Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mint a mesében – avagy Hogyan fejlesztettük tökélyre a
  2012-07-15 20:09:32, vasárnap
 
   
  Mint a mesében - avagy Hogyan fejlesztettük tökélyre a mézesmadzag technikát?

Posted on 2012/07/14


Hamarosan még ez is megtörténhet...

Ülsz otthon a televízió előtt, éppen a miniszterelnök úr tájékoztat bennünket a parlamenti pulpitusról, hogy a kormányzati ciklus feléhez érve ők is elérkezettnek látják az időt arra, hogy most mán tényleg hozzáfogjanak a tejjel-mézzel folyó Kánaán felépítéséhez. De legalábbis a beígért egymillió új munkahely helyett a mostaniak megvédéséhez.

Velem együtt neked is biztosan felcsillant a szemed amikor ahhoz a részhez ért, hogy a főállású vállalkozó havi 50, mellékállású kollégája pedig havi 25 rugó leperkálása mellett megszabadul minden egyéb más tehertől nyűgtől, munkájára parazita energiavámpír módjára rárakódó, ráakaszkodó hóbelevanctól. Ez a rész a hivatalos kommunikációban egyébként a kisvállalkozások tételes adózása elnevezéssel szerepelt.

Igen ám, de mivel velem együtt te is ebben az országban töltötted az elmúlt pár évtizedet, s velem együtt te is elszenvedője voltál annak a folyamatnak, amikor a monopol-kapitalista államszocializmus egyfajta sajátos átrendeződés következtében rezzenéstelenül privatizálódott tomboló magánkapitalizmussá, s mivel ennek a folyamatnak hozzám hasonlóan nagy valószínűség szerint te is a vesztese voltál (őszintén szólva én még egyetlen nyertessel sem találkoztam eddig), akárcsak az ezt követő, Európai Unióhoz történő csatlakozás néven emlegetett vircsaftnak, így hát ne csodálkozzunk azon, amikor velem együtt ott ülsz a televízió előtt és önkéntelenül kifakad belőled az a szócska, amit a miniszterelnök úr mondandója végén következetesen elfelejtett kimondani: DE...

Bizony ám!

A fentiekben felsoroltakból következik az is, hogy velem együtt te is várod a ,,DE"-t, mert szintén a fentebb felsroltak következményeként tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy piacgazdaságban ingyenebéd nincs, azt valakivel mindig kifizettetik. Olyan meg aztán végképp elképzelhetetlen, elő nem fordulhat - különösképpen a pártitkár és egyéb funkcionáris felmenőkkel büszkélkedhető nemzetépítő nagyságos és fényességes néppárt praxisában - hogy az egyszerű, ún. ,,kisembernek" csak úgy, mindenfél ellenszolgáltatás nélkül jó legyen. Ki van csukva! Az meg aztán végképp, hogy esetleg valamivel több pénzt hagyjanak nála, hogy esetleg tovább életben maradhasson. Ki van zárva. Mindenből! De tényleg! A látszat kedvéért persze kikérik a véleményét, pontosabban annak látszatát keltve előre beikszelhető válaszok formájában ,,konzultáció" látszatát keltve papír alapon eldiskurálgatnak vele kisebb vagyonokért, ahelyett, hogy mondjuk a világhálót igénybe véve (jóval olcsóbb, és garantált, hogy el is tudják olvasni, mit ír a jó nép), hagynák, hogy a pógár magától töltse ki ötleteivel, elképzeléseivel az üresen hagyott pontozott vonalakat. Mert hát azért mégse kéne hülyének nézni az embereket, nem igaz?

De kanyarodjunk vissza a DE-hez! Darab idő múltán aztán jön is a hidegzuhany (urbánus frazeológiában eztet híjják szopatásnak). Persze ezt is finoman, fokozatosan adagolják, mint az államszocializmus idején az áremeléseket. Szokja a nép, idő kell hozzá!

No, mármost először csak aszongyák: ezt a megoldást a magánszektor kiszolgálói számára dolgozták ki. Magyarra fordítva ez azt jelenti, azoknak szól, akik általában nem adnak számlát. Amikor az első slendrián reakciómentesség következtében ezt a kis szösszenetet rezzenéstelenül elengedted a füled meleltt, na akkor kapcsolnak turbó fokozatba, és rántanak vissza az anyagi világ kommercializálódott mocskába (ha bátorkodhatom kifejezni magamat ezzel a halmozott képzavarral). Itt jön el a pont, amikor közlik veled, rendben van öcsém, választhatod a tételes adózást, de jár hozzá még egy kis apróság is, nevezetesen, hogy az üzleti partnereidnek adott számlákat ők nem számolhatják el költségként.

Tisztára, mint a régi viccben, amikor a sánta meg a púpos betéved a temetőbe és a jó tündér megkérdezi a sántától ,, Mi van a hátadon?", válasz: ,,Semmi.", mire jó tündér csak annyit mond: ,,Nesze, itt egy púp."

Mit is mondhat erre az ember? Korrektek vagyunk, amikor azt mondjuk, adtunk a szarnak egy jó nagy pofont? Tudom, hogy ez nem valami cizellált, hogy ne mondjam, diplomatikus megfogalmazás, de kétségkívül lényegretörő, ráadásul meglátásom szerint tömören és pontosan fejezi ki a lényeget.

Emlékszünk még a mesére? Tudjátok, a galambász csaj. Hozott is ajándékot a királynak, meg nem is. A HVG internetes oldalán a témával kapcsolatban megjelent anyagnak már a címe is érdekes:

NGM: megéri a tételes adó, még ha esetleg versenyhátrányt is okoz

Adószakértők szerint versenyhátrányba kerülhetnek a tételes adót választó kisvállalkozók a társasági adót fizető konkurenseikkel szemben, a nemzetgazdasági tárca szerint azonban az esetleges hátrányokat bőven ellensúlyozza az alacsonyabb teher.

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról kedden az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslat rögzíti, hogy nem minősül elismert költségnek a társasági adó szempontjából az a költség, ráfordítás, amely a kisadózó vállalkozások tételes adójának hatálya alá tartozó vállalkozás részére juttatott ellenérték következtében merül fel.

Hegedüs Sándor, az RSM DTM adópartnere közleményében azt írta, ez a szabály praktikusan azt jelenti, hogy a tételes adót választó adóalanyokkal a társasági adó alanyainak nem lesz érdemes szerződni, vagy az árakat, díjakat legalább 10 százalékkal alacsonyabban kell meghatározni, mint társasági adót fizető konkurenseik esetében.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a megállapított tételes adó 50 ezer forintos összege jellemzően lényegesen alacsonyabb a vállalkozónak amúgy kötelező jelleggel fizetendő minimum adó- és járulékkötelezettségénél.

Szintén jelentősnek nevezték az adminisztrációs terhek csökkenését, amely pénzben is mérhető enyhítés. Ezért az új adónem még akkor is megéri a tételes adózást választó vállalkozónak, ha az nem kizárólag végső fogyasztóknak értékesít, azaz ha vállalati megrendelések esetén az árait valamivel alacsonyabban kell meghatároznia - fogalmaznak.

Megjegyzi az NGM azt is, hogy a kifogásolt feltétel beépítése az adónemmel kapcsolatos visszaélések - így a normál munkaviszony vállalkozási formában való kiszervezése, valamint a tételes adó alá tartozó vállalkozások által adott számlákkal való visszaélés - elkerülése miatt szükséges.

Forrás: HVG.hu

Mondjuk ilyenkor azért úgy elgondolkodik a magamfajta egyszerű, józan paraszti ésszel megáldott ún. kisember, hogy akkó' most tulajdonképpen mér is válasszam ezt az adózást, ha kapásból úgy indul a dolog, hogy versenyhátrányt okoz? Én nem tudom, csak kérdezem.

Pedig első ránézésre nem is lenne rossz. A Piac és Profit weboldalán (http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/itt_vannak_a_reszletek_a_kisadozok_tetele s_adozasarol.html) található összeállításból egy kis részlet, hogy mit vált ki ez az új adózás:

Mit vált ki a tételes adó?

A kisadózó vállalkozás és a kisadózó a tételes adó megfizetése esetén a törvényben meghatározott közterhek alól mentesül. A tételes adó megfizetésével teljesül:

a vállalkozói személyi jövedelemadó és a vállalkozói osztalékalap utáni adó vagy átalányadó megállapítása, bevallása és megfizetése;

a társasági adó megállapítása, bevallása és megfizetése;

a személyi jövedelemadó, a járulékok és az egészségügyi hozzájárulás megállapítása, bevallása és megfizetése;

a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás, valamint a szakképzési hozzájárulás megállapítása, bevallása és megfizetése.

Forrás: piacesprofit.hu

A konzumidióta társadalmi berendezkedés globális mértékű elterjedésének következtében időről időre újra és újra átéljük az ún. beetetés időszakát. Ez azt jelenti, hogy a tömegmédián keresztül kitartóan sulykolják az elterjeszteni kívánt termék, eszme, imídzs, személy iránti vágy felkeltésére irányuló erőfeszítéseket. A Goebbels nevével fémjelzett és a régmúltban gyökerező technika a modern kommunikációs eszközökkel és technológiákkal kétségkívül rendkívül hatásos és hatékony, előbb vagy utóbb beadjuk a derekunkat.

Kockázat persze mindig van, az engedetlen nép olykor-olykor, amikor a torkán lenyomni kívánt cucc (eszme, személy, viselkedésminta) annyira életszerűtlen, vagy idegen az emberiség emberiességétől vagy szemléletétől, az efféle tevékenység kontraproduktivitásba csap át, és kiborul a bili. A média persze ebből is rögvest szenzációt kreál. A botrány aztán hamar elül, a dolog kifullad, új írányokból, új próbálkozások indulnak, tanulva az előző hibákból.

Ugyanez a helyzet a kisvállalkozások tételes adózásánál is, a kockázat itt is fennáll. Mert most, a beetetés időszakában ugyan szépen és látványosan elhúzták előttünk a mézesmadzagot, de mi történik majd akkor, ha a piac már most beárazza az ezzel az adózási fajtával együtt járó versenyhátrányt, és ugyanez a senki által nem ismert, nem beazonosított piac, vagy egyszerűen csak a vállalkozók, a vállalkozások mondják azt, hogy köszönjük szépen, de nem vesszük igénybe. Nem fordulok tételesen adózó vállalkozóhoz, vagy céghez - még akkor sem, ha esetleg 10%-kal olcsóbb -, mert manapság, amikor mindenki azzal ,,sakkozik" hogyan tud minél több költséget elszámolni, mert csak így tud életben maradni, egyszerűen nem éri meg. Ha ez megképződik, akkor bizony elsül az a bizonyos sokat emlegetett kapanyél, miközben a fagyi visszanyal.

Óvakodj a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is! - tartja a régi bölcs mondás.

Lehet, hogy nem véletlenül választották a narancsot jelképnek?

Isten áldja Magyarországot!

1 öntudatos pécsi polgár

www.johafigyelunk.hu

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/07/14/mint-a-meseben-avagy-hogyan-fejle sztettuk-tokelyre-a-mezesmadzag-technikat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: versenyhátrányba, elképzelhetetlen, reakciómentesség, kisvállalkozások, eldiskurálgatnak, törvényjavaslat, erőfeszítéseket, versenyhátrányt, privatizálódott, emberiességétől, nemzetgazdasági, elképzeléseivel, adminisztrációs, összeállításból, országgyűlésnek, piacgazdaságban, kommunikációban, viselkedésminta, internetfigyelő, internetfigyelo, technológiákkal, rezzenéstelenül, konkurenseikkel, miniszterelnök, következetesen, kisvállalkozók, tulajdonképpen, büszkélkedhető, felsoroltakból, elterjedésének, frazeológiában, megfizetésével, magyarországot, megállapítása, csodálkozzunk, elgondolkodik, mesében –, mézesmadzag technikát, televízió előtt, parlamenti pulpitusról, kormányzati ciklus, időt arra, tejjel-mézzel folyó, beígért egymillió, mostaniak megvédéséhez, szemed amikor, főállású vállalkozó, hivatalos kommunikációban, kisvállalkozások tételes, országban töltötted, folyamatnak hozzám, vesztese voltál, Európai Unióhoz, Hegedüs Sándor, Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzeti InternetFigyelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Szerelmes asszony........  Nagyon szép.......  Dr Bubó emlékezetes mondásai:  Weöres Sándor: Barangolók  Kislány csokorral  Tündököl az Úr kegyelme  Jó éjszakát!  Arany  Facebookon kaptam Cs ildikótó...  Harmonia.......  Tiz hasznos tanács pollenszezo...  Fogyózni kellene......  Boldogság sziget.......  Nyári kép  Látogatóimnak- szeretettel.......  Gyurkovics Tibor: Minden levél  Rózsafüzér Szűz Mária Szent Sz...  Mai napi mosoly.....  A fecskék visszatértek.......  Facebookon kaptam  Magányos ének, zengő, lázadó!  Jó pihenést ! ......  Se veled, se nélküled.......  Férjhez megyünk  Mai napi mosoly......  Facebookon kaptam Cs ildikótó...  Én nem lesem...  Omnia mea mecum porto  199 az új fertőzött, elhunyt 8...  Boldogság sziget.......  Nagyon szép.......  Jó éjt !  A boldogság különös dolog  Nyárra forduló  Köszönöm az Ég kegyének . . .  Mai napi mosoly......  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs ildikótó...  Harmónia..........  A fecskék visszatértek.......  199 az új fertőzött, elhunyt 8...  Macim  Jó reggelt ! .....  Szent Antal olvasója  Pirosan libben  Weöres Sándor: Barangolók  Az idők forgatagában . . .  Azt mondani  Facebookon kaptam  Az én kutyám  Nagyon szép.......  Riasztó.......  Véna - Vénás Betegségek  Csokor vázában  Minden új nap csodálatos  Szép mai napot !........  Facebookon kaptam  Gradvolt Endre verse  Tiz hasznos tanács pollenszezo...  Nagyanyó-kenyér.......  Vashiány.......  Áldott Vasárnapot kívánok Mind...  Harmonia.......  199 az új fertőzött, elhunyt 8...  Rózsafüzér Szűz Mária Szent Sz...  A fecskék visszatértek.......  Férjhez megyünk  Nyárra forduló  Tündököl az Úr kegyelme  Fáradtságunk okai  Amikor nincs pénzed......  199 az új fertőzött, elhunyt 8...  Mi történt Friderikusz Sándorr...  Harmonia.......  Kislányok  Köszönöm az Ég kegyének . . .  Áldott pénteki napot kívánok M...  Amikor nincs pénzed......  Szerelmes asszony........  Azt mondani  Nő virágokkal  Angyalok  Kislány  Harmónia..........  Két szépség.........  Megkérdezték az öreg Cholit.....  Pipacsok a hold fényében  Hogyan készítsünk banánteát?  Délutáni nassolás.....  Jó éjszakát!  Nagyon szép.......  Harmónia..........  Szép virágok......  Nagyanyó-kenyér.......  Szép ásvány  Se veled, se nélküled.......  Energianövelő táplálékok és it...  Nagyon szép.......  Fogyózni kellene......  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mesében &#8211, mézesmadzag technikát, televízió előtt, parlamenti pulpitusról, kormányzati ciklus, időt arra, tejjel-mézzel folyó, beígért egymillió, mostaniak megvédéséhez, szemed amikor, főállású vállalkozó, hivatalos kommunikációban, kisvállalkozások tételes, országban töltötted, folyamatnak hozzám, vesztese voltál, fentiekben felsoroltakból, fentebb felsroltak, látszat kedvéért, világhálót igénybe, pógár magától, üresen hagyott, államszocializmus idején, magánszektor kiszolgálói, első slendrián, füled meleltt, anyagi világ, halmozott képzavarral, tételes adózást, üzleti partnereidnek, régi viccben, púpos betéved, sántától &#8222, galambász csaj, témával kapcsolatban, tételes adót, társasági adót, nemzetgazdasági tárca, esetleges hátrányokat, alacsonyabb teher, kisadózó vállalkozások, szabály praktikusan, megállapított tételes, vállalkozónak amúgy, adminisztrációs terhek, árait valamivel, kifogásolt feltétel, adónemmel kapcsolatos, normál munkaviszony, magamfajta egyszerű, kisadózó vállalkozás, törvényben meghatározott, vállalkozói személyi, vállalkozói osztalékalap, személyi jövedelemadó, egészségügyi hozzájárulás, szociális hozzájárulási, szakképzési hozzájárulás, konzumidióta társadalmi, tömegmédián keresztül, elterjeszteni kívánt, régmúltban gyökerező, modern kommunikációs, torkán lenyomni, emberiség emberiességétől, efféle tevékenység, média persze, botrány aztán, dolog kifullad, előző hibákból, beetetés időszakában, adózási fajtával, senki által, vállalkozások mondják, fagyi visszanyal, régi bölcs, narancsot jelképnek, versenyhátrányba, elképzelhetetlen, reakciómentesség, kisvállalkozások, eldiskurálgatnak, törvényjavaslat, erőfeszítéseket, versenyhátrányt, privatizálódott, emberiességétől, nemzetgazdasági, elképzeléseivel, adminisztrációs, összeállításból, országgyűlésnek, piacgazdaságban, kommunikációban, viselkedésminta, internetfigyelő, internetfigyelo, technológiákkal, , ,
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 97
  • e Hét: 512
  • e Hónap: 10860
  • e Év: 236328
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.