Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ők működtetik a NER üzleti hátországát: bemutatjuk az oligar
  2018-05-07 11:02:12, hétfő
 
   
  2018. május 7. hétfő

Ők működtetik a NER üzleti hátországát: bemutatjuk az oligarcha utánpótlás-válogatottat

Tiborcz István és Hamar Endre - Fotó: Németh Dániel / Magyar Narancs42 éves, jogot végzett férfi - így fest a NER másodvonalbeli haszonélvezőinek átlagos pedigréje. Akad köztük ibizás party-arc éppúgy, mint második generációs kisvárosi ügyeskedő. Van, aki egykori strómanból emelkedett menedzserré, akad, aki megmaradt a strómanságnál, s olyan is van, akire jó eséllyel az OTP-vel konkuráló gigabank kialakítása vár. Ismerje meg alaposabban a B-kategóriás tenderarisztokratákat!


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800Mészáros Lőrinc és Tiborcz István, bár kapálóznak még a közszereplő titulus ellen is, erős celebek lettek közéleti kapcsolatrendszerük és gazdasági befolyásuk okán. Csakhogy egymagukban ők sem képesek működtetni szerteágazó érdekeltségeiket. Szárnysegédeik egy része szintén jó úton van a hírnév irányába, másokról ellenben alig hallani. Ezt a második vonalat mutatjuk most be, hiszen a maguk módján majdnem olyan fontosak, mint azok, akik a network tetején ülnek. Nélkülük nem működne a Nemzeti Együttműködés.

Egyikük sem eredeti szakterülete ismert kiválósága, a jobbakat is a középszerbe sorolják ismerőik. Az életrevalóbbja pedig inkább ügyeskedett, mint sem maradandót alkotott volna (például bankok lehúzása milliárdos ingatlanhitelekkel). Önmagában a szaktudás tehát aligha oka a csatasorba állításuknak. Leginkább a lojalitáshoz való viszony lehet a rendező elv: van köztük, aki már szárnypróbálgatásai során is oligarcha-utaskísérő volt, mások ellenben két vagy még több úr szolgái. Ők a rugalmasságukat kamatoztatják.

A politikai elemzők hozzáállástól függően sopánkodnak vagy kárörvendenek, hogy a Fidesz elvesztette valahai fiatal bázisát. Ez azonban nem teljesen igaz a Fidesz-közeli oligarcha-segéderőkre. Bár nem karonülők: ahogy említettük, az átlagéletkoruk 42 év, jócskán akad közöttük harminceleje-korú is. Ráadásul a NER nyolcadik évében járunk, a kezdetekkor sokuk papírján éppen csak hogy megszáradt az alma mater pecsétje. Ehhez képest került mit aprítani a tejbe: Gellért-hegyi iroda, Aston Martin, vitorlás kalandozások, bérelt kisrepülők szegélyezik az útjukat.

A valahai fidesz-közeli élcsapathoz képest - ide értve a kiérdemesülteket: Simicska Lajost és Spéder Zoltánt éppúgy, mint a befolyása teljét élvező Mészáros Lőrincet is - szembetűnő változás, hogy eltűntek a magukat mélyről felküzdő üzleti macherok. A kevés nem-értelmiségi csapattag (Paár Attila például) is második generációs ,,gazdag", a legtöbben pedig úgynevezett polgári családból származnak. A pécsi ciszterek gimije az új Teleki Blanka!

Bár természetesen olvastuk, csak jó értelemben inspirálódtunk az Index remek cikkéből, amelyik Mészáros Lőrinc segéderőiből állított össze egy labdarúgó kezdőcsapatra valót Gázszer FC néven. Teljesen véletlenül mi is 11-es keretet számoltunk össze. Viszont nem csak Mészáros-szárnysegédekből, hanem Tiborcz István és a Rogán-Habony-kör kültagjaiból is. Íme, a mi válogattunk:
Antal Kadosa

Kapcsolat az állam és a gazdasági élet között, amennyiben közbeszerzési tanácsadó cégei (Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt., ProvitalZrt.) számtalan kiemelt állami beruházást, például az FTC-stadion építését segítették, s dolgoznak a jegybank Pallas Athéné Alapítványainak is. A Provital legutóbb tavaly ősszel húzott be az EMMI-től egy csaknem félmilliárdos keretszerződést konzorciumban, az Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó pedig az Állami Egészségügyi Központnak dolgozik százmilliókért.

Antal Kadosa emellett a Mészáros-cégcsoport egyik legfontosabb embere: Konzum, Opus Global, Status Capital, Mátra Energy - csak a legfontosabb vállalatok, ahol az irányító vagy felügyelő testületeket erősíti. Bekerült ezen kívül a Vajna-közeli TV2 igazgatóságába és a beszállító IKO felügyelőbizottságába, a hazugsággyár konszolidált működésében az MKB, mint hitelező révén érdekelt Mészárost képviselve.

A jelenleg 42 éves Antal Kadosa kiterjedt vállalati tevékenysége ellenére büntetőjogászként határozza meg magát, tagja a Magyar Büntetőjogi Társaságnak és a Magyar Kriminalisztikai Társaságnak is. A Pázmány jogi karát 2004-ben végezte el, abban az évben, amikor például a fideszes Gulyás Gergely, a kancelláriaminiszteri poszt várományosa is.

Antal Kadosa büntetőjogi munkásságát egy szombathelyi ügy kapcsán őrzi az internet: a város hírhedt revolverriporterét, Draskovits Drazsé Lászlót képviselte. Draskovitsot azzal gyanúsították, hogy lapját, a Drazsé Szemeket helyi közszereplők, köztük szép számmal fideszes politikusok zsarolására használta. Az ügy kapcsán a védő Kadosa is kapott a jobbos helyi médiától és a helyi Fidesztől is. Fölhánytorgatták neki például, hogy egy olyan ügyvédnél is dolgozott, aki a jelenleg előzetesben ülő helyi erős balos politikus, Czeglédy Csaba cégügyeit is vitte. Antal Kadosa szerint ezek álhírek voltak, bár különös véletlen folytán a nevezett jogásszal irodáik ma is ugyanabban az Andrássy úti épületben működnek, ha másik emeleten is.

Ma már semmi ilyesmit, sőt egyáltalán semmit nem vetnek a szemére ,,Kadának", akiről mindenki, akit illet, tudja, mennyire fontos szereplő lett a NER-ben. Egyetlen kudarcra mégis emlékezhet: bár fiatal kora óta űzte a cselgáncsot, a sportszövetségnek mégsem kellett, amikor az elnökséget célozta meg, bármennyire mögé is álltak az oligarchacégek, mint reménybeli szponzorok.
Csík Zoltán

Voltaképpen az Átlátszónak köszönheti a hírnevét. Először ugyanis mi írtuk meg, hogy Mészáros új intézőt igazolt egy volt BRFK-s gyilkossági nyomozó, a kalandos hátterű Doszpot Péter egykori bizalmas kollégája személyében. Már akkor, 2016 tavaszán számos Mészáros-cégben kapott kulcsszerepet, ezek köre egészen a közelmúltig bővült.

Hallani elméleteket a kapcsolatuk kialakulásáról - ezek szerint volt rendőrként éppen az lenne a szerepe, hogy rajta tartsa a szemét a Mészáros által frontolt hatalmas vagyontömegen. Mi ezt nem hisszük el. A kézenfekvő megoldás is életszerű ugyanis: leszerelése után Csík ügyes követelésfelvásárló lett, jó szemmel és hatékonyan mazsolázott felszámolási vagyonokból. Így figyelt fel rá a feltörekvő Mészáros, aki ekkor még nem dúskált a szakemberekben. Az exzsaru ekképpen válhatott az oligarcha B-válogatott rangidős tagjává a maga 47 évével.

Volt azonban egy pont a Csík-sztoriban, amit, cáfolhatatlan, bíróság előtt is megálló bizonyítékok hiányában mi is kénytelenek voltunk, ha fájó szívvel is, de jegelni. Éspedig ez Csíknak és Horthy Andreának a nexusa - a hölgy a rendőrautóban 2014-ben rosszul lett, majd 41 évesen meghalt Welsz Tamás élettársa volt. A kapcsolat jellege ma is talány, létezése azonban titoknak már nem mondható. Az Index ugyanis megírta, hogy Csík nem csak hogy nyilvános eseményen (kézimeccs) mutatkozott együtt Horthyval, de az asszony pártján beavatkozott a Welsz-hagyatékon marakodó örökösök vitájába is.

Oligarcha-híreink szerint az úgynevezett legfelsőbb körökben is visszatetszést szült a bizalmasnak látszó barátság. Az utóbbi időben Csík mintha háttérbe szorulna: szintén az Index tudósított arról nemrégiben, hogy több vezető is távozott a Mészáros-tulajdonú Echo tévétől, köztük ő is. A cikk szerint leltárhiány állhat az eset hátterében.
Erdei Bálint

Sorozatszereplő lehetne a nagybefolyású bankárcsaládokról szóló moziban: az idősebb családtagokénál középszerűbb talentumot hogyan pótolja az aranybölcső és az ügyes kapcsolatépítés. A sajtóban ,,Tiborcz István volt üzlettársa" állandó jelzővel illetett 40 éves üzletemberről sokan írták, hogy apja Erdei Tamás, aki 2012-ig volt az MKB elnök-vezérigazgatója, s elnökölt a bankszövetségben is.

Azt azonban csak archív hírekből hámozható ki, hogy karrierjét Arie Yom-Tov ingatlanspekuláns szárnysegédjeként kezdte a kétezres években. A cégnyilvántartás szerint éppen az izraeli befektetőt váltotta a Pearl Natural Kft.-ben, 2008-ig tulajdonos is volt a cégben. A ballonos ivóvizeket kínáló cégről egyébként nyilatkozott is a Hetekben közölt X-es reklámanyagban, csupa jót. Egy még izgalmasabb Yom-Tov befektetésben pedig, a Zsámbék és Etyek környékére tervezett Budapest Gate golfpálya-beruházásban az Index 2007-es cikke szerint Erdei Bálint értékesítési és marketing igazgató volt.

A két projektben nem csak Yom-Tov és Erdei a közös, hanem az is, hogy egyik sem volt túlságosan sikeres. A Pearl Natural felszámolás alatt áll - az eljárás jóval azután kezdődött, hogy Erdei leadta az ügyvezetést -, a 300 millió eurós bombaüzletként beharangozott Budapest Gate-ből pedig nem lett semmi.

Mindkettő miatt Erdei Tamás ,,bankja", az MKB aggódhatott, mint hitelező. Érdekes egybeesés, hogy a Pearl Natural üzletrészeire jegyzett MKB-s jelzálog esetében a bank kézbesítési megbízottja ugyanaz az ügyvéd, akit a szombathelyi fideszesek próbáltak annó Antal Kadosával összehozni, amikor még nem szóltak nekik, hogy szüntessék be a baráti tüzet. Fontos azonban, hogy az első MKB-s jelzálog pár hónappal azután került a cégjegyzékbe, hogy ifjabb Erdei kiszállt. A terhek kifejezetten az ilyen-olyan offshore-paradicsomokban jegyzett tulajdonosok üzletrészeit érintették.

A Budapest Gate valaha golfpályának szánt földjei között voltak azok is, amelyeket a Mészáros és Mészáros Kft. megbízásából, a követeléseket felvásárolva szerzett meg egy faktorcég, a szakértő munkát Csík Zoltán végezte (részletek ebben a cikkünkben). A hitelező pedig az MKB Bank volt - hitelnyújtáskor még igen, a faktoráláskor már nem az idősebb Erdei vezetésével.

Ifjabb Erdei 2009-ben már a Budapest Gate ingatlanok szomszédságába, Csabdiba valósi Tiborcz-cal üzletelt - innen a sztori viszonylag ismert: ES Holding, amiből Simicska Lajos és az EU adófizetői segítségével Elios lett.

Oligarchakörökben tudni vélik, hogy Tiborcz és Erdei barátsága már nem a régi. Ez a mondás makacsul tartja magát annak ellenére, hogy gyakorlatilag Erdeinél futnak össze a szerb és a szlovák Elios-leányok ügyei is. Aggodalomra nincsen ok, Erdei így is simán viheti például a Kolosy téri piac üzemeltetését, ahogy nemrégiben a HVG megírta. Az újabb Erdei-projekteket az idősebb családfő bankár-kollégája és vadászbarátja, Csányi Sándor OTP-je finanszírozza, a Rockwood Ingatlan Kft. üzletrészein például már fel is tűnt a bank 3,3 millió eurós jelzáloga. A 24 szerint ez a cég épít luxushotelt az erzsébetvárosi bulinegyedbe.
Fintha-Nagy Ádám + Komonczi Zsolt

Tőzsdecápaként kezdett, de jelenleg a belvárosi ingatlanmutyis kör hatékony segítő partnere Fintha-Nagy Ádám ügyvéd. Annyira fontos háttérember, hogy két éve portrécikket is írtunk róla.

A 44 éves ügyvéd irodája Budapest egyik legszebb épületében, az V. kerületi szecessziós Török Bankház ingatlanában található. Van is benne közvetetett tulajdonrésze, a Ház a Szervita Téren Zrt.-ben közvetve érdekelt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t vezető Szivek Norbert is. A cégbíróságra utoljára benyújtott papírok szerint a Ház a Szervita Téren Zrt.-ben legtöbb részvényt jegyző céget azonban nem ő, hanem bizonyos Komonczi Zsolt képviselte.

Fintha-Nagy és Komonczi is azok közé a NER-konform aranyifjak közé tartozik, akiknek életvitelére a köznapi halandók az Index sorozatából láthatnak rá: megmaradt az ibizázás és marbellázás szokása is, de simán belefér egy féléves világkörüli vitorlázás is ejtőzésként. Komonczi háttérbe vonultan él, láthatóan vigyáznak rá, hogy tévés celeb-műsorvezető feleségével se említsék együtt a bulvárban. Munkássága a társasági pletykákon túl leginkább a cégnyilvántartásban követhető le: e szerint ügyes volt ingatlan-projektfinanszírozás leszervezésében még a hitelválság előtti időkben, a legtöbbször olyan projektekben, amelyekben Szivek is érdekelt volt.

Az ingatlan a fő csapás Fintha-Nagynál is. 2010 óta részben övé és lányáé például az az OS17 Kft., amely 2008-2013-ban hét értékes belvárosi ingatlant vásárolhatott meg a 30 százalékos, úgynevezett bérlői kedvezménnyel. Az ingatlanok zömét a DM üzletlánc bérelte, amely az OS17 javára lemondott az elővásárlási jogról. Más V. kerületi irodák is beestek Fintha-Nagy családjához, de neve utoljára a Kulcsár-féle brókerbotrány kapcsán emlegetett Kartonpack Nyrt. részvényei bennfentes felvásárlásakor került a hírekbe.
Hamar Endre

Simán pályázhatna a másodrendű elnevezésre, ha a hatóságok komolyan vennék az Elios-ügy kivizsgálását. A Sistrade Kft. nevű cégén keresztül intézte a pályázatok előkészítését, közvetve pedig tulajdonos volt a nyertes Tiborcz-cégben. Ráadásul van, ahol a Sistrade a közvilágítás karbantartója, akad, ahol pedig üzemeltetője lett.

Tiborcz Istvánnal a pécsi cisztercita elitgimnáziumban voltak iskolatársak, Hamar másfél évvel idősebb barátjánál. Hamar tőzsgyökeres baranyai családból származik, évtizedek óta vendéglátós édesapja jelenleg is panziót működtet Pécsen. A RetroHotel üzemeltetőjének mérlegén nem látszik, hogy a második generációnak mennyire bejött az élet, annak ellenére, hogy az édesapa mellett tulajdonos benne ifjabb Hamar és nővére is. Idősebb Hamar ismerőit nem lepi meg, hogy a tulaj nem használja ki fia parádés kapcsolatrendszerét: világéletében dolgos, tisztességes, bár nem túl szerencsés vállalkozónak ismerték.

Eközben ifjabb Hamar Budapest egyik legpazarabb pontján nyitott ügyvédi irodát. Ezzel együtt jogászberkekben tanácstalanul tárták szét a karjukat, amikor a puccos iroda tényleges referenciáiról, jogi szakmai hírneve felől érdeklődtünk. A céges honlap sem árul el sokat, még az irodában dolgozó ügyvédek nevét sem.

Üzletemberként ifjabb Hamar lehajol a sűrű fillérért is: dohánykereskedelmi cége is van Pécsett, amiben két helyi trafiknyertes-dinasztia tagjai is érdekeltek, Nemeskériék és Czéh-Tóthék. Utóbbi, a felszámolóbiznisztől a nagy volumenű dunántúli ingatlanozásig sok mindenben érdekelt família tagja Czéh-Tóth Márk, akit Hamar barátjának mondanak a pécsiek. Czéh-Tóth a Pécsbánya SE kosarasa és egyben elnöke is, az egyesület hátteréül szolgáló TAO-vadász céget 2014-ig Hamar vezette.
Jászai Gellért

A fél ország azt találgatta a kétezres években, hogy vajon kinek frontol, amikor az SCD ingatlanos cégcsoport első embereként ismertté vált. A korábban ismeretlen SCD gyakorlatilag körbevásárolta a Balatont, százmilliárdos fejlesztést ígért. Ehhez pedig kilobbizta, hogy a törvényhozás úgy módosítsa a Balaton-törvényt, hogy az addigi szabályozásban előírtnál nagyobb területre magasabb épületeket lehessen felhúzni.

Az akkori teljes mágnáspalettát, Leisztinger Tamást, Csányi Sándort, Simicska Lajost is emlegették a titokzatos SCD hátterében, de máig nem tudni, valójában ki állt az utóbb befuccsolt üzlet mögött. Papíron brit tőkebefektető postafiókcímmel, majd a menedzsment.

A tetemes bankhitelekből fújt hatalmas lufi kipukkadt, a projektcégek felszámolás alá kerültek. Jászairól pedig pár évig nem lehetett hallani, míg végül NER-közelben bukkant fel. Édesapja, Jászai Sándor a 2010-es kormányváltás után országos bányakapitány lett. Ő maga egy időben a pécsi Zsolnay porcelán-manufaktúra aktuális megmentőjeként lépett színre, utóbb pedig Mészáros Lőrinc szárnysegédjévé avanzsált. Ma a szárnyaló tőzsdei Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a kereszttulajdonlások révén szinte az egész Mészáros-birodalomra befolyása van.

Több az átfedés a Konzum-portfolió és a valahai SCD-vagyon között annál, hogy puszta véletlennek tűnjön. A Hunguest-szállodalánc annó például volt már Jászai-érdekeltség, a frissen beharangozott gigantikus Balaton-biznisz pedig kifejezett deja-vu érzést kelt.
Paár Attila

,,Paár András a gyermekeit is megfertőzte a vendéglátással és a vállalkozással. Vendéglátó-ipari főiskolát végzett nagyobbik fia édesanyja segítségével a Teátrumot irányítja. Lánya cukrász, másik fia építőipari vállalkozó lett" - írta a Népszabadság 1996-os, egész oldalas riportja, amit ,,A koporsótól a Panorámáig címmel" egy győrújbaráti panziósnak szentelt az újság.

A koporsós utalás arra céloz, hogy a saját közlése szerint ,,mélyről jött" idősebb Paár asztalosként, konkrétan koporsókészítőként kereste meg az induló tőkét, amit a rendszerváltás éveiben a vendéglátásba forgatott. A cikkben emlegetett ,,másik fia", Attila ma az ország egyik leggazdagabb vállalkozója. Cége a West Hungária Bau közbeszerzéslovag, s nem mellékesen pár éve Tiborcz István utóda az Eliosban.

A két esemény közötti éveket építkezéssel töltötte, a szó konkrét és átvitt értelmében is. Cégének az Észak-dunántúli építőipart ismerők szerint jót tett, hogy egymás után dőltek be a poszt-szocialista iparvállalatok, de legalább ennyit segített Borkai Zsolt Győr polgármesterévé választása is: a Figyelő cikke szerint legalábbis ettől fogva a legtöbb fontos beruházásban a WHB is szerephez jutott a megyeszékhelyen.

Paárt joviális szakinak mondják ismerői, olyannak, aki úgy került közel a tűzhöz, hogy közben le is tett valamit az asztalra. Ma már a gazdagemberlisták állandó szereplője, ha ibizás partijairól nem is ír a bulvár, az afrikai vadászat azonban belefér az idejébe. Hobbiügyben tehát mégis csak rezsimkonform, unortodox módon fogalmazott viszont az Építészfórumnak 2016-ban adott interjújában, amikor a munkaerőhiányról kérdezték: ,,ideiglenes megoldásként érdemes lenne Magyarországnak megnyitni a hiányszakmában dolgozó külföldiek számára a munkaerőpiacot".
Puskás András

Kapcsolata mentorával, Rogán Antallal a fidelitasos időkből ered. Puskás az úgynevezett óbudai fideszeslobbinak volt a tagja. Rogánnal érkezett az V. kerületbe, ahová a későbbi polgármestert a helyi Fideszben rendet teremteni vezényelte a pártvezérkar a kétezres évek elején.

Velük tartott Kertész Balázs, a tenderarisztokrácia egyik legrejtőibb figurája, aki III. kerületi Fidesz-elnök és önkormányzati képviselő volt, majd Rogán háttérembere lett az V. kerületben, s akinek különös nemzetközi, főképp orosz és svájci illetőségű kalandjairól az Index és mi is sokat írtunk.

Puskás Rogán alatt - és nem mellékesen az ingatlanmutyik csúcsrajáratásának idején - alpolgármesterként gyakorlatilag vezette a kerületet. Fivére, Puskás Péter jelenleg is alpolgármester Óbudán - fideszes források szerint bő évtizede már, hogy a testvérpár erős befolyással bír a főváros gazdasági ügyeire.

Puskás és Rogán szövetsége túlmutat az üzleti ügyeken, amennyiben a Rogánéval szomszédos (és mint a vagyonbevallási mizériában kiderült, azzal részben egybenyitott) Pasa-parki ingatlan Rogán feleségének és Puskás feleségének közös tulajdona volt.

Politikai elemzők hada hitte, hogy a Rogán-utódként emlegetett Puskás váratlan távozása az V. kerületből éppen a 2014-es választási kampányidőszakban azt jelenti, hogy hátrébb vonják őt a sorozatos botrányok miatt. Ehhez képest szintet lépett: az állami tulajdonú Eximbankban, a kormányközeli mutyisták fejőstehenében lett erős második ember. A vezérigazgató, Urbán Zoltán halálos balesete utáni hetekben ideiglenesen a pénzintézet élére került. Az Eximben töltött pár év alatt összesen 172 millió forintot keresett.

Karrierje megállíthatatlanul ível felfelé, legújabban vezérigazgató-helyettes lett a Budapest Bankban, amit közel 200 milliárd forintért államosítottak, s a hírek szerint nemsokára ismét privatizálnak majd.
Szivek Norbert

Ha Kertész Balázst rejtői jelenségnek mondtuk, akkor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő első emberével kapcsolatban elfogytak a szavak. Egy éve megjelent portrécikkünk címében azt kérdeztük: Ön rábízná a vagyonát?

A ma a GDP egyhatodán uralkodó Szivek valaha ingatlanokban utazott, offshore-ozott, az ingatlanprojekteit pedig úgy megfinanszíroztatta, hogy a fal adja a másikat. Ebben partnere volt a fentebb már bemutatott Komonczi Zsolt. A kettejük fémjelezte kemény maghoz lazán kapcsolódik az utóbb (más ügyben) csalásért elítélt egykori labdarúgó klubtulajdonos Tolnai Sándor is. A hitelválságban ezek a kölcsönök jórészt bedőltek. Akadnak projektek, amelyek viszont működni látszanak, például a Várda Drink úgynevezett reorganizációja lehetett Szivek referenciamunkája Kisvárdán, aminek nyomán szárnyai alá vette Seszták László, akinek mentoráltjaként emlegetik.

Szivek szintet lépett ingatlanozásban is, amikor az évek során közel került a Tiborcz-féle csapathoz. Együtt vezénylik például az utóbbi idők egyik legértékesebb belvárosi fejlesztését, a Mahart-székház tömbjének luxusszállodává alakítását.

A valahai kedves, okos jogászember - ahogy ismerői látták korábban - a sikerszéria nyomán hátrányára változott. A sokfelé emlegetett kocsmai duhajkodásra nem került ugyan bizonyíték egyelőre, arra azonban igen, hogyan tárgyalt az MNV alá tartozó egyik céggel. A Magyar Nemzet hangfelvétele szerint megalázó arroganciával, ráadásul jogsértésre (kartellezésre) noszogatta volna a cégvezetőt. Ehhez képest valóban apróbb stikli, hogy már MNV-vezérként százmilliókkal rövidítette meg az államot, amikor a tőzsdei Enefi részvényeire spekulált. Méghozzá arra a pakkra, ami a NER által einstandolt magánnyugdíj-vagyonból származott.
Tóth Judit

Az egyetlen hölgy a csapatban. 34 éves menedzserként vezeti Tiborcz szinte teljes cégbirodalmát, köztük a koronaékszer BDPST Zrt.-t is. Bár milliárdos értékű cégcsoportot irányít, nem szerepel a médiában, akik találkoztak már vele, inkább adminisztrátornak mondják. Mint válogatottunkból sokaknak, neki is vannak pécsi gyökerei, még fellebbviteli bíró is akad a családban. Évek óta Budapesten él, jelenleg a csapat által felkapott Gellért-hegyen.
Vida József

Már jelenleg is kulcsszereplő a Takarékbank 45 éves elnök-vezérigazgatója, pénzügyes körökből származó információk szerint azonban ennél is több vár rá hamarosan. A teljes magyar bankszektor kész tényként kezeli, hogy a Budapest Bank küszöbön álló privatizációja után a BB-t, az FHB-t, a már Mészáros-kézben lévő MKB-t és a takarékszövetkezeteket érintő csúcsbankot, a Csányi-féle OTP versenytársát alakítják majd ki a közreműködésével.

Vagyis befejezik azt, amit a 2016-ban zajos körülmények között lapátra tett FHB-s Spéder Zoltán elkezdett, azaz a takszöv-FHB összefonódást - csak sokkal nagyobban. ,,Ez már erős bankméret lesz" - mondogatják bankárkörökben.

Vida 2001 óta ,,takarékozik", egyre feljebb a ranglétrán, 2006-tól már a Szentgál és Vidéke elnök-ügyvezetője volt. Vezetésével fuzionált 2015-ben tíz takarék, megalakítva a majdan a Mészáros-famíliát is hitelező B3 Takarékszövetkezetet, amelynek Vida az első embere lett. Utóbb bekerült a legmenőbb Mészáros-cégek vezető testületeibe is. A Status Capital Zrt. felügyelőbizottságában például együtt ülnek Antal Kadosával és a ,,család eszének" mondott Balogh Ádám volt jegybanki alelnökkel, az MKB vezérigazgatójával is.

Spéder félreállításáig nem lehetett tapasztalni közöttük a nézetkülönbséget, éppen ellenkezőleg - emlékeznek forrásaink, akik szerint azonban Vida rugalmasan változott az új mentorokra és új koncepcióra. Ezzel együtt ismerői kedvelik, joviális vidéki értelmiséginek tartják, aki leonbergi kutyákat tenyészt, sőt, a tenyésztőszövetség elnöke, és lovakat is tart.

Rádi Antóniahttps://atlatszo.hu/2018/05/07/ok-mukodtetik-a-ner-uzleti-hatorszagat-bemutatjuk- az-oligarcha-utanpotlas-valogatottat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: cégnyilvántartás, elitgimnáziumban, válogatottunkból, bankszövetségben, közreműködésével, érdekeltségeiket, nézetkülönbséget, haszonélvezőinek, kiérdemesülteket, kriminalisztikai, fölhánytorgatták, munkaerőhiányról, fideszeslobbinak, szárnysegédekből, vagyonbevallási, kapcsolatépítés, polgármesterévé, vezérigazgatója, megyeszékhelyen, keretszerződést, magyarországnak, alapítványainak, építészfórumnak, sorozatszereplő, reorganizációja, jogászberkekben, mentoráltjaként, luxusszállodává, üzemeltetőjének, felvásárlásakor, leszervezésében, rugalmasságukat, szárnysegédjévé, postafiókcímmel, családtagokénál, ingatlanozásban, közszereplő titulus, része szintén, hírnév irányába, második vonalat, maguk módján, network tetején, középszerbe sorolják, életrevalóbbja pedig, szaktudás tehát, csatasorba állításuknak, lojalitáshoz való, rugalmasságukat kamatoztatják, politikai elemzők, kezdetekkor sokuk, alma mater, valahai fidesz-közeli, Tiborcz István, Hamar Endre, Németh Dániel, Magyar Narancs, Mészáros Lőrinc, Nemzeti Együttműködés, Aston Martin, Simicska Lajost, Spéder Zoltánt, Mészáros Lőrincet, Paár Attila, Teleki Blanka, Gázszer FC, Antal Kadosa, Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt, Pallas Athéné Alapítványainak, Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó, Állami Egészségügyi Központnak, Opus Global, Status Capital, Mátra Energy, Vajna-közeli TV2, Magyar Büntetőjogi Társaságnak, Magyar Kriminalisztikai Társaságnak, Gulyás Gergely, Draskovits Drazsé Lászlót, Drazsé Szemeket, Czeglédy Csaba, Csík Zoltán, Doszpot Péter, Horthy Andreának, Welsz Tamás, Mészáros-tulajdonú Echo, Erdei Bálint, Erdei Tamás, Arie Yom-Tov, Pearl Natural Kft, Budapest Gate, Pearl Natural, Budapest Gate-ből, Antal Kadosával, Mészáros Kft, Ifjabb Erdei, Simicska Lajos, Csányi Sándor OTP-je, Rockwood Ingatlan Kft, Fintha-Nagy Ádám, Komonczi Zsolt, Török Bankház, Szervita Téren Zrt, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, Szivek Norbert, OS17 Kft, Kartonpack Nyrt, Sistrade Kft, Tiborcz Istvánnal, Idősebb Hamar, Hamar Budapest, Czéh-Tóth Márk, Pécsbánya SE, Jászai Gellért, Leisztinger Tamást, Csányi Sándort, Jászai Sándor, Konzum Nyrt, Paár András, West Hungária Bau, Borkai Zsolt Győr, Puskás András, Rogán Antallal, Kertész Balázs, Puskás Rogán, Puskás Péter, Urbán Zoltán, Budapest Bankban, Kertész Balázst, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, Tolnai Sándor, Várda Drink, Seszták László, Magyar Nemzet, Tóth Judit, BDPST Zrt, Vida József, Budapest Bank, Csányi-féle OTP, FHB-s Spéder Zoltán, Status Capital Zrt, Balogh Ádám, Rádi Antónia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Idézet a szivárványról  Facebookon kaptam  Azért  Krisztus újra el fog jönni  Kosztolányi Dezső: Valaki áll ...  Fodor Ákostól  Facebookon kaptam  Golgota  Finom kis kezed az én kezemben  Igazság és szabadság  Facebookon kaptam  Tapasztaltad már, hogy türelme...  Isten és a világ  Öröm  Hívők közössége  Krisztus követése  Felelj!  Boszorkánytánc  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Krisztus újra el fog jönni  Kellemes hétvégét kívánok  Facebookon kaptam  Szép napot kedves barátaim ! ....  Az immunrendszer támogatói, a ...  Facebookon kaptam  Napirend  Isten igéje  Facebookon kaptam  Gyógynövényként működő gyümöl...  Isten és a világ  Krémes  Vidám napot ! .......  Boldog születésnapot a ma ünne...  Finy Petra - Eső  Örvendjetek, keresztyének!  Jó beszélgetni  Ballagási versek, idézetek, da...  Isten igéje  Áldás  Idézet a szivárványról  Szép estét kedves látogatóimna...  A szerelem olykor  Szép napot kívánok !.......  Örvendjetek, keresztyének!  Szerelem lelakatolva  Facebookon kaptam  Jó beszélgetni  A baráti szív  Harmónia......  Raimbaut de Vaqueiras : Hajnal...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok !.......  Weöres Sándor idézet  Jó, ha van egy igaz barátod  Két szerencsétlenség érhet egy...  A szerelem olykor  Könnyedén  1376 az új fertőzött, elhunyt ...  Azért  Krókuszok  Saitos Lajos - A gyógyítóknak  Szamócázzunk!  Ahol jelen van az Isten egy há...  Facebookon kaptam  Krisztus követése  Pitypangok gif  Zöld tsavorit  Őzike  Gyöngyvirág csokor  A barátság a legszebb szerep a...  Rózsák  Facebookon kaptam  Áldás  Szép reggel  Kék nefelejcs  Facebookon kaptam Annuska bar...  Vallomás  Közel a pillanat  Felelj!  Facebookon kaptam  Isten és a világ  Jó éjszakát!  Babits Mihály : Ballada Irisz ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Csöndes péntek  Igazi öröm  Pirosrózsa csokor  Szivárvány fluorit  Golgota  Facebookon kaptam  Cseppek vagyunk a tengerben  Szenvedés  Fehér hermelin  Klellemes ébredést a későnkelő...  Kosztolányi Dezső: Valaki áll ... 
Bejegyzés Címkék
közszereplő titulus, része szintén, hírnév irányába, második vonalat, maguk módján, network tetején, középszerbe sorolják, életrevalóbbja pedig, szaktudás tehát, csatasorba állításuknak, lojalitáshoz való, rugalmasságukat kamatoztatják, politikai elemzők, kezdetekkor sokuk, alma mater, valahai fidesz-közeli, befolyása teljét, magukat mélyről, kevés nem-értelmiségi, legtöbben pedig, pécsi ciszterek, labdarúgó kezdőcsapatra, gazdasági élet, jegybank Pallas, csaknem félmilliárdos, legfontosabb vállalatok, irányító vagy, hazugsággyár konszolidált, fideszes Gulyás, város hírhedt, védő Kadosa, jobbos helyi, helyi Fidesztől, olyan ügyvédnél, jelenleg előzetesben, nevezett jogásszal, szemére &#8222, sportszövetségnek mégsem, elnökséget célozta, volt BRFK-s, kalandos hátterű, közelmúltig bővült, kapcsolatuk kialakulásáról, kézenfekvő megoldás, feltörekvő Mészáros, exzsaru ekképpen, oligarcha B-válogatott, nexusa &#8211, rendőrautóban 2014-ben, kapcsolat jellege, asszony pártján, úgynevezett legfelsőbb, bizalmasnak látszó, utóbbi időben, cikk szerint, eset hátterében, nagybefolyású bankárcsaládokról, idősebb családtagokénál, ügyes kapcsolatépítés, sajtóban &#8222, kétezres években, cégnyilvántartás szerint, izraeli befektetőt, ballonos ivóvizeket, eljárás jóval, bank kézbesítési, szombathelyi fideszesek, baráti tüzet, első MKB-s, terhek kifejezetten, követeléseket felvásárolva, szakértő munkát, hitelező pedig, idősebb Erdei, sztori viszonylag, mondás makacsul, szlovák Elios-leányok, újabb Erdei-projekteket, idősebb családfő, erzsébetvárosi bulinegyedbe, belvárosi ingatlanmutyis, cégbíróságra utoljára, köznapi halandók, féléves világkörüli, társasági pletykákon, hitelválság előtti, legtöbbször olyan, ingatlanok zömét, elővásárlási jogról, másodrendű elnevezésre, hatóságok komolyan, pályázatok előkészítését, nyertes Tiborcz-cégben, közvilágítás karbantartója, pécsi cisztercita, második generációnak, édesapa mellett, puccos iroda, céges honlap, irodában dolgozó, sűrű fillérért, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 206
  • e Hét: 206
  • e Hónap: 5046
  • e Év: 213654
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.