Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Fidesz ugyanazért nem bukik bele a korrupcióba, amiért a
  2018-05-17 20:23:24, csütörtök
 
   
  A Fidesz ugyanazért nem bukik bele a korrupcióba, amiért a kapualjba hugyozunk


Balavány György


2018. 05. 15. 11:07

Minálunk a rabló nevezi ki a pandúrt, a közpénzlenyúlás pedig nemzeti hagyomány.


Korábban a témában:

A nemzet szégyene, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere
A Fidesz-szavazók negyede szerint is nőtt a korrupció 2010 óta
Már csak Bulgária korruptabb nálunk az Európai Unióban

Először is azt kéne tisztázni, hogy mit értünk korrupció alatt. Értsük azt, amit a törvény, jó? Át is engedném a szót, nagy tisztelettel, a Btk-nak:

294. § (1) Az a hivatalos személy, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetve (...) harmadik személynek adott vagy ígért jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt vezető beosztású hivatalos személy követi el.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évtől nyolc évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki
a) a jogtalan előnyért
aa) hivatali kötelességét megszegi,
ab) hatáskörét túllépi, vagy
ac) hivatali helyzetével egyébként visszaél, illetve
b) a bűncselekményt bűnszövetségben vagy üzletszerűen követi el.

Tehát a kérdés itt az: hogy a búbánatba nincsenek tele a börtönök korrupt politikusokkal? És nem az jó válasz, hogy azért, mert a politikusok ún. nagykutyák. Máshol is ún. nagykutyák, de ha közpénzhez nyúlkálnak, megégetik a kezüket.

Gondoljunk például Olaszországra.
Gondoljunk Dél-Koreára.
Gondoljunk Csehországra,
vagy éppen Brazíliára,
aztán Romániára,
aztán pedig arra, hogy mindez miért nem működhet Magyarországon.

Esetleg azért, mert nincs is minálunk korrupció?

Ha a tisztelt olvasó így gondolja, vélheti akár úgy is, hogy a Föld lapos. Ugyanis az a helyzet, hogy a közpénzek lenyúlása népszokás a magyar politikai elitben, az SZDSZ is ugye tele volt (legalábbis a helyzetre rálátó forrás szerint) korrupciós ügyekkel, a Gyurcsány-kormány is,

de igazán rendszerszintűvé, magától értődővé a korrupciót Fidesz tette.

És ez igen jól dokumentálható, hiszen megcáfolatlan oknyomozó munkák százai szólnak arról, hogyan jönnek létre fideszes vagyonok szinte a semmiből, melyik nagyúr hogyan juttatott jogosulatlan anyagi előnyhöz a kapcsolatai, befolyása révén másokat, akik történetesen a barátai, rokonai vagy üzletfelei.
Székesfehérvár, 2013. január 17. Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke beszél labdarúgó akadémia és a Videoton FC közös, új, műfüves, székesfehérvári edzőközpontjának ünnepélyes átadásán 2013. január 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
A nemzet szégyene, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere
Mert az a nemzet önbecsülésének a vége. Vélemény.

Akkor meg?

Az első ok kulturális, a második politikai.

Kezdem a másodikkal, arról legalább nem mi tehetünk és egyszerűbb. Magyarországon a törvényhozói hatalom a demokrácia alapvető jogelveit megcsúfolva teljesen összefonódott a végrehajtói hatalommal, a törvényhozás jogilag és gyakorlatilag mindenféle kontrollt kiiktatott. (Ennek utolsó lépése lehet a bírói függetlenség teljes felszámolása, ha Brüsszel hagyja.)

Mondom egyszerűbben: mindenféle illetékes hatóság közvetlenül a kormány irányítása alatt működik, amiből egyenesen következik, hogy nincs, aki a Fidesz közpénzlopásaival kapcsolatban nyomozást indítson és azt tisztességesen végigvigye.

Olyan országban élünk, ahol rabló nevezi ki a pandúrt, és folyamatosan tőle függ a státusza.

És nem véletlenül alakult így: azért szabták a rendszert ilyenre, hogy zavartalanul lophassanak.

A kulturális ok ennél is szomorúbb. Mi, magyarok, nem igazán érdeklődünk a korrupció iránt. Az orrunk előtt lophatják el a fél országot, nyúlhatják le a közvagyont, és nem mondjuk rá azt, hogy elég legyen, mint mondják a szlovákok például.

Miért nem? Mert hiába is mondanánk?
Ami például az ügyészség sara

Korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása Btk. 300. § (1) Az a hivatalos személy, aki e minőségében hitelt érdemlő tudomást szerez arról, hogy még le nem leplezett vesztegetést, vesztegetés elfogadását, hivatali vesztegetést, hivatali vesztegetés elfogadását, vesztegetést bírósági vagy hatósági eljárásban, vesztegetés elfogadását bírósági vagy hatósági eljárásban, befolyás vásárlását vagy befolyással üzérkedést követtek el, és erről a hatóságnak, mihelyt teheti, nem tesz feljelentést, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez nem igaz, nem mondanánk hiába. Az újság talán (megkísért néha a gondolat) hiába írja meg újra és újra, de ha százezrek harsognák az utcán, hogy elég volt, annak biztosan lenne foganatja. Nincs és nem lesz hatalom, mely ne félne az utcán tiltakozó tömegtől. Ez az egyetlen, amitől az Orbán-kormány is fél.

Ám nem kell tartania attól, hogy a korrupció miatt utcára tódulunk. Legfeljebb csöndben dohogunk magunkban, de tódulni nem fogunk. Tódulunk az internetadó ellen, a röghözkötés és a felsőoktatási keretszámok ellen, tódulunk azért, mert úgy általában elegünk van, de a közvagyon védelmében nem tódulunk, mert valójában nem tudjuk, mi is az a közvagyon.

A nemzettudat evolúciójából mifelénk kimaradt egy fontos lépés, ez pedig a közös tulajdon iránti tisztelet, meg úgy általában a közösségi etika elfogadása. Tudunk szélsőségesen individualisták és szélsőségesen kollektivisták lenni, de nem vagyunk a szó eredeti értelmében politikai állatok, közösségi lények.

Ezért bliccelünk a buszon, ezért nem adunk s nem kérünk számlát, ezért dobjuk el a csikket a buszmegállóban és hugyozunk a kapualjba.
Budapest, 2011. július 4. BKV-ellenőr közterület-felügyelő segítségével megbüntet egy érvényes jegy nélkül utazó utast a hatos villamoson, miután újra kezdődött a közös akció a bliccelők ellen. Az ellenőrzés szigorításának köszönhetően jelentősen növekedtek a BKV bevételei. MTI Fotó: Máthé Zoltán
BKV-ellenőr közterület-felügyelő segítségével megbüntet egy érvényes jegy nélkül utazó utast a hatos villamoson
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Egyszerűen nincs meg, hogy az ország mindannyiunké, ezért együtt kell vigyáznunk rá, és ezért nem tartjuk rettenetes bűnnek, ha valaki eltesz magának a közösből. Főleg akkor nem haragszunk érte, ha az a valaki a mi almunkból való (persze, ha a másik táborból van, pusztuljon).

Elképesztő felmentőnarratíváink vannak a közvagyon megcsapolásával kapcsolatban. Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Egy fideszes barátom (igen, vannak fideszes barátaim) mesélt a köreikben futó korrupcióügyi vélekedésekről, ezekből három különösen megragadott :

jó, jó, lopnak, de az előzők is loptak,
ez már csak így van, mióta világ a világ,
és a legdurvább: hát ha már ilyen sok jót tett valaki az országért/városért/faluért, ne sajnáljuk tőle azt a kis pluszt.

Na, a harmadikra reagáltam is, még pedig azt, hogy ha valaki közhatalom birtokosaként sok jót tesz a közösségért, akkor pont megérdemli a képviselői vagy polgármesteri fizetését.

A korrupciót pártoló szemléletnek nyilván történelmi okai vannak. Talán a kommunista múlt. Igen, Magyarországnak kommunista múltja (is) van, ami nem azt jelenti, hogy negyven évig uralkodtak rajtunk a kommunisták - mert ez megint egy mi/ők struktúrájú önfelmentő narratíva - hanem azt, hogy negyven évig kommunista ország voltunk.

Abban a rendszerben a közös vagyon a hétköznapok nyelvén azt jelentette, hogy mindenki lop az államtól, például a munkahelyről: a kicsik kicsit, a nagyok nagyot. Mindez olyan természetes volt, mint a levegő.

És valahogy ilyen természetes is maradt.

Nem tudom, mi hiányzik. Talán a nagy, közös győzelmi tapasztalatok, hogy valamit mi, magyarok együtt megcsináltunk, és akkor ez már a miénk, és vigyázunk rá, srácok, és aki hozzápiszkál, annak tényleg levágjuk a kezét. A mi szabadságharcaink tragikusak és bukottak, nem beszélve arról, hogy szinte mindig sikerült a rossz oldalra állnunk.

Mi azt láttuk, hogy az ellenállóknak szívás az életük, aki sokat pofázik, azt elviszik előbb-utóbb, és ugye az kinek hiányzik; tehát inkább kibekkelünk, kaparj, kurta, neked is jut, megoldjuk okosba', és nem szól szánk, hogy ne fájjon a fejünk, seperjen mindenki a maga portája előtt.

Orbán ördögi zsenialitása abban áll, hogy ért és beszél a nép nyelvén, amelyből vétetett. A retorika szintjén persze rossznak nevezi a korrupciót, de pontosan tudja, hogy mi nem a politikai retorikát hisszük - abba eleve belekalkuláljuk a hazugságfaktort -; mi azt hisszük, amit látunk.

És amit látunk, az az, hogy a korrupció nyílt titok, amiben végső soron nemhogy nincs kivetnivaló, hanem menőség, módi, tapsot érdemlő főúri virtus. Mészáros pl. nem tagadja, hogy csupán azért gazdag, mert a miniszterelnök barátja.

De ugyan miért tagadná, ha basszus, ebben az országban lehet rá büszke is?

Annyira jó lenne idebiggyeszteni valami megoldási javaslatot a végére. De nincs, nekem nincs. Szóljon, akiknek van, legyen szíves.


https://24.hu/poszt-itt/2018/05/15/orban-korrupcio-buncselekmeny/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: edzőközpontjának, rendszerszintűvé, szabadságvesztés, feljelentésének, individualisták, hazugságfaktort, megcsapolásával, idebiggyeszteni, közpénzlenyúlás, magyarországnak, székesfehérvári, bűnszövetségben, belekalkuláljuk, politikusokkal, kollektivisták, bűncselekményt, tisztességesen, buszmegállóban, vélekedésekről, székesfehérvár, önbecsülésének, magyarországon, dokumentálható, miniszterelnök, szigorításának, összefonódott, mindannyiunké, birtokosaként, ellenállóknak, felsőoktatási, elfogadójával, gyakorlatilag, megcáfolatlan, buncselekmeny, korrupcióügyi, meghatározott, kapualjba hugyozunk, rabló nevezi, közpénzlenyúlás pedig, nemzet szégyene, korrupció 2010, működésével kapcsolatban, jogtalan előnyt, bűncselekményt vezető, jogtalan előnyért, bűncselekményt bűnszövetségben, búbánatba nincsenek, börtönök korrupt, tisztelt olvasó, közpénzek lenyúlása, magyar politikai, helyzetre rálátó, Balavány György, Mészáros Lőrinc Magyarország, Európai Unióban, Gondoljunk Dél-Koreára, Gondoljunk Csehországra, Mészáros Lőrinc, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Videoton FC, Máthé Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Maszk  Facebookon kaptam  Ápolók Nemzetközi Napja  Szép estét kedves látogatóimna...  Szelenit rózsakövek  Csodás természet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Dolomit és kvarc  Facebookon kaptam  Gyógyszer.......  Facebookon kaptam  Szeretet.......  A divat változik  Senki sem tökéletes  Nyers kék gyémánt  Facebookon kaptam  Harmonia.......  A ricinusolaj gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Homokkvarc  Ady Endre : Meg akartalak tart...  Facebookon kaptam  Vágyakozás  Malahit és kvarc  Barátság  Facebookon kaptam  Az állomás  Ápolók Nemzetközi Napja  Ballada május első napjáról  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szelenit rózsakövek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Malahit és kvarc  Kvarc és rutil  Nátrolit kristály  Szép napot  Nászéjszaka  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szeress nagyon  Azurit kristály  Emésztésre ható gyógynövények  Csodaszép napot !.......  Facebookon kaptam  Tisztelet és becsület  Maszk  Png virág  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Hallgatni kell a szívedre  Rutil kristály  Gyógyszer.......  Szeretet.......  Virágos csendélet  Kék tanzanit kristály  Harmonia.......  A házasság az egyetlen dolog  Az idők fordulópontja  Ápolók Nemzetközi Napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vágyakozás  Rossz ember nem lehetsz ....  A nyugalom és a megelégedés  Az idők fordulópontja  Boldog születésnapot a ma ünne...  Pablo Neruda : Asszonyi test  Mindenki életében eljön a pill...  Szelenit rózsakövek  Ápolók Nemzetközi Napja  De az igazság az, ...  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Fluorit  Kellemes délutánt ! ..........  Png nő  Elmúlt szerelem  Rózsaszín kálcit  Szelenit rózsakövek  Rodokrozit pirittel és szfaler...  Png rózsa bokor  Mai harmónia kártyám  Malahit és kvarc  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Csodaszép napot !.......  Vízcseppes rózsa  A divat változik  Rossz ember nem lehetsz ....  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Gyógyszer.......  Boldog születésnapot a ma ünne...  Virágos csendélet  Vágyakozás  Maszk 
Bejegyzés Címkék
kapualjba hugyozunk, rabló nevezi, közpénzlenyúlás pedig, nemzet szégyene, korrupció 2010, működésével kapcsolatban, jogtalan előnyt, bűncselekményt vezető, jogtalan előnyért, bűncselekményt bűnszövetségben, búbánatba nincsenek, börtönök korrupt, tisztelt olvasó, közpénzek lenyúlása, magyar politikai, helyzetre rálátó, felcsúti Puskás, második politikai, törvényhozói hatalom, demokrácia alapvető, végrehajtói hatalommal, törvényhozás jogilag, bírói függetlenség, kormány irányítása, rendszert ilyenre, korrupció iránt, orrunk előtt, szlovákok például, ügyészség sara, újság talán, utcán tiltakozó, korrupció miatt, internetadó ellen, felsőoktatási keretszámok, közvagyon védelmében, nemzettudat evolúciójából, fontos lépés, közös tulajdon, közösségi etika, érvényes jegy, hatos villamoson, közös akció, ország mindannyiunké, másik táborból, közvagyon megcsapolásával, fideszes barátom, köreikben futó, harmadikra reagáltam, képviselői vagy, korrupciót pártoló, kommunista múlt, kommunisták &#8211, közös vagyon, hétköznapok nyelvén, kicsik kicsit, nagyok nagyot, rossz oldalra, ellenállóknak szívás, kinek hiányzik, maga portája, retorika szintjén, politikai retorikát, hazugságfaktort &#8211, korrupció nyílt, miniszterelnök barátja, országban lehet, edzőközpontjának, rendszerszintűvé, szabadságvesztés, feljelentésének, individualisták, hazugságfaktort, megcsapolásával, idebiggyeszteni, közpénzlenyúlás, magyarországnak, székesfehérvári, bűnszövetségben, belekalkuláljuk, politikusokkal, kollektivisták, bűncselekményt, tisztességesen, buszmegállóban, vélekedésekről, székesfehérvár, önbecsülésének, magyarországon, dokumentálható, miniszterelnök, szigorításának, összefonódott, mindannyiunké, birtokosaként, ellenállóknak, felsőoktatási, elfogadójával, gyakorlatilag, megcáfolatlan, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 201
  • e Hét: 201
  • e Hónap: 8116
  • e Év: 216724
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.