Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A végén mégis Mészáros Lőrinchez kerül a Telenor?
  2018-03-22 19:35:00, csütörtök
 
 
A végén mégis Mészáros Lőrinchez kerül a Telenor?


Bodacz Péter

2018. március 21., szerda 21:05, frissítve: csütörtök 07:17


Bár nem a Mészáros Lőrinchez köthető Konzum-csoport, hanem a cseh PPF Group vásárolja fel a Telenor közép-európai leányvállalatait, mégsem zárható ki, hogy néhány éven belül Orbán Viktor bizalmasának érdekeltségébe kerüljön a távközlési szolgálató. A világ leggazdagabb emberei között számontartott Petr Kellner tulajdonában lévő PPF ugyan Csehországban és Szlovákiában is birtokolja az O2 nevű távközlési szolgáltatót, az infokommunikációs ágazatban mégsem annyira szakmai, hanem inkább pénzügyi befektetőnek tartják a céget. Azaz van rá esély, hogy hosszú távon megtérülő innovációk helyett inkább egyéb tranzakciókon keresztül, rövid úton próbáljanak hasznot realizálni a befektetők.


A Telenor szerdán kiadott közleménye szerint a norvég anyacég 2,8 milliárd euróért értékesíti kelet-közép-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarországot a PPF-csoportnak, amely a kelet-közép-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője. A tranzakció magában foglalja a Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót.

A társaság hangsúlyozta azt is, hogy a tranzakció semmilyen hatással nem lesz az ügyfelekre és a helyi partnereikre, és a megszokott módon folytatják üzleti működésüket. Sigve Brekke, a cégcsoport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy kelet-közép-európai leányvállalatok értékesítésével olyan régiókra összpontosítanak a Telenor portfólióján belül, ahol a legnagyobb lehetőséget látják az értékteremtésre. Az ügylet után skandináviai integrált vezetékes és mobilszolgáltatók, valamint erős ázsiai mobiltársaságok alkotják majd a Telenor-csoportot.

Lapunk ágazati forrásai szerint a norvég társaság Vietnamban és Indonéziában tervez akvizíciókat. A régiós vállalatok eladásából származó bevételből emellett juthat a részvényeseknek is: a tájékoztatás szerint az igazgatóság arra kéri majd a társaság május 2-ra összehívott éves rendes közgyűlését, hogy adjon számára meghatalmazást részvényenként 4,4 norvég korona rendkívüli osztalék kifizetésére.

Ladislav Bartonícek, a PPF-csoport távközlésért felelős vezetője szerdán azt közölte, a Telenor közép-európai leányvállalatainak megvételével egy közepes nagyságú európai mobilszolgáltatót kívánnak létrehozni. Ha a befektetők a későbbiekben is kötik magukat ehhez a célkitűzéshez, akkor Mészárosék nem tudják kimazsolázni a hazai leányvállalatot.


Az Index.hu értesülései szerint egyébiránt Kellner és Mészáros egyik érdekeltsége már korábban kapcsolatba került, és a magyar cég ,,állítólag jelezte a cseh milliárdos társaságának, hogy amennyiben a négyes csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné". Elképzelhető ugyanakkor az is, hogy a felcsúti polgármester nevéhez köthető valamely társaság a PPF-be vásárolja be magát, és ezáltal nemcsak a magyar leányvállalatban, hanem a régió más országaiban működő távközlési cégekben is érdekeltséget szerez.

Az mindenesetre nem lenne példa nélküli, ha Mészáros Lőrinc cseh befektetők közreműködésével gyarapítaná érdekeltségei körét: az Európai Bizottság egy hónapja bólintott rá arra, hogy a cseh EPH energetikai vállalat és a Mészáros Lőrinchez köthető Status Energy Magántőkealap által közösen alapított Mátra Energy Holding Zrt. vásárolja meg a Mátrai Erőmű Zrt. 72,62 százalékos tulajdonrészét. Érdekesség, hogy korábban az EPH-hoz is volt köze Petr Kellnernek; az üzletember 2014 tavaszáig résztulajdonosa volt az energetikai cégnek.

A magyarországi áramellátás ötöde Mészáros kezében



A gáz- és áramellátásban is terjeszkednek a kormányközeli cégek.

A távirati iroda összeállítása szerint a PPF Group bankokba, biztosítókba és általában a pénzügyi szférába, továbbá a biotechnológiába, ingatlanokba és mezőgazdaságba ruház be. A csoport tevékenysége Európára, Oroszországra, Ázsiára és Észak-Amerikára terjed ki. A PPF-csoport mérlegfőösszege 2017 közepén 35 milliárd eurót tett ki. A pénzügyi-befektetői csoport tulajdonosa, a 48 éves Petr Kellner vagyonát 2017-ben a Forbes magazin 318 milliárd koronára (3816 milliárd forint) becsülte. Ez a vagyon közel tizenötszöröse a leggazdagabb magyarként számon tartott Csányi Sándor vagyonának.

Lapunk információi szerint egyébiránt az értékesített távközlési cégek a tranzakció lezárultáig Telenor néven fognak működni, ám később várhatóan nem az O2 nevet öröklik meg, mivel ennek használati jogosultsága is rövidesen lejár. Iparági forrásaink azt tartják valószínűnek, hogy ha egyben marad a portfólió, akkor egy új, a régióban egységes arculattal és névvel rendelkező márkát vezetnek be, így ugyanis lényegesen alacsonyabb marketingköltségekkel lehet számolni, mintha minden országban külön brand jönne létre.

https://mno.hu/gazdasag/a-vegen-megis-meszaros-lorinchez-kerul-a-telenor-2455126? utm_source=hirlevel_MN_altalanos&utm_medium=email#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közreműködésével, összpontosítanak, leányvállalatait, biotechnológiába, leányvállalatban, leányvállalatok, mérlegfőösszege, vezérigazgatója, résztulajdonosa, leányvállalatot, mobiltársaságok, értékesítésével, értékteremtésre, részvényeseknek, mezőgazdaságba, áramellátásban, magyarországot, tizenötszöröse, részvényenként, meghatalmazást, tulajdonrészét, érdekeltségébe, összeállítása, leválasztható, magyarországi, tranzakciókon, célkitűzéshez, kormányközeli, terjeszkednek, csehországban, érdekeltségei, oroszországra, érdekeltséget, számontartott, magántőkealap, befektetőnek, végén mégis, távközlési szolgálató, világ leggazdagabb, infokommunikációs ágazatban, norvég anyacég, tranzakció magában, társaság hangsúlyozta, tranzakció semmilyen, helyi partnereikre, megszokott módon, cégcsoport vezérigazgatója, legnagyobb lehetőséget, ügylet után, norvég társaság, régiós vállalatok, tájékoztatás szerint, Mészáros Lőrinchez, Bodacz Péter, Orbán Viktor, Petr Kellner, Telenor Magyarországot, Telenor Common Operation, Sigve Brekke, Ladislav Bartonícek, Mészáros Lőrinc, Európai Bizottság, Status Energy Magántőkealap, Mátra Energy Holding Zrt, Mátrai Erőmű Zrt, Petr Kellnernek, Csányi Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bertolt Brecht -től idézet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Png ház  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Garai Gábor - Takarítás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Reggel van  Fehér virág  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nagyon különös  Csak a fogyatkozás látható  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Nem számIt  Png lepke  Fekete István - Akác  Ágai Ágnes – Csendélet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nagyi telefonál  Az igazi szeretetért rendszeri...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Nevem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A sors  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png férfi  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Adakozás  Akarat  Png nő  Egy bizonyos határt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Őrizkednünk kell...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png cica  Nagyon különös  képre írva  A sors  Png rózsa csokor 
Bejegyzés Címkék
végén mégis, távközlési szolgálató, világ leggazdagabb, infokommunikációs ágazatban, norvég anyacég, tranzakció magában, társaság hangsúlyozta, tranzakció semmilyen, helyi partnereikre, megszokott módon, cégcsoport vezérigazgatója, legnagyobb lehetőséget, ügylet után, norvég társaság, régiós vállalatok, tájékoztatás szerint, igazgatóság arra, társaság május, közepes nagyságú, hazai leányvállalatot, cseh milliárdos, négyes csomagból, felcsúti polgármester, magyar leányvállalatban, hónapja bólintott, üzletember 2014, energetikai cégnek, magyarországi áramellátás, kormányközeli cégek, távirati iroda, pénzügyi szférába, csoport tevékenysége, vagyon közel, leggazdagabb magyarként, értékesített távközlési, tranzakció lezárultáig, régióban egységes, közreműködésével, összpontosítanak, leányvállalatait, biotechnológiába, leányvállalatban, leányvállalatok, mérlegfőösszege, vezérigazgatója, résztulajdonosa, leányvállalatot, mobiltársaságok, értékesítésével, értékteremtésre, részvényeseknek, mezőgazdaságba, áramellátásban, magyarországot, tizenötszöröse, részvényenként, meghatalmazást, tulajdonrészét, érdekeltségébe, összeállítása, leválasztható, magyarországi, tranzakciókon, célkitűzéshez, kormányközeli, terjeszkednek, csehországban, érdekeltségei, oroszországra, érdekeltséget, számontartott, magántőkealap, befektetőnek, valószínűnek, leggazdagabb, megvételével, szolgáltatót, polgármester, portfólióján, hangsúlyozta, mindenesetre, skandináviai, akvizíciókat, indonéziában, értékesített, partnereikre, technológiai, kifizetésére, tulajdonában, későbbiekben, érdekeltsége, elképzelhető, tájékoztatás, távközlésért, társaságának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.