Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kovács Zoltán levelét megírta
  2018-04-24 21:46:43, kedd
 
  Kovács Zoltán levelét megírta

Tamás Róbert | Ma | 17:49

Szorgos kormányunk tovább menetel az össznépi illiberális boldogság felé vivő úton. Kovács Zoltán kormányszóvivő ébersége nem lankad és azon nyomban billentyűzetet ragad, ha úgy érzi, valaki belegázolt a fideszes boldogságba, kétségbe vonja a félázsiai, ámde virágzó demokráciánk valamely vívmányát. Miután a The Washington Post című lapot még nem sikerült sem Mészáros Lölönek, sem Andy Vajnának, sem pedig Habony Árpádnak felvásárolnia, sajnálatos módon a kormányszóvivő kénytelen volt egyszerű olvasói levélben kioktatni az újság szerkesztőségét és olvasóit, pedig bizonyára örömmel megtette volna ezt vezércikbben is, de be kellett érnie ezzel a megoldással.

Az MTI igényes szövegszerkesztésébe nem óhajtok beleavatkozni, így abban a formában másolom ide a közleményt, ahogy azt leadták.

Olvasói levelében a kormányszóvivő felidézte az április 12-én A demokrácia haldoklik Magyarországon, a világnak van oka aggódni címmel megjelent írást, amelynek következtetését azzal úgy fogalmazta meg a szerző: “vicces, hogy +az ország az első+ többnyire azt jelenti, hogy a demokrácia az utolsó".
Kovács Zoltán emlékeztetett: Magyarországon az április 8-án tartott parlamenti választásokon 70,2 százalékos, 2002 óta a legmagasabb és 2014-hez képest is nyolc százalékponttal magasabb volt a részvételi arány. “A 2016-os elnökválasztásokon a választói részvétel az Egyesült Államokban csupán 55,7 százalék volt, 2012-ben pedig még ennél is alacsonyabb" - állapította meg Kovács Zoltán, majd leszögezte: “Magyarországon a demokrácia él és jól van".
A kormányszóvivő további tényeket és adatokat sorolt: a magyarországi munkanélküliség ma 3,8 százalékosra csökkent a 2009-es 11,9 százalékról, “a hazai össztermék növekedési üteme 2017-ben 4,4 százalékot ért el", szemben a 2009-es 7,9 százalékos csökkenéssel. “2014 óta a reálbérek 44 százalékkal növekedtek, és bevezettük az Európai Unió legalacsonyabb, 9 százalékos társasági adóját, amely élénkítette a beruházásokat" - hangsúlyozta Kovács Zoltán. Hangsúlyozta: “a választók szeretik ezeket a dolgokat".
Felidézve a The Washington Postban megjelent korábbi írást, mely szerint Magyarország “uralkodó pártjának mindössze 48 százalékos támogatottsággal sikerült megszereznie az akadálytalan kormányzáshoz kétharmados szupertöbbséget", a magyar kormány szóvivője két korábbi példára emlékeztetett. Arra, hogy Tony Blair és a brit Munkáspárt az 1997-es választásokon a voksok 43 százalékával a parlamenti helyek 64 százalékát szerezte meg, Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke pedig 2008-ban a szavazatok 53 százalékával az elektori testület támogatásának 67 százalékát tudhatta magáénak. “Ez így működik a többségi választási rendszerekben" - állapította meg Kovács Zoltán.
A kormányszóvivő végezetül hangsúlyozta: “Orbán Viktor miniszterelnök azért aratott ismét földcsuszamlásszerű győzelmet, mert a választók azt akarják, hogy kormányuk számára az ország legyen az első". (MTI)

Szerintem is a vicces a legjobb jelző. Bármilyen témában, ami a magyar demokráciával foglalkozik. Mi ilyen rendkívül humoros népség vagyunk, már a hasunk is csikar a folyamatos röhögcséléstől. Szerintem ugyan nem igaz Kovács kijelentése, nem általános igazság, hogy ahol az ország első, ott a demokrácia az utolsó. Magyarországon van az a sajátságos elmeállapotban a kormány, hogy az ország érdekeire hivatkozva szaros gumicsizmával tapossák el a demokrácia minden létező formáját, az ország érdekeire hivatkozva számolják fel az ország polgárainak demokratikus alapjogait. Pedig ezekből már nem sok maradt. Ha igazak a hírek, most éppen azon dolgozik illiberális hadvezérünk személyzete, hogy a bíróságok önállóságát megszüntessék ügyesen. Az önkormányzatok és az oktatás önrendelkezését már sikerült bedarálni, az adóhatóság, rendőrség, az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék, az NVI és hasonló rettenetesen demokratikusan önálló szervezetek már üzemszerűen működnek, csak néhány makacs bíró akadályozza a teljes boldogságot. Nem sokáig.

A munkanélküliségi adat valóban nagyon csinoska, bár a számolási módszer felvet néhány kérdést. Például azt, hogy hány külföldön dolgozó munkavállalót sikerül beleszámolni a statisztikába, hány közmunkás serénykedik a számoszlopok között, hány olyan foglalkoztatott van, aki csupán egyetlen napot dolgozott a megelőző hónapban, mennyi ebből a gyönyörű foglalkoztatási adatból a kormány teljesítménye és mennyi a válságból való kilábalás természetes tünete. Az is érdekes lehet, hogy hányan dolgoznak minimálbérért, ugyanis Magyarországon a dolgozói szegénység elképesztően magas, hány ember megélhetése függ a külföldi tulajdonú cégektől, amelyek az olcsó munkaerő örömére ideköltöztek. Engem speciel az is érdekelne, hogy szerető kormányunk mennyi közpénzzel támogatja ezeket a külföldi multikat, akik a támogatásnak köszönhetően gyakorlatilag ingyen foglalkoztatják a munkavállalókat, mivel az ő bérüket közpénzből kifizeti a kormány. Évekre előre.

A reálbére növekedése is szép zsonglőrködés a számokkal, de például a szociális ellátásban tudomásom szerint nem igazán volt emelkedés, de ha lett volna és igaz lenne egységesen a 44 százalék, még akkor is ott tartunk, hogy az unió egyik, a V4 országok konkrétan legalacsonyabb béreit a magyar munkavállalók kapják. Ami akár annak az egyik következménye is lehet, hogy a kiemelkedően magas uniós forrásokat a kormány nem igazán jól használta fel, ugyanis amit nem sikerült ellopni, vagy az egyháznak juttatni, esetleg kitolni a határon, azt legalább sikerült hülyeségekre költeni. Márpedig például a stadion addig ad munkát bárkinek, ameddig épül, azután már csak költsége van. Ugyanez igaz a kisvasutakra, a sehonnan sehová nem vezető tanösvényekre és kerékpárutakra is. Meg a térkövekre és díszkutakra.

Az meg csak természetes, hogy bármit be lehet bizonyítani, ha megfelelő viszonyítási pontot talál az ember. Igaz ez a választásra és az arányokra, ha egy totálisan más rendszerrel hasonlítjuk össze, de igaz az életszínvonalra is, mert például számos afrikai országban sokkal kevesebbet keresnek az emberek.

De azért én nagyon örülök annak, hogy Kovács Zoltán rendületlenül a helyén van, mert sanszos, hogy az idő haladtával egyre több dolgot kell majd megmagyarázni. És ez neki nagyon megy, ahogy a teljes Fidesznek is. Így lesz a szegénységből gazdagság, a diktatúrából demokrácia, a kisebbségből többség. Hiába, a magyar már csak ilyen furfangos nép. Főleg az a része, amelyik beleülhet a hatalomba.

https://kolozsvaros.com/2018/04/24/kovacs-zoltan-levelet-megirta/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: támogatottsággal, munkanélküliségi, alkotmánybíróság, munkanélküliség, százalékponttal, önrendelkezését, foglalkoztatott, szerkesztőségét, életszínvonalra, szupertöbbséget, munkavállalókat, következtetését, foglalkoztatják, foglalkoztatási, kormányszóvivő, legalacsonyabb, magyarországon, elmeállapotban, miniszterelnök, röhögcséléstől, önkormányzatok, demokratikusan, billentyűzetet, kerékpárutakra, támogatásának, teljesítménye, rendszerekben, demokráciával, beleavatkozni, felvásárolnia, rendületlenül, választásokon, emlékeztetett, megmagyarázni, minimálbérért, munkavállalót, össznépi illiberális, fideszes boldogságba, kormányszóvivő kénytelen, újság szerkesztőségét, formában másolom, kormányszóvivő felidézte, április 12-én, demokrácia haldoklik, első+ többnyire, április 8-án, részvételi arány, választói részvétel, kormányszóvivő további, magyarországi munkanélküliség, hazai össztermék, választók szeretik, Kovács Zoltán, Tamás Róbert, Washington Post, Mészáros Lölönek, Andy Vajnának, Habony Árpádnak, Egyesült Államokban, Európai Unió, Washington Postban, Tony Blair, Barack Obama, Egyesült Államok, Orbán Viktor, Állami Számvevőszék,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Nem tudhatod  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  képre írva  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Popper Péter szavai  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Idő  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png kutya  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét kedves látogatóimna...  Bertolt Brecht -től idézet  Örülök, hogy látlak!  Akik bántanak téged  Png virág  Szép napot kívánok  Egy bizonyos határt  Png cica  Png kislány  Png cica  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Makszim Gorkij gondolata  Őrizkednünk kell...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Rátalálsz  Hogy lehet megtartani  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  képre írva  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png cica  Nem méltó hozzád  Png kutya  A televizió nem a kultúrát kép...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
össznépi illiberális, fideszes boldogságba, kormányszóvivő kénytelen, újság szerkesztőségét, formában másolom, kormányszóvivő felidézte, április 12-én, demokrácia haldoklik, első+ többnyire, április 8-án, részvételi arány, választói részvétel, kormányszóvivő további, magyarországi munkanélküliség, hazai össztermék, választók szeretik, akadálytalan kormányzáshoz, magyar kormány, brit Munkáspárt, 1997-es választásokon, parlamenti helyek, elektori testület, többségi választási, kormányszóvivő végezetül, ország legyen, legjobb jelző, magyar demokráciával, folyamatos röhögcséléstől, ország első, ország érdekeire, demokrácia minden, ország polgárainak, bíróságok önállóságát, oktatás önrendelkezését, teljes boldogságot, munkanélküliségi adat, számolási módszer, számoszlopok között, megelőző hónapban, gyönyörű foglalkoztatási, kormány teljesítménye, válságból való, dolgozói szegénység, külföldi tulajdonú, olcsó munkaerő, külföldi multikat, támogatásnak köszönhetően, reálbére növekedése, szociális ellátásban, unió egyik, magyar munkavállalók, egyik következménye, kiemelkedően magas, egyháznak juttatni, stadion addig, sehonnan sehová, teljes Fidesznek, szegénységből gazdagság, diktatúrából demokrácia, kisebbségből többség, támogatottsággal, munkanélküliségi, alkotmánybíróság, munkanélküliség, százalékponttal, önrendelkezését, foglalkoztatott, szerkesztőségét, életszínvonalra, szupertöbbséget, munkavállalókat, következtetését, foglalkoztatják, foglalkoztatási, kormányszóvivő, legalacsonyabb, magyarországon, elmeállapotban, miniszterelnök, röhögcséléstől, önkormányzatok, demokratikusan, billentyűzetet, kerékpárutakra, támogatásának, teljesítménye, rendszerekben, demokráciával, beleavatkozni, felvásárolnia, rendületlenül, választásokon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.