Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jól beszél, ex-miniszter úr! Kudarcok, mulasztások és renget
  2018-05-18 20:47:42, péntek
 
   
  Jól beszél, ex-miniszter úr! Kudarcok, mulasztások és rengeteg adósság
Molnár Bálint | Ma | 8:07

Jóreggelt kívánok az olvasóknak meg természetesen a jól képzett, prémium kategóriás trolloknak is! Bocsánatot kérünk a tegnapi nap kellemetlenségeiért, remélhetőleg sikerült elhárítani a szerver utaztatásával járó üzemzavarokat és mindenkinél rendeltetésszerűen működik az oldal. Azt nem tudom megígérni, hogy ez utoljára fordult elő, de a jövőről, a hogyan továbbról elég sokat kell majd beszélnünk hamarosan, az nem pont most lesz. Egyelőre koncentráljunk a közelmúltra és a jelenre, van elég finomság, ami szót érdemel.

Először is: a nagy napok sorában is nagy nap ez a mai. A sokadik Orbán-kormány miniszterei ma tesznek esküt az Országgyűlésben azt követően, hogy Áder János államelnökként futó környezetvédőtől átveszik kinevezésüket a Sándor-palotában. Ez a ceremónia, ami - az eskü szó jelentéstartalmára való tekintettel és a főszereplők ismeretében - meglehetősen cinikus és szomorú produkció lesz, megvalósíthatatlan a miniszterek elnökének felszólalása nélkül. Az MTI erre vonatkozó hírközléséből kiemelném az alábbi, ránézésre jelentőség nélküli mondatot:

A képviselőcsoportok megállapodása alapján a kormány megalakulásáig napirenden kívüli felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések nem hangzanak el.

Szerintem se lenne jó ötlet megzavarni az új kormány megalakulását mindenféle hülye felszólalásokkal és kérdésekkel, mert az emelkedettség, meg az ünnepélyesség, ugye. Erről jut eszembe nekem Balog Zoltán leköszönő humánerőforrás, akinek - mint tudjuk - az utódja (és boldog őse) is méltó a kormány legterebélyesebb minisztériumának vezetésére. Amúgy tényleg, nyugodtan tekintsünk el a Kásler professzor fejében honoló zűrzavaros ideáktól, mégiscsak egy sikeres menedzser ő a maga területén, Balognál nagyobb károkat már hátha nem tud okozni ő sem. Naszóval Balog Zoltán könnyekig megható Facebook-posztban búcsúztatta el magát a hat kemény éven át tartó miniszterségétől, ebből idézem a kvintesszenciát:

... búcsúzó miniszterként nagy és sok terhet teszek le. Ez az időszak 2012 és 2018 között eredményeket, sikereket, kudarcokat és mulasztásokat jelent. Köszönöm mindenekelőtt miniszterelnök úrnak, hogy ezt a munkát 6 éven keresztül végezhettem. (...) az elmúlt évek eredményei mérhetők azok életében, akikért dolgozunk. S az is biztos, sokan segítettek abban, hogy a feladat ne ,,mission impossible" legyen. (...) Megkövetek mindenkit, akinek adósa maradtam. Kérem, támogassák utódom munkáját!

Változatlanul fenntartom, hogy Balog Zoltán iszonyatos pusztítást hajtott végre annak a tárcának az élén, amelynek a valóban nemzetstratégiai ágazatokat kellett volna felemelnie. Ha csak a Klik nevű szörnyet, vagy a Hoffman Rózsával lemenedzselt oktatási központosítást, vagy a PISA-eredményekhez való hozzáállást, vagy a szerencsétlennél szerencsétlenebb megszólalásait tartjuk szem előtt, akkor is nyomasztó a hat év mérlege. Ezért aztán nem szívesen dobok egy hátast attól, hogy néhány önkritikus foszlány is belefért a könnyes búcsúba. Igen, kudarcok, mulasztások és rengeteg adósság. Nem baj, Kásler úr fűt és fát megígért, márt csak vagy 8 évet kell kibírni lábujjhegyen, és akkor talán majd nem lehet visszamutogatni a bezzeg szocialistákra, Gyurcsányra és egyéb patás ördögökre.

Közben szivárognak az új EU-büdzsé részletei, és félő, hogy nem csak a jogállamisággal kapcsolatban belengetett forrásvesztés van terítéken, de a szociális támogatások potenciális elosztása okán is lehet majd toporzékolni. Ugyanis ezeket a forrásokat úgynevezett országspecifikus ajánlások alapján osztanák szét, vagyis a pénzt arra kell költeni, amit senki által meg nem választott Európai Bizottság problémaként azonosít. És ha ez nem lenne elég - egyéb feltételek mellett -, a bizottság azt is elvárná, hogy a tagállamok a szociális partnerekkel és a civil társadalommal összefogva küzdjenek, és a támogatás egy részét is ezeknek a szervezeteknek az erősítésére kell szánniuk. Namármost a magyar kormány civil társadalomról alkotott elképzeléseit pontosan ismerjük, a nemzeti szuverenitásra hivatkozó szembeköpését minden uniós törekvésnek szintén pontosan ismert, úgyhogy a magam részéről semmi jóra nem számítok. De a hölgyeknek-uraknak ott a távoli hanyatló Nyugaton azt javaslom, hogy fogyasszák el jó étvággyal, amit főztek, és amit évek óta karba tett kézzel nézegetnek.

Amúgy éljen a magyar pálinka, ha már itt tartunk. Megint a brüsszeliták, a senki által meg nem választottak tesznek keresztbe. Tényleg csomó faszság van egyébként a politikai korrekt, az uborka görbületét követő uniós irányelvek sorában, az viszont speciel nem faszság, hogy az Európai Bizottság szóvá teszi: a gyümölcspárlatok, például a pálinka, valamint a növényi eredetű italok tekintetében - amelyek esetében a nemzeti termelés jelentős - Magyarország mentességet biztosít a népegészségügyi termékadó alól, ami nincs rendben. Ez az ügy már két éve tart, jelenleg a kötelezettszegési eljárás második szakaszába lépett. Ha a magyar kormány két hónapon belül nem módosítja a rendelkezéseit, a bizottság az Európai Bíróság elé viheti az ügyet. Ehhez képest a magyar kormány szerint nincs itt semmi látnivaló, a pálinka egészséges, úgyhogy coki. Idézet:

A kormány továbbra is messzemenőkig elkötelezett a magyar emberek egészségének megőrzése, az egészséges táplálkozás elősegítése iránt. Ezért alkotta meg 2011-ben az egészségkockázatot jelentő termékek adóját, a népegészségügyi termékadót, amely azóta nemzetközi elismertségre tett szert. A brüsszeli döntés ellenére a magyar kormány továbbra is megtesz mindent, hogy a fokozott egészségkockázatot jelentő termékek fogyasztásának korlátozásával a magyar emberek egészségét megőrizze.

Egy percig se vagyok én a pálinka ellensége, de azért a sorok és sörök között azt állítani, hogy az egészség megőrzését szolgálja, az elég meredek vadbaromság. Mindegy, gondolom az a lényeg, hogy minél több fronton kössük az ebet a karóhoz, mert akkor harcolni lehet, háborúzni lehet és már megint Brüsszelt kell megállítani, amiért meg akarja sarcolni a mi nemzeti pálinkánkat.

És akkor még mindig maradjunk az Európai Uniónál: a minap az ötös számú Orbánsimogató véresszáj a lopott pénzből működő Magyar Idők hasábjain vezércikknek csúfolt őrjöngő nyílt levélben elmebetegezte Maria Noichl-t, az Európai Parlament képviselőjét, az EP nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának jelentéstevőjét. Amely bizottságnak az volt a feladata, hogy saját véleményével kiegészítse a Judith Sargentini által fémjelzett jelentéstervezetet a magyar jogállamiság helyzetéről. Nos, a képviselőval a hvg.hu készített interjút, aminél fontosabb írással ma nemigen találkoztam, arra kérek mindenkit, akinek belefér az idejébe, olvassa el. Azok a prémium kategóriás trollok különös tekintettel, akik az Echo TV Bayer-show-ja előtt csorgatják a nyálukat és csillogó szemmel hallgatják a mestert. Vannak benne számok is, statisztikai adatok is a hazug, félremagyarázott fröcsögések ellensúlyozására. Idézet következik.

hvg.hu: Beszéljünk végül röviden a Fidesz-alapító Bayer Zsolt vezércikkéről. Nyílt levelében elmebetegnek nevezte önt.

Maria Noichl.: Az meglepett, hogy úgy intézett személyem ellen támadást, hogy nyilvánvalóan tudta: pártja uniós frakciótársainak többsége is megszavazta a nevem alatt futó bizottsági véleményt, és senki sem ellenezte. A megállapítások egy demokratikus testület elsöprő támogatását élvezik. A cikkének lényege ennek a ténynek az elhallgatása. Hogy a végén megpróbál engem megfélemlíteni, az nekem édes mindegy, kétszeres anya és nagymama vagyok, nem tőle fogok megijedni. A jelentésünket most majd megtárgyalja az alapjogi bizottság, amelyben szintén demokratikusan döntenek felőle a publicista pártjának részvételével. Az egészben csak azt tartom tragikusnak, hogy felületet kap ahhoz, hogy ezt a szennyet nagy nyilvánosság előtt terjessze, ahelyett, hogy meghallgatná - bajorosan szólva -, hogy hol szorít a cipő. A cikke ugyanis nem engem bizonytalanít el, hanem a magyar nőket.

Akkor hát további szép napot, pálinkát, szalonnát, és sok-sok gondolkodást, mielőtt ütnénk!


https://kolozsvaros.com/rovidek/jol-beszel-ex-miniszter-ur-kudarcok-mulasztasok-e s-rengeteg-adossag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: frakciótársainak, ellensúlyozására, félremagyarázott, környezetvédőtől, minisztériumának, szerencsétlennél, szerencsétlenebb, országspecifikus, nemzetstratégiai, gyümölcspárlatok, felszólalásokkal, miniszterségétől, esélyegyenlőségi, legterebélyesebb, jelentéstevőjét, népegészségügyi, visszamutogatni, kvintesszenciát, országgyűlésben, jogállamisággal, koncentráljunk, humánerőforrás, demokratikusan, fogyasztásának, megalakulásáig, megállapítások, államelnökként, megfélemlíteni, szocialistákra, interpellációk, korlátozásával, szervezeteknek, miniszterelnök, szuverenitásra, rendelkezéseit, központosítást, szerver utaztatásával, hogyan továbbról, nagy napok, sokadik Orbán-kormány, főszereplők ismeretében, miniszterek elnökének, kormány megalakulásáig, kormány legterebélyesebb, sikeres menedzser, maga területén, időszak 2012, elmúlt évek, valóban nemzetstratégiai, szerencsétlennél szerencsétlenebb, hátast attól, könnyes búcsúba, Molnár Bálint, Áder János, Balog Zoltán, Naszóval Balog Zoltán, Hoffman Rózsával, Európai Bizottság, Európai Bíróság, Európai Uniónál, Magyar Idők, Maria Noichl-t, Európai Parlament, Judith Sargentini, Echo TV Bayer-show-ja, Fidesz-alapító Bayer Zsolt, Maria Noichl,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Táncolj velem!  Halál és szeretet  Fehér orgona bokor  Szép mai napot.........  Opál geóda  Ha nem veszed észre, azt jelen...  Harmónia......  A tavasznak virága van, az ősz...  Saját készítésű képem  Áldott napot !........  Alkalmas  Kellemes kávézást !......  Szép estét kedves látogatóimna...  Lila orgona  Üzenet az ellenzéknek!  Csokor vázában  Jól néz ki  Harmónia......  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Cseresznyés szép napot!  Anyák napi liliom  Facebookon kaptam  Isten útja az emberekhez  Isten  Orgona bokor  Szép mai napot.........  Isten szeretete  Gondolat........  Facebookon kaptam  Házi elixírreceptek megfázásr...  Png virág  Strengit kristály  Png kutya  Harmónia......  Jézus  Cseresznyés szép napot!  Ne üss sebet embertársaid lelk...  Cseresznye és meggy a köszvény...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ekcémás bőr kezelése házilag  Szép napot kívánok Mindenkinek...  Krisztus  Szamárkenyér virág  Rózsa csokor  Png virág  Arany nárciszok  Wilhelm Ottó - A bajnok hite  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cseresznyés szép napot!  Vérvétel  Facebookon kaptam  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kedves barátaim ! ....  Epres szép napot!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten útja az emberekhez  Facebookon kaptam  Szép estét  Mai harmónia kártyám  Epres szép napot!  Facebookon kaptam  Halál és szeretet  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok Mindenkinek...  Facebookon kaptam  Isten szeretete  Házi elixírreceptek megfázásr...  Kávézó nő  Rubin  Saját készítésű képem  Konsztantyin Szimonov : Szeret...  Facebookon kaptam  Halál és szeretet  Szamárkenyér virág  Magas vérnyomás csökkentése  Szép mai napot.........  Rubin  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  A tavasznak virága van, az ősz...  Bekeringőzött a tavasz  Rodokrozit  Nő virágokkal  Köszönet mindenkinek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kedves barátaim ! ....  Liliom csokor  Saját készítésű képem  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Csok nélküli lakás :) ........  Isten útja az emberekhez  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szerver utaztatásával, hogyan továbbról, nagy napok, sokadik Orbán-kormány, főszereplők ismeretében, miniszterek elnökének, kormány megalakulásáig, kormány legterebélyesebb, sikeres menedzser, maga területén, időszak 2012, elmúlt évek, valóban nemzetstratégiai, szerencsétlennél szerencsétlenebb, hátast attól, könnyes búcsúba, bezzeg szocialistákra, jogállamisággal kapcsolatban, szociális támogatások, forrásokat úgynevezett, pénzt arra, szociális partnerekkel, civil társadalommal, erősítésére kell, magyar kormány, nemzeti szuverenitásra, magam részéről, távoli hanyatló, magyar pálinka, senki által, politikai korrekt, uborka görbületét, viszont speciel, növényi eredetű, nemzeti termelés, népegészségügyi termékadó, kötelezettszegési eljárás, pálinka egészséges, kormány továbbra, magyar emberek, egészséges táplálkozás, népegészségügyi termékadót, brüsszeli döntés, pálinka ellensége, egészség megőrzését, elég meredek, ötös számú, lopott pénzből, magyar jogállamiság, prémium kategóriás, nevem alatt, demokratikus testület, cikkének lényege, végén megpróbál, nekem édes, jelentésünket most, alapjogi bizottság, publicista pártjának, egészben csak, szennyet nagy, cikke ugyanis, magyar nőket, frakciótársainak, ellensúlyozására, félremagyarázott, környezetvédőtől, minisztériumának, szerencsétlennél, szerencsétlenebb, országspecifikus, nemzetstratégiai, gyümölcspárlatok, felszólalásokkal, miniszterségétől, esélyegyenlőségi, legterebélyesebb, jelentéstevőjét, népegészségügyi, visszamutogatni, kvintesszenciát, országgyűlésben, jogállamisággal, koncentráljunk, humánerőforrás, demokratikusan, fogyasztásának, megalakulásáig, megállapítások, államelnökként, megfélemlíteni, szocialistákra, interpellációk, korlátozásával, szervezeteknek, miniszterelnök, szuverenitásra, rendelkezéseit, központosítást, megszólalásait, változatlanul, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 115
  • e Hét: 3539
  • e Hónap: 4129
  • e Év: 212737
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.