül is, bár maga a Jobbik is egy függetlenség-párti mozgalom. Én már 1997-ben is a NATO-belépés ellen kampányoltam a népszavazás alkalmával, 17 évesen. Az én politikai eszmélésem ebben a szellemben született. A NATO-ellenesség, illetve a függetlenségi eszme jelentős mértékben meghatározza az én politikai identitásomat.

- Miért?

- Mert a márciusi ifjak és az '56-os pesti srácok a példaképeim, és az ő követeléseik lényege is az volt, hogy Magyarországnak függetlennek kell lennie. Úgy katonailag, mint egyébként politikailag. Az Európai Unió a nemzeti szuverenitás olyan fokú felszámolására tör, ami ellen mindenképpen fel kell lépni.

- Hogyan kellene fellépni?

- Sokak szerint ezt a csatlakozási szerződés újratárgyalásával is el lehet érni, ám legyen, próbáljuk meg! Viszont az én szent meggyőződésem, hogy Magyarországnak már az unió utáni életre kell felkészülnie. Ezzel nem azt mondom, hogy az egyik napról a másikra ki kell lépni. Ezt én sem mondom, bár a leginkább unióellenes álláspontot képviselem a pártban, amelynek egyébként már a kezdetkor megvolt az a célkitűzése, hogy magát EU-ellenesnek fogalmazza meg.

- Magyarország az EU-tagság egyik legnagyobb haszonélvezője.

- Mi úgy véljük, hogy Magyarország lényegében elszenvedője volt az uniós csatlakoztatásnak, még ha önmagában nettó támogatottak is vagyunk, ami nem vitatható, mint ahogy az sem, hogy ezek az uniós támogatási pénzek a multiknál landolnak vagy különböző önkormányzati presztízs-beruházásokra költik őket - munkahelyteremtés helyett. Mindeközben nem tudunk az EU szabályai miatt olyan környezetet teremteni itthon - például megmenteni egy Malévet -, ami a magyar érdekeket szolgálja. Az EU-s források egyébként a többi tagország adófizetőinek a pénzét jelentik, amit egy bürokratikus rendszerben osztanak újra, és itt Magyarország többet kap, mint amennyit befizet, de ennek nagy ára van, hogy csak egyet említsek: elesik a vámbevételektől.

- Hogy az uniós pénzeket rosszul használjuk fel, az nem az EU, hanem a kormány hibája.

- Az igaz, de én arról is beszélek, hogy az EU megszabja ezeknek a pénzeknek a felhasználhatósági körét. Maga Orbán Viktor plagizálta legutóbb megint a Jobbik jelszavát, amikor azt mondta a parlamentben, hogy ,,ha munka van, minden van". A Jobbik ezért a munkahelyteremtést forszírozza, ami az adóbevételek növekedését eredményezi, amiből el lehet tartani a nagy rendszereket, az oktatást, az egészségügyet. Mi ennek rendeljük alá a külkapcsolatainkat, Oroszországgal és az EU-val is.

- Tehát a Jobbik az egyoldalú nyugati függést azzal szeretné lazítani, hogy függőséget hoz létre Oroszországtól?

- Lényegében az egyoldalú függőséget már ezzel fel lehetne számolni, és jobb tárgyalási pozícióink lennének. Nem szeretnénk a nyugat-európai kapcsolatainkat felszámolni, hiszen egy EU utáni korszakba is lehet bilaterális kapcsolatokat építeni a nyugati világ országaival, hiszen az EU előtt is volt élet és volt külkereskedelem, még a nyugati munkavállalóink helyeit is meg lehet őrizni, hiszen ezekre a magyar munkavállalókra elsősorban a nyugati országoknak van szükségük. Bár a Jobbik nyilván azt szeretné, hogy mindenki itthon találjon munkát.

- A két pólusú világ jobbikos álma megvalósulóba van, annyiban, hogy megint az orosz-amerikai szembenállás határozza meg a nemzetközi politikát. Csakhogy Magyarország a NATO tagja, nem látszik sok manőverezési lehetősége a két tábor között, főleg annak fényében, hogy nő az amerikai jelenlét Kelet-Európában és Magyarországon is, folyik a felvonulás Oroszország ellen.

- Az amerikaiak már itt vannak, a pápai támaszponton már alig lehet magyar szót hallani, készen állnak az intervenciós erők fogadására, angol nyelven folyik a kiképzés is. Ez súlyos probléma. Az, hogy Magyarország ilyen felvonulási és ütköző területté válik, nem a magyarság érdeke, nagyon komoly katonapolitikai kockázatot jelent. A magyar katonák idegen érdekeket szolgálnak szerepvállalásaikkal már a külföldi ,,missziókban", többnyire megszállásokban is, amikkel szintén növeljük Magyarország nemzetbiztonsági kockázatát, a terrorfenyegetettséget. Másrészt nem magyar érdek, amit a magyar honvédek művelnek, mondjuk Afganisztánban. Ahelyett a magyar határon kellene szembe szállniuk az afgán kontinensfoglalókkal.

- Melyik ország lenne a független Magyarország számára a mintaország Európában?

- Például Svájc vagy Norvégia. Ezek olyan, az Európai Unión kívüli országok, amelyek ugyanakkor együttműködnek az EU-val.

- Ezek Magyarországnál jóval gazdagabb országok.

- Talán éppen ezért, kérdés, hogy mi az ok, és mi az okozat. Persze a Magyarországtól nyugatra fekvő valamennyi ország nálunk könnyebb helyzetben volt és most is abban van a bevándorlási válságban is, bár most annak a levét isszák, hogy ott nagyobb jólét van, és ha a kapuk nyitva vannak, akkor a migránsok ezeket az országokat választják.

- Mik lennének a Jobbik demokráciájának a jegyei, már azon kívül, hogy ez az analfabétákat nem illetné meg?

- Csak a szavazati jogot vonnánk meg tőlük, az emberi jogaikat nem. A legfontosabb szerintünk, hogy senki nem fog hátrányt szenvedni azért, mert nem szimpatizál a Jobbikkal. Jelenleg olyan rendszerben élünk, ahol az boldogul, aki jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik. Ennek véget kell vetni. Helyette olyan rendszer kell, ahol nem a tehetősek, hanem a tehetségesek jutnak előre. Egy igazságosabb Magyarországot szeretnénk.

- És ez a mai nem olyan?

- A jelenlegi demokrácia azért sem működik, mert a média nem tekinthető teljes mértékig szabadnak. A közmédia pártmédiaként működik, internetcenzúrát lehetővé tevő gumiparagrafusok vannak érvényben, nincs Magyarországon oknyomozó újságírás, szabad véleménynyilvánítás olyan mértékben, amilyenben egy demokráciában kellene. Ha a médiát ellenőrző legfelsőbb testületben, a Médiatanácsban már nem kap minden ellenzéki párt helyet, hanem csak a Fidesz, az nagyon komoly jogsérelem. Olyan, mintha a szavazatszámláló bizottságokban csak a Fidesz delegáltjainak lenne helye.

- Ma van félnivalója bárkinek Magyarországon?

- Az értelmiségi holdudvarunkban gyakran tapasztaljuk, hogy nem mernek eljönni a rendezvényeinkre, még egy Vona Gábor-évértékelőre sem, mert félnek a retorzióktól, hogy a média kipécézi őket. Szerintünk az nem helyes, hogy pártszimpátia miatt egy színészt a kirekesztés, a megbélyegzés, vagy akár az elbocsátás fenyegeti. Mi olyan világot, olyan Magyarországot szeretnénk teremteni, ahol a párthovatartozás nem határozza meg a szakmai előmenetelt.

- Az a bizonyos liberális demokrácia pont ilyen.

- Ilyennek kellene lennie, de szerintünk nálunk, jelenleg nem ilyen.

- Nálunk nem, de nálunk deklaráltan nincs is liberális demokrácia. De, mondjuk liberális demokrácia működik Németországban.

- Igen, mi a német modellt javasoltuk a terrorveszély kezelésére, és a német választási rendszer átvételét is indítványozzuk, amely úgy ötvözi az egyéni választókerületes szavazást a listással, hogy arányosítja. Hiszen már 2010-ben is 53 százalék alatti választási eredménnyel 68 százalékos parlamenti képviselethez jutott a Fidesz. Ezt a választási rendszert torzította még tovább a Fidesz 2014-re.

- Ez egy igazi liberális demokratikus választási törvény lenne.

- Hát, ha így hívják, hívják így! Mi a liberális szót nem tesszük hozzá, de, ha a politológusok hozzáragasztják, nem sértődünk meg.

Zsebesi Zsolt


http://gepnarancs.hu/2016/02/fideszes-puccstol-tart-novak-elod-interju/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendezvényeinkre, szocializálódott, migránsválságnak, internetcenzúrát, támogatottságról, kormányprogrammá, nemzetbiztonsági, lehetőségeinkhez, békeszerződésből, rétegüzenetekben, gumiparagrafusok, szavazatszámláló, büszkeségtudatot, színesfémlopások, megválasztásáért, visszatoloncolni, tapasztalataimra, megnyilvánulnunk, párthovatartozás, szakképzettségük, iskolázottságúak, radikalizmusban, magyarországnál, rendezetlensége, kompromisszumos, megszállásokban, legfontosabbnak, kapcsolatainkat, beilleszkedésre, legveszélyesebb, általánosítónak, titkosszolgálat, jelentkezéseket, holdudvarunkban, magyarországnak, mindannyiunkban, szétlopott országban, veszélye annak, munkatársunk érdeme, képviselői irodaházban, magyar katonasírokat, invitálást elfogadni, téma nekem, emlékmű eltávolítása, oroszországi katonasírokkal, magyar szabadságról, emlékmű lebontása, általunk tisztelt, kezdeményezés bejelentésétől, országban vannak, oroszok pénzelik, magyar titkosszolgálat, Novák Előd, Zsebesi Zsolt, Lengyel Gábor, Gépnarancs Novák Előddel, Kovács Béla, Egyesült Államok, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenccel, Vona Gábor, Kubatov Gábor, Tehát Önök, Orbán Viktort, Jobbiknak B-terve, Orbán Viktorék, Orbán Viktor, Akkor Orbán, Szerintem Orbán Viktor, Európai Unióval, Liberális Internacionálé, Nemzeti Együttműködés Rendszerében, Egyesült Államoknak, Warren Richardson, Schmitt Pál, Norman, Maga Imre Kertész, Miért Imre Kertészt, Miközben Orbán Viktor, Európai Unió, Maga Orbán Viktor, Csakhogy Magyarország, Például Svájc, Európai Unión, Ezek Magyarországnál, Vona Gábor-évértékelőre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Atyám !  Szép Álmokat  Szép estét kedves látogatóimna...  Őri István - Dal az életről  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Kezdet  Rőzsehordó nő szobra  Őri István - Dal az életről  A szív és a cselekvés egységes...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Cicus virággal  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Por  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Ne engedd el kezem!  William Shakespeare-től idéze...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Egyet értesz?  A halolaj és a hal még a migré...  A közszereplő  Hernádkak  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Por  Nem kellett volna!  Keresd azt a valakit,...  A Mindenható Istenben bízva  Kezdet  Isteni zsebkendők  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Március  Ne feledjük: a föld jóval több...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Sötétség és világosság  Szent Pio atya!  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Alvó baby  Minden jónak végeszakad egysze...  Könnyáztatta asszonysorsok  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Isten áldja  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Kezdet  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Nemzeti  Rochefoucauld - a bölcs  Evan Esar tollából  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  A kávé  A nemzet csak akkor...  Az élet  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Heltai Jenő: Szabadság  Ibolya  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Kokárda  Szép estét kedves látogatóimna...  Cicus virággal  Csendes éjszakán 
Bejegyzés Címkék
szétlopott országban, veszélye annak, munkatársunk érdeme, képviselői irodaházban, magyar katonasírokat, invitálást elfogadni, téma nekem, emlékmű eltávolítása, oroszországi katonasírokkal, magyar szabadságról, emlékmű lebontása, általunk tisztelt, kezdeményezés bejelentésétől, országban vannak, oroszok pénzelik, magyar titkosszolgálat, kormánypártnak érdeke, legveszélyesebb vetélytársát, ukrajnai konfliktus, internetcenzúrát illetően, magyar kormány, alapító nyilatkozatunk, nemzeti radikalizmus, keresztény eszmeiség, helyi alelnöke, volt munkáspárti, radikális jobboldali, utóbbi időben, demokrácia védelmében, típusú demokráciában, jelenlegi típusú, megvásárlásával döntenek, alapfokú iskolai, választók köréből, teljesen iskolázatlanok, alacsony iskolázottságúak, alacsony képzettségű, szavazati jogra, kizárólag pénzlenyúlást, radikális irányzatot, néppártosodást ellenezném, korábbi rétegüzenetekben, második legerősebb, álláspontunkra minden, néppártosodási programjukkal, mélypontjára süllyedt, nemzeti radikális, régi MIÉP-es, irányunkba csak, többségben lévő, ránk szavazókkal, vált döntő, szavazók körében, kampányban szélsőséges, kormányváltó hangulat, saját javára, választási törvényt, sima választási, függöny mögött, urnába csúsztatni, népszerűségi listákat, kormányváltást akarók, párt értelmiségi, jobbikos kormány, jobbikos program, illegális bevándorlókkal, kormányprogrammá válhat, választások előestéjén, közszolgálati televízió, olyan diktatúrát, választási körzetek, külföldre távozott, csalódott emigránsok, terrorveszélyre hivatkozó, polgárháborús veszélyt, kormány hatáskörében, sajtó fölötti, kijárási tilalmat, parlamentnek kellene, parlamenti munkába, parlamenti közvetítéseket, dilemma valódi, viták nélküli, kiüresített vitákkal, jelentősebb parlamenti, parlamenti szereplés, nyilvánossághoz eljutásra, viszonyuk velük, jobboldal legolvasottabb, parlamenti ülésteremből, emberek kétharmada, ország lakosságának, korrekt információk, gazdasági szabadságharc, külföldi befektetőknek, megválasztásáért mond, különbség csak, megvalósítás időzítésében, szűk területen, legtöbb esetben, társadalmi rendszerben, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 110
  • e Hét: 1768
  • e Hónap: 18561
  • e Év: 151478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.