Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Holokauszt-hazudozás középfokon
  2012-02-27 18:48:13, hétfő
 
  2012-02-26. 20:51
Holokauszt-hazudozás középfokon

Én magam már számos alkalommal megpendítettem: a tájékozottabb, tanultabb rétegek számára fenntartott holokauszt-vallás mellett létezik egy népi holokauszt-hit, melyben továbbra is burjánoznak a háborús propaganda rég megcáfolt olyan ostoba állításai, mint például a zuhanyrózsából ömlő gáz, az emberbőrből készül lámpaernyő, az emberi zsírból készített szappan és hasonló butaságok. Arra gondolna az ember, hogy az iskolai tankönyvekben azért mégsem terjesztik a hazug holokauszt-mítoszokat. Sajnos azonban terjesztik.

Természetesen nincsen kizárva az a lehetőség sem, hogy a tankönyvek íróinak egész egyszerűen fogalma sincsen a történelemről. Szita Szabolcs, Karsai László, Ungváry Krisztián, és más hivatalos holokauszt-történészek, hol vagytok ilyenkor? Miért nem szólaltok meg, miért nem cáfoljátok meg a holokauszttal kapcsolatos tévedéseket és hazugságokat? Félreértés ne essék: nem a revizionista álláspont képviseletét kérem számon a hivatalos holokauszt-történészeken. Hanem azt, hogy legalább a ,,legfrissebb kutatási eredmények" megismertetése érdekében hallassák a hangjukat. (Persze a ,,legfrissebb kutatási eredmények" legfeljebb a hivatalosság számára ,,frissek", ugyanis a revizionisták régóta hangoztattak sok olyan tényt, amelyet a holokausztosok később ,,felfedeztek".)
Az alábbiakban következzék a ,,holokausztra" vonatkozó részlet ifj. Lator Lászlónak a Nemzeti Tankönyvkiadó gondozásában 1995-ben megjelent, a középiskola IV. osztálya számára írt történelem tankönyvéből. A szerzőről annyit, hogy a szocializmus korszakában számos díjjal jutalmazott Lator László költő gyermeke (többek közt büszke birtokosa a Szocialista Kultúráért díjnak, de sokat elárul az is, hogy a rendszerváltás után a Soros Alapítvány két alkalommal is kitüntette). Ifj. Lator László orosz-történelem szakos tanár, hosszú éveken keresztül állt is a katedrán, de idővel már csak kisebb óraszámban butította a gyerekeket, ugyanis a Fővárosi Pedagógiai Intézet munkatársa, majd II. kerületi önkormányzati képviselő is volt. Elkeserítő viszont még csak rágondolni is arra, hogy egy időben részt vett az érettségi feladatok kidolgozásában. A Pest megyei Közoktatás-fejlesztési Közalapítvány titkáraként, majd a szentendrei önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottságának tagjaként viszont hála Istennek nem sok vizet zavart, ezzel szemben vélhetően jelentős pénzeket vett fel.
Íme tehát, az 1995-ben írott és többször újra kiadott (egyes iskolákban még ma is használt) tankönyvéből a holokausztra vonatkozó részlet:
,,Koncentrációs táborok már közvetlenül Hitler hatalomra jutása után voltak Németországban. Ezek eleinte főként munkatáborokként működtek. Kezdettől fogva jellemző volt a zsidók elleni erőszak (az első kirívó eset a kristályéjszaka volt). A világháború kitörésekor tömegesen gyilkolták a nácik a lengyelországi izraelitákat. Aztán 1942. január 1-jén, a Wansee konferencián döntöttek arról, hogy a zsidókra nem a kitelepítés vár (felmerült Madagaszkár szigete is), hanem a koncentrációs táborok egy részét egyenesen megsemmisítő táborokká alakítják át. Ezzel előkészítik az ún. Endlösungot (Endlőzung), azaz a ,,végső megoldást". A megsemmisítés először úgy zajlott, hogy egy-egy környéken zsúfolt gettókba zsúfolták össze a zsidóságot, és ott folytak a kivégzések, később ez úgy módosult, hogy a gettók csak az összegyűjtésre szolgáltak, ahonnan tehervonatokon szállították tovább (deportálták) a zsidókat, a cigányokat, a homoszexuálisokat, a fogyatékosokat, a nácik ellenségeit, a baloldaliakat stb. megsemmisítő táborokba.

Kattintson a képre a nagyításért!
A gettók elkülönített városnegyedek voltak, de sokszor csak egy-egy település téglagyárába terelték össze az embereket. A sárga csillag viselésére kötelezett zsidók kötelesek voltak a gettókba vonulni, ahol egy lakásban több tucat embert is összezártak. Innen gyakran a lakosság megvetése, kődobálás közepette terelték őket a vasútállomásra, ahol marhavagonokba zsúfolva, szorosan egymás mellett kellett állniuk a végtelenül hosszú úton. Minden állomáson kampókkal húzták le a vonatról a holtakat. A táborokban különválogatták a gyerekeket, az öregeket, a betegeket. Rájuk szinte azonnal a megsemmisítés várt: zuhanyozónak álcázott épületekben a zuhanyrózsából mérgező, szinte percek alatt halált okozó gázt engedtek rájuk. A többiek, a munkaképesek addig dolgoztak, amíg az alultápláltságtól és a betegségektől elgyengülve elpusztultak, vagy újabb válogatás esetén a társaikhoz hasonló sorsra nem jutottak. A táborokba érkezőktől a magukkal vitt holmijukat elvették, a halottak holmiját, aranyfogát, haját is hasznosították, zsírjukból szappant főztek. Auschwitzban kb. 2 millió embert gyilkoltak meg így.
A gyilkolásnak egész mechanizmusa alakult ki. Részt kellett benne venniük hivatalnokoknak, adminisztrátoroknak, vasúti alkalmazottaknak, orvosoknak és persze az SS tagjainak. Sok tábori katona örömét lelte a kínzásban és a pusztításban, mert a háború olyan körülményeket teremtett, hogy egy darabig úgy tűnt, szadista hajlamaikat korlátlanul kiélhetik. A háború után persze arra hivatkoztak - az alacsonyabb rangúaktól a magasabb beosztásúakig -, hogy ,,parancsra" cselekedtek. Azt is mentségként említették, hogy ha nem engedelmeskedtek volna, őket ölték volna meg, ám ez legfeljebb csak az esetek egy részében fedte a valóságot, például azért, mert sokan választhattak a tábori és a frontszolgálat között. Abban, hogy a német hadsereg zöme a végsőkig kitartott, nyilván szerepe volt annak is, hogy a sok elkövetett szörnyűség miatt féltek az ellenség bosszújától, és ez különösen a szovjetek vonatkozásában megalapozott is volt.
A lakosság tekintélyes része kezdetben nyilván nem tudhatta pontosan, hogy mi vár a deportáltakra, de ahogy telt az idő, egyre több információra tehettek szert. Németországban vagy a nácikéhoz hasonló rendszerű országokban azonban nem volt számottevő ellenállás az elhurcolásokkal szemben.
A zsidó szervezetek is hibát követtek el azzal, hogy rosszul taktikázva, a pánikot elkerülendő, eltitkolták a zsidóság elől, hogy mi vár rájuk. A holokauszt (égő áldozat) szörnyűségeivel kapcsolatban szinte kizárólag a nácik és az őket kiszolgálók felelősségét szokták emlegetni, és természetesen az első számú felelősség az övék. Igaz viszont, hogy a nyugati hatalmak nem bombázták a táborokhoz vezető vasúti síneket, az angolok nem engedtek be olyan hajót, amelynek zsidó utasai náluk kerestek menedéket. Ez nem részvétel a gaztettekben, de az életmentő segítség elmulasztása. A szovjet vezetés sem tájékoztatta a zsidó lakosságot arról, mi vár rájuk német uralom esetén. A keresztény egyházak több országban nem léptek föl határozottan a népirtás ellen. A táborokban pedig a sok szerencsétlen, hasonló sorsú ember között is akadtak olyanok, akik a túlélés reményében együttműködtek a táborvezetéssel, és részt vettek saját sorstársaik gyötrésében.
A nácizmus és annak ideológiája nem múlt el nyomtalanul napjainkra sem, sőt létezik a holokauszt tagadása is mint újabb jelenség. Nem a külső jegyek, szimbólumok hordozzák a veszélyt a társadalomra, hanem a mögöttük lévő tartalmak, a rasszizmus és a nyomában járó gyűlölet és emberellenesség."
A későbbiekben még a következők olvashatók: ,,Közép- és Kelet-Európában ugyanis teljesen más volt a helyzet. (Észak- és Nyugat-Európához képest - P.O.) Itt a németek nem tartottak igényt az együttműködőkre, hanem mindenkit ellenségnek tekintettek. Szisztematikus volt a népirtás, a lakosságot járvány és éhezés tizedelte. A balti államokban, Nyugat-Ukrajnában, Nyugat-Belorussziában mégis sok volt az együttműködő, akik vagy a náci ideológiával való szimpatizálásuk, vagy a kommunizmussal való szembenállásuk miatt segítették a németeket. A háború alatt kibontakozó ellenállási mozgalom sok kollaboránssal leszámolt."

Kattintson a képre a nagyításért!
A szövegben előforduló szóismétlésektől, stilisztikai döccenőktől tekintsünk most el (,,zsúfolt gettókba zsúfolták", ,,sárga csillag viselésére kötelezett zsidók kötelesek voltak", ,,a náci ideológiával való szimpatizálásuk, vagy a kommunizmussal való szembenállásuk"). Habár, ha valaki tankönyv írására adja a fejét, illene helyesen és igényesen fogalmaznia. A költő apuka csak a fiacskája karrierjét egyengette, helyesen fogalmazni nem tanította meg? No, de nézzük, miféle téves állítások fordulnak elő ifj. Lator László idézett szövegében, közöttük számos olyan is, amelyet már a hivatalos holokauszt-történészek sem hisznek el.
1. ,,A koncentrációs táborok eleinte főként munkatáborokként működtek" - írja a szerző. Mit jelent itt a ,,főként" szó? Ha az utalás arra vonatkozik, hogy ezek a koncentrációs táborok egyúttal börtönök is voltak (melyekben köztörvényes bűnözők, korrupt politikusok és a nemzetiszocialista rendszer néhány ellensége is helyett kapott), akkor rendben van. De ha Ifj. Lator László azt szerette volna sugalmazni, hogy hébe-hóba már öldösték a zsidókat a németországi lágerekben (esetleg már gázkamrában), akkor súlyosan félrevezeti a tanulókat. Nem kellene egy tankönyv írójának világosan és egyértelműen fogalmaznia? És nem kellett volna a diákok tudtára adnia, hogy - immár a hivatalos holotörténelem álláspontja szerint is - a régi Reich területén felállított koncentrációs táborokban sohasem léteztek gázkamrák?
2. ,,A világháború kitörésekor tömegesen gyilkolták a nácik az izraelitákat" - olvassuk a szövegben. Ha fegyveres ellenállást fejtettek ki a német csapatokkal szemben, akkor alighanem tényleg megölték őket. Miképp másokat is, akik harcba bocsátkoztak velük. De a zsidók állítólagos tömeges legyilkolása - a hivatalos történészek szerint - csak 1942 elejétől kezdődött meg a lengyelországi lágerekben. (Igaz, az orosz hadjárat kezdete után már elkezdték működésüket a német különleges egységek, amelyek partizánokra vadásztak.)
3. ,,1942. január 1-jén, a Wansee konferencián döntöttek arról, hogy a koncentrációs táborok egy részét egyenesen megsemmisítő táborokká alakítják át" - véli ifj. Lator. A valóságban a wansee-i értekezlet nem január 1-jén, hanem január 20-án zajlott le. A fő baj azonban, hogy azon a nevezetes konferencián semmiféle döntés nem született a ,,koncentrációs táborok megsemmisítő táborokká alakításáról". Nincs mentség ifj. Latos László számára, ugyanis 3 évvel történelem tankönyvének megjelenése előtt, a neves izraeli holokauszt-történész, Jehuda Bauer a következőket nyilatkozta: ,,A nyilvánosság még mindig ismétli, újra meg újra, a buta történetet, hogy a zsidók kiirtását a Wannsee-konferencián határozták el." (Canadian Jewish News, 1992. január 30.) (Karsai László: "Közkeletű tévedés, hogy 1942. január 20-án a Berlin melletti divatos üdülő negyedben, az Am Großer Wannsee 56-58. sz. alatti elegáns tóparti villában megtartott konferencián döntötték volna el a Nagynémet Birodalom vezetői, hogy az európai zsidókat, valamennyi európai zsidót meggyilkolják.")
4. A ,,megsemmisítő táborokkal" kapcsolatos szócséplést nem rovom fel az ostoba és tudatlan ifj. Lator Lászlónak. Végtére is megtévesztett milliók hisznek még ma is a ,,megsemmisítő táborok" létezésében, ezen kívül, ha valaki történelem tankönyvet ír a 20. század történelméről, és nem említi meg benne a ,,gázkamrákat" és ,,megsemmisítő táborokat", az megnézheti magát. (Igaz, nem kötelező történelem tankönyvet írni és hazudozni.) Az nyilván túlzott elvárás az ilyen Lator-félékkel szemben, hogy alaposabban tájékozódjanak, és nézzenek utána annak, miféle érvekkel állnak elő könyveikben a revizionisták. Az viszont nem túlzott elvárás, hogy tankönyvében a diákok tudtára adja: a hivatalos felfogás szerint csupán hat helyen működtek gázkamrákkal felszerelt úgynevezett megsemmisítő táborok, és mindegyikük az egykori Lengyelország területén működött. (Illett volna megnevezni is ezeket.)
5. "A táborokban különválogatták a gyerekeket, az öregeket, a betegeket. Rájuk szinte azonnal a megsemmisítés várt" - böfögi vissza a hivatalosság ezerszer hangoztatott dogmáját a tankönyv írója. Erre az állításra természetesen semmiféle bizonyíték nincsen, csakis a teljesen megbízhatatlan, és egymásnak is ellentmondó vallomásokat összehordó ,,szemtanúk" beszámolói állnak a rendelkezésünkre. De ha igaz lenne, hogy ,,az öregeket, betegeket, a gyerekeket megérkezésük után azonnal a gázkamrába küldték", akkor mivel magyarázható, hogy - a fennmaradt dokumentumok szerint -1943. december 31-én az Auschwitz-Birkenauban tartózkodó 85.298 fogoly közül egészen pontosan 19.699 ,,munkára alkalmatlan" személyt tartottak nyilván? Ami nem kevesebbet jelent, mint hogy a tábor lakóinak több mint 20%-a lett hivatalosan ,,munkára alkalmatlannak" nyilvánítva. Őket vajon miért nem végezték ki? A dokumentumból az is kiderül, hogy 1944. július 27-ig 3.138 magyar zsidó részesült orvosi ellátásban az auschwitzi láger kórházában, közülük 1.426 személy pedig komolyabb operáción esett át. Henryk Swiebocki lengyel történész pedig az auschwitzi láger vezetőségének fennmaradt dokumentumai alapján egyértelműen bizonyítani tudja, hogy 11.246 fogoly esett át operáción a láger kórházában 1942. szeptember 10. és 1944. február 23. között. Továbbá a magát történésznek nevező, és tankönyvírásra vetemedő ifj. Lator Lászlónak nyilvánvalóan arról sincsen a leghalványabb fogalma sem, hogy az auschwitzi halottaskönyv (Sterbebücher) 1995-ben nyilvánosságra került kötetében az alábbi adatokat találjuk:
- két 90 év feletti öreg ember nevét;
- 73 olyan ember nevét, akik 80 és 90 év közöttiek;
- 482 olyan zsidó ember nevét, akik 70 és 80 év közöttiek;
- 2.083 olyan zsidó ember nevét, akik 60 és 70 év közöttiek;
- 2.584 zsidó kisgyermek nevét, akiknek életkora 0 és 10 év között volt. Hogyan lehetséges, hogy a halottas könyvben szereplő idős embereket, illetve gyerekeket nem semmisítették meg a táborba érkezésük után, hanem igenis regisztrálták őket? (A hivatalos dogma szerint az öregeket, betegeket, gyerekeket nem is regisztrálták, a gázkamrában megölt emberek neveit pedig nem jegyezték fel a halottas könyvekben sem.)
6. ,,Zuhanyozónak álcázott épületekben a zuhanyrózsából mérgező, szinte percek alatt halált okozó gázt engedtek rájuk"- tájékoztatja félre a tankönyv szerzője ismételten a diákokat. Lehetséges lenne, hogy ifj. Lator László még 1995-ben nem tudta, hogy a Ciklon B nevű rovarölő illetve fertőtlenítő szer egy szemcsés anyag, amelyet nem lehet átszuszakolni semmiféle zuhanyrózsán? És tudja-e vajon ez a szerencsétlen, hogy már a hivatalos holokauszt-történészek is feledésre ítélték a zuhanyból ömlő gáz meséjét? (A hivatalos álláspont most az, hogy az állítólagos gázkamrák mennyezetén megtévesztés céljából voltak felszerelve zuhanyrózsák, melyekből azonban természetesen nem jöhetett semmiféle gáz. Tekintve, hogy a gázkamrának nevezett helyiségek valójában hullakamrák voltak, ezért a halottak lemosása céljából valóban lehettek zuhanyrózsák a szóban forgó helyiségekben, de azokból víz jött.)
7. ,,A halottak holmiját, aranyfogát, haját is hasznosították, zsírjukból szappant főztek" - olvasható a tankönyvben. A hajakat azért vágják le minden lágerben, hogy a betegségek terjedésének gátat szabjanak a tetvek és más élősködők elpusztítása révén. Az aranyfogak kihúzása pedig teljességgel lehetetlen volt közvetlenül az elgázosítás után, mivel elképzelhetetlen, hogy egy hidrogén-cianiddal telített, kb. 210 négyzetméteres helyiségben 2-3000 ember aranyfogait 1-2 fogorvos 1-2 óra alatt kihúzgálja. (A művelet hosszú órákon át tartott volna, és csak gázálarcban lett volna végezhető, és a szemtanúk állítása szerint 2-4 órán belül már ott állt a gázkamra ajtaja előtt a következő transzport.) Ami pedig a ,,szappanfőzés" mítoszát illeti, miképpen lehetséges, hogy a történelem-tankönyvet író, történész végzettségű szerző 1995-ben nem tudott arról, hogy vezető holokauszt-szakértők 1990-ben csöndben beismerték: a nácik nem készítettek áldozataik testéből szappant. (Karsai László a holokauszt-vita során nekem szegezte az alábbi kérdést: ,, Én viszont arra kérem, hogy jelölje meg azokat a tankönyveket, amelyekben ,,hivatalosan" szerepelt a szappan-mese. Ha lesz könyvemnek második kiadása, abban foglalkozni szeretnék ezekkel a tankönyvekkel is." Íme, egy újabb tankönyv tehát, Karsai Úr, amellyel érdemes lesz foglalkoznia. De miért nem tette meg eddig?
8. ,,Auschwitzban kb. 2 millió embert gyilkoltak meg így" - jelenti ki a tankönyv írója szégyentelenül. Holott 1989-90-ben megjelentek a híradások arról, hogy 4 millióról 1-1,5 millióra csökkentették az auschwitzi áldozati számot. Bárki írogathat történelem tankönyvet Magyarországon, függetlenül attól, hogy mennyire tájékozatlan az illető?
9. "A háború után persze arra hivatkoztak - az alacsonyabb rangúaktól a magasabb beosztásúakig -, hogy 'parancsra' cselekedtek" - írja a szerző a sok ,,bűnös hivatalnokról, SS-katonáról, vasutasról". De nem lehetséges, hogy azért mondták ezt a vádlottak a háború után rendezett kirakatperekben, mert szerették volna minél kisebb büntetés árán megúszni a teljesen képtelen bírósági hercehurcát?
10. ,,Abban, hogy a német hadsereg zöme a végsőkig kitartott, nyilván szerepe volt annak is, hogy a sok elkövetett szörnyűség miatt féltek az ellenség bosszújától, és ez különösen a szovjetek vonatkozásában megalapozott is volt" - véli ifj. Lator László tanár úr. Téved, mert a németek azért harcoltak a végsőkig, mert arra nevelték őket, hogy a hazájukért az életüket is áldozzák fel. Ezen kívül pedig azért is, mert a szövetségesek nem voltak hajlandóak tárgyalni a németekkel semmiféle tisztességes békéről, csakis a végső megadásról, ami a hazájuk teljes elbukását, sokuk számára pedig a biztos halált jelentette. Érthető hát, ha a végsőkig kitartottak és harcoltak.
11. ,,A lakosság tekintélyes része kezdetben nyilván nem tudhatta pontosan, hogy mi vár a deportáltakra, de ahogy telt az idő, egyre több információra tehettek szert" - olvasható a tankönyvben egy újabb holokausztos alapdogma. A valóságban a megsemmisítésekről (meg a szappanról, a kolbászról, a légkalapácsos, elektromos áramos, gázkamrás és egyéb kivégzési módokról) szóló rémtörténeteket sokan már akkor is a szövetségesek háborús propagandafogásának tartották. (Teljes joggal.) Ezért nem is hittek ezekben a horrorisztikus sztorikban, viszont voltak olyanok is, akik hitelt adtak a mendemondákat. Mivel azonban a szövetséges és a szovjet vezetés tudta az igazságot arról, hogy mi zajlik a német lágerekben, (és tisztában voltak az ellenfél befeketítését célzó propagandakampány igazságtartalmával), ezért ,,nem bombázták a táborokba vezető vasútvonalakat", és ezért ,,nem tájékoztatták a zsidókat arról, mi vár rájuk német uralom estén". És ugyanitt keresendő a magyarázat arra a ,,rejtélyre" is, hogy ,,a keresztény egyházak több országban miért nem léptek föl határozottan a népirtás ellen".
12. "Közép-és Kelet-Európában a németek nem tartottak igényt az együttműködőkre mégis sok volt az együttműködő" - írja a mondanivalójába kissé belezavarodott tankönyvíró. De hát miért nem tartottak igényt az együttműködésre a németek éppen Kelet- és Közép-Európában? És vajon miért szimpatizáltak oly sokan a nácizmussal, és miért utálták annyian a kommunistákat? Ezekre a kérdésekre a tankönyv írója természetesen nem ad választ.
13. ,,A nácizmus és annak ideológiája nem múlt el nyomtalanul napjainkra sem, sőt létezik a holokauszt tagadása is mint újabb jelenség" - rémisztgeti az ifjúságot ifj. Lator László. Bár jobban tette volna, ha ennek az ,,újabb keletű jelenségnek" egy kicsit utánanéz, és akkor talán nem írt volna le egyetlen rövid fejezetben ennyi képtelen ostobaságot.
Hab a tortán pedig a következő: a Történelemtanárok Egylete egy 5 fős tankönyvbíráló műhelyt alakított, amelynek tagjai a tanárokhoz kiküldött kérdőívek és saját nézeteik alapján véleményezték ifj. Lator László történelemkönyvét. Alapos bírálatot mondtak ugyan, azonban a szóban forgó részletet magában foglaló fejezettel kapcsolatban a következőt írták: ,,A második világháborúról szóló rész a tankönyv legkidolgozottabb fejezete." Vajon milyen lehet a könyv többi része? És csodálkozhatunk-e ezek után, hogy az emberek jelentős részének meglehetősen homályos fogalmai vannak a történelemről?
Perge Ottó

További részletek: http://kuruc.info/r/9/92667/#ixzz1nbbjoK3k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkatáborokként, rendelkezésünkre, engedelmeskedtek, elképzelhetetlen, alkalmazottaknak, szóismétlésektől, táborvezetéssel, szimpatizálásuk, együttműködőkre, emberellenesség, elhurcolásokkal, csodálkozhatunk, hivatalnokoknak, különválogatták, rémtörténeteket, együttműködésre, kirakatperekben, mondanivalójába, szörnyűségeivel, kristályéjszaka, németországban, kollaboránssal, zuhanyrózsából, rendszerváltás, szégyentelenül, megbízhatatlan, összegyűjtésre, belezavarodott, lengyelországi, szembenállásuk, tankönyvbíráló, vonatkozásában, négyzetméteres, alkalmatlannak, hasznosították, horrorisztikus, népi holokauszt-hit, háborús propaganda, zuhanyrózsából ömlő, emberbőrből készül, emberi zsírból, iskolai tankönyvekben, tankönyvek íróinak, holokauszttal kapcsolatos, revizionista álláspont, hivatalosság számára, revizionisták régóta, holokausztosok később, alábbiakban következzék, szerzőről annyit, szocializmus korszakában, rendszerváltás után, Szita Szabolcs, Karsai László, Ungváry Krisztián, Lator Lászlónak, Nemzeti Tankönyvkiadó, Lator László, Szocialista Kultúráért, Soros Alapítvány, Fővárosi Pedagógiai Intézet, Közoktatás-fejlesztési Közalapítvány, Kulturális Bizottságának, Latos László, Jehuda Bauer, Canadian Jewish News, Großer Wannsee, Nagynémet Birodalom, Henryk Swiebocki, Ciklon, Karsai Úr, Közép-és Kelet-Európában, Történelemtanárok Egylete, Perge Ottó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Eduardo Sacheri gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  James Allen  Otthon  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Robert Merle tollából  Isten hűségének mértéke  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Müller Péter tollából  Megígért békesség  Szép estét  Facebookon kaptam  Borzasztó  Isten hűségének mértéke  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Esterházy Péter: Harmonia c...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  József Attila – Keresek ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szeretem ujjad karcsuságait,  Emlékezz  képre írva  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Pitypang szökőkút  Tavaszi este  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos mondta  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Magyar költészet napja  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Anyámról való emlékek  Különleges  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Vidámság  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Minden tavaszból őrizz..  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  különleges  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Mindent de mindent visszakap 
Bejegyzés Címkék
népi holokauszt-hit, háborús propaganda, zuhanyrózsából ömlő, emberbőrből készül, emberi zsírból, iskolai tankönyvekben, tankönyvek íróinak, holokauszttal kapcsolatos, revizionista álláspont, hivatalosság számára, revizionisták régóta, holokausztosok később, alábbiakban következzék, szerzőről annyit, szocializmus korszakában, rendszerváltás után, időben részt, érettségi feladatok, szentendrei önkormányzat, 1995-ben írott, holokausztra vonatkozó, zsidók elleni, első kirívó, kristályéjszaka volt, világháború kitörésekor, lengyelországi izraelitákat, koncentrációs táborok, részét egyenesen, megsemmisítés először, gettók csak, összegyűjtésre szolgáltak, nácik ellenségeit, gettók elkülönített, sárga csillag, gettókba vonulni, lakásban több, lakosság megvetése, végtelenül hosszú, táborokban különválogatták, megsemmisítés várt, zuhanyrózsából mérgező, munkaképesek addig, betegségektől elgyengülve, társaikhoz hasonló, táborokba érkezőktől, magukkal vitt, halottak holmiját, gyilkolásnak egész, háború olyan, háború után, alacsonyabb rangúaktól, magasabb beosztásúakig, részében fedte, frontszolgálat között, német hadsereg, végsőkig kitartott, ellenség bosszújától, szovjetek vonatkozásában, lakosság tekintélyes, nácikéhoz hasonló, elhurcolásokkal szemben, zsidó szervezetek, pánikot elkerülendő, zsidóság elől, őket kiszolgálók, első számú, nyugati hatalmak, táborokhoz vezető, életmentő segítség, szovjet vezetés, zsidó lakosságot, keresztény egyházak, népirtás ellen, táborokban pedig, túlélés reményében, holokauszt tagadása, külső jegyek, mögöttük lévő, nyomában járó, következők olvashatók, lakosságot járvány, balti államokban, náci ideológiával, kommunizmussal való, háború alatt, szövegben előforduló, költő apuka, fiacskája karrierjét, utalás arra, németországi lágerekben, tankönyv írójának, diákok tudtára, hivatalos holotörténelem, régi Reich, német csapatokkal, zsidók állítólagos, hivatalos történészek, lengyelországi lágerekben, orosz hadjárat, német különleges, wansee-i értekezlet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 2907
  • e Hónap: 6652
  • e Év: 160148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.