Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Abban a boldog tudatban keres kevesebbet a kéményen dolgozó
  2016-11-22 17:58:54, kedd
 
 
Forgács Erzsébet 2016-11-22

Abban a boldog tudatban keres kevesebbet a kéményen dolgozó kisember

Szóval ülnek a honatyák - sajnos még nem a hűvösön, csak a parlamentben - ezért az átlagot meghaladó sűrűségben röpködnek a hülyeségek. Boncoljunk fel egy tegnapi baromságot találomra.

,,Hollik István emlékeztetett, a korábbi balliberális kormányok nem álltak az adócsökkentés mellett, sőt sorozatos adóemeléseket hajtottak végre. Megszűntették a családi adókedvezményt, emelték a személyi jövedelemadót, áfát emeltek, ennek ellenére sohasem tudták az államháztartási hiányt 3 százalék alatt tartani, ráadásul több mint 30 százalékkal növelték az államadósságot is - sorolta. Megjegyezte, e politika következtében 2010-re a csőd szélére került az ország. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP mindig az adócsökkentés pártján állt, mert így több pénz marad az embereknél, és a vállalkozások is léphetnek egyet előre - tette hozzá." (fidesz.hu)
Jelzem, nem az előző kormányokat akarom védeni. Csak a hazugságot viselem rosszul, de azt nagyon. Tehát. Soha nem lehet elégszer elmondani, leírni, megénekelni.

2010 (még az előző kormánytól örökölt adózási rendszer szerint) - bruttó 100 000 Ft. fizetés nettója: 76 510 Ft. A munkavállaló adó és járulékterhei: 23 600 Ft. A munkáltató adó és járulékterhei: 59 110 Ft. Összes teher: 89 210 Ft.

2016 - ugyanez a bruttó 100 000 Ft. fizetés nettóban: 66.500 Ft. A munkavállaló adó és járulékterhei: 33 500 Ft. A munkáltató adó és járulékterhei: 28 500 Ft. Összes teher: 62 000 Ft.

Nem, nem varázslat. Lényegében a vállalkozás terhei csökkentek - tehát kevesebb pénz kerül a központi költségvetésbe - azonban a munkavállaló bevétele nem, hogy nem növekedett, hanem konkrétan csökkent. Mert ő több terhet kapott a nyakába. Ez csak az alacsony jövedelműekre igaz - tehát a háromnegyed országra - a magas jövedelműek nagyon jól jártak. Tudom, a minimálbér nem ennyi, de így könnyebben látható a különbség, egyébként 150 000 forint esetében is ugyanez a helyzet és 111 000 forintnál is.

A lényeg: Hollik István vasárnapi fideszkádéenpés (többnyire őt zavarják vasárnap tájékoztatni a sajtót, biztosan a hajnali misére jár és aztán ráér) lényegében azt akarja bemesélni a keményen hülyének nézett kisembernek, hogy neki most jobb lett. Mert közben nem, a kisember megint ráfaragott. Az ő pénze nem nőtt, viszont csökkent.

Ámde jó kormányunk - szemben a rohadék balliberálisokkal - bevezette például az útdíjat. A sárgacsekk-adót. Az áfát - igen, azt, amiről Hollik elvtárskartárs az imént állapította meg, hogy libsiék megemelték - tovább emelték. Hogy jó legyen a kisembernek, azért.

Akkor került nagy bajba az ország 2010-ben, amikor Kósa Kupak Lajos kinyitotta a száját. Egy pillanat alatt elszállt a forint és a devizahitelesek szerintem azóta is sűrűn megemlékeznek erről a szép pillanatról. Azt is jó lenne megjegyezni, hogy a Bajnai kormány - bár felvette az IMF hitelt és ezt elég gyakran fel is hozza az Orbán-kormány - a hitel teljes összegét a kasszában hagyta, azt már az új kormány költötte el.

Tehát: a gaz balliberális (hogy a bal mellé mikor lettek liberálisok, azt Holliktól tessék kérdezni) megemelték az áfát, amit a jó Fidesz kormány úgy hatástalanított, hogy tovább emelte.

A ballibek elvették a 13. havi nyugdíjat (talán rájöttek, hogy egy évben 12 hónap van), amit a kisemberek jólétéért aggódó Fidesz-kormány nem adott vissza. A 13. havi bért se. De hivatkozási alapnak jó.

A ballibek sanyargatták a zembereket, a jobbillibek átkeresztelték az adókat valami mássá, bevezettek egy csomó új sarcot, a meglévőket megemelték és abban a boldog tudatban keres kevesebbet a kéményen dolgozó kisember, hogy mégiscsak jobb neki, ha az Orbán nevű haverjai legalább jobban élnek, ha ő már szarul.

Gyurcsány egyszer akart igazat mondani. Bele is bukott. Orbánnal ez nem fordulhat elő. Soha az életben.

http://kolozsvaros.com/2016/11/22/abban-a-boldog-tudatban-keres-kevesebbet-a-keme nyen-dolgozo-kisember/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: államháztartási, fideszkádéenpés, devizahitelesek, hatástalanított, adókedvezményt, elvtárskartárs, költségvetésbe, átkeresztelték, államadósságot, következtében, járulékterhei, jövedelemadót, adócsökkentés, adóemeléseket, emlékeztetett, megszűntették, jövedelműekre, megemlékeznek, vállalkozások, parlamentben, munkavállaló, sanyargatták, tájékoztatni, balliberális, megénekelni, megjegyezni, vállalkozás, jövedelműek, állapította, megjegyezte, kolozsvaros, liberálisok, kormányokat, hivatkozási, háromnegyed, pillanatról, boldog tudatban, kéményen dolgozó, honatyák –, parlamentben –, átlagot meghaladó, tegnapi baromságot, korábbi balliberális, adócsökkentés mellett, családi adókedvezményt, személyi jövedelemadót, államháztartási hiányt, csőd szélére, adócsökkentés pártján, előző kormányokat, hazugságot viselem, előző kormánytól, Forgács Erzsébet, Hollik István, Kósa Kupak Lajos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Odaadja  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Képes idézet !  Sok ember olyan,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  képre írva  Jó éjszakát  Az út  Amikor még kicsi voltál...  Nem hazudnak  Esti képek  képre írva  képre írva  Ha nyitott vagy  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  képre írva  Szép álmokat!  képre írva  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam Krisztinától  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Paul David Tripp Március 25  Kövesd a vezetőt  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Szép estét  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó kutyák  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Óraállítás  Alvó baby  Alvó kutyák  Devecsery László - Húsvét  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Szép estét  Kékfestőről pár szóban  Levél lány  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Alvó baby  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Szép estét  Esti képek  Mi van, ha?  Esti kép  Facebookon kaptam  Boldogság  Reményik Sándor: Itt most virá...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Virágvasárnap: az élet és a re... 
Bejegyzés Címkék
boldog tudatban, kéményen dolgozó, honatyák &#8211, parlamentben &#8211, átlagot meghaladó, tegnapi baromságot, korábbi balliberális, adócsökkentés mellett, családi adókedvezményt, személyi jövedelemadót, államháztartási hiányt, csőd szélére, adócsökkentés pártján, előző kormányokat, hazugságot viselem, előző kormánytól, vállalkozás terhei, központi költségvetésbe, munkavállaló bevétele, alacsony jövedelműekre, háromnegyed országra, magas jövedelműek, hajnali misére, keményen hülyének, kisember megint, rohadék balliberálisokkal, áfát &#8211, imént állapította, ország 2010-ben, pillanat alatt, devizahitelesek szerintem, szép pillanatról, hitel teljes, kasszában hagyta, ballibek elvették, kisemberek jólétéért, ballibek sanyargatták, jobbillibek átkeresztelték, adókat valami, meglévőket megemelték, államháztartási, fideszkádéenpés, devizahitelesek, hatástalanított, adókedvezményt, elvtárskartárs, költségvetésbe, átkeresztelték, államadósságot, következtében, járulékterhei, jövedelemadót, adócsökkentés, adóemeléseket, emlékeztetett, megszűntették, jövedelműekre, megemlékeznek, vállalkozások, parlamentben, munkavállaló, sanyargatták, tájékoztatni, balliberális, megénekelni, megjegyezni, vállalkozás, jövedelműek, állapította, megjegyezte, kolozsvaros, liberálisok, kormányokat, hivatkozási, háromnegyed, pillanatról, százalékkal, kisembernek, jobbillibek, kinyitotta, könnyebben, hülyeségek, meglévőket, kormányunk, boncoljunk, munkáltató, bevezettek, sűrűségben, növekedett, sárgacsekk, kevesebbet, kisemberek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 453
  • e Hét: 2713
  • e Hónap: 19506
  • e Év: 152423
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.